BENs tankar 640/27/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Julotta i Österbotten, som sög som en slaskbrunn.

© Benjamin Antell

En vän besökte en Luthersk julotta i Österbotten, prästen som tydligen inte kände Gud för fem cent, predikade direkt mot Jesus lära! Han påstod att det var häderi att be Jesus hela sjuka och utföra under. Vilken jubelåsna!

Matt 10:1 Jesus kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt att driva ut orena andar och att bota alla slags sjukdomar och krämpor.

Hur korkad kan en präst få vara egentligen?!?

© Benjamin Antell

Eftersom jag brukar predika Jesu lära, säger en del präster att jag predikar en ny lära, precis som folk sade om Jesus för 200 år sedan :-)

Mark 1:27 Alla blev förskräckta och frågade varandra: "Vad är detta? En ny lära med sådan makt. Till och med de orena andarna befaller han, och de lyder honom."

Jesus säger tydligt i Bibeln, att vi skall hela de sjuka och till och med väcka upp döda. Jag litar hellre på Guds Ord än på en knäppgök till präst som predikar satans budskap i kyrkan.

Matt 10:8 (Jesus sade) Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge det som gåva.

Dessa "andligt döda" präster har förstört mycket av det Glada Budskapet om frälsning. De har predikat otro, död och religion från sina prediksstolar, så att folk inte vet varken ut eller in längre. Dessutom vill de ge ett sken av att vara heliga, trots att de inte vill veta av Guds kraft.

Många som vi ber för blir förvånade när vi ber i tungor.

© Benjamin Antell

Att be i tungor är något "helt naturligt" som ALLA pånyttfödda Kristna kan göra. Vi har nämligen genom andedopet fått ett "himmelskt bönespråk", som faktiskt är ännu "effektivare" än "vanlig" bön!

När vi ber i tungor, ger vi Helig Ande rätt att be igenom oss.

Varför Han vill använda oss har jag ingen aning om, men sådan är Han, Sanningens Ande. När Han får be igenom oss blir bönen mera effektiv än "vanlig" bön, eftersom det är Han själv som ber.

En del som läser Bibeln slarvigt, inbillar sig allt möjligt, bland annat att "alla" Kristna "inte" kan tala i tungor, bara för att det står att " inte all gör det". Men så är det ju, alla ber "inte" i tungor fast de i själva verket "kan".

En annan sak som en del "till och med" blir skrämda av ibland.

När jag och många andra ber för folk, "rycker" det i oss ibland när "smörjelsen" från Gud slår ner i våra kroppar. Smörjelsen är Guds kraft. En del känner hur den kommer som en våg eller ström ur oss när Gud helar dem på olika sätt.

När Guds kraft faller över mig, kan jag "inte" stå emot den på något sätt!

© Benjamin Antell

En del "andliga barnrumpor" tror att det handlar om "show". Men det har faktiskt "inget" alls med show att göra. Guds smörjelse är så "kraftig" att jag "inte" kan vara stilla när den faller över mig personligen. Visst händer det att jag ibland känner kraften utan att rycka till, men jag har "ingen" kontroll över kraften om och när den faller.

Tossiga prästskrällen! (är arg på dem med helig vrede i dag)

På grund av skamlösa (icke troende) präster och andra galningar vet folk inte längre vad som är "naturligt" inför Gud. Man vet "inget" om tungotal, andar och hänryckning med mera.

En del "så kallade" Kristna är så förblindade och lurade (andligt sett) att de inte förstår sig alls på "andliga saker" över huvudtaget. En del av dem har sorgligt nog aldrig ens blivit "andedöpta"!

De har bara gått i kyrkan en gång i veckan utan att fatta att Gud vill ha en "personlig" gemenskap med dem.

Alla kan bli "andedöpta" efter att de har tagit emot Jesus i sina liv.

Man ber bara om att få bli det under handpåläggning. Vanligtvis lägger de äldste eller några andra "pånyttfödda" Kristna sina händer på de som blivit frälsta och ber att Helig Ande skall komma över dem. Då får de även lära känna "personen" Helig Ande och något helt NYTT börjar hända i deras liv. Man förstår plötsligt Bibeln på ett helt nytt sätt och får andliga nådegåvor. Till exempel gåvan att hela de sjuka med mera.

1 Kor 12:4 Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme.

Nu är Europa till stor del avkristnat mycket på grund av religiösa präster och deras fåniga "människopåfund".

Så går det när en del "leker" präster och Kristna utan att känna Gud personligen, allt far åt Helvetet!

Utan en personlig kontakt med Gud, har vi "inget" att bygga våra liv på. Hedningarna bygger sina liv på teorier. Om de "så kallade" Kristna gör likadant, är de lika förlorade.

"vilda fantasier"

© Benjamin Antell

En del präster ljuger att Gud har instiftat "babydopet". Det finns "inget" belägg för något så befängt i Bibeln.

Somliga präster ljuger och påstår även att alla spädbarn som döps automatiskt blir andedöpta. Detta är bara "vilda fantasier" som inte har någon som helst grund i Bibeln!

Andra ljuger att folk inte få komma till Himmelriket om de inte är begravda på kyrkogården. En del påstår att folk inte får komma till Himmelen om de äter kött på fredag! Andra åter påstår att man inte får komma till Himmelen om man inte är konfirmerad. Detta är bara bullshit (skitsnack) och handlar om religion.

En Luthersk präst som jag diskuterade med är så otroligt blind och religiös att han tror att "ingen" utanför kyrkobyggnaden kan bli frälst. Han påstår att endast "Lutheraner" kommer till Himmelen, snacka om knäppgök. Han predikar att ordet "kyrka" (som byggnad) förekommer i nya testamentets grundtext, men det gör det inte. "kyrka" i Nya Testamentet handlar alltid om människor "aldrig" om fysiska byggnader.

Religionen är som en Python orm som sakta men säkert stryper livet ur sina offer.

© Benjamin Antell

Ingen kan komma till Himmelen på sina egna gärningar! Det eviga livet är en "gåva" som bara Jesus kan ge dig. Det enda du behöver göra för att få den är att "ta emot den". Svårare än så är det inte. (kolla bönen under stycket om du vill bli frälst).

Samfund eller kyrkor.

Det spelar "ingen" roll för Gud vilket samfund du hör till, samfund är endast mänskliga påhitt (dumheter). Som sådana är de helt betydelselösa för frälsningen.

En del tror att Luther var Gud :-(

Han var bara en av stollarna (stollar e vi allihopa) i Guds hage. Killen var Kristen men han var även antisemit, sådant gillar inte Gud. Om vi inte välsignar Israel ligger vi risigt till.

1 Mos 12:3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig (Israel) och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.

Vi bör aldrig dyrka någon annan än Skaparen, Jesus och Helig Ande. Dessa tre som är en och samme Gud, återfinns inte i andra trosriktningar än i Kristendomen! Låt dig inte luras.

Pånyttfödd = en som har tagit emot Jesus i sitt liv.

Den Kristna tron är dock ingen religion, den handlar enbart om en personlig relation med Skaparen. Utan Jesus hade ingen av oss blivit frälst! Vi (de pånyttfödda) umgås med Gud på riktigt, lika normalt som vi umgås med våra grannar. Detta är möjligt tack vare Jesus och Helig Ande som leder oss i allt vi gör.

Det finns inget liv i religion eller ritualer!

Gud vill ha en "personlig relation" med oss var och en! Han vill INTE ha ritualer.

Ingen blir Kristen av att bara gå i kyrkan!

Då skulle ju även folk som besöker McDonalds bli hamburgare!!!

Man kan inte ha en "personlig relation" med någon "annan" Gud än Jesus. Alla andra är bara onda andar. De är alla dömda till undergång på grund av att de en gång gjorde myteri tillsammans med satan.

Inte blir man frälst heller, bara för att man inte röker, går på dans eller försöker vara en bra människa :-)

Allt handlar om "Jesu nåd", det "eviga livet" är en present som vi får av Jesus utan förbehåll.

En del ser på Bibeln som en lagbok, du får inte göra si, eller så! Detta är "helgalet". När man lär känna Jesus vill man lyda Hans Ord eftersom man "älskar" Honom. Inte gör man det för att man är rädd eller något annat fånigt.

Det är ju helt naturligt att man underordnar sig den Herre man har lär sig att älska, på grund av vad Han har gjort för en. Jesus gav sitt liv för oss var och en, så att vi skulle få audiens hos Fadern samt evigt liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar 639/22/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Tack för er förbön, jag mår bättre nu.

Kan ni be för min mor, hon är på hospitalet och mår dåligt. Hon är ganska gammal, så det kan hända att hon får resa den sista resan så småningom.

Hon jobbade på fritiden som söndagsskollärarinna i Tjärdalen, Finland, Sverige och Australien tidigare. Nu är hon gammal och pensionerad. Min bön är att hon skall få fara hem i frid när tiden är inne.

Blev välsignad av att se dessa videos:

Pt.1 God Lands in Disneyland!!! (Part 1 of 4) Healing Revival

Voss, Norway Miracle

Hannah Ford - Overcoming Life and Death

Todd White - Healing on the Streets

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar 638/20/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Det är inte bara julens klockor som klämtar!

© Benjamin Antell

Krashade med min Honda Low Rider härom natten. Bilen är troligtvis totalförstörd. Det var halt som en ål i solrosolja på vägen.

Tyvärr glömde jag att släppa ratten när crashen var ett faktum. Chockvågen slog hårt igenom hela kroppen, så nu känner jag mig som om 66 kameler har gallopperat över mig åtföljda av en full älg med släpvagn.

Rallyförare.

© Benjamin Antell

Om du någonsin märker att du kommer att crascha, kom ihåg att släppa ratten och dra benen mot dig. Detta vet alla rallyförare, men tyvärr brukar inte vanligt folk förstå detta.

Kommer "kanske" inte att vara på nätet på ett par dagar eller så. Det värker i hela kroppen och jag mår inte bra. Fick hjärnskakning av smällen. Är dock lika lycklig nu som före crashen. Mina tankar är hela tiden hos Herren, världen har ingen dragningskraft längre och det känns skönt.

Besökte aldrig någon läkare.

Helikoptern, © Marléne Antell

Har bara negativa upplevelser av läkarbesök, eftersom de har skadat mig mer än de har hjälpt mig (i Vasa). Nu får Gud vara min enda läkare :-) Är inte ett dugg rädd för döden heller, det kvittar, ske Guds vilja!

Naturligtvis hoppas jag få göra nån nytta i Guds rike innan man matar maskarna med mig. Det är så kul att be med folk och få se helanden på löpande band! Livet är allt spännande när Gud får bestämma.

"Röding" © Benjamin Antell

God Jul på er allesammans!

P.S. Kolla Todd White på youtube om ni vill se under.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan sträcken: 17/December/ AA 2009 Wartzor

Tyskt parti vill stoppa
minareter i hela EU

Det tyska populistpartiet Pro NRW drar nu igång en kampanj för att få minaret- och moskébyggen förbjudna i hela Europa. Det är folkomröstningen i Schweiz som inspirerat det tyska högerpartiet att satsa på en kampanj i frågan.

Det är fint att man stoppar utbyggandet av Islam i Europa, men det är antagligen för sent...

Vem orkar lyssna på skäggiga gubbar i bönetorn som står och skriker ut böner stup i kvarten till ökendemonen Allah?

Tror inte att folk som är "för" bönetornen har tänkt på vilket störande malande oljud de förorsakar. Om folk gnäller om vinkraftverk, då borde de ju bli helgalna av minareter!

Dessutom hör inte Allah eller andra onda andar hemma i ett Kristet land!


BENs tankar 637/16/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Heltidskristen!

© Benjamin Antell

En del av oss är Kristna på heltid, andra är bara Kristna på deltid. Gud vill inte ha deltidskristna, Han kallar dem för varken varma eller kalla och blir spyfärdig av blotta tanken på dem.

Tyvärr var jag på grund av rädsla en "deltidskristen" ett tag.

I trängda lägen kunde jag ibland dra mig undan, på grund av att jag inte hade alla svaren. Naturligtvis har ingen av oss ALLA svar, men vi behöver inte gömma oss för det :-)

Av någon konstig anledning kände jag mig säkrare, då jag stod på scen inför flere tusen människor med min gitarr. Ibland vittnade jag mellan låtarna, som i sig själva handlade om Gud. Tyvärr var jag den ende som var troende i Ben Antell Band.

Om jag åker ut på turné med BAB igen, vill jag ha Kristna musiker bakom mig, eftersom smörjelsen är starkare då.

Desto närmare vi kommer Helig Ande, desto närmare får vi till svaren.

Personligen blev jag tvungen att be Gud ta bort min blyghet. Han gjorde det! Plötsligt var den borta, det känns fantastiskt. Hade dragits med den största delen av mitt liv.

Det är väldigt vanligt att musiker dränker sin osäkerhet i alkohol och droger, innan de gå upp på scen. Det behöver inte vi Kristna göra, Gud fyller oss med sitt levande vatten i stället. Sedan får vi bara stänka omkring oss av det goda :-)

Gud vill ha Heltidskristna!

© Benjamin Antell

Han vill att vi tillbringar vår dag med Honom, inte bara söndagsmötet. Vi bör vara samma människor hela tiden, inte leka helgon i kyrkan och fan på fritiden. Han vill att vi skall vara oaser på jobbet, så att de icke-troende kan komma till oss och dricka av livets vatten.

Därför bör vi be Helig Ande att fylla oss så att vi kan flöda över. Om vi inte har livets vatten inom oss, har vi inget att bjuda när någon törstande kommer.

Nu finns det en del som inte fattar vad "livets vatten" är.

© Benjamin Antell

Livets vatten är en symbolisk bild av det verkliga livet som vi har fått tack vare Jesus. Han är livets vatten. När vi möter Jesus, introducerar Han oss för personen Helig Ande. Han fyller oss i sin tur med "kraft" som kallas "smörjelse", den är lika med liv.

Det är fantastiskt att få del av Helig Ande.

Det går inte att förklara hur Han är egentligen, det finns inte ord. Han är mild och kärleksfull, Han leder oss i allt vi företar oss OM vi ber Honom. Han är vår lärare och mentor i evighet! Han kommer aldrig att lämna oss, det har vi Guds Ord på!

Det mesta som jag vet, har Han lärt mig.

Ett par gånger frågade jag Gud om jag skulle kunna få åka till olika väckelserörelser och hämta smörjelse. En del gör så när de vill ta genvägar i det andliga livet. Man "kan" nämligen ge smörjelsen vidare.

När jag frågade Gud första gången sade Han "nej", även andra gången sade Han "nej" men så sade Han: "kom direkt till mig i stället". Sedan började smörjelsen falla över mig då jag bad för folk. Visserligen har det varit så sedan jag blev frälst, men nu var smörjelsen plötsligt, mycket starkare. Efter en tid började smörjelsen falla även då jag inte bad. Nu faller den mest hela tiden.

En del människor fattar inte varför jag "rycker till" ibland på olika sätt.

© Benjamin Antell

En del tror att jag har nåt fel :-) Vi har kommit så långt ifrån evangelium att dessa tecken har blivit främmande för de flesta av oss, till och med i kyrkorna!

När Guds kraft slår ner i mig, ryker jag ofta till. Ibland trillar jag nästan ur stolen när kraften plötsligt kommer på. Ibland vet jag 10 sekunder innan den kommer, men det finns inget jag kan göra för att mildra nedslaget :-) Ibland stöter jag ur mig "uh" när kraften kommer. Om jag stänger munnen hörs det lika bra men låter då mera som hicka :-)

Vet av erfarenhet att jag "skulle kunna" avböja det hela, som jag gjorde 1976... Det tog 33 år innan Gud vred på "extra stark smörjelse" igen, så jag kommer inte att tacka nej denna gång.

När jag var nyfrälst fattade jag inte vad som hände, jag visste inte ens att kraften hette smörjelse och att jag fick den för att ge den vidare.

Att "ge" är en STOR hemlighet, det är nämligen då som man själv får mera smörjelse!

Shaking Stevens © Benjamin Antell

När vi ber för folk, helar dem från sjukdom och annat i Jesus namn, blir vi själva välsignade. Allt är i princip en cirkel.

Använd den kraft du har i Jesus, be för folk med hand-påläggning om du är pånyttfödd (frälst och andedöpt). Man behöver inte vara rädd för att lägga händerna på folk och be! En del säger att man skall vara försiktig. Men att vara försiktig har de tagit från ett bibelställe där man välsignade de som skulle tjäna i församlingen, som äldste osv.

1 Tim 5:22 Ha inte för bråttom med att lägga händerna på någon och gör dig inte delaktig i andras synder. Håll dig själv ren.

Bibelstället ovan har inget att göra med personlig förbön!

Om du ber om förbön, bör du dock se efter "vem" som ber för dig!

Animation © Benjamin Antell

Det bör vara en helöverlåten, pånyttfödd Kristen människa. Det finns kostiga typer som påstår att de har kontakt med Gud, fast de inte har det. Om en sådan ber för dig (om du ännu inte är frälst) kan det få allvarliga konsekvenser eftersom de ofta bär på konstiga krafter. Se därför helst till att du får förbön i en levande församling där folk verkligen älskar både Gud och andra.

Om någon tilltalar dig, eller andra, på ett nedlåtande sätt bör du leta vidare.

Om inte kärleken styr oss, blir vår tro vanligtvis lagisk (baserad på religiösa ceremonier med mera i den flaska tron att gärningar skall frälsa). En sådan tro är inget att ha.

1 Timoteus 6:3-5 Om någon ger en falsk undervisning och inte håller sig till vår Herre Jesu Kristi sunda ord och till den lära som hör till gudsfruktan, så är han högmodig och begriper ingenting. Han har bara en sjuklig lust att diskutera och strida om ord. Sådant väcker avund, kiv, smädelser och misstankar och leder till ständiga tvister mellan människor som är fördärvade i sitt sinne och har vänt sig bort från sanningen, och som menar att gudsfruktan är en god affär.

Vi är alla frälsta av nåd och inget annat. Vi är inte frälsta beroende på "hur bra vi är". Ingen annan än Gud är bra, men det är förstås bra att vi jobbar på att bli bättre :-)

Kristna som ser ner på andra är synnerligen omogna, sådana bör man ej ha något att göra med. Naturligtvis skall vi be för dem. Alla människor har problem av olika slag, vi mognar ju så länge vi lever, från vaggan till graven. Den som tror att han har mognat färdigt har dock en skruv lös :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar 636/14/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Iiik, nu säljer man ut kyrkorna i Sverige!

Laihia Kyrka © Benjamin Antell

Pingstkyrkan i Karlshamn såld, kyrka i centrala Malmö blir köpcentrum, Härnösands stift tar 2 kyrkor ur bruk, Herrskogs Missionsförsamling i Ångermanland har ågrat sig och ger upp... Listan är lång. Kolla Dagen.se

Tänk att Sverige har blivit så pass avkristnat. I och för sig är det inte konstigt eftersom den "personliga gemenskapen med Gud" ersattes med "religion" i många församlingar och kyrkor.

Religion är bara skit (rent ut sagt).

Ingen "behöver" religion, dessutom är religion tråkig speciellt för tänkande människor.

En del Lutheraner kallar mig för sekterist, bara för att jag anser att vi bör vara Bibeltrogna och strunta i "religion". En del av dem påstår att en personlig upplevelse av Gud inte är något att ha! Detta tycker jag är huvudlöst...

Utan min personliga upplevelse skulle inte jag vara Kristen över huvudtaget.

Chief Inspector © Benjamin Antell

Orsaken är den att jag fortfarande nu, som 1975 är en tänkande människa. Vill inte vara styrd av mänskliga påbud och ceremonier. Gud avskyr mänskliga ceremonier, det säger Han själv i sitt ord!

Amos 5:21 Jag hatar era fester, jag föraktar dem, jag tål inte era högtider.

Då jag sökte Gud, visste jag egentligen inte riktigt vad jag var ute efter, förutom att jag ville ha en verklig "kontakt" och ingen "teori" att basera mitt liv på. Detta gav Gud mig, då jag chockad fick träffa den Hellige Ande. Han har varit min bästa mentor i livet och leder mig dag för dag, när jag söker Hans vishet.

En del icketroende människor inbillar sig att min tro är som deras, en simpel idé.

Frimurar Troll © Benjamin Antell

Så är det definitivt inte. Gud är verkligen min vän, Han kallar oss vänner i Sitt Ord (vi som lyder Honom för att Jesus har frälst oss).

Så länge som Gud håller sitt Ord, kommer jag att vara Hans springpojke. Tänk att Han vill använda oss arma stackare! Livet är jättespännande om man håller sig nära Gud.

Kan inte vänja mig vid att se sjuka bli friska under förbön, det går bara inte. Det är lika häftigt varje gång!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan sträcken:

Dagen.se: Adiba skulle mördas för att hon konverterat
Knivskars av en okänd man utanför sin kyrka - ändå utvisas hon från Sverige


Mellan sträcken:

150.000 människor kommer att dö i dag!

-Hur många räddade du livet på, genom att berätta om Jesus?


BENs tankar 635/12/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Nikolaiterna tar över kyrkan!

© Benjamin Antell

Vilka är Nikolaiterna? Det står om dem i Uppenbarelseboken.

Uppenbarelseboken 2:1-7 Skriv till församlingens ängel i Efesus: Så säger han som håller de sju stjärnorna i sin högra hand, han som går omkring bland de sju ljusstakarna av guld: Jag känner dina gärningar, ditt arbete och din uthållighet, och jag vet att du inte kan tåla onda människor. Du har prövat dem som kallar sig apostlar men inte är det, och du har funnit att de är lögnare. Ja, du är uthållig, och du har uthärdat mycket för mitt namns skull och har inte tröttnat. Men det har jag emot dig, att du har övergett din första kärlek. Tänk därför på varifrån du har fallit, och omvänd dig och gör dina första gärningar. Annars, om du inte omvänder dig, skall jag komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats. Men det berömmer jag dig för, att du hatar nikolaiternas gärningar, som också jag hatar. Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna. Åt den som segrar skall jag ge att äta av livets träd, som står i Guds paradis.

Nikolaiterna är de "liberala" som just nu tillåter all slags synd i Folkkyrkan, som somliga kallar Statskyrkan eller Lutherska kyrkan. Det finns tyvärr även andra kyrkor som naggar Guds Ord i kanterna.

Man struntar i Guds Bud och hänger sig åt människors viljor i stallet för Guds vilja! Man böjer sig med andra ord för synden och ursäktar den. Ibland påstår man även att synd inte är synd!

Vi lever nu på 2000-talet och därför måste vi strunta i Gud och skriva om Bibeln enligt vårt eget sinne?

Så kan vi hänge oss åt den synd som man bland annat sysslade med i Sodom och Gomorra! Samma gamla, "omoderna" synd som då, porr & trolldom (olydnad) i alla former med andra ord.

TIMES ONLINE NEWS

En väldigt aktuell artikel om Sodom och Gomorra!

Två brittiska forskare har på sin fritid funnit att det faktiskt regnade eld över det område där de två städerna sägs ha funnits! Man hittade en summerisk väderkarta, som klart visade vilken dag, månad och år som katastrofen hände. Den orsakades av en meteor som slog ner i alperna. "Regnet av eld" uppstod i chockvågen efter nedslaget. Allt hände precis som det står i Bibeln!

Länk, Times Online: Clay tablet identified as asteroid that destroyed Sodom and Gomorrah

1 Mos 19:23-25 Solen hade gått upp över jorden när Lot kom till Soar. Då lät HERREN svavel och eld regna ner från himlen, från HERREN, över Sodom och Gomorra. Han omstörtade dessa städer med hela slätten och alla dem som bodde i städerna och det som växte på marken.

Jer 23:14 Och hos Jerusalems profeter har jag sett förskräckliga ting. De begår äktenskapsbrott och ljuger, de uppmuntrar dem som gör ont så att ingen skall vända om från sin ondska. De är alla för mig som Sodom och stadens invånare som Gomorras.

Sef 2:9 Därför, så sant jag lever, säger HERREN Sebaot, Israels Gud: Moab skall bli som Sodom och Ammons barn som Gomorra, ett tillhåll för nässlor och en saltgrop, en ödemark till evig tid. Kvarlevan av mitt folk skall plundra dem, ja, återstoden av mitt folk skall få dem till arvedel.

Photo © Steve Reinthal

Vi idiotförklarar med andra ord Gud, alltings skapare!

Skulle inte Han veta vad Han dikterade till profeterna? Visste verkligen inte Gud att vi skulle komma att vara samma idioter år 2000 som de var för 3000 år sedan?

;-)

Människor var inte mera korkade när Bibeln skrevs!

© Benjamin Antell

Killen som skrev ner historien om asteroiden och beräknade förloppet, var ju smartare än de flesta i dagens samhälle!

Att folk var mera korkade på Jesu tid är ett löjligt antagande, som folk gör på grund av okunskap! Det verkar faktiskt som om vi är "mera" korkade nu än tidigare. Trots alla datorer, ipodar och böcker.

"Ifall" vi var smarta skulle vi ta lärdom av det som hänt tidigare! Men vem gör det? Väldigt få av oss...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan raderna:

När vi möter Herren behöver vi för "en tid" lägga av med det vi höll på med och läsa Guds Ord i stället. Detta behöver vi göra så att vi kan mogna andligt sett.

Naturligtvis kan vi vittna om vad Herren har gjort i våra liv, men vi kan inte bli lärare! För att bli lärare behöver vi en kallelse men även mogna för vår kallelse. Det är farligt att leka lärare om man inte vet vad man talar om.

Vi är alla ansvariga för våra egna liv, men en lärare blir dessutom ansvarig för andra!

Här är en fin videolänk som handlar om mognandet:

Caleb Quaye

Trots att jag har varit en Kristen i mer än 30 år, har jag nu haft en paus från skapandet i 2-3 år. Herren håller på att lära mig massor av nya saker och livet är spännande. Saknar inte ens konsten och musiken som jag tidigare inte kunde leva utan :-)

När jag blev frälst, fördjupade jag mig i Bibeln (Gud Ord). Först sju år senare kände jag mig som musiker, mogen att ge ut min första skiva!


BENs tankar 634/10/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Många är ensamma under Julhelgen!

© Benjamin Antell

Vad kan du göra för att hjälpa dem? Vad kan jag göra? Vänldigt tycks bjuda hem ensamma människor, det är ju inte "bekvämt" direkt :-)

Personligen vet jag inte alls vad som kommer att hända hemma hos oss (som vanligt). Julen kommer vanligtvis väldigt "plötsligt". Brukar inte alls hinna med. Handlar vanligtvis julklappar på julafton just innan stängningsdags i sista minuten.

Många gånger hinner jag inte ens få i väg julkorten.

Egentligen borde man väl ta det mera piano och tänka efter vad julen egentligen betyder. En marängtåta med vispgrädde och bananer i, brukar jag ibland minnas att svänga ihop till Jesu födelsedag.

En del torrbollar och gnällspikar brukar anmärka att ingen vet exakt vilken dag Jesus föddes på. Vad spelar det för roll? Det är ju tanken som räknas! En tårta är ett enkelt sätt att påminna folk om vad julen handlar om.

Tänk att Gud älskar oss alla så mycket att Han lät sig plågas på Golgata för vår skull! Han behövde ju inte göra det, ändå gick Jesus i döden för vår skull! För att vi skulle få evigt liv och bli förlåtna våra synder (vår olydnad).

Kristusfober!

© Benjamin Antell

Nu gnäller vissa ateistiska författare och andra Kristusfober om att vi inte skall få ha Kristna julfester och bön i skolorna längre.

De vill FÖRBJUDA folk att fira Jesu födelsedag med mera, på officiella platser! Ingen religionsfrihet längre! De vill att den lilla ateistklicken skall få styra och bestämma över våra liv.

Vad är det för vits att fira Jul om inte Jesus finns med i bilden, då blir det ju bara en kapitalistisk orgie, som allt annat.

© Benjamin Antell

Dessutom har Gud "välsignat" Norden något i hästväg eftersom våra länder har varit Kristna länder. Vi har trots allt respekterat Skaparen och "försökt" leva enligt Guds Ord.

Vad händer om vi avkristnar våra länder fullständigt?

Knappast kommer Gud att hålla kvar sin beskyddande hand över oss. Vi kan ju se hur ruttet icke Kristna länder har det. Man behöver ju inte vara något geni för att se skillnaden!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan raderna.

På tisdag December 08, predikar jag i Vörå Frikyrka (cirka 40 km norr om Vasa) och ber för alla som vill ha förbön.

Även pastor Magnus Mikander eller någon annan kan be för de som vill ha förbön. Det spelar ingen roll vilka problem eller sjukdomar du har, Gud kan fixa allt. Vi har sett en hel del under redan och flere lär det bli.

Mötet börjar klockan 19.00, välkommen!


BENs tankar 633/06/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Uppdaterad.

 

Peace,

Hittade en artikel på tidningen Dagen i Sverige. Intervjun gjordes då jag var i Sverige och predikade två dagar i Bergskyrkan i Hässelby, Stockholm i våras.

Tidningen Dagen, Sverige. Söndag 6 december 2009

DAGEN.SE

Klicka länken: ”Nu är det Gud som gäller, på heltid”

Länken fungerade för en stund sedan (den fungerar ibland), men man måste tydligen vara prenumerant för att kunna läsa historien :-(

Foto © Norlén.

Finske Ben Antell lade sin brokiga karriär åt sidan - nu är det predikan, bön och lovsång som fyller hela hans liv

Textstorlek | Publicerad: 2009-09-03 03:00 | Uppdaterad: 2009-09-03 11:36

Jag bodde i Stockholm 1975-80.

Har saknat staden enormt sedan 1982. Vet inte riktigt varför men jag älskar Stockholm och svenskarna!

Som nyfrälst 21-åring. 1975 flyttade jag till Stockholm och jobbade på Förlaget EvangelistenLuntmakargatan, Stanley Sjöbergs bror, Kjell Sjöberg (sedermera min pastor) startade "Förebedjare för Sverige" där och jag fick vara med. Under tiden bodde jag i det centrala och natursköna Enskede vid Skogskyrkogården. Undrar vart min vänlige granne Iréne försvann, hon gifte sig och jag minns inte vilket efternamn hon fick...

Märkte en dag att jag inte hade "full kontroll" över tecknandet. Då bad jag "Gud" om hjälp :-)

Det knackade på dörren, där stod ett gäng blivande teckningslärare/ konststuderande från Konstfack. De sade “hej, vi känner Calle (Åkesson), får vi bo hos dig”?. “ok” sade jag... Calle är en skicklig designer/konstnär som ibland hjälpte till på Förlaget Evangelisten.

Killarna hette Thomas Hultman, Ingvar Sjöberg, Max Book den fjärde hette Yngve Gustavsson, som tränade styrketräning och blev världsmästare i sin klass, han stack hem till Norrland relativt snabbt.

Eftersom jag bara hade en etta, drog Max och Yngve vidare. Senare blev dock den sympatiske Max och jag goda vänner, han är en av Sveriges bästa konstnärer och bakar väldigt gott bröd!

Tack vare bönesvaret: “killarna från Konstfack” och Calle, blev jag skicklig på att teckna, och förblev deras försöks-abborre så länge de bodde hos mig. Det visade sig att min materialkunskap var det som saknades. Tack skall ni ha grabbar! Herren får tack varje dag :-)

Efter Evangelisten jobbade jag på Hotell Gamla StanLilla Nygatan i cirka ett års tid som "tecknande" nattportier. Chefen där var konstintresserad och jag höll på med en serie blyertsteckningar och laveringar, vilka jag senare ställde ut på Gallerie SveabrunnSveavägen.

Utbildningsradion, UR gjorde i samma veva ett TV program som hette "Finsk i Sverige" där jag fick medverka i cirka en halv timme och visa min kost samt läsa upp någon dikt. Christer Strömvall var producent. Programmet sändes otaliga gånger i repris, även i Finlands TV!

En kul grej med hotellet var att där bodde många fina musiker medan de spelade in skivor i Stockholm. Pugh Rogefelt, Peps Blodsband samt Jukka Tolonen med flere. Även europeiska klassiska musiker brukade bo där.

Gummessons FörlagTegnérgatan blev nästa anhalt. Där designade jag skivomslag & bokomslag samt skötte marknadsföringen åt Arthur Eriksson, Börje Ring, Tomas Boström, Christina Gunnardo, Peter Sandvall och Lars Mörlid, Orkestern Salt, Arne Domnérus, "Rosa Rosarum" åt Bo Ohlgen, Gunnar Hahn och Bo Setterlind med flere.

Tiden på Gummessons var intressant, jag fick möta många fina musiker och konstnärer. Vi anlitade killar som den fenomenale gitarristen Janne Schaffer med flere till våra skivinspelningar.

Fattar fortfarande inte riktigt hur jag kom mig för att flytta tillbaks till Finland, livet är allt märkligt ibland.

För ett par år sedan sade dock Gud till mig att sluta drömma om "andra länder", Han vill tydligen att jag skall bo i Finland. Hoppas att det inte är "för evigt". Finland är så vansinnigt litet och händelselöst land, åtmistone tills nu...

Som tur är hade jag en mycket god och snäll vän som brukade be mig komma och hälsa på i Stockholm tidigare. Det brukade ge mig kraft att fortsätta bo i Finland ett år i gången :-)

Nu skickar Herren mig (som tur är) till olika länder för att predika ibland. Älskar att resa, det är otroligt kul att få vittna och be med och för folk över allt. Min senaste resa var till London, England.

Reste med Flotta Lauros fartyg "Sydney" från Genova, Italien till Australien.

Som liten gick jag i skola både i Kungsgården, Sverige (klass 1&2), Trelleborg, Skåne (klass 3), Australien (klass 3-4-5) "Down Under" och senare Tjörnarp, Skåne (klass 6) och slutligen även i Finland (klass 7, FKF och Handelsinstitutet, Köpmannaläroverket, Helsingfors, reklam linjen).

Ville egentligen studera konst på Ateneum, men mina föräldrar sade att det inte ligger några pengar i konst och skickade mig till "Köpis".

H.F. Antell, målning av Axel Gallén Kallela 1886.

Ganska lustig inte minst då Medicine Herman Frithiof Antell (liknade farsan väldigt mycket) var en av mina släktingar (Antells fantastiska samling på Atenéum och Nationalmuséet med flere, innehåller verk av bl.a. van Gogh, Gauguin, Cézanne och Edvard Munch), han samlade även mynt. Killen var rik som ett troll och testamenterade allt som han inte hade donerat till Sverige, till finska staten :-) Han ligger begraven I Gamla Vasa.

Hoppas verkligen att Frithiof fann Gud innan han kastade in skidorna.

Pengar är värdelösa i Himmelen och det är väldigt svårt för de rika att få se Himmelriket!

Lukas 18:24-27 Jesus såg att han var bedrövad och sade: "Hur svårt är det inte för dem som är rika att komma in i Guds rike. Det är lättare för en kamel att komma igenom ett synålsöga än för en rik att komma in i Guds rike." De som hörde detta frågade: "Vem kan då bli frälst?" Han svarade: "Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.

P.S. I hebreiskan talas det aldrig om Himmeriket i singular form, ordet borde stå i pluralform! Det talas alltid om Himmlarna i hebreiskan!

Gick i nästan 20 skolor under min uppväxttid.

Kungsgården, Sverige, Trelleborg, Sverige, Bonegilla, Australien, Unanderra, Port Kembla, Australien, Wollongong, Australien, Grace Range, Australien, Tingalpa, Australien Belmont, Australien, Camp Hill, Australien, Tjörnarp, Sverige, Smedsby, Finland, Veikars, Finland, Helisingfors, Finland m.fl.

Varje gång jag hade fått nya vänner flyttade vi. Det kändes inte kul då, men så fick jag ju se en hel del av världen per fartyg på köpet, efterom vi gjorde ett helt varv runt jordklotet.

Fartyget vi återvände med via Panama Kanalen till South hampton, U.K. hette Chandris lines - R.M.S Australis, före detta S.S. America. Eftersom vi åkte via Suez Kanalen till Australien, blev det "full cirkel" då vi återvände via Bilboa, Panama.

Det var minsann en spännande resa all things considered.


Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


BENs tankar 632/05/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Att "tro" betyder "att lita på och att lyda".

Painting © Benjamin Antell

Hur många lyder Herrens Ord? Lyder du? Man kan inte växa som Kristen om man är olydig Gud!

På tisdag predikar jag i Vörå Frikyrka (cirka 40 km norr om Vasa) och ber för alla som vill ha förbön.

Även pastor Magnus Mikander ber för de som vill ha förbön. Det spelar ingen roll vilka problen eller sjukdomar du har, Gud kan fixa allt. Vi har sett en hel del under redan och flere lär det bli.

Just nu har jag "ingen aning" om vad Gud vill att jag skall säga på tisdag.

Foto © Benjamin Antell

Min förra predikan kom i sista minuten. Egentligen är det ganska spännande att vara annonserad i tidningen utan att veta vad man skall säga. Dessutom har är jag ganska "färsk" som perdikant. Känner inte för att säga någonting alls om det inte kommer från Herren. Vi får se hur det går :-)

Magnus och jag brukar spela litet lovsånger innan Ordet predikas. Det är ju så att lovsången öppnar Himmelrikets portar så att smörjelsen (kraften) kan flöda fritt.

Är du döpt som vuxen?

© Benjamin Antell

Om du inte har blivit döpt som vuxen, kan du tala med mig eller pastorn om saken.

Döpte en kille i ett badkar för några dagar sedan, och I somras döpte jag en annan kille i ett sandtag. Det spelar ingen roll var när och hur man blir döpt. Viktigt är det dock, eftersom man då föds på nytt i andlig bemärkelse.

I Vörå Frikyrka finns det en dopgrav, vilken även den kan användas för dop. Man blir aldrig för gammal för dopet! När man har kommit till tro bör man låta döpa sig, precis som Jesus gjorde.

Tyvärr är det ju så att en del inte "förstår" att döpa sig som vuxna. Därmed går de miste om den fantastisk välsignelse som dopet innebär. Många går även miste om den Helige Andes gemenskap.

Är du frälst?

Oljemålning © Benjamin Antell

Du kan bli frälst på tisdag om du vill. Vi kan be med dig före, under eller efter mötet (när som helst). Att bli frälst är en skön upplevelse, man får en vanligtvis en övernaturlig frid efteråt. Att bli frälst handlar inte bara om "känslor", det är en mycket djupare upplevelse än så.

Mötet börjar klockan 19.00, välkommen!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan sträcken:

Video: New Testament Baptism by David Pawson


BENs tankar 631/01/December/ AA 2009 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Peace,

Glad December :-)

På middag med min pilot (till vänster), foto © Marléne Antell

Oj vad tiden rinner iväg!

Nu förstår jag "gamlingarna" som yrade om att de inte han med någonting :-) Själv fyller jag 56 i april nästa år. Känner mig som 25 i skallen, men när jag spatserar framför speglar shockas jag vare gång "who's that dude"? tanler jag oftast med hjärtat i halsgropen. Man ser hu ut som roadkill nuförtiden.

Tur att man inte är för fixerad vid utseendet, nu när det finns en plastik kirurg bakom varenda lada (inte bilmärket).

Hur kommer det sig att vi är så snabba att fixa det yttre? En del av oss luktar säkert innombords, som greyhounds lukar i munnen. Apa med andra ord, undrar om 200-årige Darwin har forskat i det också? Här har ni en bild av Darwin:

foto © Benjamin Antell

Darwin var en dyster man med ont i magen, nervös över det faktum att han kanske hade fel i sina teorier. Han hade all orsak, han har lett miljoner människor i fördärvet med sina huvudlösa teorier. Ändå hedras han av ett fåtal envisa religiösa ateist rackare.

© Benjamin Antell

Tyvärr är det så att lögnen växer ju längre man ljuger.

Personligen är jag rädd att många unga kommer att köpa Darwins enkla svar, trots att vetenskapen faktiskt har börjat nonschalera honom i det mesta.

Har aldrig varit gladare än jag är i dag. När jag var nyfrälst trodde jag inte att man kunde bli gladare, nu vet jag bättre.

När vi ber för folk, får vi se alla möjliga och omöjliga under.

Det är märkligt hur många icke troende som ropar "bevisa", "bevisa"! Ändå kommer dessa människor inte till kyrkan för att kolla läget. Ifall de gjorde det, skulle de få se att Jesus lever och att miraklens tid inte är förbi. Narturligtvis händer det inte synliga under på vartenda möte, men de händer rätt ofta.

Det är ju så att det även händer många under i folks inre, sådant som inte ses utåt. Därför besöker jag 3 eller flere möten i veckan, eftersom jag är förebedjare. Det känns så värdefullt när vi får se under i folk. Ber även för folk privat, eftersom Gud vill det.

Det är ingen större vits att söka under i Lutherska kyrkan för där har man sällan förbön.

Där kör man mest med opersonliga böner typ "Fader vår" som Jesus läste upp för de som inte fattar någonting, bara som en fingervisning att så här "kan" man be.

Om du vill uppleva Herren på riktigt bör du helst besöka frikyrkor.

Flyger bäst som flyger helikopter, foto © Marléne Antell

Naturligvis är inte alla av dem bra heller. Leta tills du hittar någon bra!

Det är ju trots allt så, att de flesta som säger sig vara Kristna "inte" är "Kristna" egentligen!

Man är det bara till namnet, men man känner inte Gud personligen. En sådan tro är inget att ha, bara skit, om jag får uttrycka mig krasst.

För att bli Kristen bör man även ändra sin livsstil och lyda Herrens Ord (Nya Testamentet). Att "tro" betyder "att lita på och att lyda". En del tror att det räcker med en bön, men bönen är bara inkörsporten, sedan börjar renoveringen av oss. Restaureringen pågår så länge som vi lever, ingen blir helt klar här på Jorden!

Folk har pippi på att göra religioner och ritualer at allting.

Min favorit chopper, foto © Marléne Antell

Vi behöver verkligen inte fler religioner och ritualer. Vi har ingen nytta av religioner över huvudtaget. Gud vill ha en naturlig och "personlig gemenskap" med oss. Han avskyr faktiskt våra fåniga ritualer och offer som vi fögäves försöker blidka Honom med.

Inte bryr Gud sig om sådant, Han vill ha vår kärlek och vänskap. Han kallar oss faktiskt för "vänner". Han befaller även att vi älskar alla omkring oss, varenda idiot till och med :-)

Joh 15:15 Jag kallar er inte längre tjänare, eftersom tjänaren inte vet vad hans herre gör. Vänner kallar jag er, ty allt vad jag har hört av min Fader har jag låtit er veta.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort BÖN "du" kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad (frälst)!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Efter att du har bett bönen ÄR du Frälst!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Länk: http://www.dagen.se/

Länk: http://bed.nu/

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Länk: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Länk: Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: Länk: http://antell.com/mp3.html


Mellan raderna 29/10:

Länk: Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga


Sverige, Fotograf: Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla , Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London: Caroline Antell

Australia: Steve Reinthal

Har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför skriver jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället i dag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en ännu djupare relation till Gud.

Vi förändras alla (förhoppningsvis :-) under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket då som nu, därför är mina senare writes, kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man kan se förvandligen :-)

Gud välsigne alla som läser!

 

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Ben, the red eyed Terminator of Religion :-)

Om någon av någon anledning vill skicka ett hederligt gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN/Ben Antell, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

Svarar på alla brev, men håll inte andan...

 
 
 
 
Britney Spears
x