ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 760 • Juni 01 • 2016 Wartzor, uppdaterad.


3 in One”

Trots att många ibland talar om den “katolska treenigheten” är dock Gud ”en”, även om Fadern presenterar sig i olika former, till exempel som Fadern, Sonen och Helig Ande. På grund av att Jesus steg ner till oss som ande, och lät sig födas i mänsklig gestalt, kan vi aldrig påstå att Han inte vet hur vi har det eller vad vi känner.

Vers 7 är ett senare inlägg (ett skurksträck!) som någon har “lagt in” i Bibeln,

vers 7 hör inte till Guds ord!


Det är han som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus, inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet. Och det är Anden som vittnar, eftersom Anden är sanningen.

Ty det är tre som vittnar: –

8 Anden, vattnet och blodet, och de tre säger ett och detsamma”.

1 Johannes 5:7.

(Med andra ord säger inte denna vers att det handlar om “tre personer”)


Jesu lärjungar går nuförtiden på gator och torg, och det sker uppenbarligen mer mirakel där än i de flesta församlingarna i dag!


Predika ordet, träd fram i tid och otid, tillrättavisa,

varna och förmana med allt tålamod och all undervisning”.

1 Timoteus 4:2.


Muslimer verkar inte alls förstå hur bibeln är upplagd.

När man samtalar med dem tror de FELAKTIGT att det är apostlarna som talar i alla böckerna. De förstår inte att det är Jesus själv som som talar i stora delar av Evangelierna: Matteus, Markus, Lukas, Johannes och även en smula i Apostlagärningarna, Andra Korintierbrevet och mycket i Uppenbarelseboken.

De förstår ej heller att Bibeln är en profetia ifrån Bibelns Gud, Skaparen!

Det är säkert många unga idag som aldrig har fått lära sig något om Guds ord i denna förfallets tid. Man får ofta höra dåliga skämt om bibelns ursprung. Bibeln lär oss dock att texten är utandad av Gud själv. Dessutom skrev Han stentavlorna för EGEN hand, de viktiga budorden som för evigt står fasta i sten oavsett vad vi människor hittar på!

Den som på ett enkelt sätt vill veta vilka ord Jesus själv har uttalat kan köpa en bibel där man har tryckt Jesu ord i rött. Själv köpte jag en King James version med så kallade Red Letters (Holman Bible Publishers). Den kostade bara 12 pund i U.K.


Ps: I en del biblar finns även de Apokryfiska böckerna insprängda (en dålig katolsk idé). Dessa böcker hör inte till bibeln utan handlar mera om historia, i bästa fall. De är inte heller matematiskt skrivna som Bibelns böcker är. Visste du att Bibeln är den enda boken på vår jord som är matematiskt skriven baserad på talet sju? Det är ytterligare ett bevis för att den inte kommer ifrån människor, utan ifrån Guds Ande.


Ha en välsignad dag allesammans!


………………………………………………………………………………………………….


 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 759 • mars 14 • 2016 Wartzor


Bad för en fullständigt blind tjej utomlands på ett sjukhus via Skype, hon fick sin syn. Gud är god! Gud gör många under hela tiden. Det gäller bara att be för folk som Han har befallt oss att göra. Jag är tacksam att jag får hela människor, leda dem till Gud och döpa dem i mitt nya badkar. Det är så kallt i vattnet ute på vintern. Även andra som vill döpa folk får komma hem till mig vid behov. Det är ju väldigt viktigt att folk blir döpta så fort de har kommit till tro på Jesus Kristus världens Frälsare.


Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om ting som man inte ser”.

Hebreerbrevet 11:1


Det är viktigt att vi tror på Guds kraft när vi ber. Även om vår tro är liten fungerar det. Gud vill att alla kristna skall göra allt det som apostlarna gjorde! Den vi ber för behöver inte nödvändigtvis tro. Jag har även bett för stolta ateister som har blivit friska!


………………………………………………………………………………………………….


 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 758 • Jan 10 • 2016 Wartzor


En Frälsningsbön

Om du vill lära känna Gud, berätta detta för Honom! Han lyssnar alltid. Ofta börjar resan med Gud med en liten ÄRLIG bön:

Himmelske Fader jag tror att din Son Jesus Kristus är världens Frälsare, att han dog för min synd och uppstod på den tredje dagen och äger nycklarna till dödsriket. Jag tror på Jesus och vill följa Honom. Jag avsäger mig all synd i mitt liv och jag ber dig Fader att fylla mig med din Helige Ande och ge mig en större kärlek till alla mina medmänniskor på vår jord. Lär mig att älska och styrk mig så att jag klarar av att hålla dina bud i Jesu namn, tack för din kärlek och gränslösa nåd, Amen, Amen”.


Den som tror och blir döpt skall bli frälst,

men den som inte tror skall bli fördömd”.

Markus 16:16 NUBJesus svarade: "Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike.

Johannes 3:5


Vi döps till rättfärdighet i Jesus när vi kommer till tro och slutar synda. Att vi fortfarande kan göra misstag betyder inte att Gud ser oss som syndare.


Guds ord står fast i all evighet

och har inget “bäst före” datum.HA MESHALAM

Se, det är fullbordat”


………………………………………………………………………………………………….


ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 757 • Jan 7 • 2016 Wartzor


Många som jag ber för börjar automatiskt "se" i anden. Det handlar om en övernaturlig gåva som gör det möjligt för oss att skilja på andar. Gåvan nämns i det Nya Testamentet. Eftersom många kristna tyvärr inte har några andliga liv att tala om i dag, är det många som inte alls förstår att det är möjligt att ställa Gud vilka frågor som helst och faktiskt få svar på en gång! Det är dock en fin gåva som Gud delar ut till de som verkligen menar allavar med sina liv. När jag frågade Gud när Jesus egentligen är född sade Fadern "i mars" månad. Han avslöjar även vem som är frälst om vi frågar. Det är en mycket praktisk gåva att ha för då kan man undvika falska människor om man vill.


En del tröga människor förstår inte alls när man förklarar hur gåvan fungerar. Dessutom visar Herren ofta symboler och då måste vi lära oss Guds symbolspråk. Många av symbolerna finns i Bibeln. Aningslösa människor har dock svårt att hänga med och tolka symbolerna. En del kan faktiskt vara knepiga och det är lätt att man tolkar fel i början. Även jag har gjort bort mig ibland och då finns tyvärr risken att folk slutar att ta en på allvar. Synerna har dock alltid stämt även om tolkningen kan dock fela, speciellt i början. Dessutom är det viktigt att man minns exakt vad man har frågat i förhållande till svaret. Det gör inte heller saken lättare att en symbol kan betyda olika saker i olika sammanhang.

Det är viktigt att fortsätta fråga tills man är säker!


Boken: "The Divinity Code" stämmer dåligt. Antar att det är omöjligt att ge ut en bok i ämnet, på grund av att syner som är identiska kan betyda både ja och nej, beroende på sammanhanget. Så är det ju även med Bibelord! Om man inte känner till sammanhanget, kan ju ve Bibelverser tolkas fel.


………………………………………………………………………………………………….


 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 756 • Jan 03 • 2016 Wartzor


Välsignat Nyår!

Personliga åsikter skiljer ofta de bästa av vänner! Är det inte konstigt hur vi låter våra åsikter diktera vilka vi vill vara vänner med? Våra åsikter är ju inte alltid Sanningen. Åsikter handlar ju vanligtvis bara om vad vi "tror" eller bara inbillar oss.

Åsikter borde definitivt inte få skilja bröder och systrar åt. Med "bröder ock systrar" syftar jag på den kristna familjen, Jesu efterföljare. Om vi inte kan vara vänner här på jorden, hur skall det då gå i himmelriket?


 Don't let the devil lure you, Uncle Ben