Raahen Vapaakirkko

http://www.raahe.svk.fi/?sid=1

La 27.7. klo 18:00  Esirukous- ja ylistysilta, vieraana Ben Antell 
Kuvaus: Tilaisuus teltassa kirkon pihalla
Paikka: Vapaakirkko
Osoite: Brahenkatu 15 Raahe

Su 28.7. klo 16:00  Jumalanpalvelus, Ben Antell 
Kuvaus: Tilaisuus teltassa kirkon pihalla
Paikka: Vapaakirkko
Osoite: Brahenkatu 15 Raahe
Puhelin: (08) 223 1228
Sähköposti: raahe@svk.fi

- Herra paransi Pirkon rukoustilaisuudessa Raahessa.
- Pirkolla oli ollut 56 vuotta kipuja => ne lähtivät sekunnissa.
- Pirkko sai jättää rollaattorin pois rukouksen jälkeen.
- Hän oli harkinnut vahvojen kipulääkkeiden aloittamista, ennen rukousta.
- Kävely oli ollut ennen hidasta, vaivalloista ja kivuliasta.
- Kaksi eri lääkäriä totesi Pirkolla syövän keuhkoissa.
Keuhkot olivat kuitenkin myöhemmin täysin puhtaat kuvauksissa.
- Pirkko näyttää nyt nuorekkaalta ja hyvinvoivalta ihmiseltä.
Herra osaa!

Kuka on Ben Antell?

Minua kutsutaan monella nimellä näinä pävinä. Minulla on ollut vaimo vuodesta 1977 -asti ja neljä lasta.

Olen Vaasasta kotoisin, mutta kuusi vuotiaana muutin perheeni kanssa Ruotsiin vuonna 1960, muutama vuosi sen jälkeen matkustimme Etelä-Euroopan kautta junalla Italiaan, ja sieltä matkustimme italialaisella Flotta Lauro, "Sydney" laivalla Suezin kanaavan läpi Yemenin kautta Australiaan.

Australiassa olemisen aikana englannin kieli "jäi päälle", joten olen ajatellut sillä kielellä siitä lähtien. Meidän suomalaiset naapurit opettivat minulle jonkun verran suomen kieltä, kun asuimme Belmontissa lähellä Brisbanea. Kävin koulua Australiassa muutaman vuoden ja sitten isäni päätti: "Mä halun kotiin"...

Kaiken kaikkiaan olen käynyt noin 20 eri koulua.

Matkustimme tällä kertaa laivalla Ruotsiin, Panaman kanavan kautta Amerikan kautta Englantiin ja sitten etelä euroopan kautta Etelä- Ruotsiin, Skåneeseen ja vuosi sen jälkeen muutimme takaisin Suomeen.

Sitten 1975 lähdin itse Ruotsiin etsimään elämän tarkoitusta Örebron Raamattukouluun (se oli baptistikirkko). Ennenkuin lähdin kysyin äidiltä jos baptistit ovat ok, hän vastasti "suht koht" En tuntenut Herra silloin, mutta ajattelin että ehkä Hän löytyisi helpommin tällaisesta paikasta... Olin kyllä käynyt kasteella, koska huomasin että sitä vaaditaan Raamatussa kun ihminen tulee uskoon... Petyin vähän kun kyyhkyset ja "sub woofer puhe" jäivät tulematta kasteen jälkeen mutta tunsin kuitenkin että kaste oli oika askel minulle...jonkin näköinen avain...

Istuin Raamattukoulussa ja kuuntelin. En ymmärtänyt kovin paljon heidän puheistaan. Sanoin Herralle, "jos täällä Örebroossa ei tapahdu mitään ennen kuin koulu loppuu, niin silloin mä lyön pillit pussiin ja lähden merelle ja unohdan kaikki nämät hengelliset asiat, koska filosofia ei kinnostanut minua pätkääkään".

Viimeisenä koulupäivänä luulin että kaikki oli ohi. Mitään erityistä ei tapahtunut ja minä olin tosi huonolla tuulella, väsynyt ja melko apaattinen. Olin niin kyllästynyt maailmaan ja elämääni, olin sentään jo 21-vuotias äijä.

Sitten nuori pariskunta koulusta kutsui minut ja muutaman muun tyypin koulusta good-bye kahville. Lähdin muuten vain sinne. En oikeastaan tuntenut ketään heistä, paitsi yhden pojan. Vähän ennen puoltayötä päätin, että nyt lähden kotiin. Sitten joku yllättäen kysyi "rukoillaanko ennen lähtöä?". Ajattelin, että kaikki oli ohi mutta päätin silti jäädä hetkeksi vielä paikan päälle. Muut rukoilivat ja minä kuuntelin toisella korvalla... Sitten yhtäkkiä eräs nuori likka alkoi laulamaan kielillä ja se herätti kiinnostukseni. Sitten tuli käännös ruotsiksi ja se meni sunnilleen näin:

"Se olen minä, "Herra" ja minä vuodatan voimani teidän päällenne".

Tiesin jollain tavalla automaatisesti että se oli Raamatun Jumala. Minuun iski heti fyysisesti valtava voima, enkä tuntenut enää tuoliani ja tunsin itseni leijuvan ilmassa selälläni. Voima jatkoi kehoni läpi päästä varpaisiin ja takaisin. Minulla oli silmät kiinni, joten en tiedä olinko ilmassa vai en, mutta minusta tuntui siltä vahvasti.

Huone oli pimeä, mutta näin valtavan valo, ja yhtäkkiä olin kolmannessa taivaassa valtaistuimen vierässä. Siellä oli Jeesus ja Hän esitteli minulle kaverin, josta en ennen ollut tiennyt yhtään mitään. Hänen nimensä oli Pyhä Henki. Hän seisoi Jeesuksen oikealla puolella minusta katsottuna.

Minulle kerrottiin kolmannessa taivaassa että mikään uskonto ei pelkästään vie Jumalan luokse, vaan Hänen ainoa poikansa Jeesus on ainoa tie Taivaan Isän luokse!

Minulle kerrottiin myös että Raamattu ON Herran sana ja ainoa totuus. Sitten yhtäkkiä sain istua Jumalan sylissä ja Hän halasi minua... Se oli aikamoinen shokki. Hän halusi näyttää minulle että Hän rakastaa meitä. En tajunnut, että Hän voisi rakastaa minua henkilökohtaisesti tällä tavalla, mutta Jumalahan ON Rakkaus.

Jossain vaiheessa taivaassa sain valtavan "Downloadin"... Elikkä mahtava tiedonsiirto. Ihan niinkuin olisin saanut valtavan hengellisen tietosanakirjan aivoihin kertaheitolla.

Ymmärsin yhtäkkiä Raamattua, joka oli ollut kuiva kuin vehnäjauhopussi siihen asti.

Ajattelin silloin niinkuin nytkin, ettei minulla ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin kulkea tietä Herran kanssa. Vanhaan ei ole paluuta.

Pitää vaan jatkaa loppuun saakka Herran kanssa.

2009...kyisin Herralta minkä takia minun hengellinen kasvu oli tavallaan pysäyhtynyt. Mikä oli esteenä kasvamiselleni?
Jumalan ensimmäinen vastaus oli: Levykokoelmasi... Olin pienestä asti kunnellut musiikkia ja myöhemmin ollut musiikkimaailmassa mukana muusikkona, kirjoittajana y.m. Olin jopa MTV/Music Televisiossa monta vuotta omalla electronica kappaleella "There's a God in my Garage".
Kannoin kaikki levyni pihalle ja sytytin ne palamaan. Ymmärsin etten voinut myydä tai antaa pois levyni koska maailman viihde on kirottu, sen tähden kun se on pimeydessä syntynyt. Minulla tuli tosi hyvä olo kun pääsin niistä eroon.
Kysyin taas Herralta, onko minulla muita esteitä?
-seuraava vastaus oli "sinun etniset soittimesi". Minulla oli useita soittimia eri maista. Kannoin ne nuotioon palamaan.
Löysin vielä Australialaisen Didgeridoon studion nurkasta. Kysyin huvin vuoksi Pyhältä Hengeltä mitä se oli. Hän vastasi kysymyksellä: "What is a magic Wand made out of?" Elikkä mistä on taikasauva tehty? Minä vastasin? "Hollow Wood?", Ja hän sanoi "Hollywood". Silloin ymmärsin kahta asiaa. Didgeridoo on ISO taikasauva millä aboriginit kutsuvat pahoja henkia messiin, ja Hollywoos USAssa on tavallaan myös iso taika sauva joka saastuttaa koko maailmaa viihteellä. Kannoin sauvat mielenkiinnolla nuotioon.


Kysyin Herralta vielä muutaman kerran, mitä kaikki omistamani roska oli ja Hän vastasi: Maailman viihdettä ja kaikki siihen liittyvää on saastunutta ja pahaa. Onneksi pääsin eroon siitä kaikesta.
Sen jälkeen minulla oli vielä yksi kysymys, koska halusin enemmän hengellistä voimaa. Kysyin Herralta, voinko lähteä Kanadaan, kirkkoon josta olin kuullut paljon hyvää ja positiivista.
-Herra vastasi "EI!"
-Sitten hän sanoi "sinun on tultava MINUN eteeni suoraan siinä paikassa missä nyt olet".
- Minä ajattelin "höh", millä ihmeellisellä tavalla se muka vois tapahtua...
-Tosi pettyneenä vastasin, "ok en lähde sitten, jos sinä et halua että minä lähden".
HETI kehooni tuli valtava voimanisku, ja ne ovat jatkuneet joka päivä siitä lähtien! Joka kerta, ja joka päivä kun Herra täyttää minua voimallaansa, kehoni nykii. En pysty millään tavalla vastustamaan tätä, enkä haluaa, koska siihen on varmasti omaa syynsä.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Borgå, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund

Gud välsigne alla er som söker sanningen!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

© Benjamin Antell 2012.

Enligt copyright-lagen får texter och bilder endast kopieras med tillstånd. Fråga mig om du vill kopiera någon text, det kostar inget:-)

 
 
x