ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 760 • Juni 01 • 2016 Wartzor

”3 in One”


Trots att vi ibland talar om treenigheten är dock Gud ”en”, även om Han presenterar sig i olika former, till exempel som Fadern, Sonen och Helig Ande. På grund av att Gud själv steg ner till oss i mänsklig gestalt (genom Jesus) kan vi aldrig hävda att Han inte vet hur vi har det eller vad vi känner.


”För det är tre som bär vittnesbördet i himlarna, Fadern, Ordet och Helig Ande: Och dessa tre är ett”. 1 Johannes 5:7. Fritt översatt ifrån KJV.

Jesu lärjungar går nuförtiden på gator och torg och det sker uppenbarligen mer under där än i de flesta församlingarna i dag!

”Predika ordet, träd fram i tid och otid, tillrättavisa, varna och förmana med allt tålamod och all undervisning”. 1 Timoteus 4:2.

Muslimer verkar inte alls förstå
hur bibeln är upplagd.


När man samtalar med dem tror de att det är apostlarna som talar i alla böckerna. De förstår inte att det är Jesus själv som som talar i stora delar av Evangelierna: Matteus, Markus, Lukas, Johannes och även en smula i Apostlagärningarna, Andra Koritierbrevet och mycket i Uppenbarelseboken.


Det är säkert många unga idag som aldrig fått lära sig något om Guds ord i denna förfallets tid. Jag får ofta höra dåliga skämt om bibelns ursprung. Bibeln lär oss dock att texten är utandad av Gud själv. Dessutom skrev Han stentavlorna för EGEN hand, de viktiga budorden i sten som för evigt står fasta oavsett vad vi människor hittar på.


Den som på ett enkelt sätt vill veta vilka ord Jesus själv har uttalat kan köpa en bibel där man har tryckt Jesu ord i rött. Själv köpte jag en King James version med så kallade Red Letters (Holman Bible Publishers). Den kostade bara 12 pund i U.K.

Ps: I en del biblar finns även de apokryfiska böckerna insprängda (en dålig katolsk idé). Dessa böcker hör inte till bibeln utan handlar mera om historia. De är inte heller matematiskt skrivna som bibelns böcker är. Visste du att bibeln är den enda boken på vår jord som är matematiskt skriven baserad på talet sju? Det är ytterligare ett bevis för att den inte kommer ifrån människor, utan ifrån Guds Ande.

Ha en välsignad dag allesammans!

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 759 • mars 14 • 2016 Wartzor

Bad för en blind tjej utomlands på ett sjukhus via Skype, hon fick sin syn. Gud är god!

Gud gör många under hela tiden. Det gäller bara att be för folk som Han har befallt oss att göra. Jag är tacksam att jag får hela människor, leda dem till Gud och döpa dem i mitt nya badkar. Det är så kallt i vattnet ute på vintern. Även andra som vill döpa folk får komma hem till mig vid behov. Det är ju väldigt viktigt att folk blir döpta så fort de har kommit till tro på Jesus Kristus världens Frälsare.

Hebr 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om ting som man inte ser.

Det är viktigt att vi tror när vi ber. Även om vår tro är liten fungerar det. Gud vill att alla kristna skall göra allt det som apostlarna gjorde! Den vi ber för behöver inte nödvändigtvis tro. Jag har även bett för ateister som har blivit friska.

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 758 • Jan 10 • 2016 Wartzor

The Three Stages of Jihad explained!

http://www.israelvideonetwork.com/three-stages-of-jihad/

.................................................................................................

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 757 • Jan 7 • 2016 Wartzor

Många som jag ber för börjar automatiskt "se" i anden. Det handlar om en övernaturlig gåva som gör det möjligt för oss att skilja på andar.

Gåvan nämns i det Nya Testamentet. Eftersom många kristna tyvärr inte har några andliga liv att tala om i dag, är det många som inte alls förstår att det är möjligt att ställa Gud vilka frågor som helst och faktiskt få svar på en gång! Det är dock en fin gåva som Gud delar ut till de som verkligen menar allavar med sina liv.

När jag frågade Gud när Jesus egentligen är född sade Fadern "i mars" månad. Han avslöjar även vem som är frälst om jag frågar. Det är en mycket praktisk gåva att ha för då kan man undvika falska människor om man vill.

En del tröga människor förstår inte alls när man förklarar hur gåvan fungerar. Dessutom visar Herren ofta symboler och då måste vi lära oss Guds symbolspråk. Många av symbolerna finns i Bibeln. Mindre intelligenta människor har dock svårt att hänga med och tolka symbolerna. En del kan faktiskt vara knepiga och det är lätt att man tolkar fel i början. Även jag har gjort bort mig ibland och då finns tyvärr risken att folk slutar att ta en på allvar. Synerna har dock alltid stämt, tolkningen kan dock fela, speciellt i början. Dessutom är det viktigt att man minns exakt vad man har frågat i förhållande till svaret. Det gör inte heller saken lättare att en symbol kan betyda olika saker i olika sammanhang...

En gång för länge sedan frågade jag vem Ron Wyatt var och då fick jag till svar en "snögubbe". Enligt boken: "The Divinity Code" om symboler och drötydning betyder det att mannen var rättfärdig eller kall. När jag frågade Gud om Wyatt var rättfärdig fick jag "vithårig häxa" till svar...

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 756 • Jan 03 • 2016 Wartzor

Gott Nytt År!

Personliga åsikter skiljer de bästa av vänner.

Är det inte konstigt hur vi låter våra åsikter diktera vilka vi vill vara vänner med? Våra åsikter är ju inte alltid Saningen... Åsikter handlar ju vanligtvis bara om vad vi "tror" eller bara inbillar oss.

Åsikter borde definitivt inte få skilja bröder och systrar åt. Med "bröder ock systrar" syftar jag på den kristna familjen, Jesu efterförljare. Om vi inte kan vara vänner här på jorden, hur skall det då gå i himmelriket???

Peace!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Håller mest till på Facebook nuförtiden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig, Amen. – Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig för evigt, kom ihåg det.

Om vi "tror" på Gud, då bör vi även bevisa det genom att leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln. Det behövs inge präst för att döpa människor! ALLA andefyllda Jesu efterföljare har rätt att döpa den som kommer till tro.

Läs Johannes och Matteus i Nya Testamentet till att börja med!

 


USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Borgå, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig och varna folk för skadliga saker. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Det jag skriver har väldigt litet med mina egna åsikter att göra, försöker bara dela sådant som Helig Ande har berättat för mig, eller manar mig att föra vidare.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare personlig relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Jag älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen.

 

Gud välsigne alla er som söker sanningen!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

 

© Benjamin Antell 2016.

Enligt copyright-lagen får texter och bilder

endast kopieras med tillstånd. Skriver detta endast på grund av att onda människor ibland kopierar och förvanskar texer.

Fråga mig om du vill kopiera någon text, det kostar inget.

 
 
 
 
Britney Spears
x