BENs tankar (på svenska) 426 - 2008 02 29 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Kamerakillen och Renny Harlin © M. Weckström, Leo Cabrillo 1988.

Jag minns då jag promenerade med Renny Harlin från The Scream Club i L.A. till Orchid street, eller kanske gick vi till musikklubben The Whisky...öh, minnet börjar dunsta.

Det var en av mina tystaste vandringar (den kändes lång :-). Jag kände inte honom speciellt bra på den tiden, jag hade bara sammanställt en tidning Hollywood Magazine åt honom och Markus Selin. Detta fick mig att tänka på hur vi många gånger valsar igenom livet utan att försöka vittna för folk. Vi höll på med två rock videos, jag var med och stylade bandet en smula eftersom jag designade deras skivomslag m.m. Vi möttes från och till i tre veckors tid. En hel del år senare fick jag reda på att han är troende, och brukar be till Gud om hjälp då han skall producera filmer. Det märker man dock inte när man ser filmerna, jag antar att det kan vara svårt att få med budskapet i en actionfilm typ Die Hard, på grund av att de flesta världsliga bolag är rädda för ett andligt budskap.

Jag och Chris R. Holm på the Guitar Center, Los Angeles 1988. © M. Weckström.

Det är många som avfärdar Jesus utan att ens testa om Han svarar!

BIG mistake, Han tränger sig inte på någon. Om man bara blundar och jollrar vidare med sina egna teorier slutar det illa. Jag ville verkligen ha kontakt, därför fick jag det. Gud ser alltid om man är ärlig, därför belönar Han ärliga sökare. Alla som inte tar emot Jesus går tyvärr sin egen dom till mötes, detta vet jag eftersom jag har fått del av den Helige Ande. Han är den tredje personen i Treenigheten, och Han leder mig varje dag. Det är tack vare Honom som jag inte har det mista tvivel i mitt hjärta. Han övertygar mig varje dag med sin "närhet". Jag känner att jag har en skyldighet att föra vidare vad Han har undervisat mig om, och gåvan till det Eviga livet som Jesus står för. Om jag lyder, är det inte mitt fel att vissa går förlorade. Mitt samvete är rent, deras blod är inte på mina händer.

Som tur är, ber en del människor frälsningsbönen nedan och möter Jesus.

Detta är det enda jag tycker är kul i mitt liv just nu. Det är det som jag lever för. Dessutom är det så att, när Livets Bok är full, kommer Jesus att frälsa Israels folk Judarna och sedan bär det av. Då är det för sent att be till Gud, när Boken är full finns det inte längre rum för dig. Därför försöker jag få med mig mina vänner och bekanta i första hand men även alla andra som lyssnar. En dag stängs Boken, vi vet inte när, det vet endast Fadern.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...satan och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla, jag med.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

På bristfällig finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

Här finns mina videos: http://youtube.com/user/thalonen


 

BENs tankar (på svenska) 425 - 2008 02 26 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Häromdagen tittade jag på Salt, ett program om tro.

Författaren Wideroos var där och brättade om sin ytliga bok om religion. Han upprepade sitt otroligt dumma argument att gulkornen för länge sedan har vaskats ur Bibeln.

Eftersom han inte har någon andlig insikt, förstår han inte hur det hela förhåller sig.

Det är jättesvårt att förklara men när man är ledd av den Helige Ande då man läser, kan Gud använda texten på dynamiska sätt, som mänskligt sett inte är möjliga.

Som jag har sagt tidigare med risk att bli tjatig, Bibeln är inte en vanlig bok, den är faktiskt levande, den är ett underverk som bara kan läsas med den Helige Andes hjälp.

Bibeln är designad att svara på våra frågor, och leda oss igenom livet ända tills Jesus kommer tillbaka. Bibeln är innehållsmässigt som en Kameliont, den ändrar skepnad allt efter som den Helige Ande formar innehållet att tala till envar av oss i de specifika situationer vi befinner oss i när vi ber och söker. Ingen annan bok är som Bibeln, "Guds automatiska telefonsvarare".


Man kan även jämföra skriften i Bibeln med noter.

Trots att det bara finns 7 noter i C-durskaln skalan C D E F G A H, kan vi göra i princip hur många melodier som helst.

Bibeln fungerar på ett liknande sätt, om den Helige Ande leder oss när vi läser, händer något övernaturligt med texten som gör att vi ser olika budskap vid olika tillfällen! Trots at Bibeln bara består av 66 böcker, kan vi läsa ut hur många budskap som helst, utan att de tar slut! Bibeln lever sitt eget liv, den är olik alla andra böcker på Jorden.

På grund av detta fenomen kan man omöjligt påstå att man har läst hela Bibeln!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 424 - 2008 02 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Varför uteblir bönesvar?


Foto © Fred Skymberg.

Vår otro är som ogräs som förkväver bönesvar. Om man tar bonden som modell blir det hela ganska tydligt. När bonden planterar ett frö, går han ju inte ut en kvart senare för att se om det har slagit ut. Det tar en bra stund för alla frön att börja gro. Likadant är det med bönesvaret ibland. Man ber om det som man inte kan se, att det skall bli verklighet. Om man sekunden efter att man har bedit säger "jaha, det var väl det jag trodde, inte kom det något svar", då hinner ju svaret vanligtvis inte materialisera.

Bara för att Gud i sin kärlek "ibland" skippar gro-tiden tar vi för givet att kalkonerna "alltid" skall komma flygande på stubinen. Då blir vår otro ett hinder för den andliga tillväxten. Istället bör man ligga i, tro och be tills svaret kommer. Bara för att svaret inte ännu kan ses med blotta ögat, behöver det inte betyda att det har uteblivit!

Cuppa anyone?

Hebr 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.

1 Kor 13:12 Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då skall vi se ansikte mot ansikte. Nu förstår jag endast till en del, men då skall jag känna fullkomligt, liksom jag själv har blivit fullkomligt känd.

Jag är inte "bättre" än dig!

När man vittnar om vad man har varit med om, och förklarar att Jesus är den enda vägen. Då är det många som tror att man inbillar sig att man är bättre än alla andra. Det handlar inte om "vem som är bäst" men när man verkligen har mött Jesus, förstår man att Han är den, Han säger att Han är. Då är Han inte längre en teori utan Han har då blivit en av dina bekanta, lika tydligt som Kalle, fast i en andlig dimension. Han kan dock röra i dig rent fysiskt med sin kraft, därför vet du att Han inte är ett fantasifoster. Det är bara att ta emot Jesus, pröva på Honom så får du se att Han lever, att Han är en riktig person och att Han kan göra allt det Han lovat. Just nu är Han endast en böns avstånd från dig!

När du har tagit emot Jesus, betyder det inte att du måste åka till Afrika som missionär.

Gud behöver alla möjliga ambassadörer i sin organisation. En del är kallade till att bli bagare, städare, nattportierer, poliser, doktorer, riksdagsmän, tandhygienister, bilmålare eller kaptener osv.

Vi har alla olika upppgifter i livet, en som vi "alla" delar är kallelsen att berätta för folk om de "Goda Nyheterna", och be för sjuka. Det är något som vi alla bör göra. I början kan det kännas konstigt för de som är blyga, det är dock bara att kavla upp ärmarna och ge järnet. Man skall förstås vara omtänksam då man vittnar och inte tvinga sig på folk.

För mig funkar det vanligtvis så att Gud "manar" mig att gå och tala med specifika personer, då vet jag att de kommer att ta emot honom eller att nåt kommer att hända när jag ber i Jesu namn. Gud kanske vill använda dig på nåt annat sätt, Han talar ju till oss väldigt individuellt, eftersom vi alla är olika. Nån gång kan det förstås hända att man blir nobbad, då är det bara att backa tillbaks till byn :-)

Om folk inte vill ta emot Jesus, har vi åtminstone givit dem en chans och det är vad som räknas.

We'll always have Paris...

Av frukten skall trädet kännas.

Vi kan med andra ord inte leva själviska liv om vi vill ära Herren. En god vän berättade för mig att en viss rock stjärna alltid har varit kristen. Nu är det så att "stjärnan" är del av Amerikas sexindustri, han har massor av porrprojekt på gång. Han skryter även på TV om hur många tusen kvinnor han har begått äktenskapsbrott med (legat med). Med andra ord är frukten av hans liv korruption. Det är ju satan och hans pojkar som basar för sexindustrin i världen, inte kan man vara del av den om man är Kristen. Lika lite som man kan ligga med kvinnor kors och tvärs, det behagar sannerligen inte Herren. Vi måste bära god frukt om vi skall tjäna Herren.

Hebreerna 4:12 Ty Guds ord är levande och kraftigt och skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det åtskiljer själ och ande, märg och ben; och det är en domare over hjärtats uppsåt och tankar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 423 - 2008 02 19 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Imorgon onsdag kl. 19 är det igen möte i Kvevlax Missionskyrka, eller Mishan som den kallas.

Kom med och kolla flytet om ni har möjlighet till det. Olle (pastor I) har kommit hem från stora världen och Matz (pastor II) har varit och åkt Snow board i Simpsiö, så det blir nog ett bra kafferep m.m.

För mig har Mishan varit som en OAS i skogen, där finns människor från alla håll.

Collage © Benjamin Antell (Studars Museum)

Alla behöver ett andligt hem vare sig man själv fattar det eller inte. Jag tror inte att många skulle bli besvikna på Mishan. Det är nog en av de allra trevligaste kyrkorna jag har besökt sedan jag kom från Sverige 1980. Det är otroligt hur tiden går, det känns som om jag kom från Stockholm för ca. 5 år sedan. Då jag bodde där hade man väckelse på den sidan av pölen, det var en fantastisk tid. Nu verkar det som om det är Finlands tur, det hoppas jag i alla fall.

Var även på ett fint möte i Sion i Vasa för ett par veckor sedan, och innan det i Metodistkyrkan i Vasa. Jag mötte även värme i dessa. Jag har ju rest omkring i Österbotten en del med Pontus Back och spelat och vittnat i alla möjliga kyrkor (ca. 40 sedan juli -07 sade Pontus), det har varit välsignat.

För tillfället åker jag på egen hand och spelar och vittnar då jag blir kallad.

Även Pontus åker omkring med andra polare på sitt håll. Det behövs många stollar på vägarna, så att folk får höra att det finns ett hopp i alla lägen. Jesus kan lyfta vem som helst ur vilket dike som helst. Det har jag och många av mina bekanta fått erfara, det är faktiskt sant. Vi har alla fått en inre frid som inte världen kan ge, och vi har fått se folk bli helade från allehanda krämpor och laster enbart genom handpåläggning och bön. Gud gör under i alla stunder.

P.S. Jag har försökt "förtydliga" writen om "kärlek i kyrkan", som jag skrev i förrgår, bara kände på mig att någon antagligen tror att allt jag skriver handlar om mig själv och Mishan :-) Så är det naturligtvis inte, jag skriver bara generellt om allt möjligt, om det jag har sett under mina 33 år som troende, både i kyrkor och runt Jorden.

Mina starkaste andliga upplevelser hände under min tid i Sverige, så mina tankar studsar ofta dit. Jag har även många fina mycket kära vänner i Sverige. Sverige är som "hem" för mig eftersom jag har bott där tre gånger i ca. 10 år.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 422 - 2008 02 18 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Vilsna får.


Foto © Fred Skymberg

För det första vill jag säga att Gud älskar Katoliker precis lika mycket som alla andra.

Inte på ett enda ställe i Skriften står det att vi skall tillbe Maria, helgon eller änglar. Det står i skriften att vi skall tillbedja Gud, skaparen allenast. Vi skall inte tillbe några andra "gudar" i Universum över huvudtaget.

Syndernas förlåtelse.

Den enda som kan förlåta oss vår synd är Jesus Kristus, Guds son. Vi syndar alla dagligen, därför behöver vi Jesu nåd. Eftersom Han dog i vårt ställe, är vår synd redan betald, det enda vi behöver göra är att ta emot gåvan. Vi förtjänar inte nåden, det gör ingen på hela Jorden eftersom det är en omöjlighet.

Bikt.

Man kan inte begå en synd med baktanken att senare be om förlåtelse. Om man tänker så är man en religiös idiot. Varför skulle Gud förlåta någonting som man inte menar på allvar. Gud är inte korkad.
Om man vill ha förlåtelse, bör man ärligt och uppriktigt komma inför Tronen i Jesu namn och be om förlåtelse. Då förlåter vår Himmelske Fader oss, på grund av att Jesus har tagit på sig vår skuld. Så fungerar det.

Maria vill sannerligen inte ha vår tillbedjan!

Jag är säker på att hon är förfärad över det faktum att folk vill göra henne till en demonisk avgud. Maria är inte mera helig än någon annan kvinna på Jorden. Läs Bibeln så får du se att hon på grund av vår tillbedjan har blivit en avgud. Gud varnar oss i skriften att tillbe andra gudar.
Maria är en välsignad kvinna precis som många andra kvinnor, men hon är inte mer än människa.


De människor som vi utser till "helgon" blir automatiskt avgudar!

Man kan inte utse människor till helgon. Detta har ingen som helst grund i skriften, om man kan läsa innantill borde var och en av oss förstå detta.

Om Påven hittar på att utse helgon bevisar detta att han inte kan skriften.

Det är synnerligen allvarligt att missleda människor på detta sätt. Vi som är lärare i olika bemärkelse, kommer att få strängare straff än andra människor enligt Skriften. Därför är det viktigt att man vet vad man talar om, innan man öppnar munnen.

Många tror idag att Hitler var en god kristen eftersom han backades upp av Katolska kyrkan redan från början! Hitler höll på med svart magi, han höll seanser i sitt slott uppe i bergen. Redan detta säger ju att han var i maskopi med satan, eftersom magi är ett av satans verktyg som han mycket effektivt förvillar människor med. Det är märkligt hur satan kan förvilla, man skall akta sig för att underskatta honom.

Trolldom.


Att hitta på en massa traditioner och till och med sakrament, som inte har någonting med Gud att göra är lika med trolldom.

Den Katolska institutionen har mycket att stå till svars för precis som Fariséerna, vilka kunde skriften (orden) men inte kände Fadern.
Naturligtvis kommer Lutherska kyrkan och många andra institutioner att dela samma öde, eftersom även de påstår att mänskliga påfund som till exempel babydop är Guds vilja. Man kan inte påstå att Gud har sagt saker som inte stämmer utan att bli straffad.

Att inte följa Guds vilja kallas i Skriften för trolldom!

Handlingar kan inte frälsa oss, det kan enbart Jesus göra.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 421 - 2008 02 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Finns det kärlek i kyrkan ?


Collage © Benjamin Antell

Jag önskar att jag kunde säga ja, men det vore en liten lögn. I dagens kyrka finns inte mycket kärlek. Visst finns det en smula medlidande, mer än i världen "javisst". Men kärlek...knappast. Verklig kärlek är lika sällsynt som diamanter i skogen.

Detta handlar förstås inte om någon speciell kyrka, utan alla kyrkor i världen. Många kyrkor har en mera religiös prägel, man går på möte en gång i veckan för att blidka Gud. Mera galet än så kan det knappast bli.

Jag hade turen att hitta Kvevlax Missionskyrka för ett antal år sedan. Där finns mera värme än jag har mött på länge. Där fungerar kärleken i praktiken också, åtminstone till en del :-) Det finns säkert även tusentals andra kyrkor där kärleken fungerar i olika nivåer. Jag har dock besökt många hundra sovande församlingar i mina dar, därför skriver jag detta, kanske någon enstaka medlem någonstans börjar fundera på Guds vilja...

Gud är den enda som kan älska, det har han bevisat igenom sin Son Jesus Kristus.

Jesus gick i döden för vår skull, vem skulle göra det idag? Rödluvan är antagligen den enda. Det är med stor sorg jag säger detta, men vi har glidit ifrån Gud i hästväg. Vi bryr oss bara om oss själva, och vi ler och klappar människor på ryggen. Men handen på hjärtat, älskar vi verkligen varandra? Nej, det tror jag inte på för en sekund, inte i kyrkan och synnerligen inte i världen.

I kyrkan finns sympati, och det kan räcka för somliga, men kärlek... tillåt mig le.

Dagens människa har inte ett hum om vad kärlek är. Vad kan vi göra för att få kärlek till varandra? Ja inte får vi det genom att umgås över en kopp kaffe en gång i veckan. Visst kan det vara en början till något, men kärlek "come on"...det krävs nog mer än en kopp kaffe för det. (det är väldigt vanligt med kafferep i kyrkor).

Vad gör vi när en broder eller syster har praktiska problem?

Vi ber helst till Gud att "Han" skall fixa problemen...praktiskt eller hur? Själva gör vi inte ett smack, vi bara sitter och ser heliga ut.

Gud som "förväntar sig" att VI skall hjälpa varandra, hur tror ni att Han känner sig när Han ser vår "iver" att hjälpa? Jag tror att Han känner sig BEDRÖVLIG, skitäcklad över vår slapphet och vår bekvämlighet.

Vad sysslar vi med egentligen?

Största delen av oss lever våra liv för oss själva i våra borgar och bryr oss i verkligheten inte ett smack i varandra.

Jesus är en av de få som har älskat på riktigt! Han lät sig piskas, torteras och dödas i vårt ställe. Han dog för dina och mina synder och vår kollektiva slapphet.

Skulle du göra det för en massa främlingar? Det tvivlar jag mucho på, vi som inte ens orkar hjälpa varandra med petitesser.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 420 - 2008 02 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Osaken till att jag inte hinner skriva varje dag just nu är den att jag bryter en bok.

Foto © Benjamin Antell

Sedan 2006 har jag skrivit på en bok på svenska som jag håller på att sammanställa just nu. En del av materialet kommer från min write, andra delar inte. Det kommer att bli en litet annorlunda bok :-)

Den största utmaningen är att skriva på ett kärleksfullt sätt. Många tar ju väldigt lätt illa upp, och det är ju inte min mening att såra folk. Samtidigt kan jag inte pruta på sanningarna eftersom det i många fall faktiskt ofta handlar om liv och död för många. Jag skriver ju inte för att bli populär :-)

Regn på rutan, foto © Benjamin Antell

En del har redan blivit frälsta genom at följa mina råd, och att läsa frälsningsbönen som förekommer här och där på writen (inte tack vare mig utan tack vare Jesus som drar folk till sig igenom det jag ger vidare). Redan det gör ju att änglarna hoppar av glädje :-) Det står faktiskt att de jublar över varje människa som blir frälst.

Det är jättenkelt att bli frälst, det börjar ju bara med en liten bön.

Sedan rullar det nya fantastiska livet igång. Man får uppleva andliga saker, känna Guds smörjelse över sitt liv (som inte bara är en idé utan en verklig fysisk kraft), se folk bli helade och dessutom får man nya vänner och en verklig gemenskap då man hittar en levande församling att gå med i. Du har inget att förlora och allt att vinna!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 419 - 2008 02 12 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Har Gud humor?


Photo © Benjamin Antell

Javisst har Han det, Han har skojat hur mycket som helst med mig.

Speciellt då jag var nyfrälst höll jag och Fadern på med en massa kul. Antagligen har jag redan nämt att jag brukade beställa väckning av Gud, i alla möjliga löjliga varianter, typ en minut före 7, 2 minuter över 7 osv. Han väckte mig exakt på minuten varje morgon i långa tider. Nu när jag tänker tillbaks på den tiden, var den nog den lyckligaste tiden i mitt liv.

Hur roligt man har beror mycket på hur nära Gud man lever.


Destomera tid man ger Gud ju mer välsignad blir man. Då jag var nyfrälst och Guds Ande var över mig för det mesta, skattade jag ofta så att tårarna rann då jag läste Bibeln. Jag fick en djupare och väldigt komisk insikt i Guds ord, som jag aldrig tidigare upplevt. Det står en hel del komiskt i Bibeln, men man behöver ofta den Helige Andes ljus för att "se" det.

Sedan lät jag omedvetet världen slingra sig på för mycket med amorteringar och all stress...helt i onödan. Vilken jubelåsna jag har varit. Det finns vila och frid i Herren, det finns ingen orsak att vara orolig när man vandrar med Herren. Han har omsorg om oss alla. Gud välsignar även de som inte tror på Honom, så kärleksfull är Han.

Det var en stor chock för mig att lära känna Gud.

Jag hade alltid trott att Han var en skitsträng surpuppa som hatade nästan alla och bara ville döma oss. En sådan bild hade ju många predikanter, lärare och vanliga demokrater tutat i mig sedan barnsben. Jag var nästan rädd att söka kontakt. Ibland var jag även rädd att bli tillrättavisad offentligt av Gud genom någon arg profet, sånt är ju inte kul direkt. Jag fick hela tiden höra att jag skulle bli straffad och kastad i Helvetet om jag gjorde si eller så... Och jag som tyckte att skolan och lumpen var ett tillräckligt Helvete för mig.

Gud vill inte genera oss, allting är i grund och botten frivilligt.

Att ödmjuka sig inför Herren är en annan sak. Ibland manar Han oss att göra saker som kan kännas verkligt pinsamma, vi har dock möjligheten att välja själva. Jag hoppas att jag har mod att vara pinsam, lydnad är A och O i Guds rike.

Tänk hur snurrig man kan bli av lagiska/humanistiska predikningar osv.

Gud är kärleksfull och vill oss bara väl, det tog mig 21 år att få reda på det. Och ännu längre att lära mig hur man leder folk till Gud. Dessutom kände jag inte min lärare den Helige Ande, jag visste inte alls vem Han var. Ingen hade berättat för mig att Han är en verklig person, som jag kan umgås med här och nu.

Utan den Helige Ande fattar vi inte vad Gud vill säga i sitt Ord, det är omöjligt!
Många tror att man kan läsa Bibeln intellektuellt men det går inte.

När vi blir Andedöpta händer något mycket märkligt i oss, vi får en andlig väckning för första gången i våra liv.

Vi ser det vi inte tidigare såg, vi hör det som vi tidigare inte hörde. En helt ny värld öppnar sig för oss i vårt inre. En värld som inte existerade för oss tidigare. Det är en Gudomlig upplevelse att få del av den Helige Ande. Man är inte längre samma person efter dopet, det gamla är förgånget och något nytt och spännande har börjat.

Runes Lada på åkern © Benjamin Antell

Tillbaks till humorn...

Det finns en sorts "humor" som förekommer flitigt i alla serier och ute i arbetslivet nuförtiden, jag talar om svordomar och allehanda sexuella antydningar osv. Jag tror definitivt inte att de hör hemma i Himmelriket.

Eftersom vi som är frälsta verkligen redan befinner oss i Himmelriket i Anden, är jag helt övertygad om att vi bör lämna bort sådan "humor". Jag vet att jag själv är skyldig likaväl som de flesta andra, men det gör ju inte saken bättre bara för att många håller på med det.

Skoja bör man men "måtta med allt" som farmor brukade säga.

Nu skrattar ni som känner mig ordentligt för min mun är ju glappare än styrningen på en MG.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 418 - 2008 02 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Här har ni en ny video "Waiting here - what can I do?

http://www.youtube.com/thalonen

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 417 - 2008 02 08 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Vem är Jesus?

I den engelska översättningen kallas han the "Prince of Peace" (Fredens Prins, eller Fridsfursten som Han även kallas).

Det är många som inte förstår att Jesus handlar om fred. De är så vana att läsa om alla möjliga religiösa fanatiker, som hittar på en massa dumheter "i Guds namn". Det är ju en av orsakerna till att Gud varnade oss för att missbruka Hans namn, De flesta tror att det betyder att vi inte skall svära typ "Herre jessus", det är dock ännu viktigar att inte synda i Guds namn. Många "religiösa" kyrkor har mördat miljontals med människor i "religionens" namn. Detta har INGENTING med Gud att göra.

Gud är en fredens Gud.

Det är jätteviktigt för var och en av oss att lära känna Honom för den Han är. Ett av de största buden är ju att vi skall älska vår nästa som oss själva. Kärlekens bud uppfyller alla andra bud i Bibeln.

Religion är en av satans uppfinningar.

Hoppsan skorpan får i vindpipan för en del "religiösa".

Religionens makt är grym och borde utrotas snabbt. Gud har aldrig instiftat religion på Jorden, det har folk gjort som inte känner Honom, klart inspirerade av satan eller hans tomtar.
Eftersom den onde bara kan vara på ett ställe i gången, är han dagligen beroende av sina smådjävlar och demoner.

Andarna är bara degraderade änglar som väntar på sin dom, under tiden har de inget annat att göra än att fördriva tiden på sitt sätt (som Frank Sinatra sjöng "I did it my way"), bland annat därför ser det ut som det gör på Jorden.

Andarna har rätt att bråka med alla som inte känner Jesus personligen.

Det tar varje chans de får. Ibland får de även bråka med Kristna, av olika mångsidiga orsaker, men bara med tillstånd av Fadern. Se på Job i Gamla Testamentet, han blev otroligt prövad. Det slutade dock väl för Job, han blev mycket lycklig.

De religiösa kommer till Helvetet.

Hur kan jag påstå något sådant? Därför att de som inte känner Jesus personligen har ingen rätt att komma till Himmelriket. Den största delen all alla människor på Jorden skickas vid dödsögonblicket till Helvetet. Där får de vänta med alla andra som inte känner Jesus, på domedagen och den andra döden.

Alla människor som tillber andra gudar än Jesus hamnar i Helvetet, eftersom Jesus är den enda dörren till Skaparen.

Hur vet jag detta? Därför att jag har mött Gud personligen via Jesus, jag umgås dagligen med den Helige Ande som vägleder mig när jag lyssnar ordentligt.

Jag är ingen märkvärdig typ.

Jag är inte "bättre" än någon annan människa. Det handlar inte om vem som är "bättre". Jag var en helt vanlig syndare som sjöng i olika rockband innan jag mötte Jesus. Alla har lika stor möjlighet att ta emot Jesus, det handlar inte om "vem" du är eller hur dålig/bra du är, ALLA är välkomna till Himmelriket via Jesus.

Allt börjar med en till synes patetisk kort men ÄRLIG bön.

Sedan bör man be om att få del av den Helige Ande som även Han är en person i Treenigheten. (Fader, Son och den Helige Ande). Trots att de är tre kommer de överens, precis som vi människor vanligtvis inte gör :-(

Vilken pånyttfödd Kristen som helst kan förmedla den Helige Ande, om Han inte kommer till dig redan vid Frälsningsögonblicket.

Det är nämligen så att Gud inte har en massa statiska ritualer för sig.

Sådant har vi människor hittat på. Vi har massor av döda ritualer i kyrkorna som är helt meningslösa. En massa gamla mögliga predikningar läses om med jämna mellanrum. Som tur är kan Gud tala igenom dessa, eftersom Han älskar oss, men om vi vill veta vad Gud tycker borde predikningarna vara nya varje gång. De bör var Guds ord och inte våra egna svamlerier.


För att få predikningar bör man förstås umgås med Gud hela tiden.

Det finns förkunnare av alla slag som tror att de inte har "tid" att be!?! Det är faktiskt sannt. En sådan är helt klart ute och cyklar, men så är det för många.

En del präster är till och med inte frälsta och leder sina medlemmar i fördärvet. Detta är naturligtvis väldigt tragiskt. Tyvärr tycks dessa icke troende präster bli flere med åren. Det måste vara jobbigt för de andra som tar sin tro på allvar.

En del folk har svårt att ta präster på allvar på grund av deras garderob. Vet som har designat den har jag ingen aning om, men visst är den konstig. Det är ju synd att en del går miste om "innehållet" i predikningarna bara för att ytstyrseln stör i andakten. Sånt är livet, antagligen är denna kommentar onödig eftersom den är så ytlig men...

Jesus vill att vi skall vara nyktra och fyllda av den Helige Ande.

Somliga "medicinerar" sig själva med alkohol på kvällarna, då de inte orkar hänga med i karusellen. Detta är förstås förkastligt, men alkoholen i sig är ingen synd som de religiösa påstår (även om den kan vara det för somliga).

Synd handlar ju inte egentligen om yttre saker, utan synd är att vi lever utan gemenskap med Gud. Synd är även att leva ett själviskt liv utan att lyda Herren. Lydnad är större än offer står det i Bibeln.

Naturligvis bör vi leva efter vårt samvete och lämna bort allt som känns fel.
Det kan vara alkohol, tobak, olika tidsfördriv som för oss bort från Herrens gemenskap.

Om vi skäms över nåt i vårt liv, då är det en stor risk att detta är synd för oss. Man kan dock inte dra alla människor över en kam, allt som är synd för dig behöver inte vara synd för mig, och tvärt om. Det viktigaste är dock att vi lyder Herrens röst, dvs. den Helige Ande då han talar till oss. Att vi med andra ord är ärliga.

Knark är alltid fel eftersom det enbart är skadligt för oss.

Knarket är en öppen dörr till andevärlden UTAN Gud. Många är de som har mist sin väg i knarkträsket. Somliga påstår att Cannabis inte är knark, men visst är det knark.

Med knark kommer lögner.

När vi ljuger har satan och hans pojkar rätt att bråka med oss, det kan gå hur illa som helst. De som håller på med knark är inte sig själva, de är styrda av sina droger.
Man kan normalt inte föra en saklig dialog med en narkoman på grund av drogerna. Hash och Cannabis är otroligt vanliga i dagen samhälle.

De som arbetar med rehabilitering skickar alltid patienterna på avgifning först, innan någon terapi kan börja, på grund av offrens personlighetsförändringar. Så gör i alla fall proffsen.

Narkomanerna själva fattar ofta inte vad som händer. De skrattar bort mina förklaringar eftersom de är slavar under sitt beroende. Många narkomaner "tror" att de "vidgar sina vyer" med droger, istället går det precis tvärt om. Det ser ju vi som är nyktra.

För att höra den Helige Ande bör man leva ett rent och ärligt liv.

Det är viktigt att vi fastar, ber och studerar Guds ord. I början kan detta kännas trögt för somliga. Men när det andliga livet börjar blomma blir man så lycklig att man nästan spricker. Då får man nämligen se mera av Guds kraft, och det är alltid lika spännande.

Nu talar jag inte bara om under där folk bli fysiskt helade osv. Gud gör även under i folks liv då Han befriar oss från ångest, depression och allehanda beroenden. Han kan även ge oss vänner, en uppgift i livet osv. Om vi söker Herren dagligen, möter vi vanligtvis Honom halvvägs :-)

Läs Johannes sjätte kapitel i Nya Testamentet, för ensammanfattning.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 416 - 2008 02 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Många är förvånade över de under som händer i Kvevlax Missionskyrka, Finland, på Helandemötena onsdagar klockan 19.01.

Målning © Benjamin Antell

Klart at Gud gör under idag precis som Han alltid har gjort. Om folk inte var så motsträviga och kritiska skulle de säkert märka mycket mer av Gud i vardagen. Man tar allting mer eller mindre för givet, att allting liksom "bara råkar sig"...

Farmors cancertumör bara "råkade" försvinna då de bad för henne i Sionförsamlingen i Vasa. Min obotliga ryggsjukdom bara "råkade" bli hel på ett möte, min kompis för korta ben "råkade" växa ut till korrekt längd under förbön då Derek Prince bad för honom. Pontus inre organ "råkade" bli helade så att han inte dog inom 2 dagar vilket läkarna hade hoppats. Jag "råkade hitta 250kr i ett kuvert innanför dörren en dag efter att jag hade bedit till Gud om 250 kr., på lappen i kuvertet "råkade" det stå "FRÅN FAR".

Jag skulle kunna forsätta med min "råka" lista tills korna kommer hem...

Oops, Carita kommer! Måste se väldigt upptagen ut.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 414 - 2008 02 01 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Helandets mysterier.

Helandet är ett mångsidigt mysterium för många. Av erfarenhet har jag märkt att en del av de som blir helade, senare blir sjuka på nytt.

Målning © Benjamin Antell

Orasken till att det är så beror på att satan ofta (inte alltid) påminner folk om deras sjukdom. Då finns det bara en sak som gäller, man bör omedalbart med hörbar röst befalla honom att dra åt skogen och påminna honom om att man vekligen har blivit helad. Man vet ju lätt när man "har" blivit helad.

Jag blev påmind om detta då jag hörde en annan evangelist berätta om en dam med allvarlig ryggskada. Herren sade till evangelisten att hon skule bli fullständigt helad om han bad för henne. Hon kunde inte gå utan rollator. Sagt och gjortt, han bad för henne och hon blev helad.

Sedan sade Herren åt evangelisten aatt han skulle undervisa henne om tron, då gjorde han det hastigt. Han sade att det "kan" hända att satan kommer till henne med samma värk nån gång i framtiden, det är inte "säker"t att det händer, men det är inte ovanligt. Hon tackade för upplysningen.

Målning © Benjamin Antell

En tid senare fick han ett brev där kvinnan berättade att värken hade kommit tillbaks en mogon då hon hade vaknat, men eftersom hon kom ihåg evangelistens ord, befallde hon med hög röst satan att dra åt skogen och höll fast vid sitt helande. Då försvann värken omedelbart och hon har varit smärtfri och lycklig sedan dess.

Den onde är en seg elak rackare som inte ger upp i första taget, därför är det viktigt att man påminner honom om vem som är boss. Det löns dock aldrig att utmana honom, bara påminn honom om att han är besegrat av Jesus och att du är Jesu egendom. Han har ingen rätt att bråka med oss så länge som vi har rent mjöl i påsen och följer Jesus.

Jag känner massor av folk som har blivit helade, inklusive jag själv. Min rygg blev fullständigt helad 1976 och det har hållit sedan dess :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, South Wartzor a few years ago in his studio © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.