BENs tankar (på svenska) .../aug/2008 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

 

Pax Vobiscum,

Foto © Benjamin Antell

Ett glas pulveriserad mjölk, var så god!

Jag hade en gång en dialog med en präst som inte kände den Helige Ande. Han förolämpade till och med den Helige Ande genom att (tack vare Bibel2000) kalla Honom för den Heliga Anden, vilket antyder att Han är ett neutrum...

Citat av Sten-Åke Bredmar på BED FÖR LANDET:

"Jag har lärt mig sedan barnsben att tron på Jesus skall vårdas och Bibelns värderingar får inte nonchaleras. Här var det en annorlunda text där till exempel den tredje personen i gudomen, den Helige Ande, avklätts sin personlighet och ersatts med ett neutrum, den heliga anden. (Kanske på benägen uppmaning av feministteologer?"

Han kritiserade i princip allt jag vittnade om. Så kan det gå om man inte vet vem den Helige Ande är, och inte förstår att ta emot Honom i sitt liv.

När prästen lade ut texten, var det som att få pulvermjölk utan vatten, man storknar ju på en gång. Man kan inte predika Guds ord utan det levande vattnet som den Helige Ande bjuder på. Det enda prästen levererade var döda ord, historier utan något som helst liv, dogmer om man så vill.

I dag när jag bad om saken fick jag ett bibelord till svar! I Johannes första brev 2:26-7 står det följande: Detta har jag skrivit till er med tanke på dem som försöker leda er vilse. 1Joh 2:27 Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse som ni har tagit emot av honom, och ni behöver inte någon som undervisar er, utan vad hans smörjelse lär er om allting är sanning och inte lögn. Förbli i honom, så som den har lärt er.

Med andra ord, kan den Helige Ande (Hjälparen) lära oss allt vi behöver veta. När jag talade om Smörjelsen, började prästen yra om olja. Inte fattade han ens att smörjelsen ÄR den Helige Ande. Om man inte känner den Helige Ande, kan man inte fullfölja Guds perfekta plan för ens liv.

Foto © Benjamin Antell

Man skall inte gräma sig över det som har varit, men nog känner jag mig dum som inte sökte Gud ivrigare tidigare. Jag har varit frälst sedan 1975, det är en relativt lång tid. Som tur är förlåter Gud oss dagligen våra misstag på löpande band. Tack vare nåden, får vi börja om från början varje dag. Gårdagen räknas inte, det var , och nu är NU!

PS. Jag håller som bäst på att rätta min bok, därför har jag inte skrifvit på min Write på ett tag.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.