ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 731 • © MAJ • 27 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Oj nej!!!

© Benjamin Antell

Man lär sig så länge man lever, en sanning med modifikation...

Om man är en "öppen" människa som ständigt förväntar sig "mera" av Gud, då kan man lära sig "mycket". Helig Ande undervisar dagligen "alla" som vill lära sig mera. Gud älskar ju varenda människa på vår jord, alla har samma möjlighet att få möta Honom via Jesus Kristus Hans enda son.

Jag har fått se Gud "in action" varje dag, i många år.

1975 blev jag förebedjare...36 år, wow vad tiden går. Förebedjare för Sverige startades då på förlaget Evangelisten i Stockholm av min vän Kjell Sjöberg som senare blev min pastor. Han hade insett vikten i att be för sitt land, som tur var fick jag vara med från början, det var saligt värre. Själv hade jag bara varit frälst någon månad och Helig Ande samtalade med mig hela tiden eftersom jag i princip gav Honom all mig tid. Han berättade kärleksfullt i ord för mig vad jag borde lägga bort osv. Alla kan ha en nära och naturlig vänskap med Helig Ande.

Om man vill lära känna Gud finns det några grunder man måste fatta.

Att man låter döpa sig till syndernas förlåtelse så fort man har kommit till tro. Dopet är ju en begravning av den gamla syndfulla människan och upp ur dopgraven kommer en ny människa, i mitt fall Ben v.2,0. Brukar döpa folk så fort som möjligt när de har tagit emot Jesus, om de inte vill låta döpa sig i någon kyrka.

Tröskeln till kyrkan är hög för många människor.

© Benjamin Antell

De vill inte ha religion och tradition (pladder), det är gemenskapen med den "verkliga" Jesus som de längtar efter! Vanligtvis möter de Jesus redan i frälsningsbönen och får då en större törst efter mera av Honom WOOHOOO! När de sedan träffar Helig Ande, då blir de minsann förvånade, precis som jag själv blev, inte visste ju jag heller att Han är en verklig person!

Upp 22:17 Och Anden och bruden säger: "Kom!" Och den som hör det må säga: "Kom!" Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet.

Matt 3:11 Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag...Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.

1 Kor 6:11 Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.

Steg nummer två blir att välkomna Helig Ande, som ju inte tränger sig på utan en inbjudan. Känner 2 personer som har mött Helig Ande innan dopet, ordningen "kan" vara omvänd för någon även om det är vanligast att man får träffa Honom efter vattendopet.

Om enbart vatten kunde frälsa, då dog Jesus helt i onödan...

© Benjamin Antell

Efter dopen bör man samtala med Helig Ande varje dag så att Han kan berätta vilken plan Gud har för ens liv. Det är ju inte alltid så att Guds vilja är den "egna drömmen" man bär på. Det "kan" ofta förhålla sig så, men om man är öppen och "lyssnar" då kan Gud komma med överraskningar, det händer mig hela tiden.

Gud lärt mig att alltid vara på stand-by.

Det är intressant för Han skickar mig hela tiden hit och dit, ibland till andra länder med otroligt kort varsel ibland. Det är intressant att se allt vad Herren gör. Han helar ju folk både fysiskt och psykiskt varje dag. Det är viktigt att vi bär frukt för Herre!

Rom 7:4 Så har också ni, mina bröder, genom Kristi kropp blivit dödade från lagen, så att ni tillhör en annan, honom som har uppstått från de döda, för att vi skall bära frukt åt Gud.

En del människor dyrkar till och med sin religion i stället för Gud!

Andra åter dyrkar människor som avgudar. De flesta dyrkar mammon genom av förlita sig på pengar som deras trygghet. Gud bör vara varje Kristen människas trygghet!

Hjälp Gud att svara på folks böner, ge och du skall få!

Vet du att giriga människor inte ens kommer in i Himmelriket?

Mal 3:10 För in allt tionde i förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Pröva mig nu i detta, säger HERREN Sebaot, om jag inte kommer att öppna för er himlens fönster och låta välsignelse strömma ut över er i rikt mått.

För mig existerar inte olika samfund och kyrkor.

Herren har undervisat mig att det bara finns en kyrka och den heter Kristus. Det spelar ingen roll vad en människa kallar sig, antingen har hon lämnat "världen" och lyder Kristus eller så går hon förlorad för evigt.

Kol 3:15 Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma.

Det är inte många som har förstånd att tänka efter angående evigheten!

Alla som inte lägger ner sitt liv och följer Jesus, kommer att gå förlorade och få lida alla helvetets kval i evigheters evigheter tillsammans med satan och alla hans galna demoner. Först får de lida i Helvetet till domedagen och sedan på en plats som kallas eldhavet eller den andra döden. Gud var tvungen att skapa en plats åt satan och alla de änglar som han lyckades lura. Onda änglar kan ju inte dö, därför måste de hållas i förvar för evigt.

1 Petr 4:18 Och om den rättfärdige med knapp nöd blir frälst, vad blir det då av den ogudaktige och syndaren?

När jag (som alla andra lydiga Kristi efterföljare) kastar ut onda andar (som Jesus befaller alla Kristna att göra), gråter de ofta febrilt över att jag befaller dem ner i avgrunden. Avgrunden (Helvetet) är en grym plats även för en del av andarna. De onda andarna har olika position i Helvetet, därför är det grymt även för en del av dem.

Ofta när jag ber för folk, kan jag se in i den andliga världen. Jag har sett många tusen av de andar som jag har kastat ut i Jesu namn. Kan lova att du inte skulle vilja träffa dem i Helvetet...

Här säger Gud tydligt vilka som kommer till Helvetet, fast detta nonchaleras av många.

1 Kor 6:9 Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant,

Vad behöver man göra för att komma till Helvetet?

Svar: ingenting!

© Benjamin Antell

Frälsa sig själv?

Jesus befallningar betyder ingenting för en del eftersom de räknar med att de är frälsta genom själva dopritualen och inget annat!

Matt 10:8 Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge det som gåva.

Ingen behöver anstränga sig det minsta i att leva ett helgat liv, ingen behöver , enligt de religiösa, jobba på frälsningen som Gud manar oss att göra i Bibeln!

Fil 2:12 Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er.

Inga "religiösa" behöver lyda Jesus genom att be för de sjuka, kasta ut andar och vittna om frälsningen.

Frälsningen sköter de själva tydligen om via babydopet! De tror tydligen att de kan leva precis hur som helst på grund av att de har blivit rituellt döpta som spädbarn, det var ju enkelt.

Därför blir även många arga så fort som någon pekar på synden, den existerar ju inte i religionen (förutom i debatter där en del obibliskt påstår att vi alla är syndare. enligt Bibeln var det vår gamla natur, fast vem bryr sig i Bibeln i dagens upplysta samhälle?

1 Joh 3:6 Den som förblir i honom syndar inte. Den som syndar har inte sett honom och känner honom inte. 7 Kära barn, låt ingen föra er vilse. Den som gör det rätta är rättfärdig liksom han är rättfärdig. 8 Den som gör synd är av djävulen, ty djävulen har syndat ända från begynnelsen. Och Guds Son uppenbarades för att han skulle göra slut på djävulens gärningar. 9 Den som är född av Gud gör inte synd, ty Guds säd förblir i honom. Han kan inte synda, eftersom han är född av Gud. 10 På samma sätt är det uppenbart vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta, är inte av Gud, ej heller den som inte älskar sin broder.


1Joh 5:18 Vi vet att ingen som är född av Gud syndar. Han som är född av Gud bevarar honom, så att den onde inte kan röra honom.

Religionens ande är inget att leka med, den kan verkligen släcka ner en människa.

Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

 

PS. Religiösa människor är de som har sin tro som en filosofi, de känner inte Gud på riktigt, bara gissar sig fram hit och dit.Den som är andedöpt känner treenigheten personligen och vet vad som är rätt och fel.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nertill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 730 • © MAJ • 13 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Har bland annat just skrivit två böcker, därför har jag inte haft tid att uppdatera min write.

Kan inte komma över hur märkligt det är när Gud förvandlar oss om och om igen. Det finns så många steg man kan få gå igenom. Gud har alltid mera att ge. Har nu varit en troende i 36 år. Har även levt i min kallelse nästan hela tiden (ibland blev jag slapp). De senaste åren har varit de mest intressanta hittills.

Gud förändrar mig som person hela tiden!

De senaste åren har jag haft öronen på högspänn och lyssnat noga till allting som Helig Ande har berättat. Det har varit och är en otroligt spännande tid. Vet att jag bara har skrapat på ytan av allt som Gud har att ge men jag är extatisk över varje smula jag hittar under bordet :-)

Vi Kristna vet nästan ingenting om vår himmelska Fader därför att vi inte spenderar tid med Honom.

Vi är så upptagna med oss själva att livet bara susar förbi i bakgrunden utan att vi ens lägger märke till det. Rätt som det är ligger vi på långvården och gurglar...det är så satan vill ha det. Han har jobbat så ögonen böder på att vi skall gå förlorade.

Tror inte att någon Kristen jobbar lika hårt som Fan själv.

Vi sitter vanligtvis och jollrar i kyrkan en dag i veckan utan att växa andligen. Vi har ingen aning om vilken arsenal med andliga vapen som Gud har för oss. Satt själv ofta tidigare och snarkade på gudstjänster. Visserligen är en del pastorer broder Jakobs lärjungar. De är själv slumrande mumier som bara står och jäspar om sina gamla anekdoter i stället för att ivrigt söka Gud.

Många pastorer är som papegojor som bara imiterar varandra och knycker varandras fröbollar, i stället för att be Gud om nya frön.

Många kopierar andras predikningar utan att kolla upp ursprunget, detta är farligt. När jag började skriva min bok Tutti Frutti och Rock & Roll, märkte jag att en hel del som predikas inte är sant. Eftersom jag kände mig tvungen att kolla upp ursprunget till en hel del teorier kom jag snabbt fram till att det bara handlade om mänskliga spekulationer. Vi har inte råd att spekulera i talarstolen, det vi predikar måste komma från tronen. Gör det inte det då är det bäst att vara tyst!

Blev tvungen att skippa en del ämnen som jag tänkt skriva om, för de stämde inte riktigt överens med Guds ord! De var ämnen som jag hade läst böcker om av andra Kristna författare, vilka tydligen slarvigt hade präntat ner sina egna idéer. Nu är jag mycket noggrann när jag skriver under bön och tacksägelse. Det är väldigt viktigt att allt blir som Gud vill, vem bryr väl sig i enbart teorier? inte jag.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nertill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!


Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm

Intressant länk (på engelska) om hur vi programmeras via TV och media, utan att vi vet om det... Tryck HÄR.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Söderkulla, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne alla er som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

© Benjamin Antell 2011.

Enligt copyright-lagen får texterna och bilderna endast kopieras med tillstånd. Fråga mig om du vill kopiera någonting :-)

 
 
 
 
Britney Spears
x