BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 695 • 21 • Juni • AA 2010 Wartzor

Peace,

Minns inte ens om jag själv sade frälsningsbönen...

© Benjamin Antell

Antagligen gjorde jag väl det. Det finns en väldigt bra predikant, Paul Washer som brukar predika mot frälsningsbönen. Han har i och för sig delvis rätt i att kritisera den ritual som den bönen förblir för en del människor.

Om man nöjer sig med att be frälsningsbönen som en ritual och inte går vidare i sin tro, då får man inte se Himmelriket trots att man sade bönen!

Vi får inte evigt liv på grund av ord allenast. Vårt liv måste förändras radikalt som bevis på att vi tror. Bönen är en början till något stort i våra liv, men vi kan inte nöja oss med enbart bönen.

Bibeln är ställvis väldigt dåligt översatt!

© Benjamin Antell

Det finns religiösa (vilka tyvärr kallar sig själva Kristna) som tror på ritualer, påstår att det räcker med att bara tro och bekänna med sin mun att man tror. Detta är helt obibliskt!

I grundskriften betyder ordet att "tro" egentligen, att man behöver ändra hela sin livstil som ett bevis på att man tror! Då kommer vi i ett helt annat läge.

En del som bara är religiösa (andligt döda människor) inbillar sig att själva bönen är magisk :-(

Andra enbart religiösa (som tyvärr kallar sig själva Kristna) inbillar sig att ritualer som dop och konfirmationer frälser, men detta stämmer inte alls. Alla ritualer är meningslösa i sig, allt handlar om vad som kommer från hjärtat. Visst skall vi döpa oss när vi kommer till tro, men det är inte själva dopet i sig som frälser.

Konfirmationen är ett människopåhitt, som jag inte ens har orkat studera desto närmare eftersom mänskliga påfund inte intresserar mig nämnvärt. Jag minns bara att konfirmationsläger var supfester för mina lutterska bekanta, detta var vad de själva berättade för mig. i dag är inga av dem Kristna. De hör till Lutherska kyrkan men en del tror inte ens på Gud. En del är ateister!

Derek Prince

Bibelläraren Derek Prince berättade en gång, att innan han var konfirmerad var han en syndare, och efter konfirmationen var han en konfirmerad (bekräftad) syndare (confirmed sinner). Detta är vitsigt om man förstår engelska. Han blev Kristen mycket senare i livet.

Då jag sökte Herren, gav jag inte upp innan jag verkligen fick möta Honom på riktigt!

Skulle personligen aldrig kunna leva på endast en teori, det kan jag bara inte. Alla har ju teorier, det är ju i stort sett meningslöst vad vi tycker och tänker i vår egen kraft.

Det finns andliga grundlagar, om vi inte känner till dem går vi under! Det spelar ingen roll för Gud vad vi tycker, det är Han som alltid har och har haft det sista ordet.

En del har en så pass stark "religiös tro" att de är villiga att gå i döden för till exempel ateismen.

Tycker personligen att detta är märkligt, men jag förstår ju att det hela beror på att livet är en andlig kamp. Den kampen utspelas mest i det fördolda, för att folk inte skall fatta vad som händer innan de går i den eviga döden.

Efesierbrevet, Nya Testamentet 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Vi har alla en möjlighet och en skyldighet att söka sanningen, om vi vill leva.

Tror inte att lata människor får evigt liv, eftersom en lat människa inte ens försöker kolla om Gud fins eller inte. En del påstår att de inte vill ha evigt liv. Dessa människor är inget annat än DÅRAR! Himmelriket är så fantastiskt att våra små hjärnor inte klara av att omfatta härligheten.

Vi som har mött Gud på riktigt, förstår att Han har något fantastiskt på lut för oss!

Vi får ju ständigt uppleva alla möjliga bönesvar och under. Det som jag har fått uppleva sedan jag mötte Gud, Jesus och Helig Ande, har varit fantastiskt. Det finns inget annat ord att förklara mina upplevelser med.

Dessutom handlar det hela inte alls om känslor, som många surpuppor påstår.

Man kommer med sataniska anmärkningar och kallar Helig Andes verk för svärmeri och allt möjligt urdumt. Om man talar illa om Helig Ande och Hans verk, då lever man sannerligen farligt. Det finns trots allt en gräns som vi inte får överskrida i vår ondska.

Mark 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd."
Luk 12:10 Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse. Men den som hädar den helige Ande skall inte få förlåtelse.

Vi måste tänka efter vad vi häver ur oss när vi blir uppfyllda av stolthetens ande och spyr ur oss ondska.

Alla våra ord kommer tyvärr en dag att vägas av Herren. Om jag tänker efter vad jag själv har hävt ur mig, mår jag väldigt illa. Det är sannerligen fantastiskt att nåden finns, så att vi dagligen kan be om förlåtelse för vår ondska. Utan Jesu nåd kan ingen människa överleva.

Gud är kärlek.

Det är otroligt att Han bry sig om ett gäng dårar som oss. Om vi ser tillbaks i historien, är vi ju inget annat än dårar. Vi ser inte heller ut att ha lärt oss något alls av vår historia.

Vi är fortfarande rasister, mördare, våldtäcktsmän, antisemiter, satanister, nazister, upproriska ateister, lata, evolutionister, elaka, stolta, högfärdiga, bättre än andra, hatiska, avundsjuka, häftiga, missunsamma, egoistiska kräk…hjälp!

Gud älskar oss trots allt, och vill oss bara väl. Den som vill kan ta emot Jesu nåd och förlåtelse, och vända om från döden till livet. Wohooo!

Just do it :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Vi ses på Facebook!

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 694 • 14 • Juni • AA 2010 Wartzor

Peace,

Ingen tro???

© Benjamin Antell

En del Kristna inbillar sig att de inte har någon tro, detta stämmer inte alls! Om man tror på Jesus (vilket alla Kristna gör), då har man tro, även om den kan vara liten. Den är dock tillräcklig, eftersom vi bara behöver en pytteliten tro som ett senapskorn för att få bönesvar!

Matt 17:20 Han svarade:"Därför att ni har så lite tro. Amen säger jag er: Om ni har tro, bara som ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er."

Tror inte att Gud anklagar oss för våra missar i livet.

© Benjamin Antell

Han vet hur korkade vi alla är, och Han är alltid redo att förlåta ett ärligt hjärta. Persoligen tror jag alltid att vi bör be om förlåtelse innan solen går ner, med andra ord omedelbart då vi har gjort bort oss. Herren vill att vi går vidare så fort som möjligt.

Vi kommer ständigt att snubbla på livets trösklar, vi är ju bara människor.

Gud sitter inte och dömer oss, Han bara älskar oss trots livet hala stig. Han drar upp oss ur fördärvets grop gång på gång, Han blir aldrig trött på oss. Han bär oss på nådens bricka igenom hela livet, tills vi kommer hem till vår Faders hus.

Vi måste komma ihåg att Gud är kärleken!

Han bara älskar oss allihopa hela tiden, som den Far Han är. En del av oss kanske har svårt att förstå Fadersbilden. Alla kanske inte haft bra pappor. Gud är dock en kärleksfull Fader som bara vill oss väl. Om vi ibland vadar i livets dike, reser Han omedelbart upp oss och torkar bort syndens lera ur våra ansikten, om vi vill gå vidare.

Ett vanlig problem för Gud, är att, en del människor vill ligga kvar i diket och tycka synd om sig själva. Sådant kan man inte skylla på Gud för!

Om vi vill upp ur diket eller ur ekorrhjulet, är det bara att säga till (bestämma sig). Vår Fader som är i Himmelen, hjälper garanterat den som uppriktigt söker Honom.

Vi kan inte manipulera Gud, Han vet allt.

Jelp! © Benjamin Antell

En del försöker styra Gud med sina själviska böner. Man ber om allt möjligt utan att fatta ordningsföljden. Vi bör ju först söka Guds rike. Många tror att de söker Herren, fast de egentligen inte gör det. De är så självfixerade att de hela tiden försöker styra Guds tankar, i stället för att lyssna till Andens röst. Man ber vanligtvis "så här är det jag vill ha det Gud, om det är Din vilja gör si och så, och om det inte är din vilja gör då så här i stället"…så fungerar inte bön.

När vi osjälviskt söker Gud och andras lycka före vår egen, då börjar det (med tiden) hända positiva saker i våra liv.

Så gick det i alla fall i mitt liv. Ju mer jag lever för andra desto lyckligare blir jag inombords. Jaget krymper dag för dag, samtidigt som Jesus faktiskt blir större. Samtidigt blir även Helig Andes röst tydligare, och folks opinioner bleknar.

Tidigare hade jag behov av förbön, men inte nu längre.

Om folk vill be för mig är det helt ok, men jag känner inget egentligt behov av förbön. Helig Ande är med mig hela tiden, så det känns som om jag har mera att ge än vad jag kan få!

Ofta då jag besöker kyrkor känns det faktiskt mer eller mindre värdelöst att vara med (om jag inte får ge något).

Eftersom jag varit Kristen länge, har jag redan hört 99,99% av allt som sägs i kyrkorna. Helig Ande undervisar mig ständigt om nya saker, detta sker dock mest då jag umgås direkt med Honom eller talar med Fadern. Det enda jag ser fram emot på Kristna möten, är ifall jag får vara förebedjare, eftersom Gud faktiskt har kallat mig till det.

© Benjamin Antell

Jantelagen lever tyvärr och frodas överallt i vårt samhälle, tyvärr även ofta i Kristi kropp. Man resonerar bland annat som så, att det inte behövs stjärnor i församligen, alla kan ju faktiskt be.

Kan förstå baktanken i det hela eftersom det finns folk som har ett osunt behov av att vilja synas. Gud kan inte använda sådana människor speciellt, eftersom deras motiv är felaktiga. Det är ju Herren som skall ha all ära och ingen person. I oss själva kan vi ju ingenting göra.

Visserligen "kan" alla be, men en del Kristna har gåvor och smörjelse som inte alla har, och därför kan en del be mera effektivt för vissa under. Detta beror inte på att de är bättre på något sätt, utan endast att Gud har givit dem speciella gåvor. Varje Kristen är viktig i Guds rike, precis varenda en, men vi har olika gåvor och uppgifter.

Då jag blev frälst (1975) kände jag att Gud kallade mig att bli förebedjare, bildkonstnär, kompositör (eller vad man nu kallar folk som hittar på sånger) och att bekämpa det ockulta med mera.

Gud tar aldrig tillbaka sina kallelser och gåvor. Det är dock svårt för mig att få tjäna i vissa församlingar i Österbotten av olika orsaker. Som tur är får jag medverka i ett par församlingar varje vecka, vilket är en enorm välsignelse både för mig och många andra. Blir även kallad till en del andra församlingar varje månad.

Det verkar som om Herren förstorar mitt arbetsfält sakta men säkert.

© Benjamin Antell

Hade före 2006 aldrig en tanke på att eventuellt predika. Vittnat har jag visserligen gjort sedan jag blev troende, men det är en helt annan sak att predika.

Det är kul att Herren använder oss fast Han egentligen inte behöver oss. Han är som en riktig pappa, som låter lillpojken sin hålla i ena handtaget till skottkärran, så att grabben får känna sig duktig :-)

Det är väldigt intressant att se vilka texter som Herren vill att jag skall predika över.

Brukar bara vänta tills Herren börjar tala, sedan skriver jag snabbt som blixten ner vad Han säger. Ibland väntar Han till sista minuten innan Han säger någonting, andra gånger kanske Han talar någon vecka innan. Det känns skönt att aldrig själv behöva sitta och fundera ut vad jag skall säga.

Det verkar som om de flesta jobbar strategiskt, intellektuellt på sina predikningar.

Det skulle inte kännas trevligt att jobba så för min del. En del till och med predikar andras predikningar, man kan fråga sig vad det är för vits med sådant över huvudtaget? Gud talar ju ofta om hur viktigt det är med färskt bröd… Han vill att vi serverar färska bullar under varje sammankomst!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Vi ses på Facebook!

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 693 • 09 • Juni • AA 2010 Wartzor

Peace,

 

Anti-israeliska aktivister irrar omkring i båtar på väg till Israel.

Israel har donerat mycket mer mat och annan hjälp än dessa galningar i sina politiska båtar någonsin kommer att göra. Varför skrivs det nästan aldrig om Israels generösa stöd till palestinierna???

Personen i båten har inget med antisemitismen att göra.

Den efterlyste muslimska terroristen Sheikh Yusuf al-Qaradawi är en av huvudorganisatörerna bakom denna anti-israeliska aktion.

Killen vågar inte själv medverka, men han uppmanar själmordsbombare att spränga sig själva i luften bredvid civila medborgare i bland annat Israel och Amerika...

Vilket land skulle acceptera att det kom skepp lastade med dårar, som vägrar lyda order, och rattar sina farkoster hur som helst precis som alkoholpåverkade pirater längs med kusten?

Tydligen vill dagens judehatare (antisemiterna), att Israel inte skall få ha några lagar alls som skyddar dem mot galningar av alla slag. Varför skall Israel inte få beskydda sin befolkning som alla andra länder? Jag bara undrar…

Varför får inte Israeliska soldater använda våld när de blir anfallna? Alla andra länder använder sig av våld när det drar ihop sig.

Borde judarna pussa sina antagonister på näsan i stället, och hoppas på det bästa, duh? Vad gör du, om du blir anfallen av upphetsade antagonister med tillhyggen?

Nyhetsbyrån Reuter hade redigerat sina pressbilder så att terroristerna skulle se ofarligare ut. De hade retuscherat bort terroristernas knivar och en israelisk soldats blod...snacka om politisk vinkling. Reuters är med andra ord antisemiter, det är inte första gången de har gjort dylika förfalskningar av verkligheten!

Alltsammans är bara ett politiskt spel icensatt av antisemiterna i hopp om att skapa en opinion mot Israel.

De flesta länder hatar ju Israel mest på grund av okunskap. De har ju ingen aning om Israels historia över huvudtaget. Ej heller vet de något om palestinier. De har ingen aning om att palestinierna aldrig har varit en nation!

Inte heller vet folk om att romarna döpte om Israel till Palestina, bara för att retas med judarna!

Namnet Palestina har ju absolut INGENTING med Palestinier att göra! Palestina betyder Filistéernas land. Filistéerna var ju Israels ärkefiender för mycket länge sedan. Jasser Arafat utnyttjade namn-sammanträffandet politiskt, han var ju en smart politiker.

Tur för honom själv var det faktum att han själv blev frälst innan han dog. Arafat dog som Kristen, inte som muslim. Tass Saada, Arafats chaufför och före detta palestinsk terrorist, berättade om Arafats möte med Jesus i sin bok Jag Stred för Arafat.

Gud säger i sitt Ord att Han kommer att välsigna de som välsignar Israel, och förbanna de som förbannar landet.

Personligen kommer jag därför ALLTID att välsigna Israel, även om de inte är Guds bästa barn alla gånger, men vem är väl perfekt?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


Sverige, Fotograf: Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla , Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer: John Kendall

http://www.vintage-electronics.com/

London: Caroline Antell

Finland: Marléne Antell

Finland: John Lee Antell

Finland: Don-Martin Antell

Australia: Steve Reinthal

Har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför skriver jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället i dag är väldigt ruttet, avkristnat och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en ännu djupare intimt, personlig relation till Gud.

Vi förändras alla (förhoppningsvis :-) under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då som nu, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man kan se förvandligen :-)

Gud välsigne alla som läser!

 

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Ben, the red eyed Terminator of Religion :-)

Om någon av någon anledning vill skicka ett hederligt gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN/Ben Antell, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

Svarar på alla brev, men håll inte andan...

 
 
 
 
Britney Spears
x