ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 726 • © JANUARI • 19 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Det händer mycket i den andliga världen just nu.

© Benjamin Antell

Många blir väckta av Herren medan andra försöker allt de kan för att släcka de eldar som Herren tänder. Den onde är både rädd och arg eftersom han förstår att hans tid börjar vara ute.

Antagligen är förföljelse det enda som kan rädda de Kristna i norden i dag.

© Benjamin Antell

Vi har haft det allt för bra ekonomiskt i efterkrigstiden. Man tror inte att man behöver Gud så länge det finns sociala nätverk eller jobb. Pengarna styr de flesta till Helvetet, man kan ju inte dyrka pengaguden Mammon om man vill se Himmelriket (enligt Bibeln).

De flesta av oss lever för vår egen bekvämlighet.

© Benjamin Antell

Väldigt få bryr sig om andra, de flesta av oss har blivit njut-ningsmänniskor. Sedan finns det en liten del som försöker samla POÄNG hos Gud genom att göra massor av tillsynes goda gärningar :-)

Om inte Gud har beställt dem är de totalt värdelösa. Även om folk kommer till tro förblir gärningarna "i sig" totalt värdelösa. Att folk kommer till tro beror ju INTE på oss utan på det faktum att Herren själv drar dem till sig. Herren skall ha äran inte vi!

Det är ju vad Gud kan göra genom oss som betyder någonting, INTE vad vi kan göra för Gud!

Big difference. Vi bör ställa oss till förfogande för Herren och inte rusa i väg på egna korståg utan ledning!

© Benjamin Antell

Många tror att deras fantasier är Guds ledning, många tror att de inte har tid att spendera med Gud och rusar därför i väg på egna upptåg. För att verkligen få veta Guds ledning kan man få sätta sig ner och tillbringa år inför Herrens ansikte (umgås med Herren på riktigt).

Under tiden som man lyssnar till Herren kan man dock lyda de små befallningar som Jesus givit oss alla, att berätta om de Goda Nyheterna, be för sjuka och kasta ut onda andar. Detta är något som alla pånyttfödda kan göra om de har välkomnat Helig Ande i sina liv. Det är ju genom Honom som vi i Jesu namn får auktoritet över andar och sjukdomar.

Det är väldigt många som inte vet att Helig Ande är en person.

© Benjamin Antell

Många bekännande Kristna blir jätteförvånade att få höra att Helig Ande är en person. De flesta Kristna tycks leva i andligt mörker!

Om vi inte känner helig Ande på riktigt, har vi absolut ingenting att komma med. Våra liv kan omöjligt fungera utan Hans närvaro. Guds plan för våra liv förblir ett mysterium utan Hans gemenskap.

PS. Jag hör Helig Andes röst mycket bättre sedan jag tog Hans råd att sluta lyssna på världslig musik. Det är en otrolig skillnad! Tidigare snurrade musiken i skallen dygnet runt, nu är det tyst och Gud når igenom på ett helt annat sätt woohooo!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nedtill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 725 • © JANUARI • 13 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,


Spotta påven i ögat?

© Benjamin Antell

Vad hade hänt om påven hade bett Jesus om helande för sin blindhet, och Jesus hade spottat honom i ögat? (Rent hypotetiskt föstås)

Vilket liv det hade blivit i religionens boningar. Inte kan man ju spotta en påve i ögat. Ändå hade kanske Jesus gjort just detta eller spottat honom på tungan, gnidit in lera från närmaste dike i påvens öga. Han gjorde ju sådant i Nya Testamentet.

Till sitt försvar älskar man att stirra sig blinda på en lösryckt vers här och där, som till exempel "Gud är en ordningens Gud".

Vad är det för ordning när man gnider in lera i ögonen på folk? Vad är det för ordning när man flätar piskor och ger sig på folk som säljer böcker i kyrkor, det hade Jesus gjort i dag!!! Han hade troligtvis sparkat in fönstren i bokstånden och slängt ut månglarna i dag precis som Han gjorde i templet när Han gick här bland oss i köttet!

I dag är det många som inbillar sig att Jesus var någon sorts snurrig flower power typ som strök alla medhårs.

© Benjamin Antell

Det var Han ju definitivt inte. I dag hade han kallat de flesta prästerna i Lutherska, Katolska, Orthodoxa och många andra kyrkor för huggormar, eftersom de kör över Guds ord på många punkter. Ormar kallade Jesus de präster som inte var helgade och predikade i religionens namn under Hans tid på Jorden. Jesus hade säkert blivit avrättad även i dag...

När man helgar sitt liv träder man in i en övernaturlig värld!

Då blir det övernaturliga plötsligt helt naturligt, man får en helt ny syn på livet och allt som omger det. Många är rädda för det övernaturliga och gör narr av Helig Andes verk bara för att de inte kan förstå det hela rent logiskt. Detta är synnerligen allvarligt!

När man lever ett helgat liv, förstår man att logiken inte bär längre och att den är en kedja som fjättrat de blinda massorna som man även själv tidigare var en del av.

I Korintierna står det lösryckt :-)

"Evil associatons are corrupting good customs". You must become righteously sober and stop sinning, for som have ignorance of God, and I am speaking to arouse shame in you.

Ont sällskap fördärvar goda seder. Ni måste bli rättfärdigt nyktra och sluta synda. Några av er har ingen kunskap om Gud. Till er skam säger jag detta.

När jag helgade mitt liv (som ju alla "kunde" göra) och gav det till Jesus på allvar märkte jag att jag åter var vid nollsträcket

Jag fick börja om från början, även om jag inte lägre satt i den andliga källaren.

Med detta säger jag naturligtvis inte att jag är bättre än någon annan, eftersom vem som helst kan helga sitt liv och tjäna Herren om viljan finns...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nedtill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 725 • © JANUARI • 13 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Evolutionisterna påstår att vi är släkt med aporna eftersom de har 46 kromosomer och människan 48.

Photo © Stefan Aspholm

De nämner aldrig att till exempel tobak har 48 kromosomer. Med andra ord är vi mera släkt med tobak :-) Amöban, det så kallade lilla djuret har 50 kromosomer... Det blir väl så eftersom vi är skapade av samma Gud (Jag Är) allesammans.

Gud har många namn, av dem är Jag Är det intressantaste tycker jag, eftersom det berättar för oss att Han står utanför tid och rum. Han har alltid funnits och kommer alltid att finnas till.

Ville bara dela :-)

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nedtill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 724 • © JANUARI • 09 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Den största oraken till osämja på jorden är tydligen missförstånd.

Vi tycks för det mesta tolka det vi hör och läser efter våra egna förutfattade meningar. Resultatet blir ofta att vi sitter och inblillar oss allt möjligt som inte har något som helst med verkligheten att göra!

Många gör som Lots fru, de ser sig om, tittar bakåt på saker de inte kan göra någonting åt.

En del kastar bort sina liv på bakåtdrömmar. "Tänk om jag hade gjort si eller så i stället". Att hålla på på detta sätt är helt obibliskt. Herren talade till mig om det i mina drömmar i natt, men nu minns jag inte längre allt Han sade :-)

Det är dock av stor vikt att inte tänka på det som varit! Gud vill förnya våra liv varje dag. Det är även viktigt att be Helig Ande fylla på oss varenda dag. Att man är andedöpt betyder inte att man är tankad för livet. Vi behöver dagligen ny olja från Honom. Oljan är en symbol för den andliga kraft Han ger oss.

Min engelska write blev rätt kul i dag, kolla den ifall du kan engelska: http://antell.com/jan_eng_devo_eleven/

Att vandra med Herren är jättekul, alla kan få göra det!

Många vill dock inte helga sig, vilket ju är ett krav för att man skall få andlig kraft. De flesta väljer att kompromissa med världen. Detta är en mycket tragisk sanning.

Får personligen (ibland) kritik av "religiösa" människor som inte känner Helig Ande.

De vill otroligt nog att jag skall kompromissa med världen. Kanske känns det lättare för deras samveten att veta att även alla andra kompromissar... Kanske tror man att Gud är enkel i korken och att de kan peka på andras synder när de står inför tronen? Good luck with that one.

Personligen har jag ingen lust alls att kompromissa.

Herren har givit mig ett mycket spännande liv, och det jag tidigare älskade betyder absolut ingenting för mig längre. Det mesta av världens lockelser är till och med motbjudande. Man kan inte kombinera världen med det andliga. Detta är ett mirakel som Gud gjort i mitt liv, som ett resultat av min lydnad.

Jag ber i stället Gud att jag skall få lära känna Honom ännu bättre. Han har hur mycket som helst att ge oss, om vi bara vill ta emot!

Gud är kärleken, Han älskar alla människor på vår jord och Han vill inte att en enda skall gå förlorad.

Om vi vill bli räddade måste vi dock ändra våra liv som tecken på att vi tror!

Man får inte evigt liv enbart genom dopet och en enkel bön, om man inte menar allvar och bevisar att man tror. Så säger Bibeln.

Tyvärr är den delen dålig översatt i de flesta Biblar eftersom de flesta utgår från samma bristfälliga pussel som kyrkofäderna vispade ihop. En del av översättarna kunde inte hebreiska uttryck med mera och översatte därför en del texter mycket bristfälligt.

Om du tror betyder mycket mer än bara "tror", det betyder att vi bör ändra vära liv som BEVIS på att vi tror! Detta är ett mycket viktigt Bibelord som nästan ingen känner till. Okunskap är dock inget försvar när vi står inför Herrens tron!

Gud kräver faktiskt att vi gräver ner oss i Hans Ord och lär oss allt vi kan medan vi går på denna jord. Hur skall vi annars kunna undervisa folk om Guds vilja??? Dessutom har vi faktiskt även nytta av kunskapen i nästa liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 723 • © JANUARI • 03 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Somliga påstår att man som Kristen kan sitta och sova med sin biljett till himmelriket i handen och ändå komma fram.

Detta är dock dårskap från Helvetet.

Dexter Gordon © Benjamin Antell 1971

Vi är frälsta av nåd, men detta betyder ju INTE att vi kan ignorera Guds bud! Det står klart och tydligt i Bibeln vilka som inte får se Himmelriket. Detta är ingen hemlighet.

1 Kor 9 Vet ni inte att inga orättfärdiga (skurkar) skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga (de som har sex med folk utan att vara gifta, till exempel sambo) eller avgudadyrkare (de som älskar det som världen har att bjuda på...underhållning, saker...eller de som tillber andra gudar), varken äktenskapsbrytare (de som har sex utanför äktenskapet) eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, 10 varken tjuvar (t.ex. de som köper saker med flit utan att betala för sig) eller giriga (de som inte vill dela med sig), varken drinkare (suputer), förtalare (de som talar illa om andra) eller utsugare (de som är utpressare och tvingar pengar av folk, även de som låtsas vara Kristna för egen vinning) skall ärva Guds rike.

© Benjamin Antell

En Psalm om rening... Ps 26


Av David.
Skaffa mig rätt, HERRE, ty jag är oskyldig,
jag förtröstar på Herren utan att vackla.
Utforska mig, HERRE, och pröva mig,
rannsaka mina njurar och mitt hjärta.
Ty din nåd är för mina ögon, jag vandrar i din sanning.
Jag sitter ej hos lögnare och umgås ej med hycklare.
Jag hatar de ondas församling, hos de ogudaktiga sitter jag inte.
Jag tvår mina händer i oskuld, jag vill vandra kring ditt altare, HERRE,
för att höja min röst till tacksägelse
och förkunna alla dina under.
HERRE, jag älskar din boning, den plats där din härlighet bor.
Ryck inte bort min själ tillsammans med syndare
eller mitt liv tillsammans med blodtörstiga män,
som har ondska i sina händer och högra handen full av mutor.
Jag är oskyldig, befria mig och var mig nådig.
Min fot står på jämn mark. I församlingarna skall jag prisa Herren.

Jukka Tolonen är frälst i dag! © Benjamin Antell 1971

Efter det att vi med Guds hjälp har renat oss från världens smuts kan vi växa till andligen!

Herren har givit mig ett fantastiskt spännande liv sedan jag rensade ut världens inflytande ur mitt liv. Jag älskar inget som världen har att bjuda på. Känner stor avsky för det mesta av värlslig underhållning (kan inte förstå att jag har förändrats så drastiskt inifrån). Det bara blev så när jag fick en starkare smörjelse. Nu ser jag världen för vad den är... De flesta fattar inte vad de tittar och lyssnar på, det gjorde inte jag heller tidigare.

Folk förstår inte ens att vi alla är offer för sublim program-mering. Detta är ingen hemlighet för mig som har jobbat inom reklam. I film, musik och reklam jobbas det en hel del med sublim programmering (så har det alltid varit). Man har skilda kontor på stora bolag som jobbar enbart med att manipulera sin försoffade publik!

De som sitter och sover med biljett i hand kommer inte att fatta vad som händer innan tåget stannar på fel station...

Varje stund får jag uppleva Helig Andes närvaro!

Det är en fantastisk upplevelse som jag tror att precis vem som helst "kunde" få uppleva om de var villiga att rena sina liv (att helga sig).

Men ack de flesta älskar världen mera än Gud, därför vill de inte ta chansen att lägga ner sina intressen och se vad som händer... Inte ens Jonas tecken får folk att vakna.

Matt 12:39 Han svarade dem: "Ett ont och trolöst släkte kräver ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än profeten Jonas tecken.

Jag bad Gud ta i med hårdhanskarna i mitt liv, ifall det behövdes för att väcka mig. Jag är överlycklig för den ledning som jag fick genom Helig Ande. Han förklarade alla mina brister för mig, så att jag kunde skaka mig fri, woohooo!

 

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm

Intressant länk (på engelska) om hur vi programmeras via TV och media, utan att vi vet om det... Tryck HÄR.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Söderkulla, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nu är en djupare relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne alla er som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

© Benjamin Antell 2011.

Enligt copyrightlagen får texterna endast kopieras med tillstånd.

 
 
 
 
Britney Spears
x