BENs tankar 448 - 2008 Juni 30 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Mamma mia som de säger i Italien,

Isabella, Wood&Stock, foto © Benjamin Antell

Egentligen syftar de då på Maria, Jesu moder. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att be till henne eller andra vanliga döda. Jesus varnar oss i Bibeln för att be till Maria.

Det man gör i livet, bör födas genom bön och gemenskap med Gud.

Jag kastade bort många år på att otåligt göra musik/konst om Gud, utan att först umgås med Honom på djupet. I brådskan öste jag mycket ur gårdagens vinfat, i stället för att be om färskt vin varje gång. Det är klart att äfven lagrat vin är bra, men allt vin kan inte lagras, en del bör drickas när det är färskt.

Jag har på äldre dagar märkt att jag har givit Gud alldeles för litet tid. Det är lätt att man lurar sig själv att tro att man inte har tid att sitta och be till Gud i timtal, men det är först då som det börjar hända saker. Jag vill att min gemenskap med Gud skall vara ett heltidsjobb, allt annat får faktiskt komma i andra hand nu. Det är skönt att kunna säga att det inte känns som jobb, jag längtar faktiskt efter att få spendera tid inför Herren. Det övernaturliga i mitt liv ökar i kraft samtidigt som jag närmar mig ursprunget. Jag känner en stark frid, lycka och mening med livet då jag står nära Herren. Oavsett den fysiska "verklighetens" dagliga fasor :-)

Från den ena till det andra...

Jag råkade se ett program om Islam i går. Man påstod att Islam är en fredlig religion, vilken dårskap!

Det är klart att det säkert finns sympatiska och trevliga muslimer i världen, det har inget med saken att göra. Det finns ju trevliga människor i alla religioner!

Koranen å andra sidan är en av de mest rasistiska böcker jag har läst. I Koranen kallas andra människor än muslimer för svin och apor (sura 65). Detta är ju till och med olagligt i EU, ändå gör muslimerna så eftersom det står i Koranen.

Muhammed (som hittade på Koranen) förnedrar även kvinnan, han sade "woman is the ground to walk on", detta betyder ungefär att kvinnan är marken vi trampar på, hon är med andra ord praktiskt taget värdelös.

Islam påstår även att Gud inte har någon son, alltså är de antikrist. Det står så på Moskéernas tak. Även Koranen påstår att Gud inte har någon son, och att Jesus var en simpel apostel (sura 79), i så fall finns ingen frälsning (sura 169). Där står även "sägen ej de äro tre", med andra ord förkastar även Koranen den Helige Ande.

När muslimerna talar om Gud syftar de på Allah, han är sannerligen inte Gud. Allah är precis som Amon Raa en gammal avgud. Det läskiga är att muslimerna har lurats att tro att Allah är skaparen, och de har inget ord för Gud annat än "Allah"... Mindre vetande västerlänningar som aldrig har läst den förskräckliga Koranen har ingen aning om att Allah inte är Gud. Även jag trodde tidigare att Allah var det samma som Gud. Det handlar om falsk propaganda, vilken röra det kan bli ibland.

Koranen skrevs 600 år efter bibeln, därför har Muhammed använt sig av folk från Bibeln när han har hittat på sina legender. Han lär även själv ha sagt att han fick en del av Koranen av satan, därav Satans Verserna.

Skilnaden mellan Kristna och muslimer är den att, vi Kristna är villiga att dö för vår tro, och muslimer är villiga att döda oss för vår deras tro...

Frihet existerar ej i Islam!

Eftersom muslimer inte har friheten att välja tro, förstår de ej att det finns andra än Kristna, judar och muslimer!

De tar ofta för givet att ALLA som inte är muslimer eller judar, är Kristna och därmed otrogna hundar som bör dödas i Allahs namn. Det är verkligen synd om muslimerna, eftersom de hotas till döden av sina egna om de vill lämna Islam av någon orsak. Trots detta riskerar 6 miljoner muslimer livet per år och lämnar Islam. (enligt Al Jazeera)

- Jesus bad i dödsögonblicket Gud förlåta de som dödade Honom.

- Muhammed förbannade judarna och de Kristna i månguden Allahs namn, när han låg döende.

Muhammed sålde och köpte slavar. Han lät dem även misshandlas och utnyttjade dem sexuellt. Banu Quraydhah, Sura 33:26 / Hadith of Sahih Muslim vol. 2, #3371

Muhammed bad sina efterföljare att kriga mot icke-muslimer (9:5, 29 Sura 9.

Han massakerade circa 800 judar som tagits till fånga (sura 33:26).

Han avrättade 1o personer då han intog Mecca, tre av dem var slavflickor som hade gjort narr av honom. Muhammed var definitivt inte en fridens man.

Han lät stena kvinnor som varit otrogna, Abu Dawud, #4428. Muhammed sade att, kvinnor är så onda att de står i majoritet i Helvetet (Bukhari).

Muhammed sade även att kvinnor är mindre intelligenta än men! Bukhari, Volume 1, #30...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, kanske på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-) Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...satan och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla, jag med.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html
2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

På bristfällig finska: http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html

Du kan ladda ner det mesta av min musik helt lagligt och gratis här:

http://www.antell.com/waam.html eller här: http://antell.com/mp3.html

Här finns mina nyaste videos: http://youtube.com/user/thalonen

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 447 - 2008 Juni 16 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Jag hade en märklig dröm för några dagar sedan.

Jag såg en himmel fylld av moln, de formade en struktur som såg ut som ramen till en otroligt massiv skyskrapa som fyllde hela himmeln. När jag betraktade den närmare började molnen snabbt forma varelser som liknade demoner. Strukturen av demoner såg ut som en romersk armé när den närmade sig Jorden, den bestod av miljoner eller flere demoner. Människorna som såg formationen började springa undan, en del hoppade i bilar och körde för brinnande livet, andra sprang. Vinden som uppstod framför den annalkande formationen var som en orkan, det blev kaos på jorden.

Vi lever just nu i en tid av snabb förändring, Gud har just startat en världsvid väckelse som kommer att växa i styrka dag för dag. Redan nu har massor av döda uppväckts till liv i olika länder! "Nähä", säger en del, det spelar ingen roll, eftersom undren är ett faktum. Man har läkarutlåtanden och andra bevis att det verkligen har hänt. I Finland har undren knappast nämts på nyheterna ännu, men ute i den stora världen har en del redan varit i massmedia.

Foto © Benjamin Antell

Makterna i himlarymden som jag såg i min dröm, är andar som den onde har sänt ut i världen för att motarbeta väckelsen.

Många av dessa andar är sluga som rävar, andra är idioter, men alla har kommit för att så splittring i ett desperat försök att slå ner de som troget kämpar för Guds rike. Det finns tyvärr många "mogna" troende som rycks med i kritiken, som även den är styrd av en ond ande. Man kriticerar bröder och systrar skoningslöst, oftast tragiskt nog baserat på andrahands uppgifter! Andarna drar fram som en stormvind, många kristna syskon kommer att ta stor skada av den meningslösa kritiken. Det är dock satans mål med det hela. Splittring är ett av åklagarens favorit vapen.

Jag hörde en röst som sade: "the hordes of Hell are marching" vilket ungefär betyder "Helvetets flockar är på march". Jag tänker ofta på engelska eftersom jag delvis har växt upp i Australien, det bara blev så. Jag tyckte att det lät bekant, och kom senare ihåg att jag en gång läst en bok The Final Quest av Rick Joyner som handlade om liknande saker. Det är ju ofta så att Gud talar till flere om samma saker så att vi skall bekräfta varandras budskap.

Jag skall försöka förklara andarna för er som aldrig har varit insatta.

Som jag tidigare nämt är dessa andar, fallna änglar som Gud slängde ut ur Himmelriket då satan flippade ur totalt och ville ta över sin skapares roll. Den onde är bara en skapad varelse, men eftersom han har mänskliga drag lät han sig själv bedragas till att tro att han var gudalik. Han blev en legend i sin egen hjärna, därför slog det över för honom och han blev oduglig för Herren JHVH hela Jordens skapare.

Då satan gjorde myteri fick han en spark i ändan och landade på Jorden med sitt patrask. Han är mycket arg, rädd och bitter, eftersom han vet att han har förlorat.

Andarna har ofta namn som beskriver deras läggning, avundsjuka, hat, självömkan, otro, kritik, självgodhet, stolthet med mera. Även kristna kan ha inneboende andar, men de flesta har dem bara omkring sig. Destu närmare Gud man söker sig ju svårare blir det för andarna att hålla sig kvar. En "smord" Kristen är hal som en ål i dessa andars händer, därför kan de inte hålla sig kvar. Det händer ofta att folk skriker till och blir befriade på möten i lovsången eller om predikan är väldigt andefylld. När man predikar om Jesu försoning, då Han gav sitt liv i vårt ställe, blir ofta andarna väldigt irriterade och sticker. De blir nämligen påminda om sitt snöpliga slut, och sånt orkar väl ingen lyssna på.

Det läskigaste just nu är att andarna är så starka att de har lyckats påverka många pastorer och evangelister genom deras stolthet, killar/tjejer som tidigare varit väldigt klarsynta. Dessa har nu ryckts med i en obefogad kritik av Guds utvalda som arbetar troget för Herren.

En del ägnar sig just nu år hårklyveri angående formuleringar av böner och dylikt, helt korkade saker egentligen. Ett dåligt exempel: en av dem påstod att en människa inte är frälst om bönen inte var exakt formulerad efter ett visst bibelställe, detta är ju total nonsens. Om man tror på Jesus, och ber Honom flytta in i sitt hjärta, då är man frälst oavsett vad någon viktigpetter påstår. Det är ju vad som kommer ur ens hjärta som betyder nåt. Det kan räcka med "Jesus kom, förlåt, amen" :-) orden i sig har ingen större betydelse i detta skede, eftersom våra hjärtan är som öppna böcker för Gud. Han ser rakt igenom alla våra tankefoster och lögner. Det finns inget vi kan dölja för Herren, inte ett smack.

Många till synes "respektabla" Kristna har ryckts med i förtalet och kritiken över den nya väckelsen. Eftersom en del av dem känner den Helige Ande, tror de att de har rätt i vad de håller på med. Det är otroligt tragiskt...

En annan ytlig sak som många i Österbotten har problem med är att en del patorer på god.tv ibland ber folk lägga hänerna på televisionen eller på datorn under förbön. Man stirrar sig blinda på datorn och gör narr av predikanterna. Det handlar ju inte om Finlux eller nåt dylikt, det är ju bara ett sätt för en del att bättre fokusera sin tro. Det är ju naturligvis inte televisionen eller dator som frälsar eller helar, utan om Gud. Om folk håller i dator, vad spelar det för roll?, inte kan man ju göra narr av dem för det. Då är man ju fylld av en äcklig stolthet eller någon annan ande som inte hör hemma i Guds rike.

En annan sak man ofta kriticerar är de som har sett änglar.

Änglar har i alla tider talat till människor, det är inget obibliskt med det, så länge som de inte kommer med någon egen religion eller dylikt. Då är de ute och cyklar. Det finns massor av bibelverser där änglar talar till människor i Bibeln, i bland annat i Moseböckerna, Domareboken, Jeasja, Sakarja, Samuel, Krönikerböckerna, Hosea, Matteus, Lukas, Apostlagärningarna och uppenbarelseboken.

Gud hjälpe oss dårar, vi är alla idioter.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


I helgen fredag 6/6... är jag på Frank Mangs Center i Närpes, på konferensen. Vill du ha förbön kan du komma och tala med mig efter mötet. Vet ej om de vill ha mig tillbaka på lördag och söndag :-)

Jag kommer även att spela på MC träffen i Närpes därpå följande helg. Kolla: pontusjback.com för info.

NYHET!

Jag har under de senaste 2-3 åren skrivit en bok, den blir klar för korrekturläsning i dag eller imorgon. Jag hoppas få ut den på något sett i sommar. Boken är på ca. 320 sidor. Mer än så säger jag inte just nu :-) Håll upp gluggarna för den. Enligt Ingmar Rönn är det bara sound effects som fattas på omslaget...


BENs tankar 446 - 2008 Juni 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Lösryckta bitar ur Paulus 4...

i kommande tider skall somliga avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror.

Det kan handla om New Age, Spiritism, Wicca, Islam, Jehovas vittnen, tillbedjan av ikoner, religiöst paragrafrytteri, mänskliga påfund av alla de slag, österländska religioner, tillbedjan av helgon och så vidare.

Foto © Steve Reinthal

Så skall ske genom lögnpredikanters skrymteri...

Bland annat skall de förbjuda äktenskap (katolska präster), och vilja att man skall avhålla sig från att äta allehanda mat (vegetarianer, veganer med mera), som Gud har skapat till att med tacksägelse mottagas av dem som tro och har lärt känna sanningen. Allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det mottages med tacksägelse. Det blir helgat genom Guds ord och genom bön.

Sedan varnar Paulus för oandliga kärringfabler :-)

Att vi skall hålla oss undan dem (Diana, Artemis, Maria från Magdala med flere).

Gymnastik är ju coolt i sig men Gudsfruktan hjälper i alla lägen.

Sedan säger han "låt ingen förakta dig för att du är ung" och att vi skall vara föredömen för varandra.

Det är ju många som fnyser åt unga nyfrälsta som brinner med en stark passion för Guds ord. Man tror att man är bättre än de, bara för att man har varit med längre. Somliga tror till och med att det är "moget" att bara sitta och mögla istället för att ropa ut de goda nyheterna. Man inbillar sig att man är helig när man sitter med näsan i vädret, stolt över dittan och dattan. Det är faktiskt de nyfrälsta dårarna som är den största välsignelsen i tillvaron och naturligtvis de ödmjuka gamla tanterna och farbröderna som i tysthet har offrat massor av tid på att be för andra. De kommer att få sin belöning i Himmelriket. De har troget stått på knä och bedit till Gud för församlingarna, vännerna, fienderna och fosterlandet. Deras böner har nått upp till Herren och Han kommer att välsigna dem mycket mer än de kan föreställa sig. Dessutom får vi bärga deras skörd på olika sätt. Det kan hända att vi leder någon till Gud som de har bedit för i många år... Gud skall naturligtvis ha all ära, men visst kommer de som bad att bli välsignade, likaså den som nuddade vid den "mogna frukten".

Gud vill att vi skall respektera och älska alla i vår närhet. Det sjöng till och med the Beatles i Love is all you need, inte vet jag om de hade någon aning om vad de sjöng egentligen men rätt blev det.

I kväll är jag på Frank Mangs Center och spelar i Holy Rollers på MC träffen. 16.00 till natten...mer om det på Pontusjback.com

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, kanske på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


I helgen fredag 6/6... är jag på Frank Mangs Center i Närpes, på konferensen. Vill du ha förbön kan du komma och tala med mig efter mötet. Vet ej om de vill ha mig tillbaka på lördag och söndag :-)

Jag kommer även att spela på MC träffen i Närpes därpå följande helg. Kolla: pontusjback.com för info.

NYHET!

Jag har under de senaste 2-3 åren skrivit en bok, den blir klar för korrekturläsning i dag eller imorgon. Jag hoppas få ut den på något sett i sommar. Boken är på ca. 320 sidor. Mer än så säger jag inte just nu :-) Håll upp gluggarna för den. Enligt Ingmar Rönn är det bara sound effects som fattas på omslaget...


BENs tankar 445 - 2008 Juni 4 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Vi har alla en själ när vi föds.

Människan består av en kropp som är en container innehållande själ och Ande.

Kroppen och själen kan vi inte göra mycket åt, men Anden får vi välja själva. Vi får välja om vi vill vara fyllda av Guds Helige Ande eller satans andar. Gud har mig veterligen bara en Ande som Han delar ut till de som tar emot Jesus och det är den Helige Ande.

Haka haka, foto © Benjamin Antell

Åklagaren har däremot många olika andar som längtar efter kroppar.

Varför? Jo, därför att onda andar inte har egna kroppar, de är parasiter som behöver kroppar helst av kött och blod. De behöver dessa för att kunna leva ut sina lustar.

Ett exempel, om en kille eller tjej är besatt av någon sexuell ande, får den anden lika stor njutning som människan den bor i vid samlag och så vidare.

Därför ser vi så mycket perverst elände i världen. Katolska präster som våldför sig på småbarn och så vidare. Eftersom påvarna sällan tycks vara troende män, betalar de pengar åt offren istället för att straffa de kriminella prästerna. Vilken skam dessa präster och påven är för oss som är troende på riktigt.

De onda andarna tycks föredra att bo i människor, men de bor även i galna djur och till och med i byggnader och föremål i värsta fall.

Amuletter och rituella musikinstrument har ofta inneboende onda krafter. Bara ett exempel är Djembe trummor, stommen till trumman offras nämligen till andarna via en ritual innan trumman färdigställs. Djembe trummor är nämligen rituella instrument.

Vad är ett rituellt instrument?

Den onde försöker alltid skamlöst kopiera och förfalska det som Gud gör. Eftersom det används instrument som är helgade åt Gud i gudstjänster med mera, vill naturligtvis satan också ha instrument som är helgade åt honom. Den onde är ju en avundsjuk liten härmapa, som desperat försöker kopiera allt som Gud gör. Naturligtvis misslyckas han alltid, men han förvillar många.

Många religiösa som läser detta och inte har ett andligt liv, kommer att kalla detta för nonsens. Så är det bara, om man inte har den Helige Ande i sitt liv, blir man tvungen att leva efter intellektet.

Man kan aldrig förstå varken Gud eller Bibeln via intellektet, eftersom Gud vanligvis jobbar över naturlagarna. Dessa lagar gäller inte skaparen, Han kan göra precis vad Han vill.

Ett exempel, på Kristna möten är det inte ovanligt att folk plötsligt får guldtänder! Sådant kan ju inte hända, tror många, med det händer på möten där den Helige Ande får härja fritt. Andra får vara med om övernaturlig viktminskning, plötsligt blir kläderna några nummer för små. Andra får nya kroppsdelar, ben växer ut med mera.

Ni som inte tror mig kan titta på god.tv där finns olika möten i vilka det händer mirakel. Jag har både sett och själv upplevt många under i mitt liv. Under som inte kan förklaras "vetenskapligt" eftersom de är övernaturliga, enligt våra definitioner. För Gud är dock det övernaturliga helt naturligt :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotografier © Benjamin Antell, om inte annat anges.

Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter: Fred Skymberg .

Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.