BENs tankar, juni 2006 06 30 South Wartzor

 

Peace,

Jag bad Gud idag att få bli en förnyad del av Hans kropp på Jorden.

När jag bedit om detta kom det till mig att om jag är en del av Hans kropp så kan jag inte vara sjuk, för då är det ju inte längre min kropp. Kristus kan ju inte bli sjuk eftersom det inte finns nån fördömelse i varken Honom eller någon av Hans efterföljare.

Vi som tar emot Kung Jesus i våra liv, blir Hans kropp på Jorden. Församlingen här på Jorden är Hans kropp.

Därför bör vi stå emot alla atacker från allt ont, för Jesus vann ju över allt ont då Han gav sitt liv på korset. Använd andens svärd (bibeln) till att kapa alla band till världen, och tag på dig Hans kors (följ Honom) så att du blir fullständigt hel.

Ändå blir inte alla helade under bön, bara en del tills vidare i alla fall. Ingen vet varför...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Jag vet att många inte håller med om detta, men jag har sett det fungera i många människors liv. Vi är alla olika, och vi har olika långt att gå i vår vandring med Gud beroende på vad vi redan har gått igenom. Om du inte blir helad på en gång, så ge inte upp. Gud säger att vi skall tjata på Honom, varför vet jag inte men om Han säger det så...


BENs tankar 2, juni 2006 06 27 South Wartzor

 

Peace,

Ibland undrar jag om tryckfrihet bara gäller icke troende.


Foto © Benjamin Antell, Los Angeles 1988

Med den hetsjakt som pågår på bibeltrogna troende människor som predikar evangeliet, unrar man ju vart det hela är på väg. Åke Green hamnade nästan i fängelse i Sverige 2006!!! (skrev om detta på engelska i Ben's write tidigare) Det är inte över ännu heller...

Läs Åke Greens Predikan här----> X

I Finland har Lutherska andligt döda präster och biskoppar avstängt en präst Markku Koivisto för att han vill följa Jesu läror. Jag tror att det hela bottnar till stor del i avundsjuka, för folket älskar Markku.

Jag trodde (nästan) att vi hade kommit längre än så :-) Men häxjakterna fortsätter in i våra dagar! Är det inte ganska otroligt att små perversa grupper kan sätta ärliga kärleksfulla människor i fängelse, bara för att de är drivna av kärlek i hopp om att rädda själar från undergång??? Det tycker jag i alla fall.

Jag är övertygad om att Gud har dikterat bibeln till apostlarna.

Jag tror inte (som många andra) att ett gäng senila gubbar har suttit och totat ihop bibeln på egen hand.

Jag blev troende på grund av att Gud rörde vid mig rent fysiskt!

Jag hade inte blivit troende om inte Gud hade väckt mig andligt! Jag har aldrig varit intresserad av religion eller filosofi som sådant. Det finns annat skräp man kan kasta bort livet på som är intressantare.

Jag kom till en punkt i livet då jag ville veta, "om det fanns nåt mer". Jag lät döpa mig i en lokal församlig, för det står i bibeln att man måste vara född av ande och vatten om man vill ha evigt liv. Det där med "ande" fattade jag inte då men...

En liten besvikelse blev dopet i vatten, för det hände inget påtagbart med mig :-) Jag beslöt mig i alla fall att gå vidare. Tänkte att det är säkert bäst att åka till nån bibelskola. Hade inten ork att gå nån lång kurs :)

Min kompis hittade en broschyr från Örebro Missionens bibelskola. Det var en 4 veckors kurs för evangelister som skulle draga ut i fält...OK tänkte jag 4 veckor, det är ju passligt. Sagt och gjort vi tog tåget till Åbo bara för att se båten försvinna vid horisonten. Då gick vi på öl. Vi satt och pimplade Karjala III tills bordet började rotera smått, sen gick vi och letade ny båt.

Plötsligt var vi på en båt Silja line nånting...

Törstiga som kameler sökte vi oss till baren. Efter ännu en våt natt var vi i Stockholm, för att leta tåg. När vi kom till Örebro var allt stängt. Vi lade oss på parksofforna vid vallgraven runt ett gammalt slott. När vi vaknade satt polisen och tittade på oss på säkert avstånd, de gissade säker att vi var galna finnar.

När vi kom till bibelskolan, kom det en gubbe som tittade klurigt på oss och frågade "vad gör ni här"? Jag tänkte efter blixtsnabbt vad jag skulle säga, och plötsligt hörde jag mig själv säga "vi har kommit för egen uppbyggelse"... Alverin (som vi senare fick veta att han hette) sade "vänta här". Det gick en stund och en stund till, sen kom farbrorn och sade "OK ni kan stanna". Kul sade jag och pustade ut.

Alverin visade oss ett gammalt hus som vi fick bo gratis i under vistelsen! Det var en massa päronträd utanför huset, och eftersom det var sensommar dignade de med päron. Jag gillar päron , jag blev ett med träden till slut.

Efter 4 veckor hade inga ljus gått upp direkt, fast min polare hade blivit andedöpt och förändrats helt och hållet. Han var en annan människa plötsligt.

Han började predika för mig, men jag hade ju hört allt förut, minst en miljon gånger kändes det som. Så jag blev irriterad och bad honnom hälla käften. Han är en av mina bästa vänner någonsin och jag älskar honom som en bror, men då fick jag fnatt.

Jag gav Gud ett ultimatum i något skede.

Jag vet inte om man kan göra så, men det gjorde jag. Jag sade till Honom att "om det inte händer nånting inom 4 veckor" så drar jag ut till sjöss och super ihjäl mig, för jag var skit-trött (öh) på livet (fast jag bara var 21). Sista kvällen var jag hemma hos några från skolan för att ta farväl.

Just innan jag tänkte sticka, besviken till tusen...började en flicka sjunga på ett afrikanskt språk som hon inte kunde normalt. Sen fick hon uttydningen på svenska den löd ungefär såhär "Det är Herren och Jag är mitt ibland er och Jag utgjuter Min Ande över er".

Då slog det ner en enorm kraft i min kropp. och jag kände inte lägre av stolen som jag satt i! Jag blev skraj för ca. en 10-dels sekund, men det var en så härlig känsla att jag bara blev obeskrivligt lycklig. Det kändes som om jag var omfamnad av Gud, och Hans ande pulserade genom min kropp...det finns inget på jorden som jag kan jämföra kraften med, men det var fantastiskt.

Efter en stund öppnade jag ögonen och till min förvåning hade ljuset slocknat, men när jag stängde ögonen igen var det totalt ljust i skallen 1000W. Jag vet inte hur länge Gud höll mig i sitt grepp, jag förlorade helt koll på tid och rum. Det kändes som om jag låg på rygg i luften som en astronaut vid "take-off" och Guds kraft bara rann konstant igen mig från huvud till fötter.

Detta var min första av många direktkontakter. Man förklarade för mig att det var andedopet. Efter denna upplevese förändrades min personlighet positivt. Och jag blev lycklig för första gången sedan jag var i 6 års åldern!

Jag hade aldrig blivit troende om inte Gud hade skakat om mig rent fysiskt, för jag var som sagt inte intresserad av filosofi.

Jag tycker att präster som inte har en kallelse borde lägga av med sitt larv och byta jobb!

Det finns många biskoppar och präster som inte har nåt andligt liv, och de förpestar tillvaron för många sökande människor. Det går inte att sitta och snacka filosofi med sökande människor, det har ju de ingen nytta av.

Den personliga kontakten med Gud och den Helige Ande är ju det enda som betyder nånting. Detta vet ju inte en andligt död någonting om, spelar ingen roll om han/hon är präst, biskopp, alkoholist, bordtennisspelare eller Påven med den lustiga mössan!

Utan den Helsige Ande är vi blinda och döva för andevälden, som är en paralell verklighet till vår totftiga fysiska verklighet.

Om du vill uppleva Gud skall du be om syndernas förlåtelse i Jesu namn (för vi syndar ju allesammans). Bed sedan att Jesus skall komma och ta över ditt liv.

När man kommer till Gud i Jesu namn så får man audiens till Guds tron! Du står direkt inför Honom och lägger fram dina smärtor.

Du behöver inte lova Gud dittan och dattan, bara tag emot Honom, sen tar Han hand om resten. Bed respektfullt om den Helige Andes ledning i ditt liv. Kom ihåg att varje dag tacka Gud innan du ber om saker. Om du är musikalisk kan du ju sjunga för Gud, ge järnet! Gud gillar speciellt nya lovsånger, skriv sådana om du har förmågan.

Man blir inte fullständigt lycklig innan man låter Gud ta över helt och hållet. Om du gör detta så är du frälst (räddad). Och du har rätt till det eviga livet (livet efter detta).

Bekänn sedan för folk att du har blivit troende. Var inte orolig över vad de säger. Man får höra massor av spydiga kommentarer av folk som inte har prövat Gud.

Det kvittar ju vad folk säger! Det har absolut INGEN betydelse för mig :)

PS. Om du gillar musik med ös, köp denna skiva DEN ÄR KANON BRA!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 1, juni 2006 06 12 South Wartzor

 

Peace,

Humle Festivalen = The devil's Playground :(

Så var det dags igen, Humlefestivalen står inför dörren. I år kommer jag inte att infinna mig. Jag står inte ut med tanken att djävulen har fått en egen plattform där. Jag tycker att det är en stor sorgedag för Humle Festivalen.

Varför i hela friden tar man in pjäser skrivna av icketroende???

Maria Magdala pjäsen förnedrar Kristus. Man drar ner Honom på jorden och antyder att han inte är helig utan en vanlig man med en dold agenda. Hur lågt kan man sjunka??? Dessutom antyder man att Maria från Magdala till en hora, vilket hon knappast var. Allt detta gör man på ett subtilt sätt så att det inte blir för tydligt.

Pjäsen är förståss utformad så att den kittlar öronen på semi intellektuella ursäkta ordet "tölpar". Man lägger ord till bibeln, ord som är inspirerade av den onde.

Det står ju klar och tydligt i bibeln hur det går för folk som lägger till ord som inte hör hemma i evangeliet. Man skall inte lägga till någonting!

Det är ju banalt att tro på djävulen och Helvetet nuförtiden,

men det betyder ju inte att de inte försvinner :) (vilket många tycks hoppas på). När man står inför tronen å darrar, kommer nog "jauhot suuhun" (mjölet i munnen) som finskatalande finnarna brukar säga.

Jag hade tänkt ta med mig icke troende vänner till festivalen,

men det kan man ju inte göra längre! Vad skulle det vara för vits om man gör narr av Jesus och Maria från Magdala (som Jesus befriade från onda andar).

Dessutom Ljuger man och påstår att Maria från Magdala var den första aposteln.

Vilken smörja! Det finns ju inget belägg i bibeln för något så förvrängt! Jag är säker på att Maria roterar i graven (1000 rpm) djupt besviken över att bli svartmålad efter sin död. Författaren påstår även att Maria från Magdala stod Jesus närmast...jag har inte sett nåt sånt i bibeln...

Jag tycker att det är fel att antyda att Maria hade en sexuell dragning till Jesus, det kan ju ingen veta. Det behöver hon ju inte alls ha haft.

I pjäsen "anspelas" det att Jesus och Maria var gifta. Det är en väldigt lömsk pjäs. Jag har läst en hel del intervjuer med författarinnan och skådespelerskan. Man presenterar pjäsen litet olika varje gång, beroende på "vem" man brättar den för. Tjejerna är hala som ålar. Det är svårt att sammanställa en skrivelse om pjäsen på grund av detta.

Jag tycker att pjäsen är helt klart en feministisk boxningsmatch som urartat till någonting mycket mörkt.

Här finns författarens hemsida: http://www.galatea.nu/skantze/davincitot.html

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.