BENs tankar (på svenska) 413 - 2008 01 31 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...satan och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla, jag med.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

Här finns mina videos: http://youtube.com/user/thalonen


BENs tankar (på svenska) 412 - 2008 01 29 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

För ca. tio år sedan kom jag antagligen på varför Finland är befolkat.

Antagligen rodde en Islänning fel och strandade här på kusten för ca. 2000 år sedan. Eftersom sommaren är varm och skön i Juli-Augusti, kom stackaren antagligen vid den tidpunkten. Förblindad av de ljusa nätterna och de varma vindarna, högg råddbollen (ljushufvudet) antagligen sönder sin båt och byggde sig ett litet torp. När sedan vintern kom med sin infernaliska kyla och mörker, eldade geniet i sin förfäran upp resterna av båten för att inte frysa ihjäl.

Antagligen fick Torskpilkaren aldrig ihop tillräcklig många nötter för att kunna ta sig hem igen.

Finland är ju inte speciellt fertilt med tanke på vår extrémt korta sommare (jämfört med varma länder som Australien som har upp till 3 årsväxter per år ).

Så här sitter vi och huttrar i kylan, och stöter ur oss diverse Isländska tillrop, som till exempel "ga jedan" vilket ordagrant betyder "gå härifrån" på dialekt. Det enda vår förfader lämnade efter sig var ju det Isländska språket som vi fortfarande till stor del talar, speciellt här i Österbottens svenskspråkiga områden.

Det enda ord som jag hittills har hört våra älskade finskatalande vapenbröder som kom via Ryssland för ca. 1000 år sedan till de södra delarna av landet använda, är "suutari" som på Isländska betyder läderarbetare.

Mitt liv har många liknelser med Torskpilkarens liv i historien ovan.

När jag mötte Jesus för första gången, var jag såld bums. Jag kastade ifrån mig alltig för att följa honom. Den enda skillnaden mellan mig och Torskpilkaren är den at jag aldrig har ångrat mig. Så länge som jag har kännt Gud har aldrig nötterna tagit slut. Inte har jag behövt frysa heller, för Han har alltid värmt mig då omgivningen har blivit kall emellanåt.

Jag ångrar aldrig att jag sänkte min båt och brände broarna till världen, gräset är mycket grönare på denna sida.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det


EXTRA...böneämne, en bekant till mig har fått cancer i ögat, kan ni be för henne? Hon skall opereras på torsdag, ifall inget under sker innan dess.


BENs tankar (på svenska) 411 - 2008 01 28 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Serie tecknad av © Don Martin Antell på 90-talet.

Jantelagen,

Ett av satans största vapen är att orsaka splittring bland de Kristna. Ett av hans favoritverktyg i Österbotten är Jantelagen. Jag har hört många predikningar om den, men eftersom ingen tycks lyssna tänkte jag göra ett desperat försök att berätta litet om den i alla fall :-)

Det händer att jag ögnar igenom tidningen Korsets Budskap ibland. Ledaren där råkade vara skriven av Kenneth Grönroos, som tydligen är både huvudredaktör och en intelligent man. Tidningen tycks dock vara riktad för medelålders och äldre "Kristna" läsare (som de flesta Kristna tidskrifter), med dess konservativa design och innehåll. Vet ej vilket nummer det var eftersom det inte stod nåt sådant på omslaget (vad jag kunde se)...antagligen är det senaste numret.

Man hänvisar i Ledaren, till en Dansk författare Axel Sandemose som tydligen introducerade begreppet Jantelagen i sin roman "En flykting korsar sitt spår" från 1933.

1. Du skall inte tro att du är speciell
2. Du skall inte tro att du är lika bra som vi
3. Du skall inte tro att du är smartare än vi
4. Du skall inte tro att du är bättre än vi
5. Du skall inte tro att du vet mer än vi
6. Du skall inte tro att du har nåt att komma med
7. Du skall inte tro att du är bra
8. Du skall inte skratta åt oss
9. Du skall inte tro att någon gillar dig
10. Du skall inte tro att du kan tillföra oss något

(fritt översatt)

Jag har personligen nyligen råkat ut för samtliga punkter av Jantelagen här i Österbotten till och med av en enda människa!!!

Personligen tycker jag att det är skrämmande om än på ett komiskt sätt. Folk tänker verkligen såhär i Österbotten! Gud hjälpe oss arma stackare.

Tyvärr tycks Jantelagen gå i arv eftersom de yngre formas att tänka likadant som de äldre.

Det är samma sak innanför kyrkväggarna, vi är likadana innanför muren som utanför. Den onde rider oss som de åsnor vi är, skrattande skuttar han omkring från gård till stuga utan att någon märker vad som händer.

Antagligen har folk skygglappar för ögonen eftersom ingen lyssnar. Man hör men fattar inget, man är så "duktig och allvetande" att man inte kan ta till sig den minsta lilla konstruktiva kritik.

En skumsläckare, teckning © Benjamin Antell

Det finns många skumsläckare i vår Herres hus, därför kan Herrens Eld inte falla.

Jag hoppas och ber att dessa skumsläckare skall få möta sin Herre så fort som möjligt om ingen annan lösning finnes ;-) Elden är ju = Väckelse.

Vi måste våga stå upp för Herren rakryggat, och inte böja oss för de som är i världen. Vi måste ge Herren de första minuterna på morgonen om vi skall kunna fungera under dagens lopp. Vi bör be oavlåtligt i anden varenda stund vi kan under dagen. Gud vill att Han skall få vara vårt levande vatten och bröd under hela dygnet.

Dumburken.

Jag säger inte att det är "synd" att titta på TV, men tänk hur mycket tid vi luras att spendera framför dumburken. Det är vetenskapligt bevisat att vi blir korkade at att se på "Talk shows" ändå sitter folk dagligen och får hjärnorna utsugna av dessa. Serierna har samma effekt andligt sett, eftersom de innehållsmässigt är totalt värdelösa och nerbrytande.

Ja, ja, men jag känner inte en enda människa som "bara" tittar på "bra" program.

Man smyger in Antikrist meddelanden i samtliga serier.

Man hävdar till exempel att det är okej att vara sexuellt avvikande, med andra ord att "anything goes", fast Gud tydligt säger hur vi bör leva.

Ett exempel: En liten flicka brättade just för min yngre dotter att hennes pappa har blivit bög, hon tillade "...men det är helt okej".

Här har man förlett en av de små till att tro att det är okej att vara bög. Det är en oerhörd skada man har utsatt denna lilla flicka för. Det står i Bibeln att det vore bättre för människor som misleder barnen, att en kvarnsten var bunden runt halsen på dem och de kastades i havet. Så ser Gud på det.

Dessutom vill man gärna förmedla en ytterst falsk bild av Gud och de troende.

Om man analyserar skräpet ser man tydligt vem som har inspirerat skaparna av dessa serier. Ingen annan än satan själv kan konstruera så diaboliska idéer, även om en del är skrivet av en ärthjärna till en annan.

Jag hade ingen TV innan jag gifte mig, skulle inte vilja ha någon nu heller, men vi lever i demokratins borgar :-)

Tack och lov för Internet, där kan man välja om man vill tillbringa tid med djävulen eller Rodney Howard Browne :-) Det finns många smorda förkunnare på god.tv det är bara att välja. Lyssna inte på kritiken de får, lyssna istället på vad de har att säga, och bilda dig en egen uppfattning.

Det är så lätt att man rycks med då avundsjukan och Jantarna kacklar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det


BENs tankar (på svenska) 410 - 2008 01 27 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Det talas mycket om "Kristi brud".

Somliga kvinnor talar om detta som om just de är de "utvalda"... Sanningen är ju den att alla troende människor, som har tagit emot Jesus som sin Frälsare och Mästare är Kristi Brud! Av någon anledning har Gud valt att illustrera vår gemenskap med Honom på detta sätt.

När vi kommer till Himmelriket blir det en bröllopsfest utan like.

Jesus och alla troende skall gå igenom en bröllopsfest som världen aldrig har sett maken till. Det står om den i Bibeln och det dukas för fullt där redan.

Försäkra dig om en plats vid bordet, när Livets Bok är full då är det för sent.

Matt 22:1 Jesus talade än en gång till dem i liknelser:

Matt 22:2 "Himmelriket är likt en kung som höll bröllop för sin son.

Matt 22:3 Han sände ut sina tjänare för att kalla de inbjudna till bröllopet, men de ville inte komma.

Matt 22:4 Då sände han ut andra tjänare och befallde dem att säga till de inbjudna: Jag har gjort i ordning min måltid. Mina oxar och min gödboskap är slaktade och allt är färdigt. Kom till bröllopet!

Matt 22:5 Men de brydde sig inte om det utan gick sin väg, en till sitt jordbruk, en annan till sina affärer.

Matt 22:6 De andra grep hans tjänare och misshandlade och dödade dem.

Matt 22:7 Då blev kungen vred och skickade ut sina trupper och lät döda mördarna och brände ner deras stad.

Matt 22:8 Sedan sade han till sina tjänare: Allt är klart för bröllopet, men de inbjudna var inte värdiga.

Matt 22:9 Gå därför till vägskälen och bjud till bröllopet alla som ni träffar på.

Matt 22:10 Tjänarna gick då ut på vägarna och samlade alla de mötte, både onda och goda, och bröllopssalen fylldes med gäster.

Matt 22:11 När kungen kom in för att se sina gäster, lade han märke till en man som inte var klädd i bröllopskläder.

Matt 22:12 Han sade till honom: Min vän, hur har du kommit in utan bröllopskläder? Mannen teg.

Matt 22:13 Då sade kungen till tjänarna: Bind honom till händer och fötter och kasta ut honom i mörkret här utanför! Där skall man gråta och skära tänder.

Matt 22:14 Ty många är kallade, men få är utvalda."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...satan och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla, jag med.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

Här finns mina videos: http://youtube.com/user/thalonen


BENs tankar (på svenska) 409 - 2008 01 24 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Jesus vill att vi skall berätta för folk att vi ALLA kan ärva Honom!

Han lämnade ju efter sig ett Testamente som heter duga. Vem som helst har rätt att ärva Honom. Den som tror och tar emot Honom, kan oavsett ras och ställning is samhället ärva Guds Son Jesus Kristus. Med andra ord har DU den rätten.

Alla som däremot väljer att ignorera Honom eller låtsas vara neutrala, kommer att dömas till döden efter att de har lidit i Helvetet en tid. Det är nämligen så att en Domedag kommer då Gud skall döma oss för alla våra synder, ifall vi inte har varit tillräckligt smarta och ärliga att ta emot nåden genom Jesus.

Jesus tog nämligen dina och mina synder på Sig då Han dog på korset.

Med andra ord är våra synder betalda, och Jesus har genom sin död och uppståndelse köpt dig och mig fribiljetter till Himmelriket. Allt vi behöver göra är att ta emot biljetterna och be Jesus komma in i våra liv samt be om förlåtelse för våra synder. Det är så vår vandring med Honom börjar.

Stackarna som tror att de kommer till Himmelriket bara för att de har varit trevliga, har lurat sig själva. De kommer att dö, en gång på Jorden och en gång efter Domedagen. Man kan inte få evigt liv genom att enbart vara en god människa. Inga gärningar i världen kan ge oss evigt liv. Det är lydnaden som är det viktigaste, att vi gör vår Faders vilja.

Fadern, Sonen och Den Helige Ande är ett.

Trots att de är tre personer är det "ett". De är oskiljakliga precis som de Tre Musketörerna. En för alla, alla för en.

Fadern är Ande, Sonen kom till Jorden och blev Kött och den Helige Ande är vår Hjälpare. Han kom till oss efter det att Jesus for tillbaks till Himmelriket, därifrån Han en gång kommit. Jag vet att det är svårt att förstå, men så är det.

Under vår tid på Jorden kan vi be till Fadern i Jesu namn, eftersom vi har ärvt Honom.

Sedan kommer den Helige Ande till vår hjälp med svaren. Ibland kommer änglar och hjälper oss. Somliga ser dem, andra vet bara att de har varit här. Jag har inte sett någon ängel, men jag har sett Jesus två gånger. Jag känner dock många som har sett änglar. Änglarna är våra bröder, vi skall inte tillbe dem, endast Treenigheten skall vi tillbe.

Matt 11:27 Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern. Inte heller känner någon Fadern utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för.

Matt 28:19 Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn

Luk 10:22 Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen vet vem Sonen är utom Fadern, och ingen vet vem Fadern är utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för."

Joh 3:35 Fadern älskar Sonen, och allt har han lagt i hans hand.

Joh 5:20 Fadern älskar Sonen och visar honom allt vad han själv gör, och större gärningar än dessa skall han visa honom, så att ni kommer att häpna.

Joh 5:21 Ty liksom Fadern uppväcker de döda och ger dem liv, så ger Sonen liv åt vilka han vill.

Joh 14:13 Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen.

1Joh 2:22 Vem är lögnaren, om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen.

1Joh 2:24 Låt det ni har hört från början förbli i er. Om det som ni har hört från början förblir i er, kommer ni också att förbli i Sonen och i Fadern.

2Joh 1:9 Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen. http://www.folkbibeln.com

Försäkra dig om en plats i Himmelriket, boka plats idag medan det finns rum.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är mina videos: http://youtube.com/user/thalonen

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

---

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!

...satan och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla, jag med.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar (på svenska) 408 - 2008 01 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Hej hopp i Lingonskogen,

Foto © Benjamin Antell, London.

Valjakkala och andra psykopater.

De som inte är troende kan egentligen inte fatta en hel del av vad jag skriver, det hade inte jag heller gjort "innan" jag blev Andedöpt. Den andliga dimensionen är dock lika verklig som den fysiska verkligheten, men för att se den krävs det att man är som det heter "född på nytt".

Det spelar ingen roll hur länge Valjakkala (massmördaren) sitter i fängelse eller hur många gånger han blir "rehabiliterad" om anden, mördaren "Fougantine" (som han har låtiti döpa om sig till) bor kvar i honom och tåligt väntar på sitt nästa offer.

Det spelar ingen roll för en ande hur länge han måste vänta. En ande kan vara många tusen år gammal, och den kommer att gå i arv till andra blivande mördare då Valjakkala dör. Ifall den inte blir beordrad till något "annat ställe" av en pånyttfödd Kristen.

Det är bara Gud via pånyttfödda Kristna som kan befria Valjakkala "om" han vill bli befriad. Varje pånyttfödd Kristen har fullmakt att utföra alla under som vår Herre Jesus gjorde då Han vandrade bland oss i mänsklig gestalt.

Det behövs ingen rekvisita för att befria en människa.

I vissa kyrkor har man hittat på en massa "mumbo jumbo" som att stänka vigvatten och vifta med kors m.m. Sånt sysslar bara människor med som inte känner Herren. Det är inte krucifix och vattenstänk som befriar, det är Ordet. Kraften i Guds Ord (Bibeln) är tillräcklig. Om någon blir befriad i Jesu namn, finns det ingen ande som kan klamra sig kvar. Andarna har inte makt över pånyttfödda Kristna som lever enligt Guds vilja, eftersom vi tillhör Jesus.

Han har köpt oss med sitt liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 407 - 2008 01 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Pax Vobiscum,

Förlåtelse.

När jag var yngre läste jag att det stod i Bibeln att vi skall förlåta varandra "innan solen går ner". Tanken har alltid legat i bakhuvudet, men det är först nu för nåt år sedan eller så som jag märkte hur viktigt och fint det egentligen är.

Foto © Benjamin Antell, Melrose, LA 1988.

Då jag bad en kille om förlåtelse för nånting, bad jag även Gud att ta bort alla dåliga "vibes" i ärendet, så att jag skulle kunna glömma alltsammans för alltid utan några dåliga känslor. Gud hörde min bön och allting nollställdes, det var en häftig upplevelse. Det har hänt nån gång tidigare att de dåliga känslorna har hängt kvar och på så sätt skiljs vänner åt, trots att man inte egentligen varit arg längre.

Foto, Bingera, Australia © Antellska arkivet

Det finns de som "säger" förlåt fast de egentligen inte menar det.

Då far allt åt skogen och i värsta fall blir en av dem en ensidig fiende. Somliga har inte förmågan att förlåta över huvudtaget, det får de lida själv för i det långa loppet. De som inte kan förlåta försvårar ofta sin situation genom att snacka strunt om den som de inte kan förlåta av någon anledning. Man börjar hata och allt dösnack samlas över deras liv som ett berg av gödsel, det kan ta länge att gräva sig igenom det när dagen kommer. Det är ofta en väldigt fin linje mellan hat och kärlek.

Jag blir praktiskt taget aldrig förolämpad vilket för mig är en otrolig välsignelse.

Folk får säga vad de vill åt mig, det har hänt nån gång :-) Jag bryr mig inte alls för det mesta, jag ser det nämligen inte som "mitt" problem om nån häver ur sig något dumt, det är helt och hållet deras problem. Jag brukar för det mesta le och simma vidare. Ibland ser jag allvarligt på dem på skoj, då brukar de bli nervösa och darriga. Vilka löjliga typer vi är för det mesta. Nån gång kan det förståss gå för långt, men då får man bara låta det rinna ut i sanden, med tiden (även om det kan ta länge) ser ju folk ändå vem som är vem.

Gud är god :-)

Det är tur att man inte är skidåkare, jag med alla mina "stavfel"...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 406 - 2008 01 10 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Tack till alla som bad för Yvonne!

Det "pirrade" till i ryggen på syrran då vi bad, och värken försvann.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 405 - 2008 01 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Utan Gud finns ingen frid.

Foto © Lennart Hallgren

Vi bokar resor till södern, köper nya bilar, coola stereoanläggningar och allt möjligt krims krams. En kille som jag känner, köper massor av nya dyra gitarrer, amerikanska bilar m.m. för han säger att "saker bringar lugn". Han är inte troende, en till synes sympatisk kille utan framtid i evigheten (om han inte blir frälst förståss).
Vi gör köper allt möjligt för det får en del av oss att känna oss tryggare. Saker är lika med trygghet = pengar är en ack så vanlig tanke...

Vi förlitar oss mera på pengar än på Gud.

"Vi kan ingenting ta med oss dit vi går", var det någon som ungefär sjöng en gång. Så är det, våra pengar och tillgångar blir totalt värdelösa för oss den dagen vi dör.
Jag tror inte att vi behöver fundera på pengar över huvudtaget OM vi lever i Guds vilja. Det är inte meningen att vi skall sitta och oroa oss för pengarna. Jag är helt övertygad om att vi klarar oss hur bra som helst, bara vi lever i Guds vilja.

Naturligtvis räcker inga pengar i världen för den som vill leva i "överflöd".

Foto © Benjamin Antell

Egentligen behöver vi bara ett tak över huvudet och mat för dagen. Inte behöver varken du eller jag "extra" pengar, i så fall handlar det bara om överflöd, och då är vi redan inne på egoismen fula bakgård.

Tomheten vi har i vårt inre kan enbart Gud fylla.

Antagligen har han givit oss den för att vi skall söka Honom? Han älskar oss alla och vill oss bara väl. Alla problem och sorger vi har på Jorden har vi själva, och de som gått före oss skapat. Vi lever alltid över våra tillgångar, både kollektivt och på egen hand.

När allt kommer till kritan är vi alla bara en bunt egoistiska gottegrisar.

Somliga tycker att de behöver en medalj så fort de hart gjort något positivt, något som för Gud helt naturligt. Vi har till exempel ett fadderbarn eller samlat in pengar till något gott ändamål osv. Med andra ord har vi utfört en helt naturlig medmänskliig handling.

Är vi värda en belöning för en naturlig handlig?, knappast.

Himmelriket är inget vi "förtjänar", det är en gåva som vi får, bara för att Gud älskar oss. Jag kan inte fatta att Han vill rädda oss över huvudtaget, jag anser att vi är helt värdelösa egoistiska svin hela bunten (jag med), Det är en oerhörd nåd Gud erbjuder oss. Vi förtjänar verkligen ingenting.

 

Nöff, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 404 - 2008 01 05 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

När vi ber bör vi göra det på största allvar.

"Jag frågade en gång några finskatalande finnar om de visste vad SVÅGER heter på finska. Då sade en kvinna "Svågel mä teidän, se on lintu", vilket betyder "SVÅGEL vet jag, det bytyder LINTU" (fågel på finska)...Foto © Benjamin Antell

Då jag har bedit med andra, har jag märkt att de som får svar på en gång, vanligvis har en mycket stor längtan efter Gud. Om man samtidigt som man ber tänker "äh få se om det händer något", då är chansen mycket mindre att Gud svarar. Naturligtvis gör Han ofta undantag, men om man vill vara säkrare på genombrott, bör man be av hela sitt hjärta.

Börja med att tacka Herren, sjung medan du kan :-)

Han vill att vi skall umgås med Honom dagligen. Inte bara komma krypande då nåt har gått åt skogen. Han vill vara DIN vän, oavsett om du tror det eller inte. Han älskar DEJ jättemycket, detta är ett löfte ur Bibeln. Han sände sin ende son att dö i ditt ställe, så att du skall få evigt liv. Det enda Du behöver göra är att ta emot gåvan, och tacka Honom. De är inte varje dag man får ett sådant erbjudande!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 403 - 2008 01 04 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

En smutskastningskampanj är den ondes senaste kampanj här i Europa, (eventuellt i hela världen).

Foto © Benjamin Antell

Tänkte bara dela detta eftersom det förhoppningsvis kan förklara en hel del för folk som nyligen råkat illa ut. Om du undrar varför gamla "vänner" plötsligt börjar baktala dej och dylikt. Säg en bön för dem men släpp dem som heta potatisar, och gå vidare. De vet inte ens vad de pratar om för det mesta, och det spelar ingen roll. Det är meningslöst att ta det personligt och försöka analysera deras ord.

Sök istället Herren av hela ditt hjärta!

Det kostar allt att komma nära Herren, man kan inte vara lat om man vill ha Guds närhet. Många gamla vänner kommer att t avstånd från dej, strunta i dem för i så fall är de ju inga riktiga vänner. Riktiga vänner står vid din sida oavsett vad du gör här i livet. En riktig vän skäms aldrig för dig.

Det är en stor trygghet i att vara troende.

När alla vänner sviker på olika sätt har man trots allt elände fortfarande Gud att gå till. Han sviker aldrig. Människor kan man tyvärr inte lita på, förr eller senare sviker alla. Det bara är så, när priset är rätt säljer vem som helst din vänskap. Jag har sett detta i mitt eget liv men även i många andras. Människor är otroligt onda i grund och botten.

En sak som det absolut aldrig löns att dela är personlig sorg!


Foto © Benjamin Antell

Det finns inget som människor hellre vänder mot en som ens egen olycka. Det finns nåt som på engelska heter "need to know basis", det är nog en viktig regel. Berätta inget som du inte "behöver" berätta till en andra part. Du kan dela vad som helst med Gud, men tänk dig för 888 ggr. innan du delar det med människor. Jag vet att det låter cyniskt, men du kommer att bespara dig själv en massa plågor om du håller tyst. Om du absolut måste prata med någon, se då till att det är en pastor som är "troende" alltså en pånytt född Kristen, som du har stort förtroende för. De har ju tystnadsplikt.

Gud kan hjälpa dig med vad som helst.

Han har varit mitt enda stöd i livet, och jag är mycket nöjd :-) Han är en otrolig tillgång, det gäller bara att komma ihåg att Han alltid finns där. Visst kan livet bli hårt ändå ibland, men Gud finns alltid där med sin kraft, redo att hjälpa och trösta.

Ibland blir man tvungen att bryta kontakten med vissa människor som hindrar en själv från att växa i Herren på olika sätt.

Jag hörde en predikant berätta en historia om en Örn som fångat en Vessla. När Örnen flög iväg med Vesslan, bet den sig in i bröstkorgen på Örnen och bägge störtade till sin död... Visa människor är som Vesslan, parasiter som bara suger musten ur en.

Det kan göra ont att släppa vissa personer, men det är ibland det enda sättet att gå vidare.

Gud har ju en plan för allas våra liv, det är viktigt att vi inte låter något komma emellan och störa Hans plan. Den onde kan använda vad som helst då han vill dra vår uppmärksamhet från Gud.

Foto © Benjamin Antell

Pengar är ett av djävulens vanligaste vapen.

De flesta drömmer om att bli rika och berömda. Jag är otroligt tacksam att Gud befriade mig från penningbegäret, tobaken och svordomarna, då jag blev frälst. Allt försvann på en gång.

Jag brukade svära otroligt mycket innan jag blev frälst, jag rökte två paket om dagen, och mitt mål var att bli miljonär vid 30. Allt detta försvann då jag mötte Gud. Som tur var hade jag förstånd nog att inte ta droger. Jag såg ju hur mina vänner blev sjukligt misstänksamma på alla på grund av drogerna. Deras personligheter förändrades på ett otäckt sätt.

En del som blivit troende och slutat med droger har fortfarande kvar sin sjukliga misstänksamhet mot andra, helt utan orsak. Somliga blir helt befriade då de tar emot Jesus, för andra kan det ta länge. En del behöver befrielse för orsaken till misstänksamheten "kan" ofta vara en ande.

Man använder Cannabis i sjukvården.

Detta är dårskap, men det kan gå så när doktorer inte är andligt vakna. Man ser inte de andliga farorna, och inbillar sig att smärtlindringen är viktigare än sidoeffekterna.

Cannabis sänker patientens motståndskraft mot onda makter, vilket i sin tur leder till att patienterna får andliga problem. Detta är mycket allvarligt, många kommer att få problem med andar och hamna i vad läkarna i sin okunskap kallar psykoser.

Egentligen handlar psykoser vanligtvis om andar som blir vilda och tar över personerna som de bor i. Det är ju så att andar vill bo i människor, eftersom de inte har fysiska kroppar. De vill leva ut sina sjuka lustar genom oss arma människor.

Som tur är kan Jesus befria oss från vad som helst!

Jag har sett många bli befriade från sina plågoandar, det är lika härligt varje gång. Man blir fri och får sitt gamla liv raderat av Jesus, allt förlåter Han om man ber om förlåtelse.

Man får en helt ny duk att måla sitt nya liv på. Därför kallas frälsningen att bli född på nytt. Det kan hända att inte alla människor förlåter dig, men Gud gör det villkorslöst och det är det som räknas.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 402 - 2008 01 02 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Förtal, ett av den ondes (åklagarens) farligaste och vanligaste vapen.

Hur lätt är det inte för djävulen att få oss att sjunga den sången? De flesta, om inte alla har någon gång förtalat andra. Jag har just råkat ut för det personligen. Skära lögner som sväller som mögelsvampar i skallarna på folk. Mig kvittar det, men det kan vara ödesdigert för många.

Lögn har ju samma förmåga att växa och svälla precis som mögel.

Tänk hur lätt det är att ryckas med, då någon som man gillar snackar skit om en tredje person. Jag ser och hör sådant varje gång jag är ute bland människor. Det blir till och med Jargong hos många , att förtala andra. Till slut blir det en del av livssstilen, och man märker det inte ens själv längre.

Orsaken till att satan (åklagaren) älskar detta vapen är den att, när man förtalar andra skadar man sig själv otroligt. Ett av de första tecknen är att bönesvaren upphör, sedan faller allt annat i livet som ett korthus. Välsignelserna uteblir och man börjar avmattas som en komet som svalnar. Det kan gå väldigt illa om man inte vaknar i tid.

En vanlig orsak till förtal är stolthet.

Man vill hävda sig själv, och ser som enda utväg att trampa på andra...på väg up ur svackan. Det är läskigt hur lättlurade vi är. Förtal är som ett bananskal, vips så sitter man där på rumpan...aaaaj.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Gått Nytt År!

Gud väsigne er allihopa!

Här är en ny video delvis inspelad på Edvinstigen i Vapenbrödrabyn: WYSIWYG

---

BENs tankar (på svenska) 401 - 2008 01 01 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Amerikansk arkitektur, Foto © Benjamin Antell

Om någon ger en rikssvensk ett gott råd, blir ofta responsen ett positivt "Kul"! eller ett förvånat "menaru"?!

Säger man samma sak åt en Finländare, möter man ofta en person med en darrande underläpp som ser sårad ut och med darrande stämma säger "jag gjorde så gott jag kunde", sen går han bitter bort...

Dessutom är det många som läser detta som tror att jag menar att vi är sämre än svenskarna, det menar jag inte, vi är bara annorlunda (varje folkslag är olik det andra). Vi bär alla på en massa skrot som vi behöver rensa ut med jämna mellanrum.

Om man sitter och läser Bibeln med darrande underläpp, kan man inte komma långt i sin vandring med Herren.

Bibeln är ju spräng-fylld av goda råd... Skall man komma någon vart i livet är det viktigt att man är öppen och lär sig se saker från olika håll. Ingen är perfekt, absolut ingen...det kan man inte bli här på Jorden.

Kolosserbrevet 3:12 Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod.

Kol 3:13 Ha fördrag med varandra och förlåt varandra, om någon har något att förebrå en annan. Såsom Herren har förlåtit er skall ni förlåta varandra.

Kol 3:14 Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet.

Kol 3:15 Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma.

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan.

Kol 3:17 Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom.

4-åringar ställer ca. 400 frågor om dagen.

Foto © Benjamin Antell

Tänk om vi fortfarande var som de, tänk hur mycket mer vi skulle kunna lära oss! Istället för att gå miste om en massa, då vi låtsas vara någon sorts malliga experter på allting. Naturligtvis är inte all information som man hittar användbar, men det är ju enkelt att sålla bort det överflödiga. Det gäller ju bara att ha en liten gnutta sunt bondförnuft, och Guds ledning.

De äldre har mycket att lära oss yngre.

De har redan gjort massor av misstag som vi inte ännu har hunnit med. Jag gillar mycket att prata med äldre, de är så "mycket klokare" än yngre människor...för det mesta. Jag lärde mig otroligt mycket av min farmor, hon var nog en av de smartaste kvinnor jag någonsin haft äran att lära känna. Man kan även lära sig en hel del av fördummade människor, när man ser hur allt går åt skogen för dem, då förstår man lätt hur det inte löns att leva.

Det gäller att gå igenom livet med öppna ögon.

Att inte sjukligt försvara alla sina handlingar, bara för att det skall se ut som om man har rätt :-) Det gör många av oss. Det spelar ingen roll vad andra tycker om en, om man är ärlig mot Gud, andra och sig själv. Den som inte kan skratta åt sig själv ibland är en högfärdig människa...(they smell bad :-)

Tidigare var jag faktiskt en dåre på "många" sätt.

Jag brukade till och med försvara mina misstag. Det är vanligt att folk gör så.

Somliga gör saker som Gud inte vill att de skall göra, bara för att de själva vill. Sedan försöker de svänga till det så att det skall "se ut" som om Gud låg bakom.

Det är ju så att Gud även "kan" använda situationer som vi skapar fast vi inte egentligen vet vad vi håller på med. Om gud använde en åsna att tala med en olydig profet, kan han säkert svänga vilket elände som helst till sin fördel.

Numera säger jag "oops sorry" om jag begår ett misstag, det räcker inte med ett Britney Spears"oops".

Det är faktiskt mycket skönare än att försöka "pladdra bort det" (med efterkonstruktioner), och man har ett rent samvete efteråt. Eftersom vi ALLA är bristfälliga, förlåter Herren oss hela tiden våra tabbar, om vi ber om förlåtelse. Det är bara när vi är olydiga och vägrar erkänna våra misstag som synden kvarstår.

Joh 9:41 Jesus sade: "Om ni vore blinda skulle ni inte ha någon synd. Men nu säger ni att ni ser. Därför står er synd kvar."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

 

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, South Wartzor a few years ago in his studio © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.