ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 728 • © FEBRUARI • 05 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

Det är synd att man inte lär barnen i söndagsskolan att använda auktoriteten i Jesus namn.

© Benjamin Antell

Det är mycket lättare för ett barn att tro när det ber! De skulle säkert nå bättre resultat än vi gamla fossiler som bär på en massa förutfattade meningar, dålig undervisning med mera. Vi som är äldre har alltför mycket ballast i skrovet för att ohämmat kunna flyta med Herrens strömmar (vilja).

Det finns en församling i Nya Zeeland där man tagit tillvara barnens enkla tro.

Här har ni en youtube länk till den: Children taking over the church.

Detta skulle även kunna hända i norden! Varför inte ge barnen ett liv i KRAFT i stället för att de bara får lära sig en del historier ur GT?

Visst är bibelkunskap viktig men om barnen inte får lära känna Helig Ande och Guds kraft, kommer en hel del av dem i onödan att gå vilse i livet!

Jag fick pinsamt nog aldrig veta att Helig Ande fanns över huvudtaget (och att Han är en person)!

Det var då jag mötte Honom som 21 åring som jag blev frälst. Det hade kunnat sluta illa för mig som det gjorde för många av mina vänner från söndagsskolan.

En del av dem tror att barnatron bär, men de lever egoistiska liv utan kontakt med Helig Ande och kraft. Herren säger ju själv att "mitt folk håller på att gå under på grund av okunskap".

Inte fick vi någonsin lära oss något om Guds kraft i praktiken!

Visst berättade tanterna om att Jesus helade människor, men aldrig att VI skulle kunna hela människor i jesu namn. Vi fick aldrig lära oss om kraften eller auktoriteten som vi alla kan ha över sjukdom, demoner och satan själv.

I stället blev vi varnade för satan, att han var farlig :-(

Ett litet barn som känner Helig Ande har makt över den onde och hans demoner. De har bara kraft om de lyckas slkrämmas, eftersom rädsla är en dörr för dem att komma in i våra liv med sitt elände.

Länk: TB JOSHUA VS BEELZEBUB, SERVANT OF LUCIFER!

Vi bör aldrig vara rädda för varken demoner eller deras ledare. Naturligvis bör vi inte utmana dem, men om de kommer i vägen är det bara att slänga ut dem i Jesus namn, för det namnet rår ingen på!

Vi fick aldrig heller lära oss att vi bör befalla sjukdom, onda andar och annat elände att lämna folk i Jesu namn!

I stället bad vi ynkligt "om det är Din vilja...bla bla bla". Om man ber på detta sätt kommer man ingen vart. Gud vill hela oss och befria oss, Bibeln är sprängfylld med löften!

En del påstår dumt nog att de inte har tro!

Det finns även korkade predikanter och präster som påstår att vi inte behöver tro, trots att Bibeln lär oss detta klart och tydligt.

Det är inte sant att vi inte har tro. De som tror på Jesus, har redan tro som ett senapskorn (ett väldigt litet frö).

Mark 4:31 Det är som ett senapskorn. När man sår det är det minst av alla frön på jorden.

Den lilla tron räcker till för att förflytta berg (problem)!

Matt 17:20 ...Amen säger jag er: Om ni har tro, bara som ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er."

Att hoppas är även det samma som att tro. Vi bör hoppas på det vi ber om, då händer det grejer!

Det är dags att vi tar Gud på orden och befaller oss igenom livet i Hans namn, i stället för att krypa omkring i diket som ynkliga maskar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nedtill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 727 • © FEBRUARI • 02 • AA 2011 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

De som inte vill veta av helgelse blir upprörda när andra helgar sig.

© Benjamin Antell

De som lever helgade liv får uppleva Kraften i Guds Ord!

Minns att jag brann de första åren och vittnade nonstop på grund av den otroliga kärlek jag fick uppleva av Gud. Jag talade inte så mycket om det övernaturliga då eftersom jag visste att folk skulle bli upprörda. Guds Kraft har dock varit över mig sedan jag blev frälst.

När jag härom dagen gick igenom en lista på folk som jag lett till Gud 2010 slogs jag av tanken att en del ser sådant som meritlistor. Egentligen har vi inget att göra med att folk blir frälsta, vi lyder bara vår Fader som drar människorna till sig. Vi glömmer att Han kan använda vanliga åsnor eller grisar.

Om man är andedöpt kan man alltid räkna med att Helig Ande griper in under bön eftersom Han har ett rum i oss.

Vi är  aldrig ensamma. Om man lever helgat, lämnar Helig Ande den inre dörren på glänt. Tidigare var jag tvungen att knacka på när jag behövde kraft, den tiden är förbi och jag har kommit närmare Honom.

Jag bad Helig Ande visa mig allt som stod i vägen för min tillväxt eftersom jag vill bli ännu närmare bekant med Gud.

© Benjamin Antell

Han svarade omedelbart och pekade i princip på allting som världen har att ge. När jag med glädje lämnade bort det började det hända saker.

Något som störde gemenskapen var världslig musik. Talar inte om musikstilar, bara om helgad versus ohelgad musik. Det jag tidigare älskade är märkligt nog motbjudande nu. Musik som är tillägnad Gud är helgad. Den musik jag komponerar är till Guds ära, hur konstig den än må låta för en människa från en annan åldersgrupp eller främmande kultur. De flesta låtar jag totar ihop kommer till under bön.

Kompositörer som inte känner Gud, gör världslig musik utan andligt värde.

© Benjamin Antell

De mest inflytelserika satanisterna var the Beatles och the Rolling Stones, de har miljontals människoliv på sina samveten.

När jag var ung visste jag inte att det fanns så pass många satanister i musikbranschen som det gör. Jag hade ingen aning om att de i sin tur dyrkade Aleister Crowley, en man som skröt om att bland annat ha mördat 50-60 babypojkar i sina ritualer. Han kallades även den ondaste männen i världen, vilket han gillade skarpt. Han finns på många skivomslag bland annat SGT Peppers Beatles LP och Michael Jacksons LP Dangerous. Tänk att folk ser upp till en sådan stövel. The Beatles tänkte även ha Hitler på sitt omslag...duh.

PS. Ringo (trummisen i the Beatles) lär ha blivit troende nyligen. Om det stämmer, dansar änglarna omkring och firar grabben!

Eftersom Gud älskar alla finns frälsning för ALLA ifall man verkligen ågrar sig och vill be Jesus om förlåtelse för sin synd. Vi syndade ju alla, innan vi blev förlåtna. Nu är vi rättfärdiga på grund av Jesus, synden hörde vår gamla natur till. Bara för att man begår misstag ibland, betyder det inte att man fortfarande är en syndare!

Många säger av slentrian att de forfarande är arma syndare frälsta av nåd. Detta är dumheter, folk borde tänka efter vad de häver ur sig.

Herren gav mig mera andlig kraft (smörjelse) när jag brände upp allt skräp som jag hade hemma, skivor, böcker med mera och gjorde bättring.

Mitt liv har blivit ENORMT spännande sedan dess, det har totalförändrats (för femte gången sedan jag mötte Jesus). Nu är det lättare för mig att koncentrera mig i bön eftersom bland annat Lucy in the sky with diamonds har slutat snurra i skallen för jämnan :-) Tänk vilket dravel man lyssnade på medan man var blind...nä hu hu.

© Benjamin Antell

Det är självklart att du kan lyssna på världslig musik om du inte känner Gud, men om du känner Honom, varför utsätta dig själv för världens bestrålning?

En del Kristna har ipod spelare på jobbet så att de inte behöver dusha i radions smuts.

Vet att detta kan låta konstigt för de som inte känner Gud. Det hade låtit konstig för mig också om någon hade berättat detta för mig innan jag hade mött Helig Ande. Man märker inte hur skitig underhållningen är innan man kommer riktigt nära Gud, då förändras man plötsligt och man ser ännu mera i anden. Gud är ljus, därför ser man bättre.

De flesta bekännande Kristna är det inte enligt Guds måttstock!

Många lurar sig själva på grund av obibliskt inflytande. Största delen av alla så kallade Kristna lever i världen och av världen. Med andra ord är de precis likadana som de som kallar sig ateister med mera.

En del har en liberal, flower power idé om att allt är ok, det är bara att bolla och rulla fram i synden och pudra litet religion ovanpå eländet.

Dessa människor är onda eftersom de ofta försöker dra ner de helgade till sin egen förkastliga nivå.

Oavsett hur mycket man fått, har Gud ALLTID mera att ge.

© Benjamin Antell

Pastorer, missionärer, evanglister och musiker, ALLA kan växa till i anden! Det är viktigt att vi inte slutar be. En del predikanter som fått kraft av Gud, stannar av i sitt sökande, de tror lätt att målet är nått.

Det är så den onde vill att vi skall tänka så att Han i lugn och ro kan sitta och pricka oss med fåfängans hagelbössa. Det är lättare att skjuta folk som sitter stilla.

En del kommer in i ekorrhjul och märker inte att de egentligen står och snurrar på stället, så har det gått för många evangelister och kyrkor.

Det är väldigt som sätter sig ner och lyssnar till Herren, de flesta som ibland sätter sig ner pratar i stället för att lyssna. Visst är det bra att få prata av sig med Herren ibland, men det är viktigare att lyssna!

Det finns andar som jobbar övertid på att slå ut kyrkorna.

Deras engelska namn är Jezebel hennes dotter Athalia och värstingen, team playern Delilah. De flesta Kristna sitter och snarkar andligen sett och har ingen aning om den andliga kamp som pågår, även pastorer sover ibland.

Team playern Delilah (kontrollanden) vill att de som fåt speciella gåvor skall böja sig för henne och teamet i stället för Helig Ande. På så sätt får de inte ha sina gåvor i full funktion som Herren vill.

Jezebel vill bland annat att man skall vara i fel tjänst i kyrkan eller (!) på rätt ställe fast i fel tid :-)

Det är pinsamt hur otroligt (!) slappa de flesta av oss är.

Jag satte själv och halvsov, trodde att jag hade fått det mesta Gud hade att ge HA HA HA vilken dåre jag varit! ...rude awakening som CCR brukade sjunga. Även John Fogerty från Creedence Clearwater Revival har börjat tacka Gud öppet på senare år :-)

Även en kyrka som slirar på stället kan generera nya med-lemmar ibland (tack vare Gud), en del stirrar sig blinda på de få nya i stället för att lägga i tvåan och söka Gud ÄNNU mera.

Allt handlar inte om medlemmar. De finns mycket stora församlingar som är i det närmaste värdelösa för Herren eftersom det inte har något andligt liv (kraft), bara ritualer och hemkokta program, urk!

Gud är oändlig på alla nivåer, växlarna tar aldrig slut!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Nedtill på sidan finns en enkel bön om du vill möta Jesus NU!


Mina videos finns på: http://www.youtube.com/thalonen

P.P.S. Skriver även på Facebook (Ben Antell).

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Matteus i Nya Testamentet!

Här är en bra bok av Madeleine Wallgren i ämnet som heter: Frihet från Förkastelse.

PS. Här finns mina videos på Youtube/thalonen

Här kan du ladda ner flere av mina CD skivor helt gratis: http://antell.com/mp3.htm

Intressant länk (på engelska) om hur vi programmeras via TV och media, utan att vi vet om det... Tryck HÄR.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : Fred9@comhem.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Söderkulla, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nu är en djupare relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen :-)

Gud välsigne alla er som läser!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

© Benjamin Antell 2011.

Enligt copyrightlagen får texterna endast kopieras med tillstånd. Fråga mig om du vill kopiera någonting.

 
 
 
 
Britney Spears
x