Jag kommer att var off line till och med den 4 oktober. Här är nåt för er att titta på medan jag är ute och reser, om ni kan engelska:


Mellan sträcken

Steel 'n' Country #2

BUFFALO BEN

kommer att spela på

HOTEL TROPICLANDIA/VAASA31.10.2009 kl. 19.00

Inträde 15 euro eller inträde + supé 45 euro. Anmälningar: 06- 283 8000 (Waskia)

The Phantom • bas, b-vox

Henna Hellman • fiol

Samuel Dahl • Pedal Steel Guitar och Dobro

Sixten Sandvik • Trummor

Ben Antell • Gitarr och sång

www.steelguitar.fi


Mellan sträcken

Den 15 september blir det Förbönsmöte i

Vörå Frikyrkoförsamling kl. 19.00

Magnus Mikander & Benjamin Antell

Vi kommer att hålla förbönsmöten en gång i månaden:

Vi ber för alla som vill ha förbön, det spelar ingen roll vad det gäller, eller vem du är. Herren vill möta alla människor med sin kärlek och sitt helande.

15/9

13/10

10/11

8/12


Mellan sträcken

Egentligen är det märkligt att satansdyrkare får härja fritt, de mördar människor varje höst (september-november) i sina rituella orgier med människo-offer. Många oskyldiga får sätta livet till. Det handlar om stora mängder med offer, speciellt i länder där de har kyrkor.

Former Satanist's Testimony Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=E9W4KxDKd3A


BENs tankar 607/07/September/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Känner mig som en torsk på torra land.

Jag missade en gudstjänst i går, det var inte kul. Jag skulle vilja gå i "kyrkor" varje dag egentligen. Det är så spännande att umgås med Herren och se vad Han gör, speciellt i förbönstjänsten.

ICA butiken i Viksjö, hylla 666. Photo © Benjamin Antell

Det händer mycket i kyrkorna som de flesta besökare troligtvis inte har en aning om!

Många koncentrerar sig på musiken och mycket annat att de inte märker vad Guds Ande gör. En del går i kyrkan bara för att träffa folk och snacka en stund. Visst är även detta bra, men det är synd att det andliga tycks gå många helt förbi.

Personligen är jag tacksam för allt som Gud gör i mitt liv, även om jag inte förstår mig på allt. För tillfället skakar Gud om mig i bänken hela tiden. Det känns som om Han fyller på med sin kraft. En del tror att jag har något fel på grund av alla ryckningar. En kille tyckte att jag skulle låta scanna hjärnan :-)

Vi skulle kunna gå mycket långt om vi struntade i vad folk tycker om oss. På tal om det...

Det predikas för litet om Helvetet nuförtiden!

Photo © Benjamin Antell

Man blir inte populär om man predikar om Helvetet, det vet jag, men jag bryr mig inte. Jag tycker att det är hemskt att folk går förlorade på grund av okunskap.

Hos 4:6 Mitt folk går under i brist på kunskap. Eftersom du har förkastat kunskap, skall också jag förkasta dig, så att du inte längre är min präst. Du glömde din Guds undervisning, därför skall också jag glömma dina barn.

Rätt många vägrar att tro på Helvetet.

Målning, detalj. © Benjamin Antell

De flesta tycks vilja tro på Himmelen trallallaaaaaaaa, men man ryggar tillbaks så fort någon nämner Helvetet. Många försöker förklara bort Helvetet på många sätt.

En del jamsar om att Gud inte kan tillåta Helvetet eftersom Han är kärleksfull. Som om det skulle ha något med saken att göra!

Gud säger TYDLIGT i sitt ord att synden lön är DÖDEN!

Rom 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Vi syndar varje dag och töjer på Guds regler. Vi rycker på axlarna som om Gud bara skojade när Han gav oss sina bud. Många kommer att gå förlorade bara för att de inte tog Gud på allvar!

Det är ju så att vi Kristna inte alltid tar Gud på allvar, vår ego kommer ofta i kläm och då töjer vi på buden.

Jesus vill inte att en enda av oss skall gå förlorad, men Han kan faktiskt inte hjälpa oss efter det att vi har dött. En del ämnar rätta till sina liv senare...vi vet inte hur länge vi lever.

Dessutom är Gud ingen idiot, "varför" skulle han förlåta en person som har medvetet levt i synd, med en egoistisk och lömsk plan att "senare" be om förlåtelse? Nåden fungerar inte på det sättet! Om man vill bli förlåten måste man vara ärlig!

Photo © Benjamin Antell

I Nya Testamentet står det tydligt vad som är synd.

Nu är det tyvärr så att Bibelkommissionen och andra skojare, ändrar på Bibelns budskap en smula i taget! Det är faktist sant, jag skojar inte. Om ni vill läsa Bibeln borde ni läsa de äldsta Biblarna (till exempel 1917 års översättning, Folkbibeln är rätt bra den med och modernare), dessa är bättre översättningar än de nya.

Bibel 2000 Toarulle!

Bibel 2000 funkar till exempel bara som toalettpapper, den suger ordentligt. Du kan läsa om hur dålig den är HÄR.

Vi är alla personligen ansvariga för vårt eget liv.

Det är ju så att en hel del säger att de inte vill bli troende så länge som det finns Kristna som gör si och så. Detta är en, ursäkta uttrycket: skitlöjlig, fullständigt idiotisk och helt värdelös ursäkt!

Om du inte vill hamna i Helvetet, har du inget annat val än att ta emot Jesus i ditt liv. Det vore väl korkat att kasta bort sitt liv bara för att någon annan inte är perfekt? Ingen på vår jord är perfekt, vi är alla syndare som behöver frälsas av nåd, annars går vi evigt förlorade. Jesus är den enda personen i Universum som har makten att frälsa en människa.

Om vi har blivit frälsta, är vi dessutom ansvariga för andra!

Vi har en skyldighet att varna de som är på väg till Helvetet, annars kan Gud utkräva en del andra människor blod ur vår hand! Det är allvarliga saker. Det är läskigt hur ofta vi bara slappar och har oss, när vi borde säga stop!

En del präster och andra såskoppar, som inte har läst Bibeln ordentligt säger att syndare kommer att brinna i Helvetet, som om Helvetet vart slutstationen. Men i verkligheten är det så att, efter Helvetet (världens grymmaste och sämsta hotell, utan vatten) kommer Elsdsjön, som även kallas den ANDRA DÖDEN!

Det är sant att många kommer att brinna i Helvetet, men ingen kan dö där. Det är ju det som är så läskigt med Helvetet. Alla som är där "vill" för att slippa plågorna men ingen kan.

Efter domedagen kastas alla människor som varit i Helvetet, i Eldsjön tillsammans med lucifer och alla hans änglar och demoner.

I den soppan kommer alla som dyrkat religioner, andar, österländska gudar, nordiska avgudar, andar, de homosexuella som lever ut sin sexualitet (och inte vill bli befriade), sexuellt avvikande, de som bott ihop utan att vara gifta, trollkarlar, Wicca, frimurare, tempelriddare...(alla som tillhör hemliga sällskap, eftersom de all hör ihop och svär i slutändan trohetsed till lucifer), de som har haft sex utan att vara gifta, de som har varit olydiga Gud, de som har gjort narr av Gud, Jesus utan at ångra sig, de som har hädat den Helige Ande, de som har struntat i Gud och gått sin egen väg igenom livet, de som har mördat andra, snåla människor, de som har hatat andra, de som har ändrat på Bibeln, de som har predikat andra budskap än det som Jesus predikade, lögnarna osv.

Bibeln säger tydligt vilka som kommer till Helvetet. Vi kan inte gå emellan Guds ord och försöka förmildra omständigheterna på något sätt. Det som Gud har sagt står fast för evigt.

Photo © Benjamin Antell

Förlåtelse.

Bibeln berättar att det finns förlåtelse för alla som verkligen ångrar sig! Se bönen nedan om du vill lära känna Gud. Han älskar oss alla så mycket att Han sände sin ende son att dö i vårt ställe för våra synder!

Gud är det bästa som någonsin hänt mig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 606/05/September/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Gud älskar alla människor på vår jord!

Photo © Benjamin Antell

Varenda kotte som skuttar omkring på vår planet är älskad av Gud. Det spelar ingen roll vilken religion eller inte, han/hon har trasslat in sig i. Han älskar oss men naturligvis inte vår synd.

Det som Gud önskar, är helt enkelt, att vi lär oss känna Honom personligen. Han vill även att vi skall älska alla, och absolut inte vara arg på någon.

Om man är arg på någon, kan Gud inte välsigna en så mycket som Han egentligen vill. Vi kan OMÖJLIGT växa andligen om vi hyser agg till andra, detta är en OMÖJLIGHET!

Om man vill "synas" kan även detta vara ett stort hinder till andlig mognad!

Stockholm, Photo © Benjamin Antell

Gud använder ödmjuka människor som utan "egna" agendor utför Hans verk. Det är ju så att vi skall upplyfta Herren med vårt liv och inte peka på oss själva, typ: titta vad jag har gjort för "Herren", se så duktig jag är. Jag har lett så och så många till Herren. När "jag" ber för människor händer det massor av under.

Det är ju så, att ALLA pånyttfödda Kristna kan be för sjuka!

Ingen Kristen är mer värd än någon annan människa på vår planet. Vi är alla tokstollar (enligt min åsikt) som rusar omkring med våra egna projekt, för det mesta.

Man måste dock vara född av både vatten och ande, för att kunna se Himmelriket.

Joh 3:5 Jesus svarade: "Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike.

En del håller envist fast vid religiösa dogmer i stället för att lyda Herren.

Photo © Benjamin Antell

Bibeln är det rättesnöre som Gud har givit oss. Ingen människa har skrivit Bibeln. Ivan Panin bevisade veteskapligt att detta är en omöjlighet.

Ivan var en ateist som vill bevisa att Bibeln inte var Guds ord. I stället blev Ivan frälst när han märkte att Bibeln i själva verket verkligen var skriven av Gud :-)

Ateister har spridit en hel del lögner (desinformation) om Panin på Internet, så tro inte allt ni läser.

Det spelar ingen roll för mig, vad vetenskapsmän och andra kommer fram till.

Jag lever så nära Herren att vi umgås hela tiden, jag känner Honom en smula och Han känner till allt om mig. Vi har haft djupa diskussioner om allt mellan Himmel och jord, som är av vikt.

Han har även pekat på allt jag bör lägga av med i mitt liv. Han gör det alltid på ett snällt sätt. När jag har varit lydig, har Han alltid välsignat mig! Det som är viktigt för oss som vill "gå vidare" med Herren, är att alltid vara vaksamma i lydnad. Jag har alltid varit öppen då jag har talat med Gud.

Ibland har "jag" tyckt att vissa råd kanske inte har varit så viktiga, så att jag har kunnat "fuska" en saning. Det visade sig emellertid att Gud alltid menar vad Han säger :-)

När man ger upp sitt eget liv och följer Jesus börjar det hända grejer, det kan du lita på!

Jag vet exakt vad jag håller på med, även om jag inte "förstår" allt. Gud är i bland ganska hemlighetsfull. Han ger mig orter och länder att predika i men säger inget mer än så i första taget. Sedan får man be om ledning, en liten bit i taget. Om man är på rätt väg bekräftar Gud det på olika sätt.

Bara för att folk håller med en, betyder det inte att det är "Gud" som står bakom.

Photo © Benjamin Antell

Folk snackar och vill i bland hjälpa till, dunkar en i ryggen och säger "si och så". Det händer ofta att de menar väl, men om inte Herren är bakom orden kan det bära käpprakt åt Helvetet. Därför är det jätteviktigt att man alltid frågar Herren om ledning i stället för att fråga människor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


---Mellan sträcken---

Religiösa ateister är OTROLIGT korkade!

Varför "bestämma" sig för att "inte" tro på någon som "inte" finns?!?

Var i finns logiken?

Jag lyssnade en gång på en kille som berättade att han var uppväxt i ett ateistiskt hem. Hans föräldrar kämpade varje dag med att försöka indoktrinera folk att Gud inte finns. Killen blen intresserad att veta mera om denna Gud som "inte" fanns, eftersom hans föräldrar slösade bort så otroligt mycket tid på att insistera att Han inte finns...

Det hela slutade med att killen sökte Jesus och som vi Kristna vet, kommer ju alltid Jesus emot då vi söker Honom. Killen mötte Jesus och blev härligt frälst. Nu reser han omkring och vittnar om sin frälsning.

Allt detta bara för att hans föräldrar kämpade så hårt emot Gud :-)


---Mellan sträcken---

BENs tankar 605/03/September/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Den som prenumererar på Dagen.se kan i dag läsa en intervju med mig, klicka här.


PS. till write 604:

Orsaken till att jag tror att alla Kristna "kan" tala i tungor, är den att tungotal är vårt "Fadersmål" i andens värld.

På samma sätt som vårt modersmål, är vårt dagliga språk på Jorden.


BENs tankar 604/01/September/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Att be i tungor eller att profetera i tungor.

All troende som har blivit andedöpta "kan" faktiskt tala i tungor. Bara för att Bibeln säger "icke tala väl alla i tungor" betyder "inte" att alla inte "kan" tala i tungor.

Vad Bibeln säger är ju bara det att "inte alla gör det", sorgligt nog. Man skall naturligtvis inte tvinga någon till någonting över huvudtaget. Sådant sysslar ju inte Gud heller med.

Man "kan" vara andedöpt fast man inte har "fattat" hur man talar i tungor. En del kanske inte ens vågar tala i tungor, många är ju blyga. En del är rädda för vad "andra" skall tycka och tänka. Detta är förstås väldigt omoget och dumt.

Då jag hade blivit andedöpt, träffade jag följande kväll en kille som lärde mig att tala i tungor.

När vi var i bön sade han att jag skulle be i tungor. Jag gjorde som han sade och det lät inte vettigt på något sätt, men jag fortsatte med det i cirka 30 år innan jag för första gången verkligen märkte vilken otrolig kraft det låg bakom tungotalet!

Det hände när jag började be för andra med hand-påläggning i kombination med tungotal, som jag för "första gången" märkte av kraften.

Vilken "otrolig" skillnad det var att be i tungor!

Folk slogs omkull av Guds kraft, andra blev helade eller berörda på andra sätt. Det var faktiskt dag och natt skillnad på kraften i min bön efter det att jag började be i tungor offentligt. "vissa" ord har en enorm kraft då man ber i tungor.

Photo © Benjamin Antell

Derek Prince, den kände bibelläraren från England, berättade en gång om hur han började tala i tungor.

Han låg till sängs och funderade på andliga saker då hans tunga plötsligt löpte amok i munnen på honom. "Vad är detta tänkte han", men så öppnade han munnen och tungotalet kom ut. Han talade för första gången, språk som han aldrig hade lärt sig.

Så går det för somliga, tungotalet kommer helt automatiskt (det bara bubblar upp). Andra måste säga ut orden själva (som jag).

Att be i tungor och att profetera i tungor är två helt olika saker.

Man behöver inte uttyda bön i tungor, det är inget som alla behöver förstå, även om det ibland finns en naturlig korrespondens i bönen. När vi ber i tungor, är det ju vanligtvis privat för någon i förbönen. När vi å andra sidan profeterar, då är det till att bygga upp församlingen (de troende).

Att någon talar i tungor för att "brilliera", har jag svårt att tro. Gör man det är man ju en fullständig idiot...

Man skall "inte" vara rädd att profetera, det finns alltid "någon" i rummet som har översättningen. Kommer översättningen inte, beror det ofta på att den eller de som har översättningen är fega och inte vågar profetera. Men det är ju inte ditt problem, om nu inte du är den som även råkar ha översättningen. Ofta profeterar man även på sitt eget språk.

1Kor 12;4-11 vers 9 "...en får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål"

I dagens församlingar är det ovanligt att folk profeterar. Det är inte farligt om ingen uttydning kommer efter en profetia, ingen dör :-)

Jag tycker det är bättre om det kommer en otolkad profetia än ingen alls...

Photo © Benjamin Antell

Ett exempel. En av mina systrar som har profetians gåva, fick en gång en profetia. Gud sade till henne att Han även hade givit den till sju andra i salen, men att ingen hade velat bära fram den. Då hon hade profeterat, kom de sju andra fram till henne efteråt och bekräftade att de hade fått samma budskap, men att de av olika anledning inte hade vågat bära fram det. Rädsla är en vanlig ursäkt. Rädsla hör dock inte hemma i Guds rike, är man rädd bör man be om befrielse.

Be i tungor om du är andedöpt, det bygger upp dig. även om det inte alltid "känns" så.

Man blir bara andedöpt om man "söker" den Helige Ande, det är inget som kommer "automatiskt" genom ritualer. Det är dock mycket vanligt att man blir andedöpt "efter" att man har låtit döpa sig som vuxen och "efter" att man har kommit till tro.

Känner även många som har blivit andedöpta "före" vattendopet. Gud har tydligen ingen regel för "när". Jag blev frälst då jag blev andedöpt, jag hade lämnat min lilla "tro", om jag inte handgripligen hade fått uppleva "mera" av Herren.

Är för evigt tacksam till Gud att Han "kom emot" i mitt enfald, annars hade jag gått förlorad för evigt.

Nu finns det en del som upplever att de måste häva sig, genom att "insistera" att de är andedöpta, som om det hela vore någon sorts tävling, även om de inte alls "känner" den Helige Ande.

När man är andedöpt, kan man "inte" tvivla på det, för då känner man den Helige Ande som en person.

Han är lika verklig som postiljonen eller stadsdirektören. Man kan samtala med den Helige Ande, precis som med vilken annan människa som helst, och få svar på sina frågor av Honom.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


Sverige, Fotograf: Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla , Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället i dag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Vi förändras alla under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då jag började skriva, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne er alla som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon av någon anledning vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

 
 
 
 
Britney Spears
x