Gått Nytt År!

Gud väsigne er allihopa!

Här är en ny video: WYSIWYG

---

BENs tankar (på svenska) 400 - 2007 12 30 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Lennart Hallgren

När tackade du Gud senast?

Det är så att när vi tackar Gud, omvandlas vårt tack till välsignelser som i sin tur regnar ner över våra liv. Om du vill bli välsignad skall du tacka Gud "tills korna kommer hem". Med andra ord, så mycket som möjligt.

Gud helade min rygg 1976. (har skrivit om detta mera utförligt tidigare).

Läkarna sade att jag aldrig skulle bli frisk, en läkare skrattade åt mitt elände. Jag besökte Citykyrkan i Stockholm, men jag räckte inte upp handen då de frågade "är det nån som vill bli helad skall ni räcka upp handen". Jag hade inte mycket tro för att jag skulle bli helad, jag viskade bara till Gud "jag vet att du kan hela mig om Du vill", zap! Jag blev helad på stubben och det har hållit.

Ibland kan vår tro vara obefintlig, då löns det att be om mera tro!

Man behöver bara ha tro som ett senapskorn för att Gud skall kunna utföra sitt verk. Ett senapskorn är ett otroligt litet frö, nästan som en punkt. Eftersom Gud säger så i Bibeln vill han peka på det faktum att den inte behöver vara stor alls.

Vår otro och våra tvivel kan ibland hindra Herren från att hela oss.

Jag minns en kvinna som blev helad för länge sedan, Gud sade till henne att Han kunde ha helat henne 11 år tidigare, men eftersom hon stod emot gick det inte. Han manade henne nämligen att uppsöka en predikant som hon inte gillade... När de möttes 11 år senare, blev hon helad på stubben från en helt obotlig sjukdom, hon var döende. Det var med andra ord kvinnans stolthet som hindrade den Helige Andes verk i hennes liv.

Lydnad är A och O.

Det är vanligt att vi undviker vissa "i vårt tycke" jobbiga människor eller människor som vi inte gillar, fast Gud vill att vi skall umgås med dem. Ibland är det svårt att veta när man kastar bort sin tid och när den är viktig. Då får man helt enkelt be om ledning om man vill vara säker. Om svaret dröjer kanske man måste fasta för att det skall komma.

INGEN blir expert i Guds rike.

Vi lär oss så länge vi lever. Jag har varit Kristen sedan 1975, de tre senaste åren har jag växt mycket mer än någonsin. I många årtionden har Gud fyllt på mitt förråd med Sitt ord, och nu öppnar Han helt nya dörrar. Så är det ibland, man får liksom irra i öknen ett tag. För mig blev det nästan 25 år i öknen...

Det är inte lätt att vara människa alla gånger.

Just nu håller Gud på att grilla mig, för kommande uppgifter. Pinan blir obeskrivlig tung ibland, jag vet att det är saker som jag måste gå igenom för att Han skall kunna använda mig för kommande uppgifter. Som tur är har Han antytt detta för ett tag sedan, annars hade jag sprungit min väg för länge sen. Inte vill man ju stå stilla medan ena benet brinner, men ibland måste man bara vänta på regnet :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är mina videos: http://youtube.com/user/thalonen

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

---

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar (på svenska) 399 - 2007 12 27 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Lennart Hallgren

Varför skrota Lutherska kyrkan? Del 2.

Först måste jag väl säga att många av mina vänner är Lutheraner, och jag har ingenting emot Lutheraner, bara kyrkans fega ryggradslösa förvärldsligande.

Om vi inte står fasta i vår tro utan böjer oss för världen, då förlorar vi sältan. Ett salt utan sälta är ju värdelöst!

Ett aktuellt exempel: När kyrkan viger ett homosexuellt par, betyder detta INTE att de är ett par i Guds ögon! Gud säger tydligt att homosexualitet ÄR synd.Dessutom säger Gud att de som missleder andra (barnen) kommer att råka mycket illa ut (lindrigt sagt) och de kommer aldrig att få se Himmelriket.

Kyrkan går emot Gus ord!

Prästen som viger de homosexuella, förbannar församlingen samtidigt som han förolämpar skaparen och kyrkan i sin tur förbannar landet eftersom beslutsfattarna stå bakom eländet.

Barn som blir adopterade av homosexuella, blir förvillade, eftersom de blir indoktrinerade att tro på en lögn. När sedan de homosexuella skiljer sig kommer deras barn antagligen att bli några av de mest splittrade och otrygga i samhället.

Mannen har fått sin specifika kropp för att tjäna kvinnan, och kvinnan har fått sin för att tjäna sin man.

Man behöver inte vara smart för att föstå hur kropparna skall användas. Dessutom är det mycket vanligt att folk som leker i avföring (vilket de homosexuella gör) blir sjuka. Jag tycker inte att det är konstigt att de homosexuella får, och sprider AIDS, Tuberkulos och massor av andra mycket svårbotade och ibland obotliga sjukdomar. De har blivit ett gissel för samhället, en helt klar förbannelse redan. Och detta mycket på grund av att samhället accepterar deras ogudaktliga, egoistiska och mycket ohygieniska livsstil.

Klart att Gud älskar de homosexuella lika mycket som alla andra, men Han kan inte tolerera att de är olydiga mot Honom. Det är ju trots allt Gud som har skapat oss bestämt hur vi skall fungera. Om vi är olydiga, får vi förståss betala. Synden lön är döden. Ingen föds som homosexuell, detta är väldigt viktigt att veta. Jag har skrivit närmare om ärendet tidigare på min write. Förlåtelsen finns för alla människor som ber om den.

Homofobi är ett ord som man ohämmat slänger omkring sig då man försvarar otukt (porr).

Foto © Lennart Hallgren

Man försöker få de som tror på sanningen att känna sig dumma och fördomsfulla.

Låt er inte skrämmas av dessa satans budbärare, de kommer tids nog att få sin sorgeliga belöning. Det är mycket viktigt att vi vågar stå upp för Gus ord i dessa endens tider. Den ondska som vi har sett hittills är bara början! Människor kommer att bli mycket ondare, mera råa och kallare med tiden. Man kommer att söka alla möjliga perversa njutningar, och man kommer att förfölja och förlöjliga de som tror på Guds ord.

Människan är i grund och botten ond, och kommer så att förbli.

De som tar emot Jesus kommer att bli rikligt välsignade och befriade. Befrielse finns för ALLA, precis alla människor har samma rättighet att ta emot Jesus. Den onda livsstilen rinner av då Jesus kommer in i ens liv. När man uppfylls av ljuset, trängs mörkret undan. Man kan inte synda medvetet och se Himmelriket.
Om en kyrka syndar mot Guds ord, blir den en förbannelse istället för en välsignelse.

Det hela blir en kedjereaktion. Prästen förbannar kyrkan genom sin onda akt och kyrkan förbannar hela landet, eftersom beslutsfattarna står bakom Lutherska kyrkan. Naturligtvis blir även beslutsfattarna en stor förbannelse. Detta är allvarliga och helt logiska konsekvenser av sataniska handlingar.

Kristusfobi.

Samhället i stort tycks lida av Kristusfobi som aldrig förr. Man är rädd att ty sig till Jesus på grund av attacker via massmedia och dyl. Mängder av rädda osäkra och förbannade människor kriticerar det som de inte förstår. De kallar de troende för inskränkta, gammalmodiga osv. allt möjligt dumt och lögnaktigt.

Förvisso finns det en del "religiösa" som "låtsas" vara Kristna.

De är en förbannelse för oss andra men det är livets gång. Somliga som säger sig vara Kristna, känner inte Gud över huvudtaget, dessa människor är farliga. Dessa lever oftast som slavar i det Gamla Förbundet (lagen som Jesus krossade då Han gav sitt liv för oss), och försöker rättfärdiga sig själva igenom handlingar. De skämmer även ut de äkta Kristna genom att gå omkring och döma folk för allt möjligt lagiskt religiöst som inte ens räknas som synd i Guds ögon.

Under min uppväxt har jag fått höra både det ena och det andra. Saker som jag har hört nämnas som synd: röda strumpor, spelkort, olika sorters mat, biografer, dans, fioler, dragspel, rockmusik, tobak, alkohol, färgglada kläder, mustasher, televisionsapparater... Det finns galningar i alla möjliga församlingar precis som det finns galningar i samhället i övrigt. Vi lyckas tydligen aldrig att få balans i tillvaron.

Jesus själv sade att det är det som går ut ur oss som gör oss orena, och inte det som går in...

Om vi älskar varandra kan det bara sluta väl :-)

Det gäller att inte hänga upp sig på dessa sjuka människor, vi bör koncentrera oss på Gud och friheten i Kristus istället. Gud lägger inga bördor på oss, Han älskar oss, och Kristus har gjort oss fria.

De "religiösa tomtarna" har inte fattat att Jesus redan har betalt priset för deras frälsning.

De har bara sina döda ritualer att luta sig mot och känner inte Gud för fem cent. Det gäller att alltid vara på sin vakt, med lampan full av olja...man bör med andra ord se till att alltid ha färska batterier i holken.

Avgudaläror i våra skolor år 2008!

Foto © Lennart Hallgren

Tänk att moderna människor inför vidskepliga religioner i skolundervisningen, utan att veta något om dessa religioner!!!

Islam är en av de blodigaste och mest vidskepliga religionerna som har blivit enormt populär i dagens sjuka samhälle. Islam hotar alla andra människor med döden.

Anhängarna tillber en gammal solgud, ökengud eller mångud som han även kallas, som heter Allah... Som om vi inte hade tillräckligt med våld i vårt samhälle sedan tidigare. Somliga påstår att Allah betyder Gud , eftersom araberna inte har något annat namn för Gud. Allah är bara en avgud, Allah har absolut inget att göra med skaparen. Koranen skrevs ca. 600 år efter Bibeln! Därför har Muhammed stulit och förvrängt informtion från Bibeln, detta är helt tydligt för de som kan Bibeln.

När vi bygger tempel åt dessa avgudar drar vi ännu en förbannelse över vårt land och vårt folk. Inte speciellt roande i min mening.

Kristna förföljs i många länder redan, hundratusentals sitter just nu i koncentrationsläger och fängelser runt om i världen! Många Kristna torteras just nu när du läser detta! Tänk att massmedia nästan aldrig nämner detta.

Det är nu precis som då Hitler höll på och mördade folk under andra väldskriget!

Andliga värderingar.

Jag förstod mig inte speciellt mycket på andliga saker INNAN jag tog emot Jesus i mitt liv. På en sekund förändrades jag totalt inifrån, på ett övernaturligt sett. Gud slog helt enkelt på ljuset i min hjärna eller hjärta...övernaturligt, oförklarligt och störtskönt!

Det löns definitivt att pröva på Gud, kolla bönen nedan om du vill testa och se att Gud är den Han säger att Han är. Ditt liv kan bara bli bättre :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Kolla Ben Antell Bands videos: http://youtube.com/user/thalonen


BENs tankar (på svenska) 398 - 2007 12 23 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

De senaste åren har varit väldigt innehållsrika för mig.


Foto © Benjamin Antell

Massor av dumheter som jag blivit lärd under min uppväxt har fallit ur mitt träd. Den Helige Ande har skakat om mej och ruskat skrotet ur min hjärna. Det är skrämmande hur mycket skräp vi lär ut utan att tänka efter. Saker som vi lärt oss i vår ungdom som någon av tradition rabblat upp utan eftertanke. Jag tänker inte gå in på detaljer, eftersom många bara skulle bli förvillade då på grund av deras eget arv.

Jag är dock otroligt tacksam till den Helige Ande, att Han har visat dessa saker för mej. Jag har en lång väg kvar, men jag känner mej otroligt fri i anden. Jag förstår nu för första gången att jag måste lita på den Helige Ande till 101%. I mig själv kan jag verkligen bara röra till det, det finns inget vettigt jag kan göra utan Hans ledning.

Det är jätteviktigt att vi för en daglig dialog med Gud i Jesu namn så att den Helige Ande kan leda oss. Det är viktigt att med Guds hjälp gå igenom ALLT vi lärt oss, så att vi kan rensa ut allt bråte som drar ner vår performance.

Då jag var nyfrälst talade Gud så tydligt med mig att det var som en vanlig dialog, fast orden kom "telepatiskt" (som vi brukar kalla fysiskt ohörbara ord). Han kunde plötsligt peka på väldigt känsliga saker som jag gjorde, som enligt Honom var fel, när jag förvånad och ångerfull bad om förlåtelse, välsignade Han mig omedelbart! Vilken känsla att bli förlåten på sekunden. Gud bara förlåter oss på löpande band på grund av att Jesus dog för våra synder.

---

Bara för att jag inte skriver ut en bunt med bibelord hela tiden, betyder inte att jag inte citerar Bibeln.

Det mesta jag skriver kommer ju direkt från Bibeln, det är bara det att mitt minne är så skruttigt nuförtiden att jag vanligtvis inte minns var orden står. Om jag skulle sitta och fundera över det så skulle jag bara hinna skriva en write i månaden...typ.

---

Jag har en kompis som har samlat ihop oerhörda summor till hjälpverksamhet.

Han trodde att hans handling skulle "automatiskt" ge honom en plats i Himmeriket, eller speciell favör hos Gud. Han blev förvånad då jag upplyste honom om att handlingen inte kommer att ge honom några som helst fördelar, ifall han inte har tagit emot Jesus som sin personlige frälsare.

Varför tror folk att de kan bestämma över Gud på detta sätt?

De flesta tycks tro att de kan lura Gud. Att de kan leva egoistiska liv på egna villkor, bara det gör en positiv grej bland allt strunt. Det är faktiskt så att det är Gud som bestämmer.

Vi kan inte göra någonting över huvudtaget, för att Gud skall älska oss "mer" eller belöna oss.

Gud belönar ingen för hans gärningar, om de utförs på någon annans villkor än Hans vilja. Han har utgivit sin egen Son för vår skull. Jesus har givit sitt liv i vårt ställe. Därför kan vi aldrig komma till Himmelriket, utan att först ta emot Jesus.

Man kan med andra ord inte "förtjäna" evigt liv.

Ingen är "värdig" Himmelriket, det är en gåva. Fast man döper sej en miljon gånger, har det ingen som helst betydelse, om man inte tar emot Jesus som sin räddare. Om man skänker bort allt man äger till de fattiga, har det inte heller någon betydelse. Utan Jesus är vi totalt värdelösa, bara sopor. Om en präst påstår något annat blir det synd om honom, för då råkar han ut för Guds vrede. Man leker inte med Guds ord.

Gud är värdig all vår respekt.

Tack vare att Gud älskar oss, har Han funderat ut denna väg till räddning.
Eftersom inte en enda av oss klarar av att vara "som folk" på alla områden i våra liv, blev Jesus illa tvungen att dö i vårt ställe. För att få det eviga livet måste vi leva som Herren lär igenom Sin manual BIBELN, som Han har givit oss genom sina profeter. Den som inte tror på Bibeln som Guds ord, blir förbannad och får ingen del i Himmelriket. Den som ändrar på skriften i Bibeln, blir straffad av Gud och drabbas med alla de olyckor som nämns i Bibeln. Det är stränga ord, men man tafsar inte ostraffat på Guds ord.

Det finns dåraktiga präster som påstår att Helvetet inte finns.

De kommer själva att hamna i Helvetet eftersom de leder folk vilse från Guds ord! Bibeln säger att ALLA som inte tar emot Jesus hamnar i Helvetet, men bara tills domedagen. Efter domedagen måste de alla dö IGEN i Havet som brinner av eld.

Alltså får de ett grymt slut, eftersom det står om evig pina i samband med Eldsjön. Den onde och hans pack kommer även de att sluta sina dagar i Eldhavet. Läs om det i Uppenbarelseboken i slutet av Nya Testamentet, om ni vill veta mer. Uppenbarelseboken är dock svår att förstå om man inte är andedöpt, och även då kan de te sig underlig.

Från KOLUMNEN i Vasabladet idag yrar Kyrkoherde Lars-Johan Sandvik från Nykarleby...

Hans skrivelse var så pass "intellektuellt tillskruvat" att få vet vad han egentligen skrev. det "verkar" som om han inte tror på Jungfrufödelsen.

Naturligtvis är den inte logisk, men det är "inga andra under som Gud gör heller!" Det är ju därför Han är Gud :-) Läkarna står ju och skrapar sig i huvudet efter varje mirakel.

En viktig grej!

När man har mött Gud, har man inga tvivel längre...så är det bara!

Jag har varit med om massor av mirakel som ingen läkare eller veteskapsman kan förklara (en del har jag skrivit om tidigare på min write). Sådan är Gud, Han kör sitt race oavsett vad vi tycker och tänker. Om vi lämnar bort Jungrufödelsen, kan vi lika gärna skippa rästen oxo.

Jag tycker att Lutherska kyrkan borde skrotas helt och hållet!

Vad är det för vits att man har en kyrka där icke-troende är med och bestämmer? Det finns ingen logik i sådant tänkande. Det kan ju bara bära åt Helvete med hela firman. Det är ju faktisk ett företag nuförtiden och inte "Guds hus".

Man tramsar om kvinnopräster skall få predika eller inte, och om bögar skall få adoptera och missleda små barn till att tro att homosexualitet är helt normalt.

I början på 80-talet fick bögarna AIDS på grund av sina gruppsexlekar m.m. Nu har epidemin spridit sig även till andra oskyldiga i samhället, tack så mycket pojkar...

Man ljuger för allmänheten att det egentligen inte var bögarnas fel. Man försöker dra en "Kejsarens Nya Kläder" igen. Vilka dårar vi arma stackare är. men det är ju så att, om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger, kommer folk att gå på den till slut.

Stadskyrkan har många anställda präster som inte ens tror på Gud.

Jag har hört många Stadskyrkopräster som har sagt att de inte tror på Gud. Somliga har sagt sig tro på någon luddig "högre odefinjerbar makt"...

Man kan inte svamla på det viset om man skall vara en herde.

Man måste verkligen känna Gud personligen! Man måste vara född av Ande och vatten. Hur skall man annars kunna leda någon? Inte kan väl en blind leda en blind? Det handlar ju faktiskt inte bara om tro, man kan ha direkt kontakt till Gud!

Det kan vem som helst ha, man behöver inte ha någon som helst utbildning för detta. Vilket litet barn som helst kan utföra samma under som Jesus gjorde. Det är ju inte vi som utför undret utan Gud.

Naturligtvis finns det troende Stadkyrkopräster oxo, de skulle dock göra ett bättre jobb om de var anställda av frikyrkor och fick göra Guds vilja istället för någon korkad kommittés andedöda mänskliga och ibland humanistiska ritualer.

---

Andedöpt kan man bara bli om man tar emot Jesus och ber om syndernas förlåtelse.

Man kan dock be till Gud i Jesu namn om att få den Helige Andes hjälp att förstå vad man läser även om man inte är troende. Vägen till Gud kan kännas krokig ibland.

Ta emot Jesus idag, det gäller liv eller död för dig!

Pröva på Gud, det är det enda Han begär. Han vill nämligen "bevisa för dej" att Han är god och att Han älskar dej så örona hänger.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 397 - 2007 12 22 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Även jag har gått på vattnet!

Foto © Carita Antell

Jesus gick på vattnet en gång, antagligen av praktiska orsaker. Jag kunde inget annat göra då rören sprang läck, såhär passligt till Jul trallallaaaaaaaaaaa.

Dessutom var min yngste son med i en frontalkrock inatt i Maxmo...de körde på fruset vatten. Som tur var klarade alla sig, förutom bilarna. Min son blev dock skadad.

Jordelivet kan vara en smula bökigt ibland, det blev så på grund av syndafallet.

Jag blir aldrig specielt upprörd av någonting över huvudtaget. Allt som händer här på Jorden, har inte så värst stor betydelse tycker jag. Det enda som egentligen betyder något är att man är redo att möta Herren då Han kommer med dunder och brak.

Jämmer och elände vad de som inte är berädda skall bli rädda!

Det måste bli en väldigt stor chock, att bli lämnade kvar då alla Kristna försvinner och ångesten lägger sig över Jorden som ett tjockt mörkt täcke. Jag är otroligt tacksam att jag slipper vara med om eländet.

Foto © Benjamin Antell

För min del blir det hela ett kärt återseende, jag har ju trots allt sett Jesus ett par gånger.

Det kommer dock att bli mitt livs största ögonblick när Han kommer med sina myriader av änglar på skyarna. Alla kommer att se Honom, det kommer att bli något i hästväg.

Jag har faktiskt en vän som har sett händelsen i en syn, han sade att den var obeskrivlig...myriader av vita hästar m.m. Hur det skall gå till vete fåglarna, men för Gud är ju allting möjligt, under har jag sett massor av gånger.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är mina videos: http://youtube.com/user/thalonen

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

---

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar (på svenska) 396 - 2007 12 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Gud älskar dej!

Gud älskar alla människor, så är det bara. Naturligtvis kan Han inte hålla med oss när vi syndar. Detta gällar ALLA människor, Kristna som icke-troende. Om vi inte är för Honom, är vi automatiskt emot Honom, så sade Jesus själv.

Det finns INGENTING du kan göra för att Gud skall älska dig ännu mer än Han redan gör! Han älskar dig oreserverat (fullt ut), precis som den du är.

Gud älskar just dej och vill att du skall ta ditt mod till dej, och ta emot Jesus i ditt hjärta. När du gör det blir du FRI! What a feeling, jiihaaa!

Foto © Benjamin Antell

Jesus är en av få som inte undanbeder firandet på Sin födelsedag!

Jesus är aldrig bortrest den dagen heller. Om två eller tre samlas i Hans namn, är Han mitt ibland dem! Jag tror att Jesus med detta uttalande ville poengtera att hur viktigt det är att vi inte isolerar oss.

Foto © Benjamin Antell

Jesus vill att vi skall jobba tillsammans för en bättre värld, därför lovar Han att komma och stödja oss varje gång som vi glömmer alla dumheter och slår våra huvuden ihop. Gud ser oss (Kristna) som sin kropp här på Jorden. Därför är det viktigt att vi håller ihop och älskar ALLA människor.

Vad skulle det bli till om en fot åkte till Vasa och den andra till Seinäjoki. Det är trevligt att samtala med folk i Seinäjoki, för de flesta är väldigt öppna och glada, men inte kan ju en ensam fot snacka med någon...

---

FST

Angående programmet på FST igår om svenskan i Finland.

Värdsliga funderingar...

Programmet på FST5 av Susanna Ginman och Marko Hietikko var väldigt snett vinklat. svenska.yle.fi/spotlight

Man tog inte i beaktande alla de Österbottningar som inte kan ETT ENDA ord finska eller engelska! Det finns massor av byar i Österbotten där INGEN talar finska, helt enkelt av den anledningen att det aldrig har bott finskatalande människor här! Hur kommer det sig att man inte känner till detta? Man har aldrig haft tillfälle att tala finska, eftersom det aldrig har varit aktuellt.

Jag bor själv i Södra Vassor, när jag flyttade hit 1983 fanns det ingen här som talade finska!

Detsamma gäller många byar häromkring. I södra Finland tycks man inte alls förstå att det finns helsvenska byar! Alla dessa äldre människor som bor i våra byar kommer aldrig att ens lära sig finska, främst för att de är för gamla, men även på gund av att de aldrig kommer i kontakt med finskatalande, utom då de får reklam på finska eller ibland otydbara brev från samhället i övrigt.

Det är skrämmande för dessa medborgare att bli intagna på sjukhus och dylikt, där de omöjligt kan göra sig förstådda. Ej heller förstår de ett enda ord som sägs åt dem! Hur kan man vara så oförstående från finskt håll, och från svenskt håll i södra Finland?

Många av dessa åldringar har varit med och försvarat fosterlandet i krig m.m. och nu står de utan några som helst rättigheter, helt och hållet överkörda av oförstående finskatalande människor, som inte kan sitt eget lands historia för fem penni.

Jag kan tala finska men det var en mardröm även för mig då jag var intagen på Vasa Centralsjukhus och läkaren inte fattade någonting som jag sade. En gång då jag var sjuk fick jag endast hjälp på mitt modersmål av en Afrikansk läkare i Vasa...

Jag gillar finskatalande människor (vi är ju alla Finländare), men jag blir ofta väldigt dåligt bemött på mitt modersmål.

Det verkar tyvärr som om de finskatalande ibland (tragiskt nog) ser sig själva som överlägsna finlandssvenskarna, åtminstone i Vasa. Jag har förrästen märkt att finskatalande ofta gör narr av oss i finska program, som om vi vore korkade. Det händer säkert att finskatalade ibland upplever oss som övermänniskor, bara på grund at vi "tidigare" ofta var rikare än de finska talande i stort, vi är alla lika tokiga :-)

I Seinäjoki är människorna väldigt blyga men trevliga, men de kan ingen svenska över huvudtaget och precis som de äldre finlandssvenskarna, kan de inte ett ord engelska heller. Det är till och med vanligt att de yngre (!) i Seinäjoki inte talar engelska... Jag har ofta fått översätta engelska till finska där.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 395 - 2007 12 19 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

På write 394 skrev jag om hur tillgivna barn är, och totalt orädda.

Alexis

I den engelska versionen (447) berättade jag att barn är till och med villiga att offra sina liv för sina föräldrar. Igår på natten hittade jag ett exempel på expressen.se: Alexis Goggins 7 år gammal kastade sig själv framför sin mamma efter det att mamman hade blivit skjuten 2 ggr av sin pojkvän Calvin Tillie. Alexis blev skjuten 6 ggr. och ligger nu på intensiven på Children's Hospital of Michigan, USA. Här är linken: http://www.examiner.com/a-1111053~Child_Shot_Protecting_Mom_Hailed_a_Hero.html

Det är sådana Gud vill att vi skall vara, som dessa barn.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är mina videos: http://youtube.com/user/thalonen

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

---

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar (på svenska) 394 - 2007 12 17 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Få tycks förstå vad Gud menar när Han säger att vi skall vara som barn.

Foto © Benjamin Antell

Han menar verkligen att vi skall vara lika oskyldiga som små barn. Att vi skall älska varandra som barn älskar sina föräldrar. Att vi skall ha lika oskyldiga tankar som barn har. Att vi inte skall tänka på pengar och framgång, sånt tänker inte små barn på. De manipulerar inte andra i hopp om att styra och ställa.

All ondska lär vi oss av våra vuxna förebilder.

Vi lär oss döda, luras, manipulera, våldta, hata och tillfredställa våra inlärda lustar genom att iakta vuxna och speciellt genom att se på våldsfilmer och läsa undermålig litteratur av alla slag.

Eftersom vi är onda till naturen genom syndafallet, suger vi åt oss ondskan som svampar i mossa.

På Jorden har ondskan övertaget, eftersom satan har fått Jorden som sin sparkboll tills vidare. Varför han får härja här har jag ingen aning om. Starkare är dock Han som bor i mig än den som är i Världen.

Med andra ord har satan ingen makt över mej, så länge som jag låter Jesus styra mitt liv. satan förlorade kampen för alltid då Jesus tog nycklarna till dödsriket, och uppstod från de döda på tredje dagen! Om jag syndar kan dock satan börja bolla med mig, därför är det viktigt att hålla sig "ren".

Vi har bara två vägar som vi kan välja mellan.

Barnets rena väg med Jesus som Herre, eller så kan vi välja att följa i satans fotspår och anamma allt han lär ut...och aldrig bli tillfredställda. Precis som han själv aldrig kan bli tillfredställd.
Medan han inväntar sin dödsdom vill han ta så många med sig som möjligt och han skyr inga medel. Han är det kallaste svinet på Jorden, som inte tar några fångar. Han vill att så många som möjligt av oss skall dö i våra synder, genom vår dödliga stolthet och genom religioner.

Vi är lättlurade på grund av vår rädsla för det "okända" och på grund av vår stolthet!!!

Många säger "jag klarar mig minsann utan Gud", vilket struntprat. På domedagen står alla som skulle "klara sig själva", med "torrt mjöl i munnen" (som Finnarna brukar säga när man inte har nåt försvar). Inte får man många ljud ur sig i det skedet.

Alla som inte aktivt tog emot Jesus under sin livstid kommer att dömas.

Alla Kristna som var lydiga sin Himmelske Fader och tog emot Jesus i sina hjärtan får evigt liv, inte genom gärningar utan helt enkelt för att vi står att ärva vår Herre Jesus Kristus. När man tar emot Jesus förvanlas man, om man står emot den Helige Andes undervisning, förlorar man livets krona. Man kan inte köra sitt eget race om man vill komma till Himmelriket. Det är Guds plan för vårt liv som betyder allt.

En religiös kärring utan andligt liv, på väg till Helvetet © teckning, Benjamin Antell

Det spelar ingen roll hur många gånger man döpt sej, om man inte har tagit emot Jesus som sin personlige frälsare hamnar man i Eldsjön. Bibeln är väldigt tydlig i denna fråga!

Evigheten med Herren kommer att bli nåt i hästväg, mycket häftigare än vi någonsin kan drömma om med våra förgängliga små ärthjärnor. Jag har fått se så pass mycket redan att jag förstår att det som kommer är obeskrivligt coolt.

Chansa inte, ta emot Jesus NU medan Han låter sej bli funnen, du kommer inte att ångra det! Livet med Gud som en personlig Gud är nåt helt annat än religion eller filosofi. Religion, filosofi eller gärningar har aldrig frälst nägon och kommer aldrig att göra det heller.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 393 - 2007 12 16 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

James Browne's mamma sade till james pappa, "take care of the child"...


James återsåg inte sin mamma på 20 år...

James kände sej som en belastning för sina föräldrar, han lät ledsen då han berättade det. Jag märkte att han hade ett brustet hjärta, trots all framgång i showbiz. Han var dock Bibeltroende (även om han kanske inte levde som en kristen), så han var inte bitter på sina föräldrar trots allt. Det är vanligt att barn till skilda föräldrar blir väldigt bittra.

Bitterheten är som en cancer, den sprider sig som dynga i jäst.

Såg ett program som heter SALT idag på FST, det handlade om skiljsmässor :-(

Killen som hade skiljt sig påstod att skiljsmässa inte är synd. Han påstod att det hade varit synd för honom att inte skilja sig. Folk säger vad som helst när de vill rättfärdiggöra sina egoistiska handlingar (sorry men så är det).

Killen sade att hans barn tyckte att det var bra att han skiljde sej :-)

Det säger många...

Om man vill ha "givna svar" skall man fråga de som älskar en :-) Det gör väl de flesta som inte egentligen "vill" höra sanningen (i vilken fråga som helst).

Barnen säger vad som helst för att trösta oss, om de älskar oss (vilket de oftast gör). Killen som blev intervjuad började yra om misshandel och dylikt, fast det inte handlade om nåt sånt i hans fall. Jag tycker att det verkar som om han hade dåligt samvete och försökte förvilla intervjuaren. Hon lät sig dock inte luras.

Jag har varit gift med samma kvinna i 30 år (på måndag den 17:nde), vilket för mej är helt naturligt.

Jag tycker att man skall hålla sina löften oavsett vilka löften man ger. När det gäller äktenskap ger man ett löfte att leva tillsammans i nöd och lust. Det verkar inte som om många tilltalas av "i nöd" biten.

Det är ju självklart att inte varje dag är en solskenshistoria, men om det finns en vilja, kan man säkert reda upp det mesta, om inte allt. Jag påstår inte att jag är någon expert eller nåt annat i den vägen, jag lyder bara min Himmelske Fader. Om det är något som jag har lärt mej av livet, så är det att Gud vet bäst. Jag har varit gift med samma kvinna i 30 år.

Barn tror alltid att det är deras fel när föräldrar går ifrån varandra!

Foto © Fred Skymberg

Det brukar "förståsigpåare" säga och jag tror att det ligger en djup sanning i det. Jag har märkt på en del av mina bekanta att det ofta stämmer. Det är otroligt fräckt att skjuta ansvaret på barnen, det gjorde killen på TV. Han sade att det var något som barnen i sin tur skulle få reda ut.

Så kan man ju inte göra om man älskar sina barn, de får ju sår för livet. Dessutom tappar de ofta tron på mänskligheten då föräldrarna skiljer sej. Därför blir många barn vilda efter skiljsmässan, de blir splittrade och vill ha uppmärksamheten som går förlorad då en eller bägge föräldrar överger barnen och sticker.

En av de vanligaste och dummaste ursäkterna är att man säger "det var bäst för barnen, vi bara stred hela tiden". Det är garanterat bättre för barnen att man håller ihop och slutar bråka med varandra. Det är inte omöjligt, om viljan finns. Gud brukar svara speciellt snabbt på osjälviska böner, så har det varit i mitt liv i allafall.

Barn lider ALLTID mest när föräldrar skiljer sej!

Barnen mår ALDRIG bra av en skiljsmässa. "Men jag då", säger många. Ibland får man faktiskt lov att glömma sej själv, gör man inte det är man en egoist.

Jag, jag, jag...

Samhället idag är till stor del styrt av satan, och han vill alltid att vi skall bejaka våra inre lustar, att vi skall fjäska för oss själva och njuta av livet på andras bekostnad.
Som den totalt bortskämde La Bam brukar säga "I do whatever the xxx I want". Det är en av grundteserna i satanskyrkan i Californien! Den onde vill att vi skall vara egoistiska svin som bara lever för oss själva. Han vill att vi skall förverkliga våra egoistiska drömmar utan att ta hänsyn till någon annan.

Det är väldigt enkelt att kasta in handuken så fort allt inte går som man vill.

Jag har sett väldigt mänga skilja sig under min livstid, och jag tycker att de allra flesta har skiljt sig på grund av barnsliga egoistiska orsaker. Det är så lätt att försöka fly problemen att många inte ens försöker ordna upp sina meningsskiljaktigheter. Ofta glömmer man det viktigaste av allt, att tala med varandra.

Psykologer och terapeuter kan slänga sig i väggen, speciellt om de inte har kristna värderingar.

Utan kristna värderingar blir allt bara konstgjord andning. Gud kan hela oss från vad som helst, och det gör Han om vi ber om hjälp, det är jag helt övertygad om. Jag har varit med om många under i livet, jag har även sett många under hända andra.
En viktig sak som nämns mycket i Judendomen är att man inte skall bråka med varandra inför barnen.

Det är väl inte många som har klarar av just den biten, där är jag lika skyldig som de flesta tyvärr. Jag tycker att det borde läras ut redan i skolan, det är ju mycket viktigare att veta detta än på vilken sida gaffeln skall ligga om tallriken...när allt flyger i väggen...

Vi "får" skilja oss om vår partner är otrogen...

Om ens partner är otrogen, då har vi tillstånd av Gud att skilja oss, men inte annars. Naturligtvis kan man inte heller bo ihop med en galning som brukar våld mot en.

Det är inte heller fel att gifta om sej, om man har blivit bedragen. När vi gifter oss blir vi ett enligt Gud. Han ser oss inte längre som 2 personer. I detta ligger en djup hemlighet som jag inte tänker gå in på just nu. Läs själv om äktenskapet i Nya Testamentet, där finns alla råd du behöver, om du just nu funderar på att göra ett av ditt livs största misstag, att skilja dej.

För den som redan har begått misstaget att skilja sej finns förlåtelse.

Gud förlåter alltid ett ångerfullt hjärta, det spelar ingen roll vad man har gjort, förlåtelsen finns alltid där. Den är omedelbar, man kan inte göra någonting för att förtjäna den. Förlåtelsen är en gåva ("that keeps on giving", som de säger utomlands).

Jesus har betalt för våra synder en gång för alla på Golgata, där Han gav sitt liv i ditt ställe.

Ta emot ditt arv genom att bjuda in Honom i ditt hjärta. Se bönen på sidan, om du vill ha frid med Gud, och finna Guds plan för just ditt liv. Gud välsigne dej.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 392 - 2007 12 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

°Everybody knows", som Hasse Westergård brukar sjunga med låg röst.

Det vankas väckelse i Finland... Det har knakat i fogarna på ett positivt sätt de sista åren i detta land. Samtidigt som det för många spårar ur i missbruk och avkristning, håller Gud på att träna upp en gerilla i bakgrunden.

Foto © Fred Skymberg

När tiden är inne kommer Han att släppa loss grabbarna och döttrarna som han för närvarande pumpar liv i så gott det går. Det gäller att tvätta ur de andliga levrarna så att reningsprocessen kan sätta igång på allvar, och vi får vårt fokus inställt på Guds vilja istället för soffan eller Hollywood.

Gud har ju inte så värst stor användning för folk som sitter hemma och petar sig i naveldammet.

Det kommer att bli drag under galosherna då Gud får sin vilja fram. Folk kommer att bli frälsta på löpande band, och helade från alla problem och sjukdomar. Det kommer att gå vilt till, read my lips. Vi har suttit i sandlådorna rätt länge nu och sprättat sand på varandra.

För Gud finns INGA samfundsgränser.

Han ser oss som en enda familj, det vi håller på med är dumheter från Helvetet. Pingstvänner eller påskvänner, vem bryr sig vad det står på dörren? "Herrens hus" borde det stå och inget annat.

Guben i låddan © Benjamin Antell

Ibland bara somnar jag när folk börjar tala om sin församligs historia och allt mäktigt de har gjort 1851...

Om man inte ger Gud äran för det Han gör, då är man verkligen ute på hal is. Självutnämnda genier finns det gott om. Allt snack om jaget får mig att må dåligt, jag är säkert lika tossig själv men jag försöker åtminstone :-)

Här försöker jag som 9 åring i Trelleborg, Sverige.

Om Gud skall kunna använda oss, bör vi vara ödmjuka och lyda.

Han vill ju ofta göra rätt häftiga saker, och det kan han ju inte om vi inte vågar lyda. Han vill även göra det som för oss verkar omöjligt, därför är det viktigt att vi inte begränsar Honom. Han är ju den enda som vekligen kan och vill förvandla dynga till glass vid tillfälle.

Den onde kan förvisso kopiera en hel del som Gud gör, men han väljer oftast att förstöra, eftersom han är allt igenom ond. De enda gångerna han gör något "till synes" positivt är när den handligen kan leda någon bort ifrån Gud, eller till någon ande som "låtsas" vara Gud.

Foto © Fred Skymberg

Han är lömsk dendär satan, och smart till tusen.

Han rider ofta på vår stolthet, där trivs han jättebra! Om man rider för länge på stoltheten växer rumpan fast i sadeln. Stoltheten är en hög häst som man behöver Jesu stege till "om" man vill ta sig ner igen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 391 - 2007 12 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Blue Dodge, Foto © Caroline Antell

Jag har en vattenskada i golvet och många plågor i livet men :-)

Varje gång som jag tänker på hur mycket Gud har gjort för mej, suddas allt elände ut på en gång. Egentligen borde man skriva ner alla under man ser och bönesvar som man får, så att man skulle kunna läsa om dem när dyngan träffar fläkten, som de säger i USA.

En nyare bekantskap som jag har läste frälsningsbönen på min write för länge sedan.

Han berättade inget för mej då, men nu sade han plötsligt att han hade gjort det då han läste min write för först gången för ett par år sedan, och det funkar! Tänk att man får vara med om såna häftiga grejer ibland. Det känns otroligt kul att bli använd av Gud. Man behöver bara lyda för att Gud skall kunna göra saker igenom en. Egentligen behöver ju Gud inte oss, men Han VILL använda oss och Han älskar varenda fårskalle (som mej till exempel).

Jag är troligtvis en av Jesus mest korkade lärjungar.

Red Buick, Foto © Caroline Antell

Trots att Gud helade mina barn då jag och min fru lade händerna på den och bad då de var små, hände det en vacker dag att vi åkte till Hälsocentralen. Hur korkad kan man bli? Inte mycket dummare än så. Sedan blev Hälsocentralen en vana, antagligen för att jag jobbade så pass hårt att jag inte hade "tid" att stanna upp och tänka efter vad jag höll på med egentligen.

Vi har mycket mer tid än vi låter oss själva tro.

Foto © Fred Skymberg

Det är dock otroligt lätt att måla sig själv i ett hörn om man inte tillbringar tillräckligt mycket tid med Gud. Visst bad jag varje dag, ibland till och med 2X30 minuter :-) Det är inte tidsmängden som har betydelse (även om det är viktigt att be hela tiden) utan själva bönens innehåll. Vad ber vi om?

Har vi en julkappslista som vi rabblar upp varje gång? Herre kan jag får en Plasma TV, en DVD spelare, en ny bil, ett större hus, större bröst åt min fru (från filmen Bruce Almighty), ny soffgrupp, fred på Jorden... (om man lägger till fred på Jorden låter man säkert osjälvisk :-)

När bad vi för våra grannar?


När bad vi för alla elaka bekanta som lurat oss på pengar och annat?

När bad vi för läkarna som gjort oss sjukare? När bad vi för överheten som ofta behandlat oss som sopor? När bad vi för uteliggarna, de fattigare som ingen lägger märke till, eftersom det inte "löns" rent ekonomiskt... När kände vi verkligen för dessa människor?

Om man inte har en äkta inlevelse när man ber, om man verkligen inte bryr sig om de man ber för, tror jag att bönen inte funkar nåt vidare. Om man har problem med att älska folk man inte gillar, är det viktigt att be om att få mera kärlek för dessa. Gud svarar för det mesta på osjälviska böner, böner som man ber för att man vet att det är det rätta.

Innan man ber är det även jätteviktigt att man förlåter alla som man är arg på, så står det i Bibeln. Eftersom Gud förlåter alla, vill Han även att vi skall förlåta. Förlåtelse är guld. Den som förlåter han blir själv förlåten, den som välsignar blir själv välsignad. Det är så det fungerar i bönens värld.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 390 - 2007 12 13 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Ängel stoppar traktor...


Igår berättade en bekant om en jordbrukare i en angränsande stad som var ute på åkern med traktorn. Plötsligt kom ett starkt ljus över traktorn och motorn slocknade. När bonden klev ut för att kolla läget, såg han en Herrens ängel som stod bredvid traktorn. Ängeln upplyste mannen om att Jesus kommer mycket snart, och bad Honom sprida meddelandet. Sedan försvann ängeln och traktorn startade av sig självt, och bonden körde hem.

Jag känner många som har sett änglar.

Det är inget ovanligt alls. Vi omges ju av änglar hela tiden så det är väl inte konstigt om någon av oss ser en nu och då. Det löns inte att berätta om allt man ser, då ringer väl nån efter "bilen" och så sitter man o sörplar cocacola med Diapalm resten av livet.

Det finns så otroligt många som lever i mörker, man har ingen kontakt med Gud.


Foto © Fred Skymberg

Man säger sig inte tro på Gud. Fast jag tror att de flesta trots allt tror på Gud, man vågar bara inte erkänna det. För övrigt fattar man inte vikten av en personlig överlåtelse, och andra är så egoistiska och korkade att de tror att Gud vill ha marionetter.

Även om mitt liv till största del (förhoppningsvis) går ut på att tjäna Herren, är mitt liv inte tråkigt eller inrutat på något sätt (andligt sett).

Varje dag med Herren är intressant, det är spännande att se vad Han har hittat på åt mig idag. Varje dag brukar vara olik den andra, rent jordiskt sett behöver de inte alltid variera mycket, men den andliga dimensionen är alltid väldigt aktiv.
Det var en period i mitt liv då jag var väldigt sjuk, trodde till och med att jag skulle dö...det var nära ögat några gånger.

Foto © Fred Skymberg

Då gick allting väldigt långsamt rent jordiskt sett. Det kändes tungt, och jag visste inte vad som pågick rent andligt/fysiskt (inte ens läkarna fattade allt som var fel, de fattar fortfarnde inte mycket). Det kändes som om jag bar på en pråm, det var med nöd och näppe jag orkade andas, både andligt och fysiskt.

(Trots att jag var dödsjuk, skrev jag en hel del lovsånger under tiden. Det bara blir så när Gud finns med i bilden. Då kan man sjunga samtidigt som djävulen ligger på golvet och gnagar en i smalbenet. Jag håller för tillfället på att spela in de sångerna även om det går långsamt).

Men så efter ca. 3 år med ett ben i helvetet, hittade jag Kvevlax Missionskyrka som har andligt liv. Den blev som en påse med dropp för mig. Efter ca. ett år hade jag fått krafterna tillbaka någorlunda. Jag skrev största delen av Luna Park skivan efter första året i kyrkan. Nu har jag gått där på möten i ca. 3 år om jag minns rätt, det är en bra församling med servering innanför dörren.

Om man är blyg kan man åla sig in under kaffebordet under predikans gång, troligvis utan att bli sedd...och ut igen i skydd av mörkret. För er som vågar komma in normalt är kaffe och bulla avgiften är för övrigt frivillig, om ni betalar med mynt, vet ingen hur litet ni lade i :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 389 - 2007 12 12 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Tiondet?!?

Det hör till att troende människor med glada hjärtan skall ge 10% av sin inkomst till missionen och behövande människor.

Det är meningen att man skall ge tiondet omedelbart då man har fått lön, inte ifall det lämnar nåt över! Det är meningen att vi skall "så" våra pengar och lita på Gud att Han välsignar resten av vår inkomst så att den räcker till allting. Jag kan garantera att det fungerar, om inställningen är den rätta. Om man ger tionde i experiment syfte i hopp om att bli rik, har man missat hela poängen.

Tiondet tror jag inte betyder exakt 10% (om man räknar på öret då är man ju snål trots allt), jag tror att Gud vill att vi skall vara generösa...

Det finns folk som ger 90% och förblir rika trots det! Gud ser deras goda hjärtan och välsignar dem så otroligt mycket att de inte ens klarar av att ge bort allt de har :-) Det är faktiskt sant, jag skojar inte. Jag kan inte nämna deras namn eftersom de vanligvis inte vill att folk skall få reda på att de är givare. De vill följa Herrens vilja och ge i det tysta, inte för att få beröm av människor.

Bibeln talar tydligt om detta...

En vanlig kommentar av snåla människor: "Vem har väl råd med sånt?". Andra påstår att tiondet inte nämns i Bibeln.

5 Mos 15:10 Du skall villigt ge åt honom och ditt hjärta skall inte vara motvilligt när du ger, ty för en sådan gåvas skull skall HERREN, din Gud, välsigna dig i alla dina verk och i allt vad du företar dig.

5 Mos 16:10 Därefter skall du fira HERRENS, din Guds, veckohögtid och bära fram din hands frivilliga gåva, som du skall ge efter måttet av den välsignelse som HERREN, din Gud, har gett dig.

5 Mos 14:23 Du skall äta ditt tionde inför HERRENS, din Guds, ansikte på den plats som han utväljer till boning åt sitt namn: tiondet av din säd, ditt vin och din olja, liksom det förstfödda av din nötboskap och småboskap, så att du lär dig att alltid frukta HERREN, din Gud.

5 Mos 14:28 Vid slutet av vart tredje år skall du ta undan hela tiondet av din avkastning det året och lägga upp det inom dina portar.

5 Mos 26:12 När du under det tredje året, året för tiondegivande, har lagt undan hela tiondet av din avkastning och gett det åt leviten, främlingen, den faderlöse och änkan och de har ätit av det inom dina portar och blivit mätta,

2 Krön 31:12 I dem förde man noggrant in offergåvan och tiondet och de heliga gåvorna. Leviten Konanja hade huvudansvaret för arbetet, och hans närmaste man var hans bror Simei.

En kille sa att han kan inte ge 10%, av den orsaken att han tjänar så otroligt mycket... Han sade även att det är lätt för låginkomsttagare att ge tionde eftersom de tjänar så litet :-)

Snacka om snåla idioter (man skall egentligen inte kalla andra för idioter, men jag har inte kommit på nåt lindrigare uttryck ännu i hans fall). Jag tror inte för en sekund att den killen, eller andra snåljopar kommer att de Himmelriket. Jag tror inte att Gud tilltalas av snålhet.

Gåvor

Photo © Benjamin Antell

Rom 12:8 Den som förmanar skall göra det i den uppgiften. Den som delar ut gåvor skall göra det utan baktankar. Den som leder församlingen skall vara nitisk, och den som utövar barmhärtighet skall göra det med glatt hjärta.

Det är läskigt hur människor tänker för det mesta då de ger gåvor. Man vill vanligtvis ha en motgåva, vilken fullständigt egoistisk och idiotisk inställning. När man ger en gåva, skall man ge den av glatt hjärta utan att vänta sig någonting i gengäld.

Om man har baktankar är det bättre att inte ge något, jag blir otroligt äcklad varje gång jag hör folk skryta om gåvor som de givit, i hopp om att få något i gengäld. Det är skrämmande vanligt. Gud vill att vi skall ge i det tysta.

Andra blir påminda om gamla "gåvor" då de skall sälja saker, när de är illa ute ekonomiskt, i hopp om att givarna skall få grejerna billigare och på så sät kunna utnyttja situationen.

Om en broder eller syster är illa uta skall man ju hjälpa dem istället för att stjälpa.

Jag vet en schysst kille som ropade in allt lösöre på en nödauktion. Efter auktionen beodrade han auktionärerna att bära in allting tillbaks i huset. Han betalade familjens hela skuld, sen stack han iväg lika snabbt som han dök upp. Vilken kille! Hans Endorfiner frigjordes säkert hela vägen hem.

Allt vi har, har vi fått av Honom.

Nähä, säger somliga, "jag har minsann jobbat hårt" ...man tänker inte längre än näsan räcker. Allt vi har har vi fått av Honom, hälsan, talangerna...allting.

Allt vi äger, har vi egentligen till låns medan vi yrar omkring på Jorden. Vi kan ju inte ens ta med oss ett blåbär när vi kastar in picknick korgen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 388 - 2007 12 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Rörmokaren är här idag, ett rör gick åt pipan i väggen, och diskmaskinen avled.

Det fanns en rörmokare i England som hette Smith Wigglesworth.
Han väckte till och med upp de döda i Jesus namn, han var en kraftig dundergubbe.

Vilken pånyttfödd Kristen som helst, har fullmakten att väcka upp de döda i Jesu namn!

Foto © Fred Skymberg

Det är ju inte "vi" som väcker utan Herren som gör det. Herren väcker upp de döda ibland bara för att visa att Han "kan", så att vi skall tro på Honom och på så sätt räddas från döden. Det är ju knappast meningen att alla skall väckas upp, det är ju lugnare om en del får "gå vidare" :-) Men möjligheten finns. Jag har inte sett så många döda i verklighete och killen jag såg senast förtjänade sin vila.

Tänk om folk tog Jesus på orden, vilka under vi skulle se dagligen.

Det är ju faktiskt så att vi begränsar Gud väldigt ofta, vi inbillar oss att Han har ett tungt jobb osv. Många ber "om du har tid eller ork" osv. Det är ju helkorkat, Gud som har skapat hela Universum och dessuton lyckas med att hålla reda på oss alla, kan ju absolut inte ha några begränsningar. Det är nog bara våra pyttesmå hjärnor som är begränsade, bara för att vi inte känner vår Himmelske Fader ordentligt. Vi ser allting från ett förgängligt mänskligt perspektiv, då vi egentligen borde gå på vatten, om du förstår vad jag menar.

Somliga förstår inte alls liknelser, de har så otroligt begränsad fantasi att de bara tar allting bokstavligt.

Det är svårt att kommunicera med sådana människor (jag känner många sådana tyvärr). Då jag var projektanställd på Vasabladet och satte in dem på Internet, drack vi en hel del kaffe.

En dag sade någon "vi går på kaffe", då sade jag "jag känner en som kan gå på vatten", det var tyst en stund sedan for hårdskivorna igång och det blev glädje och gamman i kafferummet. Jag är dock säker på att en del skrattade för att inte verka dumma :-) Så är det alltid om man berättar annat än Året Runt vitsar.

En annan gång kom en kille och kommenterade -du sjunger "you're dead men" i låten Dead Men...men inte är de ju döda på riktigt...eller? Ett visset exempel på noll fantasi.

Min humor är tyvärr mångfacetterad (ett svårt ord :-) vilket naturligtvis gör att jag ofta blir missförstådd...precis som Jesus!

Nu påstår jag ju förståss inte att jag är som Jesus :-)

En gång då jag försökte förklara det för en bekant, skällde han ut mig för att han trodde att jag tyckte synd om mej själv, snacka om missförtstånd... Vi har verkligen svårt att kommunicera många gånger, vi har så mycket förutfattade meningar att vi många gånger inte alls "lyssnar" på varandra. Vi bara "hör" det vi "tror" att folk säger, genom att tolka allting till döds istället för att bara lyssna med bägge öronen.

Igår tog jag RED HAMMER testen (testet), det kan ju hända att den testen bara är blahablahaa, men jag fick i alla fall till en "gul" hammare och hamnade i 2% gänget, vad nu det än betyder.

Det känns som om jag alltid varit i 2% gänget hela livet.

Min hjärna funkar inte som andras, jag säger naturligtvis inte att jag är bättre eller så, bara att jag inte tänker som de flesta. Jag skulle inte kunna måla tavlorna som jag målar om jag tänkte som alla andra, inte heller skulle min musik låta som den gör.

"kan ni sjung naa på svensk, så man föstaar naa va ni sjungä?"

På min senaste skiva som jag har på gång, har jag för första gången anpassat musiken till min publik i Norden...på gott och ont.

Musikformen är boogie, blues och visor, musikstilar som inte kräver koncentration eller eftertanke på något sätt, melodierna är enkla och många gånger trallvänliga. Om man skall spela i svenska Österbotten, måste man sjunga det mesta på svenska. Publiken här består ofta av äldre människor som inte förstår andra språk, och många har en negativ attityd mot engelskspråkig musik.

En farbror som jag talade med för några år sedan sade att "om di sjungä på engelsk, då stänger ja åv radion me he sama"...killen gick miste om en hel del i livet.

Då vi uppträdde senast blev uppträdandet inspelat för radio, inspelningsteknikerns kommentar efter inspelningen var: "jag klipper bort de engelska låtarna"...typiskt för svenska Österbotten.

Eftersom jag tänker på engelska en stor del av tiden sedan jag bodde i Australien, skriver jag även på engelska. Min "egentliga" publik talar och förstår engelska hur bra som helst. Nu har jag dock skrivit en del sånger på svenska, så att man slipper bli bortklippt hela tiden i Österbotten, " Christer Sjögren Vikingarnas" landskap :-)

Det finns INGET kristet radioprogram här för ungdom eller ungdomligt sinnade!

Det finns bara Kristna radioprogram i Österbotten som är för pensionärer eller ännu äldre, detta tycker jag är sorgligt. Visst skall de döende få lyssna på musik, men vad skall de unga lyssna på??? Inte förstår de ju sig på gammalmodig musik. Ungdomar vill lyssna på modern musik. Den Helige Ande står bakom tonvis med modern Kristen musik som komponeras just nu då jag skriver detta.

Det verkar som om en hel del äldre troende tror att djävulen är bakom all musik som de inte själva gillar... Så är det ju definitivt inte!

Om vi skall nå undomar, måste vi bli som ungdomar.

Om vi skall nå kräken mäste vi även bli som kräken. (Ordlek, Paulus blev ju som en Grek för Greken)

Om klyftan rent kulturmässigt blir "för" bred mellan kyrkan och samhället, kommer ingen mer att kunna bli frälst! De som ännu inte är frälsta kommer inte att fatta vad vi håller på med i kyrkan, om allt blir för främmande och delvis skrämmande.

Inte vill många unga människor lyssna på musik från 17-1800-talet. Det orkar inte ens jag göra heller fast jag är en mogen man :-)

Foto © Fred Skymberg

Och vad hände med Guds ord???

Gud vill ju att vi skall sjunga NYA sånger men olydiga som vi är spelar vi bara gammal skåpmat. Tror att Gud vill ha ny fräsh musik från våra hjärtans djup istället för urblekta kopior från en gången tid.

Folk älskar ofta att leva i det förgågna, man tror sig minnas den gamla goda tiden, precis som om Gud skulle ha vissnat bort med tiden. Sanningen är ju det att det är vår första kärlek som har dött. Därför mår många dåligt, man har tagit Gud för givet och ballat bort sig totalt.

Man ber kanske 5 minuter då man har tid... Som om vi inte skulle ha tid. Vi har precis så mycket tid vi tar oss. Gud borde ligga på första plats. Jordelivet är kort, vår jobb här är att vittna för så många som möjligt så att de hittar livet i Kristus, och inte hamnar i Eldsjön efter domedagen. Det är meningen att vi skall tjäna Herren och inte bara bli uppassade av Honom hela tiden.

Foto © Fred Skymberg

Vi sysslar mest med underhållning i våra kyrkor, det hela blir lätt konsgjord andning i stället för de troende, i stället för det viktigaste av allt: att nå de vilsna med Kristi kärlek.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är mina videos: http://youtube.com/user/thalonen

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

---

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska:

http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar (på svenska) 387 - 2007 12 10 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Skulle just skriva write 442 på engelska, fick mig att tänka på Volvo.

Min första bil var en Volvo PV 1957 med B16 motor, wawawhooom! Jag köpte den då jag var i lumpen i Dragsvik, ett riktigt dårhus. Dit vill jag aldrig mer...om inte Gud skickar dit mej förståss. Han brukar skicka mej till ställen, jag har svurit på att inte återvända till...oboy. What have I done?

---

När tankar kommer som inte känns bra.


Då gäller det att träna upp sig att slå bort dem så fort de poppar up. Ibland kan det vara relativt oskyldiga korkade tankar, och andra gånger alla möjliga orena tankar.
Av erfarenhet kan jag säga att de försvinner om man befaller dem aii försvinna i Jesu namn. Det har i alla fall fungerat för mig upp till 90% eller mer. För mig verkar det som om dessa tankar till största delen kommer utifrån, de känns så främmande, och de poppar ofta upp som störande objekt då jag håller på med att be eller göra någonting för Herren.


Jag antar att dessa störande tankar har samma ursprung som Hypokondri osv. Tankar som dessa förhindrar ofta vår andliga tillväxt. De fungerar till stor del som handbromsar som ligger på konstant för en del av oss. De drar helt enkelt musten ur oss och saktar ner våra liv, så att vi inte orkar göra allt som Gud vill.

Om man ger alla främmande tankar tid och utrymme, då kommer de att växa till sig och bygga bon i ens inre som fula Kråkor "kra kra". Med tiden blir det bara svårare att komma ur eländet. Ungefär som då man får tuggummi i håret.

Jag har träffat många som är fångar i sin egen tankevärld.

Man har spenderat så mycket tid på sig själva att man inte har följt med riktigt i livet. Detta är naturligtvis väldigt negativt för ens naturliga utvecklig. En del bli så självupptagna att de tror att de är väldigt intressanta för omgivningen. De tror många gånger att allt de gör är häftigt i andras ögon. Det finns många sätt man kan "spåra ur" på :-)

Det är viktigt att vi umgås socialt med andra, hur otrevligt det än kan kännas för en del av oss :-) Annars får man problem med att kommunicera, brist på kommunication är ju en stor orsak till att världen ser ut som den gör idag.

En del vågar inte släppa ut sina fruar ur hemmet, för de är rädda att någon skall ta dem...

Precis som de vita i Amerika ibland var rädda att negrerna skulle ta deras kvinnor :-) "Nazis" kör ofta med samma argument... Ibland undrar man ju varifrån alla idéer kommer. Om man inte litar på sin fru mer än så, då har man inte många kantareller i svampkorgen.

Om nu frun skulle sticka med någon annan, så är väl det ingen kvinna att vilja ha över huvudtaget?

---

Min högsta dröm just nu är att lära känna den Helige Ande bättre.

Micke Angelo

Att förstå hur jag skall handla när Han gör saker i mitt liv osv. Han talar inte alltid så tydligt, så det kan ibland vara svårt att veta hur man skall agera när smörjelsen faller över en. Han kommer till alla möten där Pontus och jag uppträder och det känns som om Han vill mer än jag riktigt förstår ibland...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 386 - 2007 12 09 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Vem som helst som är född på nytt kan be för sjuka och allt annat som folk behöver hjälp med.


Acrylmålning på duk under arbete © Benjamin Antell ca. 1980.

Somliga har fått helande gåvor osv. men ALLA kan be för sjuka. Det är ju inte du och jag som helar, utan Jesus. Han har givit oss fullmakt att hela sjuka och kasta ut onda andar m.m. i Hans namn.

Allting är möjligt för den som tror.

Ibland kan det vara pinsamt att be för svårt sjuka. Alla möjliga tvivel sköljer över en som höstregn, det gäller bara att lita på Jesus och kraften i Hans namn. Om inte alla blir friska spelar det ju ingen roll egentligen. Huvudsaken är ju att man lyder Gud. Det är Han som bestämmer hur det går med varje människa, inte vi.

Bed för människorna omkring er.

När vi har ställt upp och gjort vår del, vilar resten av ansvaret på Gud.

Pontus och jag uppträder och ber för folk i Replot församlingshem söndagen den nionde Dec. (ikväll). Välkomna.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 385 - 2007 12 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Det som imponerar mest på mig angående Jesus är att Han inte är nån hycklare.

När Han spatserade på Jorden, sade Han alltid som det var. Han sade precis vad Han tyckte om de religiösa Fariséerna (och alla andra för den delen), utan hänsyn till deras status. Om Han mötte någon besatt, kastade Han ut andarna utan krusiduller. Han kunde sätta vem som helst på plats, med endast ett par välavvägda ord.

När det var business i kyrkan sparkade han handlarna i ändan, och välte deras bord. Han visade sin heliga vrede, när gubbarna inte respekterade Hans Far, utan hade gjort Hans hus till en stormarknad.

För mig är Jesus den verkliga Terminatorn med hjärna som matchar Hans pondus, dessutom var den Han som myntade uttrycket "I'll be back".


Foto © Fred Skymberg

Jag saknar Hans skärpa, eftersom en del av mina hjärnceller tycks ha lämnat i Australiens urskog.

Jag klarar inte av "live" debatter och dueller något vidar, jag trampar vanligtvis på min egen slips. Jag kommer alltid på vad jag "borde ha sagt" efteråt, då det oftast är för sent. Så har det varit i alla fall.

Jag avskyr folk som ålar sig fram igenom livet och aldrig säger vad det tycker.

Man kryper omkring med en falsk ödmjukhet bara för att man är feg, för det mesta...urrrk. Ödmjuk är man om man tar Gud på orden och ställer sig upp på vad som helst även om det skulle kosta ens anseende. Vem bryr sig vad folk tycker, åsikter är som armhålor, alla har dem och många stinker.

Vår dagliga bön borde vare "hjälp mig att göra Din vilja idag".

De flesta av oss sysslar bara med det vi gillar, vi tycker inte att vi har tid att göra allt möjligt som Gud manar oss till. Vi intalar ofta oss själva att det är våra egna idéer, eller att andra borde ställa upp.

Är den Helige Ande död?

En anna sak som jag har märkt är att folk tycker att man inte skall vittna om det inte finns någon organiserad uppföljning. Jag anser att det bara är ytterligare en ursäkt att inte vittna för folk.

Klart att det är bra med uppföljning, men vad är det för fel på den Helige Ande?

Kan inte Han (vår hjälpare) leda oss längre? Har Han tappat stiget, fått Alzheimers sjukdom och hamnat på ålderdomshem i Himmelriket? Sitter Han där med två Coca Cola burkar fastejpande i huvudet med sugrör i mun? Sörplandes med tänderna på nattygsbordet?


Ålderdomshemmet i Kungsgården, Sverige 1961 © Benny Antell (jag kallades Benny på den tiden)

Knappelunda, vi borde upplysa de som vi ber med att den Helige Ande står till deras förfogande. Vi bör även be att de får del an den Helige Ande i samband med frälsningsbönen. Han kan när som helst visa oss vilken församling vi borde besöka i veckan, vilka bibelord vi bör läsa om dagen osv.

Inte är Han någon lutfisk på tork. Han har lika mycket kraft som Han någonsin har haft och Han är alltid redo att hjälpa oss, det gäller bara att vara nykter och vaken.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 384 - 2007 12 05 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Våra politiker är sannerligen inte de vassaste pennorna i penalen.


Juha Valjakkala eller "Nikita Joakim Fouganthine" som han kallar sig, kommer att vandra fritt i sommar. Eftersom jag inte har träffat honom personligen, vet jag inte "hur många" andar han har. Vårt avkristnade samhälle erkänner ju inte att andar existerar, så anden Fougantine kan härja fritt nu när han och hans slav Juha Valjakka släpps ut ur häktet. Han "avrättade" en hel familj (3 pers.) i Åmsele i Sverige då jag var där på semester.

Juha kommer troligtvis att mörda igen så fort han kommer ut.

Det tror jag inte att många tvivlar på. Vi lever verkligen i ett ruttet samhälle då massmördare får gå fria på våra gator. Varför ger vi dem alla möjliga rättigheter?

Valjakka och hans gelikar är ju bara en börda för samhället.

Visst kan de sitta i häktet tills de dör, varför inte? De är onda människor som inte förtjänar att få gå fria. De borde sitta i arbetsläger och göra någonting nyttigt istället för att titta på TV och bli ännu mera fördummade.

Juha borde aldrig släppas ut ur fängelset i det skick han är i.

Endast Jesus kan befria honom, men det är ju inte ens sagt att Valjakka ens "vill" bli befriad (eller vet om att han kan bli det). Det är ju så att många mördare får en pervers njutning av att ta andras liv. Det sade bland annat Son of Sam, som mördade en massa ensamma kvinnor i New York 1977. Man kan inte bota en massmördare med medicin, visst kan man droga ner honom, men vad händer om han inte tar sin medicin, "jiihaaa"...

Har lagstiftarna i Finland inget vett i knoppen över huvudtaget?


Är de själva inspärrade på någon anstalt, man undrar ju varifrån de får sina idéer? Det är inte bara Finland som får se upp då massmördaren släpps fri i sommar.
Juha är portförbjuden i Sverige på livstid, så jag slår vad om att han åker dit så fort som möjligt. Han bara är sån. Det är nämligen ingen konst för honom att ta sig till Sverige de har ju ingen gränskontroll att tala om, förutom då det gäller stackars utarmade utlänningar som stämplas på grund av hudfärg.

Tänk att Valjakkala får fritt välja nästa offer i sommar, ofattbart...

Vi som är troende är ju inte rädda för att dö, men jag tycker synd om alla som inte har prövat på Gud. De vet ju inte att Han finns och att man verkligen kan få evigt liv igenom Jesus. Fast Juha skulle skjuta oss Kristna, spelar det ingen roll för oss personligen eftersom vi bara går vidare till Himmelriket. Fast nu är ju chansen väldigt liten att någon av oss blir mördad eftersom Gud har bestämt hur länge alla "skall" leva.

Det är bara när man inte lyder Gud som den onde har rätt att förkorta ens liv.

Som troende har vi ju våra uppgifter, som Gud har givit oss. Om man lever i sin kallelse, är det Gud som bestämmer hur länge vi skall leva här på Jorden.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 383 - 2007 12 04 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Somliga dyrkar gudar som kräver att bli tvättade, klädda och matade...

Vad är det för gudar? Låter inte som gudar i mina öron. Om de inte kan göra någonting över huvudtaget, då borde ju de prisa den som betjäner dem istället, fast det kan de ju inte heller göra, eftersom de är lika döda som stubben de blev karvade ur :-)

Foto © Fred Skymberg

Andra dyrkar satan, den största förloraren i världshistorien.

Varför i hela friden skulle man dyrka någon sådan? Han skall ju få sitt straff då han kastas i eldsjön efter den stora domens dag. Alla som dog utan Jesus is sina liv kommer då att transporteras från Helvetet till Tronen och därifrån till Sjön som brinner av eld. Där blir de tvugna att dö ännu en gång.

Gud har mycket mer att ge än satan. Visst kan man bli rik och få berömmelse ifall man säljer sin själ åt satan, men den slutliga belöningen blir en spark i ansiktet, förnedring och slutligen död. satan hatar alla som dyrkar honom, han hatar alla människor. Låt dej inte luras av honom, du är en idiot i hans egna ögon om du dyrkar honom.

För mig personligen räcker det alldeles tillräckligt med en död.

Jag följer hellre Jesus som är Kungars Kung. Alla kungar som lever kommer att bli tvugna att böja sig för Honom den dag Han kommer tillbaka. Många kommer att stå där som fån med öppen mun, utan att kunna tro sina ögon.

Jag väljer att göra min Faders vilja, inte för att jag är rädd för Honom utan därför att jag älskar Honom. Han tog sig tid att möta mej personligen, det kan jag naturligtvis aldrig glömma.

Foto © Fred Skymberg

Att Han dessutom vill umgås med mig dagligen är litet mer än min lilla hjärna klarar av att förstå. Om Han vill hela och frälsa (rädda) människor som jag ber för i Jesu namn, så har det ju inget med mig att göra. Jag bara står där som en fågelholk för det mesta och ser på vad Herren gör. Jag kan ju inte göra ett smack i min egen kraft, inte ens fast jag håller andan medan jag ber :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 382 - 2007 12 03 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det är JÄTTEVIKTIGT att tacka Gud.

Foto © Fred Skymberg

Om man kommer in i lovsång och tacksägelse, blir man otroligt välsignad. Det är alltid tecknet på framgång i den andliga världen. När man får in en naturlig tacksägelserhythm börjar livet flyta :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 381 - 2007 12 01 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Snart är det Jesu födelsedag igen.


Foto © Benjamin Antell

Då blir det födelsedagskalas hos oss. Jag skall vispa ihop en tårta, man behöver inte tänka på hur många ljus det behövs. Jag brukar skippa ljusen eftersom det inte ryms 2007 ljus. Sen spelar det ju dessutom ingen roll om det kastar nåt år hit och dit av olika orsaker, det är ju tanken som räknas :-)

Hoppas att jag kommer ihåg att plåta tårtan i år.

Jag tycker att Julafton är ett trevligt sätt att fira Jesus. Inte tänker jag på hur folk stressar och till och med demonstrerar mot Julen i vissa fall. Var och en med sitt. För mej är det en födelsedagsfest, med Bing Crosby på skivspelaren och lutfisk i kistan.
Nån annan får stå för stressen och pressen.

---

Det är jätteviktigt att lyda Gud, Han vill ju bara vårt bästa.

Matteus 7:21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

Matt 7:22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn*och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar?

Matt 7:23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

Gud är en fridens Gud, till skillnad från oss blodtörstiga, egoistiska människor.

Foto © Fred Skymberg

Vi skyller det mesta som händer på Gud trots att det är vi och vår livsstil som framkallar allt elände på Jorden. Man lever ett slappt sexuellt liv med massor av partners och får AIDS och andra sjukdomar som resultat av sitt svineri. Är det då logiskt att anklaga Gud???

Han har ju varnat oss att inte synda, syndens lön är döden står det i Bibeln. Bibeln är ju vår manual för livet. Följer vi den blir vi stora, friska och starka för det mesta. Om vi bryter med Guds ord far allt år Helvetet, så är det bara.

Gud varnar oss för att vara girigbukar.

Somliga utvecklar genetiskt manipulerad mat, eller mat med nitriter i m.m. Allt möjligt gift lägger vi i maten på grund av girighet. Det blir billigare på så sätt och vinsterna blir därmed större. Resultatet blir att vi får i oss massor av gifter som i sin tur ofta ger oss cancer.

Genetisk modifierad mat förstör bland annat levern på oss, det är vetenskapligt bevisat redan.

En vanlig lögn är att maten räcker bättre till om vi genmanipulerar den.

Detta är en skär lögn! Genmodifierad säd säljes till U-länderna så att de blir tvugna att KÖPA den VARJE ÅR, eftersom den bara växer ett år. Detta är ett smart sätt att ytterligare mjölka de fattiga på sina sista cent.

Dessutom har vi mat så att det räcker till hela Jordens befolkning!!! Det kostar mera att förstöra maten som blir över, än vad det skulle kosta att ge bort den till de som inget har.

Foto © Benjamin Antell

Vi kastar bort tonvis med mat varje dag medan andra svälter, den som skyller det på Gud är ju korkad som en tunna i vedlidret.

Vi skall älska och respektera varandra, inte varandras synd. Det är en stor skillnad på dessa två. Många som lever i synd vill ha bifall från oss andra som försöker leva för Herren. Naturligtvis kan vi inte ge det, det vore ju att nonchalera Gud. Men var och en har rätt att själv välja, Guds vilja eller sin egen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, South Wartzor a few years ago in his studio © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.