BENs tankar 451 - 2008 Juli 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Om man vill ha ett fungerande Kristet liv, bör man tänka på att lyda Herrens röst och följa sitt samvete.

Pointillistisk teckning © Benjamin Antell 1982

Då kan Gud styra ens liv i rätt riktning. Vi går naturligtvis igenom livets villervalla ändå ibland. Men det spelar ingen större roll vilka jordiska problem vi får, så länge som vi är i Guds vilja.

Jag har en bekant som är troende och är sambo med en icke troende tjej. Det går väldigt dåligt för killen, som ber att hans flickvän skall bli frälst. Nu är det ju så att Gud knappast kan välsigna honom eftersom han är sambo. Man kan inte vara sambo om man är frälst, då är det bara äktenskap som gäller. Dessutom är det så att äktenskapet gäller livet ut. Man kan inte ångra sig och hitta på ursäkter, det går inte Gud på. Den ända gången man i mitt tycke kan bryta ett äktenskap, är om den ena parten är otrogen eller misshandlar den andra parten.

Rofa, tuschteckning/skrapteknik © Benjamin Antell 1984

De som misshandlar andra är väldigt manipulativa.

Jag har hört om hundratals våldsmän säga till sina flickvänner och fruar "om du lämnar mig, begår jag självmord". Det är otroligt vanligt, som om de läste samma bok. Naturligtvis ljuger de bara. Statistiskt sett brättar ju de som verkligen tänker ta livet av sig ingenting. Kvinnorna går ofta på lögnerna, varför har jag igen aning om. En del tror att de kan förvandla sina män med kärlek, men det funkar ju inte.

Som sagt, vi bör leva som Gud lär i sitt Ord. Vi har fått Bibeln som vägledning, vi bör läsa den varje dag under bön och tacksamhet. Det är även jätteviktigt att vi glömmer stressen, den leder bara till fördärv. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det är livsviktigt att vi dagligen ger Gud timmmar i vårt liv i bön. Inga statiska religiösa böner, vi bör samtala med Gud och rådfråga Fadern i allt. Han svara vanligtvis genom Bibeln, via den Helige Ande, som är tredje personen i Tre-enigheten. Jag lade in ett bindesträck för när jag var ung fattade jag inte vad ordet betydde, jag hade ingen aning.

En annan sak som är viktig, är att vi tar Jesus på allvar och berättar för andra om det glada budskapet, helar de sjuka och väcker upp de döda. Gulp, säger en del, "väcka upp de döda"... Eftersom det är övernaturligt, har man svårt att tro. Nu är det ju så, att vi som är frälsta, alla har ett litet frö av tro, om vi vattnar det kommer det att växa! Man behöver bara ett litet frö.

Uthållighet är en annan sak som man behöver. Det kan nämligen hända att man får be för massor av sjuka innan nån börjar bli helad. Det kan vara så för en del av oss, för andra funkar det med första försöket. Det gäller att tro med hela hjärtat och inte ge sig, "på dom bara" som Bill Stenberg brukade säga. Han var/är en svensk raggare som blev frälst. Jag vet inte var han är nu.


28 människor har blivit uppväckta från döden via en väckelse som började i Lakeland, Florida i maj 2008!

Så säg inte att det är omöjligt, även Jesus väckte upp de döda när Han strök omkring på Jorden med sina apostlar. Nu vill Han att vi skall vara dagens apostlar och göra samma saker som de ursprungliga apostlarna gjorde, samt även större under än de! Jag tycker att det är häftiga bananer. Jag längtar efter att få be för människor, det har börjat hända mer och mer, det är mycket spännande. Tidigare bad jag sällan för människor, eftersom jag bara var van att be på engelska, jag kunde inte be på svenska. Finska är ett jättesvårt språk.

I mitt fall pekar Gud oftast ut de som Han vill jag skall be för, men eftersom Han sällan säger "varför", brukar jag mest be i tungor. Det är språk som jag får av Gud genom den Helige Ande. Ibland kanner jag igen ord, men vanligtvis fattar jag inte mycket själv. Gud verkar genom orden och det är det viktigaste. Jag har märkt att Gud har givit mig en större auktoritet i anden på senare tid, antagligen för att jag har bedit mycket för andra, jag har även bedit om att få se Gud kraft in action. Destu mer man ger ut, destu mer får man. Jag har aldrig varit så tillfredställd i mitt liv, förutom de första åren efter jag hade mött Gud. Sen kom villervallan och jag halkade hit och dit i livets ekorrhjul. Tack och lov så är den tiden över.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, kanske på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar 450 - 2008 Juli 13 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

I dag i Vasabladet, härjar en evolutionsfundamentalist som heter Rosing, religiöst om sagan om jordens ursprung.

Han bollar friskt med siffror i hopp om att få det hela att låta vetenskapligt. Tyvärr är det så att, inga av hans siffror stämmer, de är alla helt tagna ur luften, och baserade på teorier.

Mannen på gatan förstår tyvärr inte vilken bluff han utsätts för, man tar ofta för givet att vetenskapsmän är sakliga. Evolutionsteorin är en av de största bluffarna i historien. Till och med kocken Darwin var orolig över att ha kastat bort sitt liv på en "fantasi", som han själv uttryckte det i sina publicerade brev. Evolutionspredikanterna inbillar sig att människan ursprungligen har uppstått från en sten. Det tycker jag inte låter speciellt veteskapligt. Jag har förklarat det närmare i min kommande bok.

Tusch teckning © Benjamin Antell 1983

Ingen vet exakt hur gammal Jorden är! (Who cares?)

Det framkommer inte ens i Bibeln hur gammal bollen är. En del strängt religiösa tror att Jorden är 10.000 år gammal, eftersom Gud säger att en dag är som tusen år för Honom, eller tvärt om :-) Det kan mycket väl hända att Jorden är 10.000 år gammal, men Gud talade ju säkert i stora drag, som Han ofta tycks göra. Det har ju ingen som helst betydelse hur gammal Jorden är.

Arbete=korv.

Jag gick aldrig på vetenskapsmännens bluff, inte ens innan jag mötte Gud personligen. Det finns ju inget som helst belägg för deras antaganden och vilda fantasier. Naturligtvis kan de inte ta tillbaks det som har sagts, för då blir de ju arbetslösa :-) Och vem vill bli utan jobb?

Det finns säkert en del veteskapsmän som själva har blivit lurade av sina kolleger. De är ju så att de flesta av oss bara fumlar oss igenom livet, utan att tänka efter ordentligt vad vi pysslar med. Vi har ju alla en sån brådis. "Tid är pengar" säger man och rusar omkring som halshuggna höns, kackel, kackel.

Jag hade själv väldigt bråttom genom livet tills för några år sedan.

När jag började skriva min write, var jag fortfarande stressad, utan att egentligen tänka efter varför. Vilken idiot jag har varit, good grief. Jag har försökt förtydliga det jag delar på nätet, hoppas att det är mera lättläst nu än förr.

Jag har haft en paus på grund av min kampf med en bok som jag hoppas ge ut i år. Den har tagit massor av tid i anspråk. Jag jobbar heltid med min write, och spelningar som jag ofta kör ensam eller med Pontus J. Back.

Pontus är en kille som efter 20 års supande och knarkande, äntligen fattade att pröva på Gud. Det lyckades, och Gud räddade hans liv i sista sekunden. Läkarna sade att han skulle dö inom 2 dagar, på grund av att hans inälvor var helt slut. Sen kom Jesus in på hans rum på plåstergården en natt, följande dag vände alla värden och Pontus blev frisk. Nu skall han åka till Lakeland i Florida på grund av väckelsen som har startad där (kolla god.tv). Han har en polare som är dödssjuk, som även han är där. Om ni vill hjälpa honom och Pontus kan ni skicka en slant till Pontus konto nummer: AKTIA 497011-28558
Mer om evangelisten Pontus kan du läsa på hans hemsida: http://pontusjback.com/

Jag brukar aldrig tigga om pengar, men jag vet att killarna behöver ekonomiskt stöd, så om nån känner sig manad att hjälpa till vore det välsignat, både för givaren och mottagarna. Om du upplever att Gud har välsignat dig efter att du har skickat en slant, hör av dig, det vore intressant att veta hur det gick med den biten.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, kanske på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar 449 - 2008 Juli 2 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Jag hälsade för en tid sedan på en bekants farsa som ligger på bäddavdelningen i Smedsby.

Medan jag var där började de andra snacka om de “religiösa”. Jag har väl sällan hört på maken, vilket svammel! Man blandade begrepp som när finnar kryddar köttprodukter (sorry), det var ingen ordning på torpet.

Rock and Roll © Foto, Benjamin Antell

(jag brukar tvätta färdigkryddat kött innan jag tillreder det med egna kryddor :-)

Man kallade de kristna för “religiösa” och talade om en kvinna som hörde till en konstig sekt, som om hon skulle ha varit Kristen. Det är verkligen skrämmande hur litet folk vet om Gud och andliga frågor. Dessa människor var ju alla gamla nära dödens rand, och kommer att gå blinda in i Helvetet. Jag försökte förklara nåt smått eftersom jag var i samma rum, hoppas att Herren talar till deras hjärtan.

Dessa människor har gått i statskyrkan utan att lära sig ett smack.

Vad säger detta om statskyrkan? Inget positivt i mitt tycke. Jag känner bara en enda människa som har blivit Kristen i statskyrkan, men hon blev avfälling (lämnade sin tro). Trycket från släkten blev för stort, man mobbade henne och sade att “hon växer nog ur det”. Som om det skulle vara något positivt. Den kommentaren har jag tyvärr även hört i andra kyrkor.

Det är skrämmande vilket inflytande satan har i kyrkor.

Han talar även igenom Kristna på löpande band. Alla som verkligen söker Herren, börjar brinna för evangeliet, det är så det funkar. Sedan skickar satan någon “skumsläckare” i den brinnande Kristnas liv för att släcka det som Gud har tänt.

Många gillar inte när folk blir brinnande och börjar be “för mycket” :-) Det är ju så, att det vanligvis blir ett himla liv i kyrkan då. De religiösa börjar ropa “falsk profet!”, “falsk profet!”, och urdumma frågor börjar hagla, “har du varit till Uppsala?” “Har du varit till Toronto”, “har du tittat på Benny Hinn?”, “Har du lyssnat på Todd Bentley?”. Man är så korkade och förhärdade i sina hjärtan att man inte förstår att den Helige Ande har berört dessa människor.

Det "yttre" kommer inte att vara avgörande då vi står inför tronen, det kan jag lova :-)

Folk som inte har en djupare relation med Herren, kriticerar alltid andra. Många stirrar sig blinda på det yttre, just nu Toddins tatueringar. Det har ingen betydelse om man är tatuerad eller har färgat skägget blått. Det enda Bibeln varnar för i den vägen är män som klär ut sig till kvinnor och tvärt om, detta är ju perverst, men det är en helt annan historia. Vi får komma som vi är till Herren, vi får se ut hur som helst.

Om man inte har en djup andlig gemenskap med Gud, blir det lätt så här. Man torkar ut och blir irriterad så fort någon annan har funnit lyckan i Herren. Lyckan är ju att följa Jesus, att Jesus får bli stor i ens liv samtidigt som det egna jaget krymper till en myras litenlek. Om man lever helt för Herren, dör dragningen till världen inom en.

Jag är inte perfekt, men mitt intresse för världslig musik har praktiskt taget försvunnit. Jag var tidigare entusiast, nu orkar jag sällan lyssna på profana band, eftersom deras budskap är död och synd. Deras “budskap” blir sådant eftersom de ofta lever frånskilda Gud i porr och droger. Musiken i sig är neutral så vitt jag förstår, men deras skivor är välsignade av mörker, inte Gud. En del sjunger om Gud i sin desperation, dessa sånger blir ibland deras personliga böner, men själva lever de i mörker.

Jag lyssnar mest på Kristen musik: Bob Dylans Saved, Slow train Coming, Tekla Knös (punk med bra andliga texter), Eric Bibb, Golden Gate Quartet, Klassiskt, Burlap to Kashmere, Roy Fields, Johnny Cash mfl

Jag kommer ohämmat att uppträda på Tomatkarnevalen i Närpes med Pontus J. Back på lördag mellan 20-24 nån gång...med en akustisk gitarr o en tomat.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som verkligen älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, kanske på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


NYHET!

Jag har under de senaste 2-3 åren skrivit en bok, den blir klar för korrekturläsning i dag eller imorgon. Jag hoppas få ut den på något sett i sommar. Boken är på ca. 320 sidor. Mer än så säger jag inte just nu :-) Håll upp gluggarna för den. Enligt Ingmar Rönn är det bara sound effects som fattas på omslaget...


Fotografier © Benjamin Antell, om inte annat anges.

Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter: Fred Skymberg .

Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.