Pax Vobiscum,

Benjamin Antell i studion, foto © M. Waegar

Några råd på vägen efter att du har lämnat ditt liv åt JESUS.

Det är viktigt att du läser Bibeln varje dag.

Bibeln är nämligen Guds ord som Han till största delen har dikterat till sina profeter. Profeterna var män som vigt sitt liv åt att följa Gud. Den var män som satsade allt på att följa den plan som Gud hade för deras liv. Det finns fortfarande profeter i vårt samhälle.

Det finns många översättningar av Bibeln

De äldsta tycks vara bland de bästa. Läs om Biblar på Bibelexperten Ingmar Rönns hemsida, tryck här: http://www.limpreacher.com/v6/

Gud har även en plan för ditt liv, ända från vaggan till graven!

Ja, redan innan du blev född var ditt liv utstakat. Det kan vara svårt att förstå detta, men så säger Gud i sitt ord. Bed att du får bli ledd av den Helige Ande när du läser Bibeln. Den Helige Ande är en person i Treenigheten, Fadern, Sonen och den Helige Ande. Varför Hans namn är så annorlunda, tycks det inte egentligen finnas någon som vet.

När den Helige Ande får leda dig, kommer du bättre att förstå vad Bibeln handlar om. Bibeln är nämligen ingen vanlig bok, den är mera som en Manual för Livet. Om du läser Bibeln dagligen, kommer du bättre att förstå hur du bör leva.

När du ställer frågor till Gud, svarar Han ofta via Bibeln.

Det kan till exempel hända att Gud manar dig att slå upp ett visst kapitel, eller någon vers i Bibeln. Andra gånger kan Han mana dig att slå upp en viss sida i Bibeln, och plötsligt är det första du ser, svaret på din fråga!

Det är även viktigt att du samtalar med Gud varje dag.

Gud vill vara din vän och umgås med dig dagligen. Han längtar efter att din gemenskap. Du kan tala med Gud precis som när du talar med en vän.

Gud lyssnar alltid till dina böner...

Ibland kan det kanske kännas som om Gud är långt borta, det beror mest på oss själva. Om vi umgås med Gud dagligen, då kommer Han att hålla sig nära.

Det är så att när vi börjar oroa oss för dagliga problem, och glömmer att ge dem åt Gud, då kan vi uppleva att det känns som om vi driver ifrån Gud.

Gud vill att vi skall lita på Honom.

Gud har nämligen lovat att ta hand om oss, om vi lever i Hans vilja...om vi alltså lyder Honom.

En annan viktig sak som hör till när man blir frälst (räddad), är att man döper sig i vatten. När man har kommit till tro bör man låta döpa sig, det står så i Bibeln. Somliga är döpta som barn i Statskyrkan, men ett sådant dop gäller inte som ett riktigt dop. Det finns även andra kyrkor som döper helt ovetande babysar.

Barndopet är en ceremoni som människor har hittat på, och det har ingen som helst grund i Bibeln.

Det finns de som påstår att det står om det i Bibeln, men det gör det inte, det är bra ursäkter som vissa har för att inte döp sig. Jag tror inte att det kommer att finnas fega människor i Himmelriket.

När man har blivit frälst, låter man nämligen döpa sig på grund av sin övertygelse, och som ett tecken för människorna omkring en, att man har valt att följa Jesus. Han döpte sig som vuxen..

En tredje sak som är av stor vikt, är att be om att få bli Andedöpt.

Det är när man har blivit andedöpt som man börjar fatta vad Bibeln verkligen handlar om. Man blir även vaken andligt, och börjar förstå sig på den andliga världen.
Man får även så kallade Andliga Nådegåvor när man blir andedöpt. Gåvan att hela sjuka, driva ut onda andar och mycket mera får man då.

Du har kanske inte kommit i kontakt med ordet andar.

Andarna är inget märkvärdigt, de är bara fallna änglar som Gud har sparkat ut ur Himmelriket.
Det var nämligen krig i Himmelriket en gång. Djävulen fick fel i huvudet och ville bli "ta över" som Gud, han samlade ihop ett gäng inte alltför smarta änglar, men så vips, sparkade Gud ut hela patrasket.

Ner till Jorden fick de komma av någon anledning. De kommer att få sitt straff samtidigt som alla andra människor får sitt straff som inte har tagit emot Jesus i sina liv. Jesus gav sitt liv en gång för alla, för alla människor på vår Jord.

De som inte vill följa Jesus, kommer att kastas i Helvetet med djävulen och hans fallna änglar.

Helvetet är en verklig plats, annars hade Gud inte sagt det i Bibeln. Djävulen kommer inte att ha någon som helst makt i Helvetet, han kommer att vara en vanlig enkel förlorare där.

Vi får vara evigt tacksamma att Jesus har dött i vårt ställe och stigit upp från dödsriket.

Tack vara Hans osjälviska handling får vi Evigt Liv! Tänk att Han älskar oss så mycket att Han gav sitt liv i vårt ställe. Vilken vän. Resten av oss får komma till Himmelriket där Jesus är Konungars Kung. I himmelriket blir det en väldig fest när vi äntligen kommer hem efter vår vandring här på Jorden.

Det är viktigt attt vi dör bort från våra egna drömmar, och följer Jesus.

Om vi glömmer oss själva och lever för Jesus, så kommer vi att får allt det andra också. Vi bör bli mindre för att Jesus skall få bli stor i våra liv. När vi först söker Himmelriket skall också allt det andra tillfalla oss. Det ligger en stor hemlighet i den meningen. Jag tror att det många gånger är så, att våra drömmar är en del av Guds plan för oss, det är dock viktigt att vi ber "ske Din vilja, inte min". Det är livsviktigt att sätta Gud först.

Det är viktigt att höra till en levande församling.

Med levande församlig menas en församling där man följer allt som Jesus har predikat om i Nya Testamentet. Man får leta tills man hittar en passlig, alla församlingar är nämligen inte levande. Du märker ganska fort om medlemmarna älskar dej eller inte. De bör förståss älska varandra, inte bara i ord utan även i handling.

Snacka går ju.

Det är ju lätt att säga "jag älskar dig", men mycket svårare att ge 1000 euro till någon som verkligen behöver pengarna :-)
Sen finns det folk som hellre betalar än ställer upp för varandra. Så får det inte vara, i Guds hus, vi skall alla hjälpa varandra så mycket vi bara kan, även när det känns jobbigt :-)
Det är det som kallas kärlek. Det får förståss inte kännas som en plikt heller, utan man skall hjälpa varandra av glädje, och njuta av att man får vara till välsignelse för någon...

 

Peace, Benjamin