ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 755 • December 26 • 2015 Wartzor

Guds frid!

Sedan jag började skriva på min write 2006 har Gud gjort stora ting i mitt liv. En del som jag har skrivit är inte riktigt up to date... Gud har undervisat mig och frigjort många nådegåvor under min tjänst som förebedjare. Min kunskap i dag är mycket större än då jag skrev min första rad.

Jag kommer troligtvis att låta det som jag har skrivit stå, för då kan även ni se hur Gud har format mig och gett mig mera vishet, som jag nästan alltid ber om. I oss själva kan vi ju inget göra i den andliga världen, det är bara genom Gud som vi kan verka. Igenom Jesu autoritet kan vi göra ALLT som Jesus gjorde "om" vi tror.

Jesus var väldigt trött på apostlarnas mini-tro, Han kallade dem "little faits" eftersom deras tro var så otroligt svag. "Hur länge måste jag stå ut med er", brukade Han säga.

Det är mycket bättre att få hjärnan skrubbad av Jesus.

Det är nog lika sopigt med vår tro, om inte ännu värre. De flesta av oss har ju blivit hjärntvättade av världslig media, som tv, radio, tidningar osv. "världens underhållning gör oss andligen avtrubbade så att vi får problem att "växa i anden" och att höra Guds röst.

En del människor kallar Jesus för profet och visst var Han även profet, men Han var även Gud. Han säger detta i bibeln gång på gång, speciellt när Han kallar sig "Jag är".

Jesus existerade då jorden skapades, allt är faktiskt skapat igenom Honom". "Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till.", står det i Johannesevangeliet kapitel 1 vers 3.

I Kolosserbrevet 1:13-23 Läser vi:

Han (Jesus Kristus) har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder. Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allting, och allt består genom honom.Han är huvudet för sin kropp, församlingen. Han är begynnelsen, den förstfödde från de döda, för att han i allt skulle vara den främste. Ty Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom och genom honom försona allt med sig, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors - frid genom honom både på jorden och i himlen. Också ni som en gång var främmande för Gud och genom ert sinnelag och genom era onda gärningar hans fiender, också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga, om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna.

Jesus offrade sitt liv även för DIN skull!

Be Honom förlåta dig din synd NU och be Honom flytta in i ditt hjärta. Jesus kommer med frid och allt det där som inte världen kan ge. Gud välsigne dig.


Rom 10:9 - "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst."

Den som "verkligen" tror gör även bättring, vi kan inte fortsätta att leva som förr efter att vi har avsagt oss vår synd i Jesu namn.

Det är även viktigt att vi i kärlek lyder Jesu befallningar!

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 754 • December 23 • 2015 Wartzor

Guds frid!

Döper folk för fullt i mitt nya badkar. En mycket ond person i Österbotten som låtsas vara kristen har manipulerat många och hindrat en underbar människa att inte låta sig döpas av mig. Så jobbar satans agenter i våra församlingar och kyrkor. Hoppas verkligen att han låter sig döpas av någon annan som tjänar Herren ifall han inte kommer till mig. Tyvärr är det få pastorer som förlänar de döpta andliga nådegåvor vilket fördröjer deras andliga utveckling.

Mannen som stoppade honom är ganska pop i Österbotten bara för att han har jobbat en del i USA. Han är dock ett svin som predikar en nåd utan helgelse... Utan helgelse kan ju ingen se Gud! Synd att folk är så ljumma och avtrubbade i dag att de inte kan skilja på Ljuset och Mörkret! Men så blir det när man har en värdelös tro utan gärningar. Väldigt få "kristna" känner Gud och även färre lyder Hans befallningar att hela de sjuka, kasta ut onda andar och vittna om frälsingen igenom Jesus Kristus som ju är den enda dörren till Gud!

Jag vill önska er ALLA en fridfull Jul och ett underbart Nyår!

Jesus är Herre!

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 753 • December 17 • 2015 Wartzor

Guds frid!

Mitt badkar kom idag!

Många som kommit till tro vill låta döpa sig så vi blev tvungna att inhandla ett badkar. På sommaren döper jag folk ute i naturen men på vintern måste jag döpa i badkar på grund av kölden. Dessutom vill ingen församling låta mig döpa folk i deras dopgravar. Vet att det låter helt sjukt och löjligt, men på grund av det "stora avfallet" har det blivit galet. Det verkar som om satan har fått mycket att säga till om i våra ljumma församlingar i dag. Har vi inte alla samma mål som Gud? Är inte själar den största prioriteringen? Eller har vi sjunkit så lågt att "konkurensens" sataniska kraft har strypt livet ur oss?

Tyvärr har de flesta församlingarna i dag ingen andlig kraft.

Pastorerna känner helt enkelt inte Gud, de har ingen respekt för Skaparen utan kör oftast sitt eget race. De nyfrälsta blir ofta tvungna att starta celler i hemmen precis som på Jesu tid på jorden. Där kan vi använda nådegåvorna fritt utan att viktigpettrar blandar sig i andens ledning.

Det är skönt att få vara med på ett hörn och be för människor och se hur Gud reser upp folk! Vi har jättekul på våra små träffar i olika länder. Jag reser ju internationellt och får vara med om fantastiska mirakel, helanden och annat mest hela tiden. Även via FB blir många frälsta, helade och upprättade!

Äldstebröderna i den senaste församlingen som jag var medlem i ville förbjuda mig att vittna på Facebook, då gav Herren mig tillstånd att lämna församlingen i fråga. Han ville dock att jag skulle be för dem först, vilket jag gjorde.

Om du är medlem i en död församling, leta vidare. Det finns gudfruktiga pastorer här och där, även om de blir mer och mer sällsynta i detta förfallets tid.

Gud välsigne er ALLA!

 

PS. Det är bara i hemtrakten som jag inte är välkommen i församlingarna. Utomlands är läget helt annorlunda. Där fär jag be för massor av pastorer. äldsteböder. evangelister och andra. Vi har en fantastisk gemenskap för det mesta. Även Jesus sade att ingen profet är välkommen i sin henstad, det stämmer verkligen. Nu säger jag dock inte att jag är profet, men jag lyder Herren veranda minut, Han är mitt allt.

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 753 • December 17 • 2015 Wartzor

Det har gått en tid sedan jag skrev på min egen hemsida. Väldigt mycket har hänt sedan dess. Jag har rest omkring i Sverige elva gånger sedan 2012.

På den senaste resan tog jag med en gammal bekant Emil Bock och vi bad för folk på Sveriges gator i 2-3 veckor på vår fritid. Minst 80 personer blev helade på gatorna, en del blev frälsta och andedöpta mitt på stan! Vi hade kul med Gud det kan jag lova.

BILD: Läppstiftet i Götet.

I Göteborg fick vi träffa många fina vänner likaså i Norrköping, Aneby, Linköping, Jönköping och Umeå. Sverige är fantastiskt, dessutom har de räksallad där, fantastisk räksallad som inte finns i Finland.

För ett tag sedan var jag med i en dokumentärfilm om en man som blev en god vän till mig trots att vi inte hann träffas så många gånger. Det skall dock bli kul att få träffa honom i himmelriket! Om du bor i Finland kan du se dokumentären på Yle Arenan:

Tills cancern skiljer oss åt

http://arenan.yle.fi/1-2770003

Kommer även att medverka i en annan dokumentär om tro på YLE. Delen där jag medverkar kommer dock bara att visas på nätet, så kan det gå. Jag vet inte ens vad serien heter.

Som vanligt döper jag folk som kommer till tro. Dopet är ju viktigt för de som vill gå vidare och lära känna Herren på djupet. Nu talar jag naturligtvis inte på babydopet som människor har hittat på utan det riktiga dopet som man går igenom när man har kommit till TRO. Folk kommer ifrån olika delar av Finland för förbön, men även ifrån utlandet! Det är alltid lika välsignat att få döpa folk och ge vidare andliga nådegåvor!

Tyvärr är arbetarna få. många kristna slappar hellre framför sin TV och struntar blankt i Jesu befallningar...man lever farligt.

Även kyrkorna struntar i Gud och gycklar vidare med sina hemkokta program och underhållning. Vilken skam på torra land. Samtidigt går miljoner människor förlorade, suck.

Till de få som kämpar för Herren, Ge inte upp, fokusera på vär Mästare Jesus Kristus!

PS. Nästa stopp för mig blir England, har tappat räkningen över hur många gånger jag har varit där. Det skall bli härligt att få dela Guds ord där och hela de sjuka!

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!TANKAR 752 • Mars 16 • 2015 Wartzor

Peace,

Har inte uppdaterat denna sida på länge, skriver mest på Facebook för tillfället. Orsaken är att denna dator är gammal och en aning slö, programmen gamla och bökiga osv. Borde egentligen skaffa ny dator och program. Oh well.

Annars fortsätter jag som tidigare att be för folk i olika länder och Gud gör många under. Har nästan aldrig blivit filmad vid dessa tillfällen så jag har inga videos att lägga upp. Dessutom är många väldigt skygga för kameror speciellt i Finland. Andra åter vågar inte berätta öppet om sina helanden på grund av att många töntar är oförskämda mot dem och vill stjäla deras glädje. Men jag fortsätter att göra det som Gud vill.

Folk blir helade, frälsta och döpta om det finns tillgång till vatten i närheten. Vuxendopet är viktigt så att man kan växa andligen och vandra vidare med Herren. Det är ju vanligast så att man blir andefylld efter dopet, det finns dock ingen benhård regel om själva ordningen.

Jag har ibland funderat över om jag borde revidera mina gamla sidor på antell.com eftersom jag har vuxit väldigt andligen sedan jag började skriva. Men å andra sidan kanske det är intressant att se utvecklingen...är dock osäker. Det finns en del fel här och där på grund av att vi alla börjar ta olika saker för givet när vi har hört dem för ofta... Vi blir ju faktiskt hjärntvättade ifrån alla håll dagligen. Världslig media gör säkert mest skada, så jag har inte längre någon tv, radio eller dagstidning...och jag saknar inte soporna heller. Har personligen inget behov av att se på nyheter som ofta är dumheter. Även de pedikningar som jag har hört genom tiderna innehåller många felaktigheter, varav en del säkert har gått i arv via traditionen. Många som läser Guds ord gör ju det mycket slarvigt! Även pastorerna blir ju hjärntvättade via litteratur och annat. Världslig media gör oss avtrubbade till den grad att många helt enkelt inte längre hör Helig Andes röst.

Så var det även för mig speciellt innan 2009. När jag frågade Gud varför jag inte växte, då sade Helig Ande omedelbart att min skivsamling stod i vägen. Sedan var det även en hel del annat. När jag brände upp alltsammans fick jag ett djupare andligt liv och jag ångrar ingenting. Jag vann ett spännande och intressant liv i stället. Numera är det fullständigt omöjligt för mig att bli uttråkad, det bara går inte. Jag kan verkligen rekommendera Jesus Kristus och Hans ord. Han vet vad Han talar om.

Tänk att jag var troende sedan 1975 och fattade först 2009 att bli desperat, vilken tönt man har varit. Där satt jag med andra på 45 minuters gudstjänster som vanligtvis var rätt värdelösa eftersom de var utformade enligt "tradition" i stället för genom Helig Ande. Om jag håller egna möten, då brukar de räcka från 4-6 timmar, oftast ca. 6 timmar hittills. Jag planerar inte någonting alls utan jag åker bara till lokalen där det skall hända och så frågar jag Helig Ande vad Han vill att jag gör. Om Han inte svarar på en gång, då brukar jag sjunga och spela något eller så bjuder jag på kaffe. Gud vill inte att jag tar upp någon kollekt, hittills har Han velat att ALLT skall vara gratis så jag låter Honom ta hand om sådant som jag inte förstår mig på. Det har varit kul hela tiden och allt rullar på enligt Hans önskan.

 

PS. Det kanske vore idé att be för Jimmy Page, han har antagligen inte långt kvar.

 

ENDAST DÖDA FIRRAR FLYTER MED STRÖMMEN!

TANKAR 751 • Mars 19 • 2015 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska)

Peace,

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Håller mest till på Facebook nuförtiden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn. Jesus kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Du dog i mitt ställe, för mina synder. Jag "tror" att Du uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Befria mig fullständigt från allt mörker från mitt gamla liv. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, räddad, född på nytt, befriad och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Om man "tror" på Gud, då bör man även bevisa det genom att "försöka" leva enligt Guds vilja. I Nya Testamentet står det hur vi bör leva. Det vi inte förstår, kan vi be den Helige Ande om hjälp med, Han är vår Hjälpare medan vi är på Jorden.

Man bör även låta döpa sig i någon församling som tecken på att man tror. Strunta i om du har blivit döpt som spädbarn, babydop har ingen betydelse, eftersom de inte förekommer i Bibeln.

Läs Johannes och Matteus i Nya Testamentet till att börja med!

 


USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

London, UK: Caroline Antell

Borgå, Finland. Marléne Antell

Sibbo, Finland: Lars Hedlund

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig och varna folk för skadliga saker. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller.

Vårt samhälle är i dag väldigt ruttet och korrumperat och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Det jag skriver har väldigt litet med mina egna åsikter att göra, försöker bara dela sådant som Helig Ande har berättat för mig, eller manar mig att föra vidare.

Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av är en djupare personlig relation till Gud.

Vi förändras under livets gång. Min förvandling tycks ha accelererat rätt mycket sedan jag började skriva. Jag älskade inte människor lika mycket innan, därför är mina senare writes kanske inte lika upprörande. Tänker dock låta de gamla stå, så att man ser förvandligen.

 

Gud välsigne alla er som söker sanningen!

Om ni vill ta kontakt (e-post) tryck här.

Om någon vill skicka ett gammaldags brev, är min adress:

BIG BEN, BOX 325, FIN-65101 Vasa, Finland

 

© Benjamin Antell 2015.

Enligt copyright-lagen får texter och bilder

endast kopieras med tillstånd. Skriver detta endast på grund av att onda människor ibland kopierar och förvanskar texer.

Fråga mig om du vill kopiera någon text, det kostar inget.

 
 
 
 
Britney Spears
x