ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 721 • NOVEMBER • 28 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Jesus Kristus nämns ofta i Gamla Testamentet!

© Benjamin Antell

De som läser Bibeln slarvigt och de som inte känner Helig Ande, fattar ofta inte vad de läser. I Ordspråksboken 8 i GT går Jesus under namnet Vishet. Där står det att Han var närvarande redan när Fadern skapade Jorden!

En del stackare tror att Jesu liv började när Han föddes i köttet så att säga, här på Jorden. Men sanningen är ju den att Han existerade redan när Jorden skapades!

Även i Jesaja nämn även Jesus tydligt.

Jesaja 9: 6-7 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given.
På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är:
Underbar Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.
Så skall herradömet bli stort och friden utan slut
över Davids tron och hans kungarike.
Det skall befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet
från nu och till evig tid. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta.

En annan sak som folk inte fattar är att Kungen av Tyrus (Hesekiel 28) handlar om den onde själv.

Den berättelsen handlar bland annat om hur satan blev kickad ur himmelriket, efter att han blev galen (på grund av sin skönhet) och ville i sitt vansinne ta över sin skapares plats. Naturligtvis blev processen kort eftersom leran inte kan bestämma över krukmakaren. Hur korkad kan man bli egentligen?

The difference between stupidity and genius is that genius has its limits. Albert Einstein

Skillnaden mellan dårskap och genialitet är att genialitet har sin gräns. Albert Einstein

Bibeln talar även om att den onde var lovsångsledare i Himmelriket.

© Benjamin Antell

Det är antagligen därför som så många världsliga orkestrar har stor framgång. Om de har den onde som kapellmästare går det ju säker bra att manipulera människor på olika sätt via musiken. Det ser man ju tydligt genom onda band såsom Metallica, The Beatles, The Rolling Stones, Hot Chili Peppers med flera. Dessa typer lever omoraliska liv och dyrkar bland annat mördaren Aleister Crowley (den ondaste människan i världen kallade han sig själv) och andra satanister.

Aleister Crowley (1875-1947) blev utsparkad ur Italien på grund av han och hans hejdukar offrade spädbarn med mera i sina orgier. Detta är ju något som satanister i alla tider sysslat med. I dag förnekar en del av dem att de sysslar med mord, man vill låtsas vara mera intellektuella, och lyckas på detta sätt värva många nya medlemmar. En del satanister påstår till och med att de inte dyrkar den onde :-)

Visste inte själv tidigare (på grund av okunskap) att så pass många orkestrar var satanister innan jag började forska mera i deras egna uttalanden i intervjuer med mera! Det är otroligt hur många som dyrkar den onde och andemakter av olika slag! Alla band försöker ju inte ens dölja att de är satanister.

The Beatles kom ju ur garderoben med SGT Peppers LP skivan där de hade sina idoler på omslaget. De lämnade i sista sekund bort Adolf Hitler och några till... Tänk att de till och med hade Hitler som idol! Dessutom var ju John Lennon själv Jude, liksom Ringo Starr. Även mördaren Aleister Crowley finns med på omslaget.

Den onde lyckades övertala en tredjedel av änglarna att hänga på i hans uppror.

Med andra ord är inte alla änglar speciellt smarta. Eftersom de inte fick ta sina himmelska kroppar med sig, vill de bo i människor som inte lever för Gud. På detta sätt kan de få leva ut sina lustar.

Människor som inte känner Gud fattar inte alls att de har andar inneboende i sig, de har blivit lurade att tro att det handlar om deras eget inre. En del tror därför att de är födda i fel kropp, att de har levt tidigare liv, att de är homosexuella med mera. Andarna är ytterst manipulativa!

Nästan alla människor bär på någon ande.

© Benjamin Antell

Andarna kan påverka vårt tankeliv. Den svenska kompositören och sångaren Ted Gärdestad (Jag vill ha en egen måne), var med i en New Age, Bhagwans sekten. Han bytte namn till Swami Sangit Upasani.

När han gick med i Bhagwan sekten fick han någon eller några Hindu-andar i sig (antagligen via Yoga eller meditation) som tjatade på honom att han skulle ta sitt liv. Till slut orkade han inte lyssna på rösterna (andarna) utan kastade sig själv under ett tåg 1977. Killen dog en tragisk död, och gick för evigt förlorad.

Det är tragiskt att så många människor på vår jord skall behöva leva under onda andars inflytande bara på grund av andlig okunskap.

Tycker att det är skrämmande. Dessutom är det väldigt många som vägrar tro att det jag säger är sant. Man inbillar sig att jag bara snackar om teorier, precis som miljoner andra knäppgökar.

Men jag har befriat människor sedan 1975! Jag har sett massor av människor förvandlas totalt. De är inte längre samma människor som de var innan jag bad för dem. Många har återfått glädjen, "rösterna" i deras huvuden har försvunnit, och Guds frid har intagit deras plats i stället!

Jesus gav en order åt alla Kristna att Kasta ut onda andar, hela de sjuka och berätta för folk om de Goda Nyheterna, ändå finns det människor som påstår sig vara Kristna och struntar i Jesu ord...

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland till mångas fasakyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 720 • NOVEMBER • 15 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Var inte rädd for under!

© Benjamin Antell

Jesus sade att de troende skall göra samma under som Han gjorde och även större sådana.

En del kommer i panik så fort de ser ett tecken och börjar febrilt bläddra i Bibeln. Ganska korkat eftersom Herren sade att vi skall göra nya tecken. Med andra ord finns de inte ens i Bibeln eftersom de inte existerade då Bibeln skrevs, dessa nya tecken som Jesus talade om hade ju ännu inte hänt!

En annan sak som man kommer i panik för är änglar.

Inte finns de alla upptecknade i Bibeln heller, eftersom deras namn för det mesta inte är viktiga. Bara några få av de största finns med i Bibeln. Det är inte svårt att veta vilka som är från Herren eftersom de falska säger emot Guds ord och vill ofta ha tillbedjan.

Inga änglar bör ju tillbedjas, eftersom de är våra tjänare. Vi bör ta emot dem med öppna armar, och samarbeta med dem.

Alla som vet vad de talar om i andlga sammanhang får alltid höra hur ödmjuka de borde vara :-(

(Hoppas att jag inte sårar alltför många med följande tankar, fast det är väl egentligen oundvikligt).

De som inget, eller endast litet vet om det andliga brukar vanligtvis upplysa oss (vi som känner Gud en smula) om hur ödmjuka vi bör vara eftersom de inbillar sig att alla andra är lika ovetande som de.

Så är det ju inte. De som har sökt Herrens närhet i åratal känner Honom. Man vet precis vad Helig Ande säger och fattar alldeles bra vad Han förklarar. De som inte hör Hans röst borde vara tysta och söka Honom i stället för att undervisa i saker de inte förstår sig på. Alla är inte lika blinda och döva...s-s-sorry.

Om man upplyser en människa om hur ödmjuk hon bör vara, då är risken stor att man själv sitter just i den båten, med uppsvällt hufvud. Då är ju risken stor att man inbillar sig vara mera ödmjuk än andra, ding dong. Säger inte att alla kritiker är sådana bara att risken finns, och att denna form av kristik är väldigt vanligt, och den är faktiskt eländigt tjatigt...

Råd får man alltid, men någon större kvalitet på dem är det sällan…

© Benjamin Antell

De flesta vill tydligen framstå som genier, eller djupa människor, det finns massor av läromästare i stugorna. En stor del av oss tycks brottas med alla möjliga former av mindervärdighets-känslor som behöver oljas stup i kvarten.

Ända sedan jag blev frälst har jag faktiskt varit mest förvånad över Guds kärlek, och friden som kommer på släp efter den.

Känner mig som en häst på tävlingsbanan, ivrig och och redo att ge mig av i full fart dit Fadern styr mig. Vilken frihet och vilken glädje det är att få tjäna Herren, wohooo!

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland till mångas fasakyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 719 • NOVEMBER • 11 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Lustiga saker händer i Guds närhet.

© Benjamin Antell, London 2010

Sedan juli för två år sedan har jag som sagt varit glad varenda sekund. Det är ett ofattbart mirakel.

Trots att jag ett par gånger blivit offer för deprimerande situationer, har jag ändå förblivit glad. Det är svårt att förklara men allt negativt bara rinner av som vatten på en gås.

Så kan det tydligen gå när man glömmer sitt ego helt och bara söker Guds vilja. Säger naturligtvis inte att jag är bättre än någon annan, men detta är min verklighet nu total glädje wohooo!

© Benjamin Antell

Jag minns vilket enormt steg det var från barndomen till vuxenlivet. An någon anledning känns det som om jag har tagit ett likadant steg nu fast från vuxenlivet...uppåt...

Jag har ingen aning om vad jag skall kalla detta nya tillstånd eftersom jag inte ens visste att det existerade. Har aldrig hört någon nämna det, med det är verkligt. Känner mig som en ny skapelse, en helt ny man.

© Benjamin Antell, London 2010

För folk omkring ser jag väl ut som samma lumpsäck som tidigare, men innuti...wow. Tackar Gud för denna fantastiska resa!

Jag antar att för Gud är ingenting omöjligt.

© Benjamin Antell

En sak som jag lagt märke till i min förbönstjänst är att folk vanligvis flyr istället för att söka Gud, när de har gjort bort sig.

Vi bör ju springa till Fadern istället för att gömma oss. Det är tillåtet att göra missar i livet. Gud älskar dig lika mycket fast du har gjort bort dig! Förlåtelse finns för alla misstag, oroa dig inte. Oro hör inte hemma i Faderns rike.

Det är ALDRIG för sent att börja om från början. Det spelar ingen roll om du är 12 åreller 112 år gammal, du kan alltid börja om i dag, nu på stubben!

Vi glömmer att Gud är kärleken!

Han förlåter oss så fort vi ber om förlåtelse. Han bara är sådan, Han är kärleken, sanningen och livet.

Du är älskad!

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland till mångas fasakyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 718 • NOVEMBER • 10 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

© Benjamin Antell, London 2010

En del människor sitter som fastnaglade (nailed to the wall) på grund av en massa förutfattade meningar och tankefoster.

Folk antar allt för mycket. Man baserar både syner, intryck och annat på sina egna uppfattningar i stället för att basera dem på verkligheten. Vi har ju alla egna distorterade referensramar för det vi "tror"...

Som tur är finns befrielse från allting i Jesu namn. Om vi vill vidga våra vyer, kan vi be Helig Ande bränna bort allt onödigt i våra små hjärnor. Tycker personligen att det är kul att få hjärnan urblåst av Herren med jämna mellanrum, wohooo!

© Benjamin Antell

Det är jättekul att be med folk, det händer väldigt många under hela tiden. Ibland får jag be med folk som inte är Kristna men Gud helar dem i alla fall. Inte alla förstås men många. Nästan varje dag får jag be med alla möjliga människor.

Kom att tänka på en sak i dag...

En del känner sig skyldiga att "betala" för mina tjänster, men det jag gör för Herren tar jag aldrig betalt för. De som påstår sig jobba för Gud och kräver betalning är troligtvis skojare. Det står i Bibeln att eftersom vi har själva har fått allt gratis av Herren, bör vi även ge gratis till andra.

Att däremot välsigna människor ekonomiskt som jobbar för Herren, bara för att man vill hjälpa till är en helt annan sak. Sådant blir man själv välsignad av. Det är ju så att man blir lycklig av att dela med sig.

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland till mångas fasakyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


På tidag 9.11 2010

Predikar jag i Vörå Frikyrka, Gud hjälpe oss alla :-)

Foto © Magnus Mikander

OBS! Är tyvärr ej längre i Kvevlax Missionskyrka på onsdagar. Jag tackar Missionskyrkan för den tid som varit.


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 717 • NOVEMBER • 06 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Somliga tycker om att bära ett sken av Helighet men vill inte veta av Guds kraft...

© Benjamin Antell

OBS!

SEN finns även en grupp som skrämmande nog, vill veta av Guds kraft "till en del"...

"men inte hur mycket som helst!"

...bara vad de anser vara "passande", man vill ju inte störa... Sedan kastar man ur sig klyschor som att "Gud är en ordningens Gud", som om det hade något alls med saken att göra...

© Benjamin Antell

En del troende är så oandliga att de frågar om jag har ont i ryggen, benet eller har spasmer, inre sår med mera när Guds kraft (smörjelsen) kommer över mig.

(Jag skulle kunna be Gud stänga av "ryckningarna" när som helst, men det vill jag inte för då tar Han även bort smörjelsen, har varit med om det på 70-talet...om jag gjorde om det nu, då skulle jag inte hinna uppleva Hans närhet igen så länge jag lever).

En del Kristna tycker att jag borde be Gud, tänka om...

De tycker att jag borde be Gud ändra sina planer och inte göra som HAN vill med mig, ding dong...

Endast en dåre tror att han (eller hon) kan ge Gud råd!

Bengan

Andra undrar om jag har varit utomlands och hämtat smörjelse.

Den smörjelse som jag för tillfället (den ökar hela tiden), har jag fått hemma i Södra Wassor i min studio, genom personliga umgänge med Gud.

Eftersom jag har givit Gud FRIA händer kan vad som helst hända i mitt liv, och jag bryr mig inte alls om vad någon annan tycker.

Vi behöver inte åka till jordens ände för att få möta Gud, vi kan få möta Honom precis där vi är. Vi behöver bara oreserverat bjuda in Honom!

Vi har "verkligen" kommit LÅNGT ifrån Bibelns budskap!

Dessutom är det ju så att versindelning och kapitel har förstört en del av Bibelns innehåll, eftersom indelningarna till stor del kommit helt FEL.

Sedan har vi ju även andra problem med Bibeln som muslimer inte är sena att påpeka!

© Benjamin Antell

De ifrågasätter Bibeln för att den ändrats så mycket genom tiden. Sanningen är dock den att det finns många olika översättningar.

Översättningarna har färgats av olika kyrkors uppfattningar!

© Lars Hedlund, Island.

Speciellt den Katolska kyrkan som ju absolut inte borde kallas en Kristen kyrka även om en väldigt liten del av medlemmarna är äkta Kristna. Deras teologi, liksom Lutherska och Ortodoxa kyrkorna är till stor del obiblisk. Man har inför en hel del egna påhitt och kallar dem falskt för Guds ord.

Gud varnar oss att inte använda Hans namn i onödan på detta vis!

En av de mest accepterade översättningarna (juni 1604-1611) är den öppet homosexuelle kungen King James verk.

© Benjamin Antell. Luton, UK.

Han bad biskopen Bancroft i London att tota ihop ett gäng (50 akademiker) översättare som skulle kunna översätta Bibeln utan färgade katolska propaganda noter. Översättningen gjordes på tre ställen, Cambridge, Oxford och Westminister.

Nu finns det även en väldigt intressant ny översättning av NT som heter Power New Testament (with Jewish roots).

Om du läser denna översättning kommer du att lära dig massor som inte kommer fram i de gamla, många gånger mycket slarvigt översatta Biblarna.

Du kommer att få lära dig om hur folk var klädda på Jesu tid (viktigt), du kommer att få lära dig att Paulus inte tyckte att kvinnorna skulle tiga på alla gudstjänster. Du kommer att få lära dig vilken kvinna som var satt över Paulus som pastor. Du kommer att lära dig att ordet kyrka (som byggnad) inte förekommer i NT (grundskriften), du kommer att få lära dig vad många uttryck egentligen betyder som används i Bibeln och mycket annat...

Beställ den här: Power New Testament

Rev. William Morford som har gett ut PNT rekommenderar även Stone Edition Tanch (Gamla Testamentet).

En av de värsta lögnerna som bland annat Katoliker, Orthodoxa och Lutheraner lär ut, är det av Gud förbannade babydopet som är helt obibliskt!

Man lurar folk in i en falsk säkerhet genom att påstå att babydopet frälser en människa och dessutom har man mage att ljuga att de som döpt som spädbarn får del av Helig Ande, vilket ju inte alls stämmer (enligt Bibeln). Man påstår att alla som döpts som spädbarn får evigt liv. Detta är helt obibliskt!!!

PS. Naturligtvis kan man uppleva Guds närhet även på ett barndop eftersom Gud älskar alla, även de som har lurats att döpa sina stackars spädbarn, men ve den präst som utför handlingen.

Det ända som tycks få mig arg i dagens läge, är när människor medvetet förvränger Guds Ord.

Påven är en pajas som borde sparkas så fort som möjligt. Det är verkligen grymt att folk har lurats att tillbedja denna ondskans man och hans vidriga helgon-avgudar.

Bibelns Gud Skaparen Adonai skall vi tillbe och ingen annan!

Om vi inte känner Jesus personligen kommer vi aldrig att få se Himmelriket! I stället blir vi då hänvisade till Helvetet med alla andra som inte välkomnade och bekände sin tro på Jesus Kristus, Världens Frälsare.

Om vi blygs för Jesus här på Jorden, har Han lovat att blygas för oss inför änglarna i Himmeriket!

Efter att jag hade välkomnat Jesus in i mitt liv, presenterade Han Helig Ande och även Fadern för mig.

Man måste söka Helig Ande för att få del av Honom. Han kommer inte genom mänskliga ritualer! Han är en person, därför bör vi även respektfullt bemöta Honom som sådan.

Ingen kan längre få mig på dåligt humör!

Give it your best shot, ingenting biter. Gud har i sin kärlek givit mig en så otroligt stark (antagligen övernaturlig) glädje och gemenskap att inget du säger eller gör kan få mig varken bitter, arg eller ledsen! Inbilla dej, kan du förstås, det är människor bra på...

Bilden ovan är av en kille som jag bad för, vi föll bägge två omkull av Herrens kraft när jag bad för honom. Många tycker att detta är konstigt, men sånt är livet med Herren man vet aldrig vad som kan hända. Personligen tycker jag bara att det är kul, dessutom har Gud en väldig humor.

En del är så korkade att de inbillar sig att alla som har solglasögon på sig försöker dölja sig för människor...

Säkert finns det även sådana, men alla är ju definitivt inte sådana. En del vill ju bara undvika starr, medan andra tycker att det är skönt att inte ha solen i ögonen...huh huh. Skulle till exempel hela Alaskas befolkning vara skygg?

Folk har i regel så mycket förutfattade meningar om allt mellan Himmel och Jord att de inte kan se verkligheten fast den är rakt framför dem.

Ännu värre är det när det gäller andliga ting. När Helig Ande verkar kan vad som helst hända, ibland kan det se konstigt ut men farligt är det ju inte.

En gång när jag tog ett foto och behövde huka mig ner för att få ett bättre perspektiv, var det en Österbottning bakom mig som av någon anledning inbillade sig att jag böjde mig ner för att se märkvärdigare ut...he he vilken fjolla. Det är dock ett väldigt typiskt finländskt fenomen. God help us all. Ibland vet man inte om man borde skratta eller gråta.

Folk tolkar det mesta i vardagen genom sina förvrängda, inskränkta gluggar.

Det är ofta skrämmande att lyssna på folk, speciellt de som verkar vara djupt troende, pastorer och andra vilka borde vara mera öppna...

Visst är det tragiskt att de flesta människor på vår jord går förlorade, men det påverkar inte min inre frid.

Visst känner jag för dem, men det är en helt annan sak. Gud älskar alla och vill rädda alla. Men de flesta människor tar sig helt enkelt inte tid att tänka efter vad de håller på med och vad Gud eventuellt vill. Man bara rultar omkring i sin egoism med skygglappar på. Det gjorde även jag tidigare, sorry.

En vacker dag bad jag Gud sparka mig där solen inte lyste, det var min bästa bön till dags datum!

Wohooo!

PS. Ni får gärna komma med konstruktiv kritik, jag är ivrig att lära mig mera. Men kom inte med den vanliga kritiken att ni är mera ödmjuka än mig, den har man fått höra till lust och leda. Kom inte heller och säg att jag skall lugna ner mig och glädja mig åt världsliga ting, det är oxo ett idiotiskt råd jag ofta får. Be inte för sjuka säger andra...

I juli för 2 år sedan blev jag totalt förändrad igen, är ej längre samma person. Gud förändrade mig åter för vilket jag är evigt tacksam.

Jag vill göra allt som Jesus befaller oss att göra i Bibeln, Han är mitt rättesnöre.

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland till mångas fasakyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 716 • NOVEMBER • 04 • AA 2010 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Prisa och tacka Gud mera och planera mindre, så blir det mera drag under galoscherna!

Även Gud kan ha en och annan idé...

© Benjamin Antell

Vi prisar Gud för litet i kyrkorna och hemmen. Det är dumt att bara sjunga sånger egentligen... Det är lättare att komma in i lovsången om man själv hittar på orden, helt enkelt bara tackar och lovar Herren och sjunger så gott man kan.

Gud bryr sig inte om hur bra det låter, Han bara lyssnar till våra hjärtan!!!

En till tanke:

© Benjamin Antell

Vi gissar oss ofta genom livet och änker: "saker och ting måste förhålla sig si eller så". Sen bestämmer vi oss att leva efter våra egna fåniga beslut, i stället för att förstå att fråga Gud om ledning. Han har ju givit oss en coach som heter Helig Ande. Om vi vill lära känna Honom är det bara att säga till!

Varför fattar inte folk att man kan umgås med Gud på riktigt???

 

P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell) och ibland på kyrkpressen.fi

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Vi förändras alla under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då jag började skriva, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne er alla som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

 
 
 
 
Britney Spears
x