BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 698 • 19 • Juli • AA 2010 Wartzor

Peace,

På onsdag skall jag (för första gången) predika i Missionskyrkan i Kvevlax kl 19.

Foto © Benjamin Antell

Har varit mötesledare nån gång och även lett lovsången, men aldrig predikat där. Det känns alltid lika kul att predika, det är märkligt hur Gud kan förändra oss. För 10 år sedan hade jag inte kunnat tänka mig att predika. Nu bara vill jag vittna och predika om Herren hela tiden, Han gör mig så lycklig.

Varje stund är spännande, det känns ungefär som att vara standby brandsoldat på brandkåren, fast i mitt fall handlar det om att försöka tända brasor i stället :-)

Vad kräver Gud av oss egenligen?

Att vi älskar varandra... 

Skriften lär oss nämligen att vi uppfyller LAGEN om vi älskar varandra på riktigt, I gärningar och inte bara i ord. Om vi inte backar upp våra kärleksförklaringar med handling, då blir ju orden totalt värdelösa

Nu talar jag inte om romantisk kärlek mellan man och kvinna utan broderlig kärlek.

Ett exempel:

Cathedral © Benjamin Antell

Min ljuddämpare på bilen gick av häromdan. Då jag nämnde det för en broder, erbjöd han sig att svetsa den åt mig (gratis). Det är denna typ av kärlek som nästan totalt saknas i dagens samhälle… tyvärr även i församlingarna.

Gud vill ju att alla Kristna skall vara som en stor familj. I en familj delar man allt, om man inte har fel i huvudet…

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Vi ses på Facebook!

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 697 • 05 • Juli • AA 2010 Wartzor

Peace,

Iiiik, en del gamla polare blir skraja när man närmar sig Gud!

© Benjamin Antell

Har fått ett par mail av gamla bekanta som tror att jag har ballat ur totalt :-) Det är ju fint att en del är oroliga för en, synd bara att de inte förstår vad det hela hanlar om...

Det händer massor av fantastiska, övernaturliga saker i förbönen hela tiden nu!

Om ni vill uppleva Gud på ett mera påtagligt sätt, finns det bara en sak att göra. Närma er Gud och uttryck er önskan till Honom! Han lyssnar på varenda liten bön. He's all ears.

När jag (igen) började be att få lära känna Gud bättre, förändrades mitt liv PÅ NYTT.

Han brydde sig inte i att jag innerst inne vill uppleva mer av Hans kraft :-) Man kan inte lura Gud, Han vet precis vad som rör sig i våra fårskallar. Ändå svarade Han på min bön. Han är sannerligen kärleken.

Nu säger jag ju inte att jag är Jesus :-) men när man tar Jesu befallningar på allvar, då får man även bereda sig på allehanda attacker, inte minst från religiösa människor som inte känner Gud öfver hufvudtaget.

© Benjamin Antell

En Luthersk präst tyckte att det var fint att jag var medlem i en församlig som inte har någon verksamhet... En religiös kvinna tyckte att jag skulle sluta be för sjuka, och i stället sitta och snacka strunt med "gamlingar", som hon kallade dem. Hon påstod vidare att "Gud inte kräver någonting av oss, om vi bara tror och bekänner att vi tror så kan vi strunta i resten av Bibeln..." Bibeln påstår inte något sådant!

Andra blundar för verkligheten och sväljer massmedias lögner med hull och hår.

Vilket i och för sig är lätt gjort, om man själv är ärlig och förväntar sig att även andra är det. En del vill helt enkelt inte tro att världen är så rutten som den egentligen är.

Även jag ifrågasatte en hel del konspirationsteorier med mera, vilka lät konstiga. När man sakligt börjar undersöka grunderna kommer man lätt fram till att en hel del stämmer, även om det finns en massa lösa korkar här och där.

Det är praktiskt taget omöjligt för mig att titta på filmer längre.

De stora filmbolagens sublima programmering har blivit så övertydlig på senare år (sedan 80-talet) att jag inte kan koncentrera mig på själva filmerna. Symbolerna som de petar in tar för mycket uppmärksamhet från själva handligen i filmen.

De som producerar filmerna sitter säkert och gapskrattar efetrsom de vet att fåren på gatan inte fattar vad de tittar på. Alla har så brottom med sitt att ingen reflekterar över vad de ser och hör... Små filmbolag/skivbolag berörs sällan av detta eftersom de är betydelselösa för mogulerna.

© Benjamin Antell

Tillbaks till tanten med åldringarna...

Ordet tro innefattar att man även ändrar på sitt liv som ett bevis på att man tror.

Denna sanning har översättarna av Bibeln missat eller helt enkelt struntat i. Det finns många vansinnigt dåliga Bibelöversättningar. Man klarar sig inte med en endaste översättning om man vill veta vad Bibeln verkligen säger.

Dessutom behöver vi lära känna Helig Ande och be om Hans ledning varje gång vi läser Guds ord.

Nu finns det fårskallar i vår lilla hjord som tror att gubbar har skrivit Bibeln. Visst höll de i pennan, men orden är inte deras egna. Det är Gud som har dikterat Bibeln till oss.

Att det sedan finns mer eller mindre förvanskade översättningar är en annan femma, som bland annat muslimer har mycket roligt åt. De brukar skratta när jag nämner Bibeln, de brukar säga att den har ändrats så många gånger att ingen vet vad den var från början. Enligt dem är Bibeln bara strunt.

Dessvärre tror inte Bibelsällskapet på Gud över huvudtaget!

© Benjamin Antell

Är det inte otroligt att ett gäng ateister sitter och översätter Bibeln i Sverige och kallar den för "endast ett kulturdokument"! Pinsamt. Undrar för övrigt vad King James höll på med när hans team av gubbar från the Royal Academy översatte hans Bibel. King James var själv homosexuell, med andra ord kände han inte Gud alls.

Tro inte att jag hatar homosexuella bara för att jag är ärlig. Man kan inte hata någon om man är Kristen på riktigt! Då känner man verkligen inte Helig Ande och risken är väldigt liten att man kommer in i Himmelriket. Om man tycker illa om människor och inte klarar av att ändra sin inställning, kan man alltid be Gud om hjälp!

Nuförtiden är många i Norden humanister av olika slag, man vill bara stryka alla medhårs oavsett vad de håller på med för galenskaper.

Alla homosexuella kan bli befriade om de verkligen vill!

Det är en ande eller andar som håller dem fågna i deras tro att de är annorlunda. Ingen är bög från födseln!

Har personligen kastat ut dessa perversa andar ur folk, som blivit lyckliga normala människor efteråt. En del vaknar som ur ett töcken och fattar inte hur de har kunnat tänka som de tidigare gjorde. De blir befriade precis på samma sätt som narkomaner och alkoholister.

Här är 2 video länkar till 2 som blivit befriade (på engelska):

Musikern: Dennis Jerningan freed from Homosexual Confusion

Charlotte

Ibland händer det att när en alkoholist har blivit befriad, vet han/hon inte ens var han/hon är efteråt...andarna tar över deras personligheter mer och mer tills deras egen vilja inte längre existerar eller är väldigt försvagad.

Det samma kan gälla alla möjliga konstiga böjelser som folk har. Genom Jesu namn kan ALLA bli helt befriade från vad som helst! Är det inte fantastiskt?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Vi ses på Facebook!

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


BARA DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMENWRITE • 696 • 04 • Juli • AA 2010 Wartzor

Peace,

Det som Gud efterlyser mest i oss, är vår kärlek till Honom.

© Benjamin Antell

Som nummer två efterlyser Han vår kärlek till grannarna, våra nästa. Älskar vi verkligen människorna omkring oss? Upp-muntrar vi omgivningen ständigt, som Herren ju vill att vi skall göra. Hjälper vi människor omkring oss som har det svårt på olika sätt? Är vi beredda att dela med oss av våra tillgångar, när Herren manar oss? Eller viftar vi bort Honom, som om tankarna kom från vår egen fantasi?

En del grannar tror tyvärr inte på Gud, de är inte ens intresserade. Andra kanske inte behöver hjälp, men det är bra att vara på stand by i fall om :-) Dessutom gäller detta alla människor vi möter. Ibland möter vi änglar utan att veta om det!

Vad säger Guds Ord om Kärleken?

© Benjamin Antell

1 Kor 13
Kärlekens väg
1 Om jag talade både människors och änglars språk men inte hade kärlek,
vore jag endast en ljudande malm eller en skrällande cymbal.*
2 Och om jag ägde profetisk gåva
och kände alla hemligheter
och hade all kunskap,
och om jag hade all tro så att jag kunde flytta berg
men inte hade kärlek,
så vore jag ingenting.
3 Och om jag delade ut allt vad jag ägde
och om jag offrade min kropp till att brännas,*
men inte hade kärlek,
så skulle jag ingenting vinna.

4 Kärleken är tålig och mild,
kärleken avundas inte,
den skryter inte,
den är inte uppblåst,
5 den uppför sig inte illa,
den söker inte sitt,
den brusar inte upp,
den tillräknar inte det onda.
6 Den gläder sig inte över orättfärdigheten
men har sin glädje i sanningen.
7 Den fördrar allting,
den tror allting,
den hoppas allting,
den uthärdar allting.
8 Kärleken upphör aldrig.

Vi bör med andra ord visa andra stor hänsyn om vi verkligen älskar dem.

Det står även i skriften att vi bör tänka högre tankar om andra än om oss själva.

Rom 12:3
Ty i kraft av den nåd som jag har fått säger jag till var och en bland er: ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en.

Vi bör ge eftersom vi själva har fått allt gratis. De som är giriga kommer aldrig att se Himlarna.

© Benjamin Antell

De som lever för Herren syndar inte längre.

Det är klart att vi gör missar på olika sätt, men vi lever inte längre i synd. Synden hörde vår gamla natur till. Jesus gav sitt liv i vårt ställe för våra synder, nu får vi gå fria, tack vare Herrens offer.

1Joh 3:6
Den som förblir i honom syndar inte. Den som syndar har inte sett honom och känner honom inte.

1Joh 5:18
Vi vet att ingen som är född av Gud syndar. Han som är född av Gud bevarar honom, så att den onde inte kan röra honom.

Det är verkligen något stort att glädja sig över. Tänk att Jesus dog i vårt ställe, så att vi skulle kunna få leva i all evighet.

En del säger att det inte vill leva i all evighet.

Dessa är män och kvinnor som inte känner Herren. Den som har mött Jesus på riktigt, längtar efter att få möta Honom så mycket att det värker i korgen.

Herren lät mig en tid få uppleva hur mycket Han älskar oss.

© Benjamin Antell

Jag klarade inte av smärtan, blev tvungen att be Honom vrida ner smärtan en hel del. Blev rädd att mitt hjärta inte skulle klara av pressen, det kändes som om jag var nära att dö.

Gud älskar faktiskt oss och längtar efter oss så pass intensivt att det värker i Hans bröstkorg.

Orsaken till att en del måste gå igenom en hel del elände beror delvis på grundlagarna i andevärlden. Vi har väldigt liten kunskap om dessa lagar eftersom vi umgås alltför lite med Helig Ande, vår Hjälpare. Om vi läser livets manual under lovsång och tillbedjan, kan Helig Ande ge oss andlig kunskap, som vi inte kan få på andra sätt.

Man kan inte vara lat eller självupptagen om man vill gå vidae med Herren.

Vi bör ge Gud mer tid än vi tror att vi har. Vi lever mest efter tidtabeller, vi tror att vi har bråttom hit och dit. Men har vi verkligen det? Nejdå, allt handlar om prioriteringar.

Vi kan och bör kan ställa om våra liv efter Guds klocka, i stället för världens scheman. Detta är väldigt viktigt.

De flesta av oss har fallit i logikens fälla.

© Benjamin Antell

Vi tror att vi måste jobba för att få ihop till mat och hyra med mera. Visst ligger det en sanning i ett sådant antagande, men de flesta av oss skulle i dag kunna leva helt annorlunda liv än vi nu lever. De flesta av oss lever inte för Herren, vi har anpassat våra liv efter världens mönster. De flesta av oss har spårat ur i tron att vi måste göra si och så, bara för att vi inte har levt tillräckligt nära Herren!

Om vi finner Guds plan för våra liv i tid, kommer vi att se att Han kan och tar hand om oss. En del är kallade till att har vardagliga jobb som bagare, svetsare och så vidare, men väldigt många av oss är kallade att jobba i Herrens rike.

När man lever helt för Herren måste man lita på att Han verkligen tar hand om en. Och det gör Han garanterat om man lever i lydnad. Han betalar alltid för det som Han har beställt. Man behöver inte oroa sig för någonting om man lever i Guds vilja. Allt ordnar sig på något sätt då man lever i lydnad.

En del vill inte leva i lydnad på grund av att de har en massa världsliga önskningar som de vill ha uppfyllda.

© Benjamin Antell

1Joh 2:15
Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom.

En del vill ha stora hus, dyra bilar, massor av krims krams. Man glömmer lätt att man inte får ta med sig prylar då man dör. Allt det vi ser omkring oss är förgängligt, allt kommer en vacker dag att brinna, vi får inget med oss. Så varför kämpa och bygga sandslott som kommer att förgå? Varför samla på saker som en dag kommer att brinna?

När man lever för Herre, blir man jättelycklig.

Carola sjunger Pörkenäs © Benjamin Antell

Minns inte när jag var på dåligt humör senast, det verkar vara omöjligt för mig att deppa nuförtiden. Jag bara brinner av inver att få uppdrag från Herren. Det spelar ingen roll vilken typ av uppdrag det är.

En del kan vara otroligt tråkiga (på sätt och vis), men det är ändå underbart att få hjälpa till. Även om jag vet att det finns miljoner som kan ta min plats när som helst.

Gud är en god Fader, Han vill att vi skall få känna oss hjälpamma och duktiga.

Även om Han själv kan göra allt, vill Han i sin kärlek ha med oss på ett hörn, därför att Han älskar oss.

Stirra dig inte blind på omständigheter här på jorden, vi är bara här en liten tid. Det är det eviga livet som är betydelsefullt. Det som händer i den andliga dimensionen är egentligen VERKLIGHETEN.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Vi ses på Facebook!

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. Vi bör ändra vår livsstil som ett tecken på att vi tror. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be Helig Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden. Han kommer dock alltid att vara med oss.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte alls förekommer i Bibeln. Var inte rädd för att låta döpa dig! Man blir oerhört välsignad av dopet, det är jätteviktigt.

Läs Matteus i Nya Testamentet (be om ledning innan du läser)!

Länkar:

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

http://www.xpmedia.com/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Humor:

Robert Gustavsson Tal På Kungens 50-Årsdag


Sverige, Fotograf: Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla , Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer: John Kendall

http://www.vintage-electronics.com/

London: Caroline Antell

Finland: Marléne Antell

Finland: John Lee Antell

Finland: Don-Martin Antell

Australia: Steve Reinthal

Har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför skriver jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället i dag är väldigt ruttet, avkristnat och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en ännu djupare intimt, personlig relation till Gud.

Vi förändras alla (förhoppningsvis :-) under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då som nu, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man kan se förvandligen :-)

Gud välsigne alla som läser!

 

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Ben, the red eyed Terminator of Religion :-)

Om någon av någon anledning vill skicka ett hederligt gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN/Ben Antell, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

Svarar på alla brev, men håll inte andan...

Det löns bäst att maila mig, inte ringa. Min telefon är på tyst läge hela tiden, jag hör med andra ord sällan när det ringer. Kollar dock min mail både här och på Facebook, så ofta som möjligt.

 
 
 
 
Britney Spears
x