Bara 10 procent av Svenska kyrkans medlemmar anser sig ha en stark relation till kyrkan. Och bara 15 procent av dem tror på Jesus. enl. Länk; dagen.se

PS. Vad är en sannfinländare? Är det en fisktalande som kommit till Finland via Ryssland eller en finlandssvensk som kommit från Frankrike, Italien, Belgien, Holland, Skottland, England, Norge, Danmark, Island eller Sverige? Vår släkt kom till Finland i mitten av 1700-talet från Skottland...

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 732 • © JUNI • 12 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Är Gud en Han eller hon?

Matt 11:27 Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern. Inte heller känner någon Fadern utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för

© Benjamin Antell

En del feminister, inclusive delar av bibelsällskapet som översätter Bibeln i Sverige vill tydligen att Gud och Helig Ande skall vara kvinnor.

Eftersom jag träffade både Gud, Jesus och Helig Ande när jag blev frälst vet jag att de är manliga till kartaktären. Gud vår Himmelska Fader påpekar hela tiden i Bibeln att Han är manlig. Egentligen är det en onödig fråga, av den orsaken att Gud är Ande. Även Helig Ande är ju ande , samtidigt som Han är en verklig person! Även våra "tjänare" änglarna är andar.

Hebr 1:14 Är inte änglarna andar i helig tjänst, utsända för att tjäna dem som skall ärva frälsningen?

Änglarna är ju inte fångar i fysiska kroppar som vi, medan vi är på jorden. Vi kan inte jämföra oss med Gud.

1 Mos 1:2 Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade över vattnet.

Det finns både goda och onda andar.

De som gjorde myteri mot Gud med satan som sin herre, är alla extremt onda, genomruttna lögnandar. De hatar både dig och Gud som pesten. Ingen kan ljuga och manipulera folk som dessa förlorade svin.

En del människor har problem med Gud som Fader, på grund av deras pappa på jorden. Eftersom våra naturliga pappor är bristfälliga, överför vi lätt deras brister på Gud. Detta är helt fel! Vi borde göra allt vi kan för att inte blanda ihop våra köttsliga pappor med Gud, de har ofta, faktiskt inget gemensamt!

Gud Fader är kärleken!

Han älskar dig hejdlöst, precis som Han älskar alla andra på vår jord oavsett vilka vi är. Han älskar oss lika mycket när vi gör bort oss, som när vi gör Hans vilja. Gud är alltid redo att förlåta!

Jesus har tagit på sig ditt straff en gång för alla, när Han dog i ditt ställe, tänk på det! Han har betalt för ditt uppehälle i Himmelriket. Allt vi behöver göra för att komma dit, är att lyda vår Fader. Han har givit oss en manual som heter Bibeln, om vi lyder det Nya Testamentet är vi frälsta. Egentligen uppfyller vi alla kriterier så fort vi lär oss att älska alla människor, precis som Jesus gjorde. Detta borde vara enkelt, det enda som kommer ivägen för oss är vår egoism.

Jag är ingen egoist säger de flesta.

Visst är du det, nästan alla människor är egoister och sätter sitt eget, sina barns och de närastes välbefinnande före alla andra! Gör man detta, då är man egoist! Gud vill att vi alla skall vara som EN familj, att vi skall älska alla så mycket att vi är berädda att till och med dö i deras ställe (som Jesus gjorde). Jesus Kristus är det bästa föredömmet i världen, se på Honom och tag efter Hans perfekta exempel.

Joh 1:14 Och Ordet (Jesus) blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.

Det är synd att folk är så blyga och stöddiga.

Jesus vill hela alla sjuka i dag, precis som tidigare. Få vågar be om hjälp när jag erbjuder dem förbön (speciellt i Finland). Man har problem med den lilla hjärnan som ju står i vägen för det mesta :-) Vi har så många förutfattade meningar, rädsla, osäkerhet, mindervärdighet och gamla, dålig minnen som poppar ivägen hela tiden.

© Benjamin Antell

Det förgångna är ju som kvicksand, så fort man vistas där sugs man ner och all energi går till spillo. Den onde älskar att hålla folk fågna i det förgågna, för då vet han att han har lyckats att släcka ner oss och hindrar oss således att fullfölja Guds kallelse för våra liv! Det förgågna är ett av satans bästa vapen, ett monster, det kan käka upp vem som helst och man matar det dagligen...raaap.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nertill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!


Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm

Intressant länk (på engelska) om hur vi programmeras via TV och media, utan att vi vet om det... Tryck HÄR.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Söderkulla, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne alla er som söker sanningen!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

© Benjamin Antell 2011.

Enligt copyright-lagen får texterna och bilderna endast kopieras med tillstånd.

Fråga mig om du vill kopiera någon text, det kostar inget:-)

 
 
 
 
Britney Spears
x