I Kväll 20.00 eller 21.00 (som första band) spelar vi på:

Steel 'n' Country #2

BUFFALO BEN

HOTEL TROPICLANDIA/VAASA31.10.2009 kl. 19.00

Inträde 15 euro eller inträde + supé 45 euro. Anmälningar: 06- 283 8000 (Waskia)

Eero Lakaniemi • bas, b-vox

Henna Hellman (inte med på bild, inte heller på keikkan) • fiol

Samuel Dahl • Pedal Steel Guitar och Dobro

Sixten Sandvik • Trummor

Buffalo (Ben) Antell • Gitarr och sång

www.steelguitar.fi


BENs tankar 617/29/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Länk: Aftonbladet avslöjar en del Frimurare i Sverige.

Foto © Ben Antell

Det har tydligen på nytt blivit populärt att höra till satanskulter, mycket tack vare Dan Browns antikristliga romaner. Svenska kungen Kung Carl Gustaf, vill inte längre vara luciferian (Frimurare), men tyvärr har han, sorgligt nog, efter påtryck-ningar blivit deras "beskyddare". De svenska kungarna har varit med i cirka 200 år.

Det finns cirka 15.000 Frimurare i Sverige. De flesta frimurare har ingen aning om vad de har gått med i. Frimurarnas ytliga budskap är av New Age natur, Personlighetsutveckling, gemenskap och barmhärtighet är tydligen måtton. Låter fint men det förändrar inte vad de är. Till det yttre är dessa ordnar "humanitära".

Frimurare i de lägre graderna har ingen aning om vad Frimurarna egentligen står för! De har blivit grundlurade av organisationen, som nu även försöker rekrytera Lions, Rotarymedlemmar och segelföreningar med mera.

Frimurarpyramiden betstår av:

European Esoteric Masonry:

T.G.A.O.T.U. (AIN SOPH AUR)

The "Seven"

The 9 "Unknown Men"

The 9 "Illuminati"

The Palladium

Ordo Tempeli Orientis (O.T.O.)

Ancient & Primitive Rite (97 degrees)

The Order of The Trapezoid

US Masonry:

Supreme Council of Grand Sovereign Inspectors General

Grand Sovereign Inspectors General - 33 Degree

(The Shrine)

Scottish Rite or York Rite Masonry

Blue Lodge Masonry

Bland det värsta som händer när man går med i Frimurarna, är det att det kastar förbannelser över släkten i fyra led. Via dessa förbannelser komer sjukdomar och allt annat elände in i familjerna.

Till dessa sällskap hör även Rosenkrans Orden, Tempelriddarna, Oddfellow (grundat av en Frimurare) och "många" flere mindre oheliga allianser (ordnar).

Om du i misstag har gått med i nåt "hemligt sällskap", gå omedelbart ur eländet. Gå sedan till någon frikyrka där man vet hur man bryter förbannelserna! Detta är jätteviktigt. Många sällskap påstår att man inte "kan" gå ur dem, strunta i det och visa offentligt att du tar avstånd till skiten.

P.S. satan och lucifer är samma person.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.html


Mellan raderna 29/10:

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga


 

BENs tankar 617/27/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Saker som inte betyder något för mig:

Foto © Ben Antell, London

"När" Gud skapade välrlden.

Universums exakta ålder.

Vetenskap, ateism och alla andra religioner.

Kyrkors ritualer och teologiska idéer.

Ceremonier och ritualer som människor har hittat på, såsom ockulta babydop med mera.

Män och kvinnor med endast "teorier" om livets uppkomst och Gud. Teorier är som rumpor, alla har dom och samtliga stinker.

Bibelöversättningar som inte är perfekta. Visst kan de vara irriterande, men när Gud talar är Han inte i behov av korrekta översättningar.

"Exakt" vilken dag Jesus är född, spelar ingen roll.

Exakt vilken dag som är vilodag eller sabbat som judarna kallar den, spelar heller ingen roll. (Jag tillber Gud varje dag).

Den dag jag dör.

Vad människor säger eller tänker om mig. Visst kan det vara störande när människor pladdrar, men det har ingen betydelse för mig.

Var jag ber eller vem jag ber med, så länge som de är ärliga.

Om Jorden krockar med en asteroid eller en jättegurka.

Om det finns folk på andra planeter. Eftersom de inte har kontaktat oss, verkar det som om de existerar :-)

Om det finns flygande tefat, (sådana hade vi visserligen hemma när jag var liten).

Sport, musik, berömdheter, all sorts underhållning.

Hemliga luciferiska ordnar såsom Frimurarna och alla deras grader i pyramiden.

The Royal Society (grundat av Fimurare)

Professorer såsom C. Darwin (?), R. Dawkins, S. Hawking, C. Sagan, satanisten A. Crowley (som älskade att kallas "den mest onda mannen i världen" och tidig medlem i the Royal Society).

Foto © Ben Antell, London

Hjärnan (logiken) kan vara ett stort hinder för många "tänkare"

Egentligen är det fel av oss att kalla dem för tänkare, för inte tänker de mer än andra egentligen. De har bara trasslat in sig i sina hjärnspöken och kan inte komma ur sina nystan.

Logik är inget hinder för Gud när Han utför sina under. Då jag ber för folk, ser jag ibland kroppsdelar som växer. Inte finns det ju någon logik i sådant, ändå händer det!

Under är fenomen som till exempel tyngdkraften, vi kan inte se den, men vi kan se resultatet av den. Precis så är det med Guds under.

Boris, foto © Ben Antell

Jag kände mig som en Tarantell (nästan Antell). De är stora håriga spindlar som behöver en kopp vatten om de skall kunna byta skinn. jag hade en Tarantell en gång, som hette Boris. Då jag ställde fram ett fat vatten till Boris, satte han sig mitt i fatet, och efter en stund när han hade blivit genomblöt, klev han ur sitt skal! Precis så var det när jag mötte Gud, Jesus gav mig det levande vattnet, och då jag blev genomblöt fick jag kliva ur mitt gamla skal.

Påven och alla andra falska ledare, kan slänga sig i katakomberna.

Foto © Ben Antell, London

Saker som är "viktiga" för mig:

Att ha en personlig relation till Gud, via Jesus Kristus och den Helige Ande.

Nattvarden, med vin eller surrogat, det spelar ingen roll det är ju själva tanken som räknas. Vi firar nattvarden med vördnad till minne av Jesus, hemma eller i någon kyrka, tält eller mjölkbod. Det kvittar var, när eller hur!

Att vara vuxendöpt till tro på Jesus! Apg 8:37 Filippus sade till honom: "Om du tror av hela ditt hjärta, kan det ske." Hovmannen svarade: "Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son." (Denna vers har man faktiskt klippt bort ur Bibeln, förbannade skall de vara som gjorde så, jag tror inte på gubbarnas ursäkter. Vi tar många gånger allt för mycket för givet. Det finns många skurkar som har varit och petat i Bibelöversättningarna, och fler blir det med tiden).

Att vara döpt i den Helige Ande! Alla som är andedöpta , vet utan tvivel att de är andedöpta. Antingen känner man den Helige Ande personligen eller inte. Svårare än så är det inte eftersom Han är en verklig person (inget neutrum som Lutherska teologer påstår).

Att få ta emot smörjelse för olika uppgifter av den Helige Ande.

Att ta emot den Helige Andes nådegåvor.

Att tala i tungor.

Att profetera.

Att lyda Gud. Joh 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.

Att hela de sjuka.

Att kasta ut onda andar.

Att brätta för alla om Jesus och frälsningen: Joh 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv...

Att älska alla (åtmistone försöka :-)

Att väcka upp de döda: Apg 26:8 Varför anses det otroligt bland er att Gud uppväcker döda?

Att inte döma någon: låt folk döma sig själva i så fall. Rom 2:1 Därför är du utan ursäkt, du människa, vem du än är som dömer. När du dömer en annan fördömer du dig själv. Du som dömer handlar ju på samma sätt.

Att förklara för folk att Bibeln är Gud Ord. 2 Petr 1:21 Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.

Att Ordet är Kristus. Länk: Joh 1:1 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.

Att Jesus är livets bröd, född i Betlehem, som betyder "Brödets hus". Är det inte häftigt att Gud bekräftar sitt Ord hela tiden om vi håller gluggarna öppna?

Att baka en födelsedagstårta till Jesus på Jul :-)

Att berätta för folk att det Gamla Testamentets lagar bara gällde judarna!

Att följa de NIO budorden (10-1, sabbaten gällde ju bara judarna) 2 Mos 31:16 Israels barn skall hålla sabbaten och fira den släkte efter släkte som ett evigt förbund. Joh 5:18 Då blev judarna ännu ivrigare att döda honom, eftersom han (Jesus) inte bara upphävde sabbaten utan också sade att Gud var hans Fader och gjorde sig själv lik Gud. Matteus 19:16 En man kom fram till Jesus och frågade: "Mästare, vad skall jag göra för gott för att få evigt liv?" 17 Jesus sade till honom: "Varför frågar du mig om det goda? En är den Gode, och vill du gå in i livet, så håll buden." 18 Han frågade honom: "Vilka?" Jesus svarade: "Du skall inte mörda, Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte stjäla, Du skall inte vittna falskt, 19 Hedra din far och mor och Du skall älska din nästa som dig själv."

Att lära folk att det är FEL att skilja sig: Matteus 19:9 Jag (Jesus) säger er: Den som skiljer sig från sin hustru av något annat skäl än otukt och gifter sig med en annan, han begår äktenskapsbrott."

Att lära folk att det är synd att leva som sambo, eller ha sex utan att vara gifta. Gud kallar detta för otukt! Uppenbarelseboken 21:8 Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna, de otuktiga, trollkarlarna, avgudadyrkarna och alla lögnare skall få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden."

Att lära folk att vi alla personligen ansvarar för våra liv. Vi kan inte synda bara för att någon annan gör det. Alla som lever i medveten synd kommer att straffas. Rom 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Att berätta att det eviga livet är en "gåva", INTE en belöning! Med andra ord kan vi INTE förtjäna en gåva. Detta är en av satans grövsta lögner, som miljoner halkar ner till Helvetet på: "att vi är värda det eviga livet".

Att ha en vilodag i veckan, vilken som helst och tillbringa den med Gud.

Att påminna folk att läsa den Nya Testamentet först, speciellt Jesu Bergspredikan i länk: Matteus 5.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 616/26/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Medan vi väntar på att Pastor Magnus Mikander skall skriva om sitt helande i somras...

Foto © Ben Antell, London

"Hur kommer man närmare Gud?", är en vanlig fråga som ja brukar få.

Egentligen är det inte så svårt, bara viljan finns. Gud vill ju umgås med oss hela tiden, men om vi tycker att vi inte har tid, då fungerar det ju inte!

Fråga Gud ärligt om något står i vägen för din andliga utveckling, då svara Han nog. Han svarade mig och jag fick börja rensa bort allt möjligt, tills inget fanns kvar :-)

Många inbillar sig att det tyvärr har för mycket "viktigare" saker att göra, så de har helt enkelt "inte tid" att umgås med Gud. De är bara redo att göra det, bara ifall det lämnar någon tid över.

Gud resonerar inte så, Han säger att vi skall ge Honom tid fast vår oxe har snubblat i brunnen!

Foto © Ben Antell, London

De flesta av oss skulle rusa till ox-svansen på en gång. Nu säger ju inte Gud att vi skall dränka alla oxar. En del tolkar faktiskt Bibeln på ett så galet sätt, har jag märkt. Han försöker bara få oss att förstå att vi kan lita på Honom, och att vi bör ge Honom tid.

Jag litar fullständigt på att Gud skall ta hand om mig, för det har Han alltid gjort sedan jag blev frälst 1975. Innan jag blev frälst var livet mycket mera komplicerat! Det var även tråkigt, jag fick aldrig någon "satisfaction" som the Rolling Stones brukar tjata om.

Jag slängde mina egna intressen i brunnen, för att jag inte skulle bli distraherad av dem.

Naturligvis ger jag fortfarande Gud alltför litet tid, men det har blivit mycket bättre. Nu hör jag den Helige Andes röst för det mesta när Han talar. Gud talar ju till oss via den Helige Ande, som är här på Jorden i Jesu ställe tills Jesus återvänder.

Nu säger en del, "är det inte tråkigt att du inte kan förverkliga dig själv"?.

Foto © Ben Antell, London

Jag kan bara säga att jag aldrig har varit lyckligare. Till och med musiken har förlorat sin dragningskraft på mig. Jag har inte lyssnat på världslig musik på något år, och jag känner ingen som helst dragning till den (skivorna brände jag upp, som det skräp de var). Alla intressen som jag tidigare hade är som bortblåsta.

Visst skulle jag kunna börja jobba med konst och musik igen, men det är mycket roligare att be för folk.

Ben Antell Band, (Ben and Samppi), Sand Island 1982?

Det är så fantastiskt att se helanden av olika slag, både fysiska och "så kallade" psykiska. Om Gud vill att jag skall börja jobba med konst och musik igen, då får Han faktiskt ryta till :-)

Visst är jag ute och spelar "en del" (ca. 100 spelningar per år), men det är inte som förr, nu är jag bara ute i hopp om att få be med folk. Musiken kommer i andra hand. Dessutom är musiken som jag spelar nuförtiden, mycket enklare än den jag spelade då musiken var mitt jobb. Jag brukade jobba med musik dygnet runt i min studio, när jag inte målade dygnet runt i min ateljé.

Halloween (Allhelgona) oktober 31, spelar BUFFALO BENWaskia i Vasa (country musik med blues och boogie inslag). "Kanske" hinner jag skriva ett par nya låtar till innan lördagen?

Om någon vill ha "förbön", är det bara att säga till då du/ni ser mig.

Jag ber med folk precis var som helst, på stan, hemma, på Waskia eller i kyrkor. När 2 eller 3 samlas i Jesu namn, då är Jesus själv med! Då kan vad som hälst hända, och det gör det ofta :-)

Om morgondagen vet jag ingenting, jag bara lever för dagen, fast på onsdag klockan 19 är det möte i Kvelax Missions-kyrka på Funisback vägen! Häng med dit, så kan jag eller någon annan be för dig. Eller kom till Vörå Frikyrka någon söndag kväll, då är jag där (om jag inte är på resande knä).

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 615/19/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Den Helige Ande vill vara en del i våra liv!

Han kommer inte till den som inte medvetet bjuder in Honom. Han tränger sig aldrig på!

Photo © Ben Antell, London

Om du vill lära känna Honom måste du bjuda in Honom efter att du har tagit emot frälsningen genom Jesus och helst döpt dig som vuxen, som ett tecken att du har dött bort från ditt gamla jag och uppstått med Kristus.

En del blir rädda när den Helige Ande manifesterar sig på möten till exempel.

(När jag bad för killen i bilden flög jag med när han föll av smörjelsens kraft. Plötsligt bara stod jag på huvudet på golvet :-)

Man är så pryd och stolt att man inte vågar "släppa loss". Jag har hört många "andligt döda" människor säga att det är djävulen som verkar, när den Helige Andes kraft (smörjelse) faller i möten till exempel. Snacka om andlig okunskap!

1 Kor 2:14 En oandlig människa tar inte emot det som tillhör Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det, eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt.

Gud vill att vi skall vara som barn, öppna utan förutfattade meningar om hur saker och ting "borde" vara och se ut.

Photo © Ben Antell

Den Helige Ande är helt oberäknelig om Han får fria händer. Han gör precis som Han vill. Han ger oss även sina andliga nådegåvor efter sitt eget behag.

Om man lever nära Gud, kan man inte undvika den Helige Ande!

Han kommer helt naturligt in i bilden när man lägger ner sitt eget liv, sina egna intressen och den egna viljan/ bekvämlig-heten och följer Jesus. Så är det bara. Så länge som man själv försöker hålla kontrollen över sitt liv (även en gnutta), får man sitta där i bänken halvsåvande som alla andra dönickar, torrbollar eller fegisar som inte tar Guds ord på allvar.

Den Helige Ande är det bästa som någonsin har hänt mig, utan Honom fattade jag inget av det andliga. Visst hade jag sett under, men de gjorde mig bara ännu mer bortblandad på något sätt. Jag visste ändå inte att den Helige Ande var en verklig person.

Självporträtt © Benjamin Antell, London.

Nu vet jag bättre och umgås med Honom varje stund! Han lär mig dagligen nya saker och jag har förstått, att så länge jag lever hinner jag bara lära mig högst en promille av allt Han har att ge.

Han kan även bli din följeslagare och Hjälpare om du vill ta emot honom! Kolla bönen nedan om du vill ha ett spännande liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 614/18/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Många vill inte lyda Gud!

Photo © Ben Antell

De vill leva sina egna liv i synd, bara för att andra lever i synd. Det är ganska otroligt att folk inte fattar att ALLA har ett eget ansvar för sina liv. Inte kan man peka på någon anna och säga "titta han syndar ju också".

Det kvittar ju för Gud hur många som syndar. Vi är alla personligen ansvariga för våra liv. Inte får vi ett lindrigare straff bara för att någon annan syndar lika mycket!

Photo © Ben Antell

Om vi vill se Himmelriket bör vi leva rena liv för Gud!

Inget orent kommer någonsin in i Himmelriket. Om vi lever i sambo förhållanden, kommer vi aldrig att se Himmelriket, för Gud har tydlig sagt i sitt ord att de som lever i otukt ALDRIG kommer att se Himmelriket.

Upp 21:27 Aldrig någonsin skall något orent komma in i den, och inte heller någon som handlar skändligt och lögnaktigt, utan endast de som är skrivna i livets bok som tillhör Lammet.

Det spelat ingen roll om hundra miljoner lever i sambo förhållanden. Då kommer de alla att hamna i Helvetet och efter Domedagen i Eldsjön med satan och hans onda andar.

Många fattar inte hur allvarligt det är att inte lyda Gud. Det gäller faktiskt liv och död! Inte skojar Gud när Han säger hur vi skall leva, Han menar allvar!

Att bli Kristen innefattar att vi bör ändra vår livsstil! Vi kan inte leva i synd som tidigare om vi vill att den Helige Ande skall kunna verka i våra liv. Inte vill han vara i en människa som lever medvetet i synd.

Photo © Ben Antell

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 613/15/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

En del tror att jag har blivit "allvarlig" på grund av att jag har blivit Kristen.

heh heh...

Det är nog rätt människor som upplever mig som allvarlig. Det är klart att jag "kan" vara allvarlig "också", men det är inte direkt vanligt. Ett av mina personliga problem är nog det att jag skojar väldigt mycket, dessutom är min humor inte alltid så lätt att begripa sig på, har jag fått höra ibland.

Vad är det för vatten i vattenpass? Svar: rakvatten!

Det största förändringen i mitt liv sedan jag mötte Gud, är antagligen den att jag verkligen älskar människor nuförtiden. Det har inte alltid varit så, men nu minns jag inte när jag var arg senast. Det hjälper förstås att minnet har delvis pajat...

Vi bör lita på Gud I alla situationer, och inte vara oroliga.

Lukas 12:32 Var inte rädd, du lilla hjord, ty er Fader har beslutat att ge er riket.

När jag var I Los Angeles, USA på 80-talet, kom en “påverkad” man fram till mig och undrade om jag ville köpa hans läderrock. Då jag svarade att jag inte hade råd, drog han fram en stor kniv, och sade att utrustningen ingår I priset.

Naturligtvis var detta ett forsök att skrämma mig. Min första reaktion var “oj då, kan mitt liv sluta så här?” Men så tänkte jag, “neeej, det kan det ju inte, eftersom Gud har en uppgift för mig”.
Så  jag upprepade att jag inte hade råd. Då frågade han "really" och tittade på kniven. Då svarade jag kort "really".

Då gav han upp, eftersom han hade försökt bluffa sig fram. Vi satte oss ner på en bank och så berättade han om sitt sorgliga liv för mig. Men det är en helt annan historia.

En till story:

Airport self portrait, Photo © Ben Antell

I mitt eget liv har jag många gånger märkt att man får mycket tillbaks om man är generös. Nu är ju inte jag nån ängel, men jag tycker att Gud tydligt har visat mig hur det “kan” fungera.

Bara ett litet exempel: Tidigare samlade jag på kameror. Min finaste kamera val cirka 100 år gammal. En dag fick jag besök från utlandet, besökaren fattade tycke för min gamla kamera. Då gav jag bort den som present, till en mycket lycklig mottagare.

Följande vecka fick jag en hel papperskasse full men kameror av en bekant!

I kassen fanns en likadan kamera som jag hade givit bort. Fast den var I ännu bättre skick än den jag givit bort!

Eftersom jag har varit med om flere liknande incidenter ibland, tar jag dem som en liten vink från Gud, att man bör vara generös och ge bort det finaste man har (vid behov).

En del ger ju bara bort dåliga saker, eller sånt som de själva har tröttnat på. Väldigt få ger bort pengar, eftersom de inte litar på Gud tillräckligt och är giriga.

Det står faktiskt I Bibeln att snåla människor inte kommer att se Himmelriket!

Photographer © John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

Nu samlar jag inte på någonting längre, eftersom jag följer Herren av hela mitt hjärta. Världen har ingen dragningskraft kvar, Herren har avmagnetiserat mig totalt:-)

En del tror att mitt liv är tråkigt eftersom jag inte är intresserad av det materiella osv. Det enda jag kan säga är att jag aldrig varit lyckligare. Det är svårt att förklara känslor, men jag känner mig otroligt ödmjuk och nöjd på ett övernaturligt oförklarligt sätt. Jag är otroligt tacksam att Gud har adopterat mig!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 612/14/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Gud nämner i Bibeln att vi kommer att se många konstiga tecken i skyn, just innan Jesus kommer tillbaka.

Konstigt moln över Moskva 2009

En hel del tecken har synts på sistone, det börjar dra ihop sig så småningom...

Oj, va kul det skall bli att få möta Jesus på heltid! Jag har personligen sett Honom två gånger, en gång på riktigt och en annan gång i en syn. Jesus gör många under på möten.

Det finns många knasbollar som aldrig går på Kristna möten. Ändå har de mage att påstå att under inte händer.

Foto © Ben Antell, London

Hur dum får man bli egentligen??? Vi som besöker kyrkor och ber för sjuka, får ju se under hända med jämna mellanrum. Vi ser både fysiska under och andliga sådana. Personligen ser jag någotdera på varje möte jag besöker. Naturligtvis gör Jesus även under i vardagen, Han är inte i det minsta beroende av kyrkolokaler.

Är du redo när de troende rycks bort för att möta Jesus i höjden?

Foto © Ben Antell, London

Det kommer att hända väldigt plötsligt. Vore intressant att höra alla bortförklaringar som hedningarna blir tvugna att "hitta på" för alla de oroliga, som kommer att mista sina släktingar och vänner helt oförklarligt!

Alla som är troende "på riktigt", kommer en vacker dag eller natt att förvinna från jorden. (endast Fadern vet när) Det förstår vi som känner Gud personligen och läser Bibeln troget, för att få mera kunskap om allting.

Alla som har nonchalerat Jesus som sin personlige frälsare, kommer att lämnas kvar här på jorden.

Foto © Ben Antell, London

Alla som dyrkar andra gudar än Bibelns Gud, alla som tillber österländska gudar och demoner kommer att lämnas kvar! Alla syndare som inte har bett Jesus om förlåtelse för sina liv, kommer att lämnas kvar.

1 Kor 6:10 varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.

Tänk, till och med giriga människor kommer till Helvetet! Det finns gott om girigbukar i dagens samhälle.

Vilka är syndare?

Foto © Ben Antell, London

Alla som inte har tagit emot det eviga livet som en present av Jesus. Evigheten är en gåva, som ingen förtjänar. Man kan inte "göra" någonting för att förtjäna den. Detta för att ingen skall bli mallig.

Efesierbrevet 2:8

Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det,

Ef 2:9

inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig.

Bibeln går in på närmare detalj över vilka som inte får se Himmelriket:

Romarbrevet 1:18-32

Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, Gud har ju uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse ses och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur genom de verk som han har skapat. Därför är de utan ursäkt.

Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. De påstod att de var visa, men de blev dårar.

De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor (idoler), av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur.

Foto © Ben Antell, London

Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade (vetenskapen osv) i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.

Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen.

Foto © Ben Antell, London

De har blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja. De skvallrar och förtalar, de hatar Gud och brukar våld. De skrävlar och skryter och tänker ut allt ont. De lyder inte sina föräldrar, är oförståndiga och trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa.

Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det.

Foto © Ben Antell, London

Rom 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


Mellan sträcken

Förbönsmöte i Vörå Frikyrkoförsamling.

I dag, Tisdag 13/10 kl. 19.00!!!

Magnus Mikander & Benjamin Antell

Vi kommer att hålla förbönsmöten en gång i månaden:

Vi ber för alla som vill ha förbön, det spelar ingen roll vad det gäller, eller vem du är. Herren vill möta alla människor med sin kärlek och sitt helande.

Mötet börjar förmodligen med Magnus och Bens gitarrspel och sång, sedan blir det en kort predikan till följd av förbön för de som är sjuka, vill ha mer av Gud eller bli gladare :-) Inget problem är för stort för Gud! Om vi förväntar oss att Gud skall svara på våra böner, då gör Han det!

Om du inte vill vara med om övernaturliga under, skall du inte gå på Kristna möten!

Det finns även gratis kaffe, bulla, kex & Te för de törstande.


BENs tankar 611/12/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Foto © Ben Antell, London

Kabbala är judisk religiös mysticism, med andra ord inget annat än gammaldags spiritism (med kopplingar till Frimurarna vilket är ett så kallat “hemligt sällskap”, såsom alla hemliga sällskap svär de trohetsed till lucifer när de har kommit tillräckligt högt i rang).

New Age religioner är relativt populära i dagens dekadenta samhälle. De flirtar med folk på ett “intellektuellt plan”, fast egentligen handlar det bara om okunskap! På Wikipedia talar man barnsligt om Kabbala som om den vore en “vetenskap”.

Popsångerskan Madonna har lurat många i fördärvet Kabbala.

Foto © Ben Antell, London

Det är läskigt många som väljer “religion” i stället för att lära känna Jesus Kristus personligen. Den som verkligen vill ha ett spännande liv borde pröva på Jesus! En lat person har inget att hämta, men om du verkligen är intresserad av att få ett spännande liv, då skall du lämna ditt liv åt Jesus. Du har ingenting att förlora på att ”pröva” på Gud, men allt att vinna!

Joh 4:14 “Men den som dricker av det vatten jag ger honom skall aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger skall i honom bli en källa, som flödar fram och ger evigt liv.", Jesus.

Foto © Ben Antell, London

Man behöver endast be om syndernas förlåtelse och be Jesus komma och flytta in ens liv, att styra båten så att säga. Sen börjar det hända saker i ens liv, man blir positivt färgad av Jesus.

2 Kor 3:18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden.

Detta har hänt mig därför “vet” jag att det är verkligt!

Guds närhet är det häftigaste jag någonsin har upplevt. Därför har jag en skyldighet att dela min Gudsupplevelse med andra. När man har tagit emot Gud blir livet inte nödvändigtvis en seglats på räkmackor, men en spännande och kul resa blir det! Alla motgångar försvinner inte typ “Sill Salladin”, men man får kraft att skrida till verket. Eftersom Gud möter alla individuellt, blir livet för somliga en dans på rosor, medan andra får kraft att kämpa vidare. Jag har fått en orubblig frid och tro, det andliga livet är fantastiskt spännande!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 610/09/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Oj, vad tiden går...

Foto © Ben Antell, London

Många tycker att Gud inte svara på deras böner. Andra tycker att Han verkar vara långt borta. Jag tror att det är precis tvärt om, det är vi som är "borta" för det mesta! Hur mycket tid tillbringar du med Gud per dag???

Foto © Ben Antell, London

Vi ställer otroliga krav på Gud att Han skall vara nån sorts lokalvårdare/springpojke, som alltid bör vara på plats, medan vi själva är ute på våra egna galna upptåg. Det är knappast meningen att Gud skall vara vår betjänt...

Foto © Ben Antell, London

Om ni har knepiga frågor, gå då direkt till Gud med dem i Jesu namn. Ibland blir man tvungen att fasta för att svaren skall komma. Man kan lätt fasta på vätskor, mjolk, juice och sådan i ett par veckor till exempel, man visar på så sätt att man menar allvar. Då lyssnar Gud, jag lovar att det funkar (om du är ärlig, både mot dig själv och Gud).

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 609/06/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Länk: Dagen.se:

Präst berusad på begravning - anhöriga stämmer kyrkan

Foto © Ben Antell

Prästen sluddrade så att ingen förstod vad han sade. Nu stämmer den avlidnas anhöriga Svenska kyrkan och kräver 300 000 kronor i skadestånd.

Så kan det gå om man inte ställer krav på de som studerar till prästämbetet.

Farmor, farsan och farfar Arvid Antell på Vasklot i Vasa på 1930-talet.

Jag kände aldrig min farfar (han dog innan jag föddes), han blev skickad till teologiska studier i Åbo som ung. När eleverna fick frågan om de hade en "personlig" kallelse av Gud att bli präster. Då sade min farfar, att det hade han inte. Det var hans mor som ville att han skulle bli präst. De andra präststuderande uppmanade min farfar att ljuga, och säga att han hade en kallelse. Det får ju en att fundera om någon av dem hade en verklig kallelse...

Man kan inte ljuga om man är troende, då ger man ju den onde lillfingret.

Foto © Ben Antell

Gud kan inte använda lögnare fullt ut i tjänsten. Ingen är ju perfekt, men om vi ljuger är det jätteviktigt att vi fort som brinnande ekorrar ber om förlåtelse, så att den Helige Ande inte blir bedrövad och att syndens eld släcks.

Det är jätteviktigt att vi som är Bibeltroende är ärliga i allt vi säger och gör, precis som Jesus var. Ibland vägrade Han att svara på dumma frågor, det kan även vi vägra att göra.

Bibeln säger att vi inte bör dricka oss druckna.

Foto © Ben Antell

I Norden har vi gjort religion av det och hittat på att alkohol är synd. Detta handlar igen, endast om religion. Vi kan inte fortsätta att hitta på en massa regler som inte har nåt med Gud att göra!

Det är inget fel på alkohol, det är "missbruket" som är fel. Man kan missbruka vad som helst, mat, pengar, kaffe, godis, sprit, allt som går till överdrift är synd.

Om nu Jesus har gjort oss fria, skall vi inte längre bry oss om vad människor hittar på, vi skall inte vara slavar under deras påhitt.

Jesus är den vi skall följa, vi skall ha Honom som förebild!

Om vi undrar om något är rätt eller fel, kan vi se på Honom, skulle Han göra si eller så? Om vi är "osäkra" :-) på hur Han skulle handla i vår situation, är det bara att slå upp Guds Ord Bibeln. "Om" du lär känna den Helige Ande personligen, kommer Han att verifiera för dig att Bibeln faktiskt är Guds ord och inget annat.

 

Bara en PS länk från Dagen.se: Brittisk tidning: Irans president är konverterad jude!

Foto © Ben Antell

Han som brukar föra så mycket liv om hur onda judar är, är själv en jude! Människor är nog rätt "dinga i bollen", den som tror annorlunda har nog en skruv lös :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


BENs tankar 608/05/Oktober/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

I september-oktober var jag två veckor i London.

Foto © Caroline Antell

Två eftermiddagar stod jag på en plats som Herren hade pekat ut för mig. Vid den blå bron vid Camden Lock.

Foto © Ben Antell

Eftersom jag var trött av att ha gått omkring i stan i rusningstrafik, käbblade jag med den Helige Ande om det var "nödvändigt" att gå ända dit. Det var det tydligen :-)

Texten på skylten betyder ungefär:

Jesus kommer, se upptagen ut! ELLER, låt mig be med dig så att du verkligen ÄR redo när Han kommer. Nedtill stod det, jag ber även med de som är sjuka eller deprimerade.

Väldigt många fotograferade mig "i smyg", det verkar som om engelsmän inte gillar att bli plåtade. Precis tvärt om var det i Los Angeles på 80-talet, då jag med jämna mellanrum fick frågan "vill du ta min bild?" ("wanna take my picture?").

Massor av människor stannade och läste min skylt, endast några stycken kom och talade med mig, de var mycket positiva, en del var fulla :-) Sista dagen kom ägaren till Oddballs, den gula byggnaden, kom och bad mig försvinna, då jag kom dit för andra gången. Han hade naturligtvis ingen rätt att säga så, men jag gjorde som apostlarna. Jag skakade sanden av mina Reeboks, och drog glad i hågen vidare.

Foto © Ben Antell

Min dotter var med på min sista dag i Camden, och vi gick för att äta hämningslöst god mat på marknaden.

Tjejen på bilden nedan har koll på vad hon rör ihop, var så säker. Oj, vad gott det var! Seafood mix (för de som inte gillar havets gåvor fanns det en vanligare mix för samma pris) kostade bara 2 pund per person, otroligt billigt jämfört med Finland. Å andra sidan får man inte så god och varierande mat på gatan i Finland, här är det ju korv som gäller. Oj, vad det var gott, HJÄLP! va gott det var! Mmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Foto © Ben Antell

Efter brakmåltiden släntrade vi oss vidare till The Stables (Stallarna).

Foto © Ben Antell

Där kom en indisk muslim fram till mig och undrade om jag kunde berätta hela mitt vittnesbörd för honom! Det gjorde jag, sedan frågade han om jag även kunde be för honom. Då gjorde jag det med, Guds smörjelse föll över mig som vanligt och jag är säker på att Gud kommer att ta hand om killen.

Foto © Caroline Antell

Jag delade även ut ett A4 papper med mitt vittnesbörd på till några människor.

Min dotter och jag besökte ett antal kyrkor i London,

Kensington Temple, (här blev jag delvis helad, jag är nu 30-50% bättre än tidigare, sedan läkarna försökte ta livet av mig i Vasa :-).

I Hope Church (cellgrupp på ca. 10 pers) var smörjelsen var så stark att jag trycktes ner på knä av den Helige Ande, varje gång jag försökte ställa mig upp. Vi besökte även den mycket populära UCKG i Luton, där synten som spelade upp förprogrammerad musik höll på att explodera (volymen var på fullt!) Det var det grymmaste jag hört någon gång, förutom Pelle Miljoona, live en gång på 80-talet.

Under resan tog jag ett par tusen bilder runt omkring i London.

Gingy, Foto © Ben Antell

Hoppas verkligen att jag får åka tillbaks till London så småningom, det var en välsignad resa. Jag fick även uppleva en hel del annat, som jag kanske avslöjar med tiden :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.html

 


Mellan sträcken

Den 15 september blir det Förbönsmöte i

Vörå Frikyrkoförsamling kl. 19.00

Magnus Mikander & Benjamin Antell

Vi kommer att hålla förbönsmöten en gång i månaden:

Vi ber för alla som vill ha förbön, det spelar ingen roll vad det gäller, eller vem du är. Herren vill möta alla människor med sin kärlek och sitt helande.

15/9

13/10

10/11

8/12


Mellan sträcken

Egentligen är det märkligt att satansdyrkare får härja fritt, de mördar människor varje höst (september-november) i sina rituella orgier med människo-offer. Många oskyldiga får sätta livet till. Det handlar om stora mängder med offer, speciellt i länder där de har kyrkor.

Former Satanist's Testimony Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=E9W4KxDKd3A


 


Sverige, Fotograf: Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla , Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället i dag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Vi förändras alla under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då jag började skriva, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne er alla som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon av någon anledning vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN/Ben Antell, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

 
 
 
 
Britney Spears
x