BENs tankar (på svenska) 456/27sept/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Pax Vobiscum,

Nu när jag har fått litet distans till mina skriverier och blivit felciterad här och där, har jag själv lagt märke till att jag skrivit som ett rivjärn många gånger.

Jag tycker själv att jag låter väldigt kall emellanåt. I verkligheten ber jag för alla Kristna samfund, att de skall uppnå enighet i trosfrågor och kunna samarbeta. Som jag tidigare många gånger har nämt, betyder samfund ingenting för Herren, Han ser oss bara som Kristi kropp.

Orsaken till att jag har skrivit hetsigt om Lutherska kyrkan, är den att den har en enorm plattform. Den kunde nå miljoner, ifall de styrande ändrade sin teologi, och tog bort alla människopåfund och katolska idéer. Människor går forlorade för evigt, bara för att de tror på en till stora delar "påhittad" teologi. Det är tragiskt att se människor gå förlorade, bara för att de litar blint på en del präster, som ibland inte har en aning om vad de predikar.

Jag tänker inte räkna upp missarna igen, jag kan bara be, och jag hoppas att så många som möjligt ber med mig, så att folkkyrkan och alla andra mer eller mindre döda kyrkor börjar fungera utifrån Bibeln istället. Om vi inte börjar älska varandra på allvar har vi mindre möjligheter än en snöboll i Helvetet.

Guds ord kommer alltid att stå fast, oavsett om vi ändrar på Hans ord. Bibeln kommer aldrig att bli inaktuell, vi kan inte fila på den för att den skall passa bättre ihop med vår växande synd i världen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, jag avsäger mig all min synd, mina släktförbannelser från mina föräldrars och min frus/mans sida och alla själsliga band. Kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder, alla missar jag har gjort. – Tack för att Jesus dog i mitt ställe på Golgata och uppstod på den tredje dagen. Jag tror att Jesus är uppstånden från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att bära god frukt/själar till ditt rike.

Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det!


BENs tankar (på svenska) 455/22sept/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Pax Vobiscum,

Om man har en gud som man behöver försvara, då är det bäst att byta ut denne snarast möjligt!

Foto © Benjamin Antell

Jag tänker i första hand på de som dödar i sina gudars namn. Vad är för vits att be till livlösa avgudar, som inte ens klarar av att ta hand om sig själva?

Nu finns det en del som säger att de Kristna har dödat i Guds namn. Detta stämmer dock inte! Det var människor som "kallade" sig för Kristna som dödade folk på grund av det demoniska. Om man är född av Guds Ande, om man med andra ord har tagit emot den Helige Ande, då kan man inte syssla med sådant.

Om vi verkligen inte älskar andra, är det lika bra att vi slänger oss i väggen på en gång, för då kan inte Gud använda oss.

"Jag är den Jag är" (Skaparen) är precis motsatsen till alla Österländska avgudar!

Han helar de sjuka, väcker upp döda (över 30 dokumenterade i Lakeland i år) med mera. I jesu namn kan vi be om allt möjligt, det finns inga gränser för vad vi kan göra i Jesu namn. Han sade själv att vi kan göra allt som Han gjorde plus ännu mera!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 455/22sept/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Nu jagar man spöken på TV.

Jag tittade litet på TV en kväll (det var då det). Ett gäng med fullvuxna engelsmän sprang omkring i mörkret på ett slott i Holland, man letade efter spöken (onda andar).

Foto: Ben Antell. En del onda andar kan faktiskt likna denna!

Det känns inte speciellt inspirerande att skriva om onda andar, men eftersom så pass få människor i dagens samhälle känner till dem, händer det att jag känner mig skyldig att dela. Andar (spöken) är inget annat än fallna änglar, som fick kicken från Himmelriket, när satan gjorde uppror...

Där stod "spök-forskarna" i ett mörkt rum med händerna på ett bord, och sade till en ande "we mean you no harm" ("vi vill dig inget ont"). Hur dum kan man bli egentligen? Inte finns det en enda ande på vår jord som är rädd för en icke troende människa. Inte har ju en icke troende någon som helst makt över andar!

Kvinnan som ledde spiritisterna, bönade anden att rucka på bordet "om" han var där i mörkret med dem. I detta fall petade anden till bordet och alla i rummet fylldes av vördnad och beundran...löjligt men sant.

Dessa andar skrattar sig säkert helt fördärvade över oandliga människors omedvetenhet.

Redan innan jag var troende, visste jag att andar fanns. Jag har haft släktingar som har lurats av andarna att hålla på med ockulta dumheter. Som jag säkert har berättat tidigare, är andarnas uppgift att lura folk att kasta bort sin tid på oväsentligheter, som att syssla med det ockulta (och att forska i det Paranormala). Även horoskåp hör till ockultism liksom religioner gör. Gud hatar allt sådant, på grund av att satan står bakom allt ockult och alla sina religioner.

Andarna är redo att göra vad som helst för att få oss bort ifrån Gud. Själva är de livrädda för kristna som har tagit sin tro på allvar och lever rena liv. Vi har nämligen makt över de onda andarna och demonerna genom Jesus Kristus.

Man kan få grymma problem med andar!

Foto  Benjamin Antell666, oljemålning © Benjamin Antell

Onda andar är värdelösa varelser, men de kan verkligen ställa till det för folk. Om vi sysslar med Spiritism i olika former, tar droger (även viss medicin), kan andarna till och med flytta in i vår kropp. Det är då som det verkliga Helvetet börjar för många. Andarna är orsaken till att folk får (vad läkarna kallar) "psykiska" problem. I verkligheten handlar det bara om andars inflytande på människor som har levt utan Gud. Även Kristna som inte lever helt och hållet för Gud, kan få problem med andar! Nu tror en del okunniga att de umgås med "goda andar", men det finns bara en "god" ande på Jorden, och det är den Helige Ande. Man måste ta emot Jesus och genomgå andedopet för att få lära känna denne.

Vi bör absolut inte samtala med onda andar, de ljuger som borstbindare. En ande kan ljuga om vad som helst, eftersom han inte har något samvete.

Några exempel på vad andar ställer till med:

tvångsrörelser (Ticks), epilepsi, mord, självmordstankar, "röster" som säger att man skall göra galna saker även sjukdomar orsakas av andar som kan manipulera vår kropp lite hur som helst. En som tragiskt nog drevs till självmord av "röster" var den begåvade svenske sångaren Ted Gärdestad. Andarna tjatade på honom att han skulle ta livet av sig. Till slut orkade han inte längre. Han hade kunnat bli befriad genom bön. Han fick andar i sig via österländsk meditation. Jag har bett för folk som har hört röster i skallen, efter bönen är rösterna borta! Medicinering får inte rösterna att tystna, den kan dämpa ågesten, men inte mycket mer. Dessutom får man mera problem med andar när man tar anti dep medicin, psykofarmaka. Kraften i Jesu försoning är dock så stark att andarna flyr. Om man vekligen vill plåga andar, kan man sjunga lovsånger till Gud, sånt hatar andarna.

De som tittar på porr brukar få depressioner och känna sig oroliga (det kan man förstås bli av andra orsaker oxo). Andra känner sig otroligt splittrade, andra tror att de är värdelösa, eller att de har gått miste om "sin chans" att bli "någonting" i livet. Det är vanligtvis Hopplöshet som slår ut folk totalt, den anden får folk att känna sig som förlorare, "losers".

Reinkarnation.

Andarna vet allt om oss, eftersom de lever sida vid sida med oss precis som de levde sida vid sida med Hitler och alla möjliga andra knäppgökar genom tiderna. Därför tror många på reinkarnation. Naturligtvis existerar inte reinkarnation (själavandring), den är bara en till av satans lögner. Bara för att en ande vet om hemligheter, som bara du trodde att du visste om, betyder detta inte någonting! Andarna vet ju om nästan allt som händer på Jorden, därför kan de lura den som inte är på sin vakt.

De som tror på reinkarnation, tror att man föds om och om igen på Jorden, ibland som människa ibland som djur. De tror till exempel att man föds som en blomma om man har varit snäll, och som en kackerlacka om man har varit elak. Detta är naturligvis nonsens, som den onde har hittat på.

Den sekund vi slänger skidorna på vinden, hamnar vi antingen i Helvetet (väntrummet), eller i Himmelriket. De som har varit "goda" människor och inte har tagit emot Jesus i sina liv, hamnar i Helvetet med de som inte fattade att be om syndernas förlåtelse. Och de eländiga syndare som har tagit emot Jesus och senare levt rena liv för Jesus, får komma till Himmelriket. Inget orent släpps nämligen in i Himmelriket!

Det finns en sak som andar inte verkar förstå, och det är den Kristnes bön i anden.

Vi som har tagit emot Jesus som vår personlige frälsare, får vanligtvis efter vattendopet, uppleva dopet i Anden. Efter detta får vi vanligtvis ett eget himmelskt språk eller flera! Det ligger en enorm kraft i detta språk, som kallas för "att be i tungor". Att be i Anden är detsamma som att tala i tungor.

Jag känner flere som faktiskt blev andedöpta "innan" de lät döpa sig i vatten, men detta är inte så vanligt!

Det finns religiösa människor som tycker om att debattera om allt möjligt som rör andliga företeelser med mera. De pladdrar på och tror till och med själva att de vet vad de talar om. De ifrågasätter tungotal och allt möjligt andlig, eftersom de själva inte har andliga liv. Man kan nämligen kalla sig själv för "religiös", och ha teorier om allt möjligt. Men om man inte är andedöpt, fattar man inte mycket som har att göra med andliga saker! Teologer är många gånger helt ute och cyklar, eftersom man omöjligt kan studera sig till andedopet, det är något som vi måste uppleva personligen.

Religiösa och andligt döda människor brukar ofta försvara religiösa handlingar (som människor hittat på), som till exempel babydop. Dessa religiösa ritualer kan ofta vara ett stort hinder för en människa att få möta Gud! Det är satan själv som står bakom alla fåniga ritualer, som hindrar oss från att finna Gud. Eftersom många präster inte har en personlig tro, blir det ofta kaos i folks liv, när de inte vet hur de skall möta Gud.

Gång på gång, träffar jag människor som tror att man blir frälst om man har blivit döpt som baby och konfirmerad! Ett babydop är tekniskt sett inget dop över huvudtaget! Dop betyder nedsänkning, inte nedstänkning! Detta är mera skrämmande än demoner, men det är var Lutherska präster lär ut! Jag säger inte att alla gör det, men det är väldigt vanligt. Naturligtvis betyder inte babydopet någonting, eftersom dopet bör handla om ett personligt val! En baby kan ju inte välja, ett statiskt dopp i vatten eller nåt annat har ingen betydelse. Det Bibliska dopet handlar om ett personligt avgörande (val). Man kan ju inte frälsa folk med våld, som många galningar inklusive katolska kyrkan tror. Ingen kan vara din ställföreträdare, vi måste alla personligen själva välja att ta emot Jesus, och att låta döpa oss i tron på Honom. I vattendopet begraver vi vårt gamla syndiga liv (en åtta dagars baby har ju inte haft nåt liv att tala om, eller hur? Det har rena händer!). och vi föds på nytt till ett liv tillsammans med Jesus.

Jag lät döpa mig i havet (av evangelisten Dan Ådahl), med kläderna som jag stod i då jag var en 21 år gammal sökare. Andedöpt blev jag någon månad senare. Vilken häftig upplevelse, att få möta Gud personligen genom den Helige Ande! Det är absolut det bästa som någonsin hänt mig. Och tänk att vi får umgås med Honom dagligen!

Så här står det i Bibeln Apostagärningarna 8:36 –När de nu färdades vägen fram, kom de till ett vatten, och hovmannen sade: "Se, här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt?"

OBS! Följande vers har de "religiösa" klippt bort ur Bibeln!!!

Om du letar i Bibeln ser du att vers 37 fattas...

Där står det såhär: Apostlagärningarna: 8:37 Filippus sade till honom: "Om du tror av hela ditt hjärta, kan det ske." Hovmannen svarade: "Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son."

Den värsta bibelöversättningen hittills är Bibel 2000, en helt vansinnig översättning framtagen av icketroende män. Köp någon annan Bibel!

Min tro är ingen personlig "teori".

Gud är en verklighet, det jag skriver om är inget som jag själv har hittat på. 99% av det jag förmedlar är vad den Helige Ande har lärt mig, det har inget med mig att göra. Att jag säger 99% beror på att även jag kan sätta skägget i brevlådan nån gång, ingen är ju perfekt. Men jag gör allt jag kan för att inte färga det jag talar om. Jag vill att det jag skriver skall om möjligt vara Guds ord och inget annat. Allt på jorden är dock ett styckverk.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 454/15sept/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Pax Vobiscum,

I dag skriver jag i första hand för de som redan är troende.

Det är vanligt att Kristna som har fått del av den Helige Andes gåvor, alltid "tror" att de är på rätt väg.

Det kan kännas så, eftersom Gud inte tar tillbaka sina andliga nådegåvor! Rom 11:29

Det finns faktiskt falska bröder och systrar, som missbrukar Guds gåvor för sina egna syften. En del vill bli rika och andra berömda...tragiskt och äckligt. Men sådana är vi människor, ruttna allt igenom. Därför behöver vi Jesus i våra liv. De som inte håller med om att vi är ruttna, lider av personlig stolthet, det är lika vidrigt.

Andra kör ofta på rutin, utan att umgås tillräckligt mycket med Gud. Det gjorde även jag ett tag... Man får en kallelse och sen kör man på, utan att stå under Guds ledning 100% (om nu detta ens är möjligt). Vi irrar lätt iväg från Guds plan, på grund av våra hjärnor, logiken kommer ofta i väg för Guds plan, eftersom Guds vägar inte alltid är logiska!

Det är väldigt viktigt att umgås med Gud dagligen, så att vi får veta Hans dagliga ledning. När vi har följt Guds instruktioner en dag, är det inte alls säkert att Han vill att vi skall göra allt likadant följande dag.

Min erfarenhet är att, varje gång den Helige Ande använder mig, vill Han ofta göra samma sak på ett nytt sätt. Precis som när Jesus gick omkring och helade sjuka. Inte hade Han någon universal formel, hur Han skulle hela, till exempel de blinda.

En gång spottade Han killen i ögat, och grabben fick sin syn tillbaka. En annan gång spottade Han på marken och gned in en vidrig geggamoja i en annan killen öga. Sedan sade Han till killen att han skulle gå och tvätta ögat, och killen kunde se!

– Orsaken till att Jesus använde sitt saliv var den att judar tror att salivet från den förstfödde sonen har helande kraft! Så ta inte efter Jesus i detta fall.

En annan gång sade Jesus helt enkelt till en blind man, "nu måste du få din syn tillbaka, din tro har helat dig". Lukas 18:42 Killen fick omedelbart sin syn och prisade Herren!

Eftersom en grej funkar en gång, betyder det inte nödvändigtvis att den gör det nästa gång! Gud vill att vi skall vara beroende av Honom och "lyssna" till hans röst! Han vill umgås med oss hela tiden, för Han älskar oss verkligen, varenda kotte!

Det gäller att vara modig, om vi vill ha resultat!

Ibland får man lov att känna sig korkad, när Gud kommer med sina önskningar. Man blir ofta tvungen att gå på vattnet en bit. Det är ju så, att när man lyder den Helige Ande, händer det alltid grejer! Tills dess får jag väl gå på kaffe. Kaffe är inte synd som en del påstår, vi får inga syner från andevärlden av en kopp kaffe.

Soli Deo Gloria!

(Glory to God alone!)

Endast Gud skall ha äran för de undervi gör i hans namn! Vi är bara stuprör för den Helige Andes regn. Vi kan inget göra i oss själva, inte ett smack. Allt som händer när vi ber för andra, är Guds verk. Vi som ber är inte speciella, vi har bara ställt oss till förfogande. Vi kan inte ta illa upp, för att andra till synes gör likadana eller större under! Det har inget med oss att göra. Gud kan använda vilken slusk som helst, det gör Han oxo, se bara på mig.

Gud använder ofta folk som vi människor stämplar som losers! Han gör det bara för att folk skall få upp ögonen för Honom. Det behövs flere arbetare för Guds rike, alla är välkomna! Detta bör vi be om hela tiden! Desto fortare Livets bok blir fylld, deto snabbare kommer vi härifrån, och vad är väl bättre än det?

"I wanna get out of this place", som Eric Burdon (the egg man) och the Animals sjöng på 60-talet! (sedan 2009 lyssnar jag aldrig mer på proFan music).

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 453/10 sept/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Pax Vobiscum,

Mark Knopfler, om Köt och blod?

En del Bibelkritiker, ateister och andra som inte vågar pröva på Gud, läser Bibeln som små barn läser Kalle Anka! De tänker med andra ord inte.

Ormet © Foto, Ben Antell

I hebreiskan betyder: "att tugga Jesu kött" = är att bryta Ordet texten i (Bibeln) i små bitar, studera, diskutera och meditera över det (tänka på det).

I hebreiskan betyder: "att dricka Jesu blod" = är att svälja, samt smälta Guds Ord (Bibeln), samt att låta det omforma vårt uppträdande.

Med andra ord handlar brödet, köttet och blodet inte om några ockulta orgier eller annat dumt som dummerjönsar babblar om på chat sidor, tidningar och dylikt!

I hebreiskan betyder Brödet, inte bara bröd, utan all sorts mat och kläder, tak över huvudet och även andliga behov!

Livet finns i blodet, det förvandlar Ordet till handling.

Pub Dilan, Eteläkukkulalla (Söderkulla). Foto: Ben Antell

Blod har sedan uminnes tider använts av judiska präster, syboliskt till att uttrycka slutandet av pakter, med vinet som symbol för blodet.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 
x